- Moda & Stil konusunda 382 cevap paylaştı.
u +1 yılAslında uzun uzun yazardım fakat tartışmak istemiyorum. Bahsettiğin şey ayrımcılık veya muhafazakarlık degil. Olması gereken kadın erkek asla aynı değildir. Bunu savunup durmayın, kadının ve erkeğin birbirine üstün olduğu durumlar vardır. Allah aşkına bir kadın ile erkