Ben yargılarım. Bakımsız rastgele giyinmiş erkeklere özgüvensiz gözüyle bakarım, yanıma oturan yoksul giyimli insanlardan çekinirim. Bunlar bize evrimsel sürecin kazandırdığı önyargılar bence.

Ben yargılarım. Bakımsız rastgele giyinmiş erkeklere özgüvensiz gözüyle bakarım, yanıma oturan yoksul giyimli insanlardan çekinirim. Bunlar bize evrimsel sürecin kazandırdığı önyargılar bence.

Bakımsızsa evet. Ancak giyiminin yoksul görünümlü olmasını yargılamam. Çünkü imkanı ona yetebilir farklı özel sebepleri de olabilir. Açıkçası umursamam yani umursamam derken kaile almamak gibi değil yani nasıl desem isteyen istediği gibi giyinebilir bu beni ilgilendiren bir konu değil sonuçta herkes kendinden sorumludur. Birilerini yargılamak bana düşmez. Bakımsız kötü kokuyor yıkanmıyorsa sadece uzaklaşırım bakımsız biri diye yargım olur sadece.
Hayır kimseyi giyimi ile yargılamam. Herkes istediği gibi giyinebilir. Spor giyinebilir, kapalı olabilir, açık giyebilir, maskulen giyimli kızlar ya da feminen giyimli erkekler olabilir. Önemli olan insan olmaktır gerisi boş. Maalesef bizim toplumumuzda giyimiyle yargılanan çok insan var. Kimse kimseye giyim olarak benzemek zorunda değil.
Tabi ki yargılarım bu bir insanı tanımak için en önemli özelliklerden birisi
Hayır tabi ki de.. insanları giyimlerine göre yargılamam isteyen istediği şekilde giyebilir.. sonuçta ben dahil kimse o insanın içini karakterini ve gerçek yüzünü bilemez.. bir insanı tanımadan yargılamak yanlış
Cevap
26Cevap
Yargılarım açık giyinmek ayrı çıplaklık ayrı ben açık bir kadınım çogu insanın açıklığına şaf edecek düzeydede giyiyorum ama bir insan c. nsel organını belli edemez kardeşim edemezsin. +18 diye bir kavram var 5 yaşındkai çocugun oldugu parka iççamaşırıyla gelip oturamazsın bu kadar. Oturursan görürsek kalkamazsın o ayrı
Ben kimseyi giyimiyle yargılamamayı öğrendim. Kişinin giyim zevki hakkında olumsuz bir eylemde bulunmam. Kendine has giyimiyle kendini daha mutlu veya özgüvenli hisseden bir insana hiç bir şey yapmam. Keşke bütün insanlarımızda bu hassasiyet olsa.
Bazıları cidden absürt oluyor ve ben genellikle insanları asla bişeylere göre yargılamayan biri de olsam, komik duruma düşen ve bundan da gurur duyacak kadar çapsız birileri varsa tiye alırım evet..
Normal insanları giyinişine göre yargılamayın zengin de çıkar fakir de iyi de çıkar kötü de ama kekoları yargılayın. Kekolar hiç sekmez hepsi aynı tarz aynı tip aynı stil, onları yargılayabilirsiniz görünüşle :D
Etiketli yargılama yapmam. Yani marka giymiş, ucuz giymiş tarzında değil.
Ama özenli ve düzenli giyinen insanları beğenirim. Kendilerine özen göstermeleri hoşuma gider.
Fakir olması onun suçu mu? Veya senin maddi imkanlarının olması senin tek başına yaptığın bir şey mi? Bakımsızlık ayrı imkansızlık ayrı bunu bilmek lazım
Mevlana'nın öğütleri göre yaşıyorum ben djdjdj Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok diye 😌
Sanırım sen ikinci söze aitsin
Sana bakıyorum bir de... Ne elbise ne de adam var.
Neyse ilk okul çocuğu gibi seninle tartismayacagim. Normal bir birey gibi anlamadığını düşünüp açıklama yapacağım.
Elbise denilen şey sadece dış görünüşü ifade eder, benim değerlerimi ve karakterimi görmek demek konuşmak demektir. İnsan gibi.
Markasına veya pahalısına ucuzuna bakmam ama;
Temizliğine ve düzenine mutlaka bakarım.
Dürüst olayım, yargılıyorum ve tanıyınca da şaşırtmıyor sonuç ama yanlış bir davranış yapmamam gerek ama yapıyorum maalesef.
Yargılarım. Boynuna zincir kolye takıp pes venk gömleği giyen adam sabah işe gidip akşam gelmiyodur 😂😂
Kıyafet seçimi özgürlüktür kankam. Kimseyi giydiği kıyafetten dolayı bir statüye sokmamakla birlikte yargılamam
ben giyimiyle karakteri ya da sosyoekonomik düzeyi uyuşmayan çok insan gördüm. bu yüzden yargilamam. kışın mini etek giyen kadınlar hariç
Giyim tarzı insanın karakterini gösterir. O yüzden insanlara yaklaşırken kılık kıyafeti önemli rol oynar
Bakımsız ve demode giyiniyorsa evet ama öteki türlü hayır
Bir fikir illa ki. Ama son kararı vermek için iletişim kurmayı tercih ederim.
Yani benimde bir felsefem var
Fakirden dostun olcağına
Zenginden düşmanın olsun
Yargılamak değil fikir yürütürüm.. tarz sahibi ya da zevksiz derim içimden
Yargilamam.
Kişilik ve karakter analizi yapmama çok yardımcı oluyor.
Giyim değilde insanı bakış ve konuşmasına göre yargılarım
Öyle pek yargılamam. Temiz bakımlı olsun yeter
İyi giyinen kişilere karşi çok temkinliyim, özellikle elleri ve yüz hatlarına bakarım
Niye iyi giyimli insanlara temkinlisin
Bende yargılarım sadece giyiniş değil herşeyi yargılarım buda benim defom
Vay be bugs bunny sen de yaslanmissin
Sen ananın karnından zara stradi gibi mağazalardan giyinipmi doğdun yoksa
ben çok sade giyinirim ilk görüşte bakımsız gibi görürsün ama işin düşerse karşımda hazır ola geçmek zorunda kalırsın
Hayır tabi ki. Herkes istediği gibi giyinir kuşanır ama açık giyiniyor diye de illaki her türlü o. luk var diyemezsin ya da kapalı diye bu dindar falan da diyemezseniz bana göre.
Sadece kıyafete göre yargılamam
Hayır ama giyimine n kişiliğ ortaya çoksa ruh hali
Teşekkür ederim 🙂
İster istemez oluyor elbette
hayır yargılamam
Hayir herkes ozgurdur
Evet ya aşko zengin gibi giyinmeli dimiiaaa
Evet elbette etkiliyor insanı. Ye kürküm ye devri
Anasını bile bellerim
Nadiren
Fazlasıyla yaparım
Bana ne önemsemem