Dikkatimi çeken bir konudur. Giyimi kalitesiz veya özensiz olan insanlar girdiği ortamda pek ciddiye alınmıyorlar. Örneğin ; Bir mağazaya girdiğinde pek fazla ilgi göremiyor birşey almaz gözüyle bakılıyor, ama kaliteli özenli bakımlı insanların etrafında pernave olunuyor. Ve yine aynı tarz insanlar bir cafe veya restaurant da gerekli itibarı göremiyorlar vs.. Peki siz insanları giyimine göre yargılayanlardan mısınız yoksa herkese eşit mi davranırsınız?
Not: Bu soru dün çalıştığım yerde, tekrar böyle birşeye şahit olduğum için aklıma geldi. Gelen köylü insanlara pek ilgi göstermediler, özellikle ben ilgilendim ve 2 bin liralık alışveriş yapınca işler değişti ilgi alaka arttı 😄
Şimdi detaya göre yorum yapıcam. bir ticaret ortamında parası olan müşteri her zaman daha fazla ilgi görür. Daha fazla kazanç elde etmek ister satıcı taraf. bir insanın giyiminin yerinde olması demek bu kıyafetleri alacak parası olduğun anlamına gelir. Fakir bir insan şık bir takım alabilir mi hayır. İyi giyinmiş insanın parası vardır. İyi giyinmememiş insanın, paspal bir insanın parasının olma ihtimali düşüktür. Bunlar göz önüne alındığında şık giyimli müşteriyi memnun etmeye çalışmak paspal müşteriyi memnun etmeye çalışmaktan daha mantıklı bir davranış. Parasının olma ihtimali düşük bir müşteri için enerji harcamış oluyorsun. Senin yaşadığın olay sadece bir istisna. İlgi alakanın tamamen parayla ilgili olduğunun da bir ispatı. Ticareti bir kenara bırakıp günlük hayata geçersek böyle bir yargılama çok çirkindir. En basitinden otobüste kime yer vereceğini tamamen kıyafete göre seçmek. Çok karşılaştığım bir durum. 10 saat ayakta çalıştıktan bindiğim otobüste ayakta uyuklarken sırf başı kapalı diye benimle aynı yaşta ve benden daha dinç görünen bir kıza yer verilmesi sinirimi bozmuştur. Bir kıyafetin günlük hayatta insana avantaj ya da dezavantaj sağlaması iki yüzlülüktür.
kişinin giyiminden bir bakıma karakterini. gelir seviyesini v. s. anlarım ama tabiki istisnalar var. kalamış marina da çalışıyorum bir yaşlı amca geldi kimse ilgilenmedi adamla buyur amcacım ne alıcaktın dedım.. kadife gibi sesi var adamın fransızca aksanıyla konuşuyor. beyfendi şu listeyi bana hazırlarmısın dedi listeyi elime aldım ben şok hiç yoksa 15 20 bin dolarlık malzeme.. meğersem bu amcamız.. holding patronuymuş.. adamın 36 metre teknesi var. tekneye malzeme alıyormuş.. patron bile evden kalkıp gelmişti sonra. :D
peygamber efendimiz ne demis bir tane kiyafetin olsun ama temiz pak olsun. gerek yok oyle bir ton kiyafet almaya alirsin uc bes tane yeter o. hem herkes nasil giyinmek istiyosa oyle giyinsin. parasi olupta nasil giyinen insanlar var. yargilamamak lazim.
Asla yargılamam, nefret ederim böyle insanlardan. Herkesin sonuçta bir alım gücü var, ona göre insanlar alabilir ya da almayabilir. İnsanları bir tek karakterlerine göre yargılar ve sınıflandırırım. İnsanların parası olur, olmayabilir. Ama kendini geliştirmesi kendi istencine göre olmaktadır.
Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.. .. Bacım insanlar kim oluyor da elbise giyim kuşumla insanlara değer biçiyor... Şimdi insanlar zaten parası olsa giyecek kendine bakcak.. Köylü milletin efendisidir İnsanlar gerçekten çok kibirli nitekim
Yargılamak demiyelim, beğenmek, saygı duymak, farklı görmek diyelim. Bakımlı olup, giyimine kuşamına dikkat edip hoş ve güzel görünen her kesi saymak ce sevmek, ciddiye almak, kabul etmek insanidir ve doğrudur. Ne olursa oldun kendimizi salmamalı, dikkat etmeliyizki yaşamanında, var olmanında bir anlamı olsun...
Kardeşim şimdi giyime göre saygı olurmu İnsana göre saygı olur.. Ne insanlar var şu dünyada giyimin içinde insan yok Ne insanlar var şu dünyada giyimi kötü.. Şimdi insanlar giyimi kötü diye yargılamamaz. Eşittir.. İnsanlar zengin değil bu da insanın değerini ölçemez İnsanın değeri giyimle ölçülmez..
@Elveda1993 Sen neden böyle bir sonuca vardın ki? Ben dikkat edenle etmeyenin farkına değinerek dikkat edenin daha gözde olacağını, dikkat çekip daha erkekn fark edileceğini vurguladım ve bir insanın kendine dikkat etmesinin insani bir durgu ve davranış olduğunu vurguladım. Bunun nesi insanları bölmek ve giyimine kuşamına göre iyi insan kötü insan ayrımı olduğunu savunmak? Neden hep ajitasyon, ağlanma ve fakir eşittir, ezik, zavallı, acıyın görmeyin, dokunmayın, eleştirmeyin korumacılığı. Gerçekten sen beni neyle suçluyorsun?
Evet, giyimin seninle ilgili ipuçları verir. Ne yaşadığını anlatır, duygularını anlatır. Siz daha çok maddi durum üzerinde durmuşsunuz. Evet o da çözülebiliyor. Kişiliğini anlatabilir.
Yalnız her zaman da değil. Dağ gibi bir cipin içinden 80lerdwn kalma pantolonuyla biri inebilir her an. Ya da ABD nin en büyük üniversitesi Yale Üniversitesini kuran, dağınık giyimli köylü görünümlü bir karı-koca.
Ön yargidan genel anlamda nefret ederim😑Kimse kimseyi görünüşünden kiyafetinden dolayi yargilayamaz kimsenin hakki degil. Biri senin anlattigin gibi köylü diye diģerlerinden degersiz degil böyle davranislarda kavga bile ede bilirim. Sinirlendim şuan😑
Ya benim dedigim baska birsey ya. Tanisma vs. kast etmemistim. Ama bundada ön yargili davranmam sen önce bir tipine bak felan böyle seyler demem istemiyorsam acik acik kirmadan söylerim ama bu kisi hala anlamiyorsa israr ediyorsa o zaman baska dilde konusurum.
Kesinlikle yargılamam, ye kürküm ye modundaki insanları hiç sevmem, özü önemli insanın, kıyafeti değil. kıyafet örtünmek için icat edilmiş, insanları etiketlemek için değil ki
valla genelde o koylu amca ve teyzeler para onlarda ben hep kimsenjn begenmedigi musterilere mal satmayi severdim tezgahtar iken neticede müsteri velinimettir
İstesen de istemesen de kişilik analizi dış görünüşle başlar. Tercihler uyum vs. Zevk sahibi olmak için kriter pahalı giyinmek değil. En önemlisi de eski ola bilir ama pis olmamalı kıyafet.
giydiği önemli değil bence. ama bazı mağazalarda bende farkettim. iyi giyimli çok. pahalıdır. tarzında lar görevliler. iman ile paranın kimde. oldugu belli olmaz oda gerçek
Para ile imanın kimde olduğunu hiçbirimiz bilemeyiz. Evvela bunu bilmemiz lazım. Sonra da; oldum olası nefret etmişimdir, insanları popolarindaki dona bakarak yargılayip ona göre davranlardan...
İnsanları giyim kuşamına göre yargılamak cahilliktir bana göre hayatta örnekleri çoktur bazen hiç ummadığın biri birsey yapar şaşıp kalırsın, elbiseye değil elbisenin icine bakmak lazim devamli 😀
Iyi giyinmeyle paranin pek alakası yok bence günümüzde artık... uygun fiyata bir çok şey alabiliyorsunuz... ama esnaflarin bakış açısı aynen anlattığın gibi maalesef orası doğru
Yav isterse çapulcu gibi giyinsin, Sen cüzdanına bak, cüzdan kabarıksa giysinin hiç bir ortamda mekanda anlamı yok. Ben ne zenginler paralılar gördüm, sıradan giyinen. Sen cüzdana bak.
insanlar kıyafetine göre karşılanır diye bir gerçek var ama herzman heryerde geçerli değildir sanırım bu. bunu yaparken insanları rencide etmemek de lazım. ve en önemlisi saygı sevgi menfaatle olmamalı...
En İyi Cevaplar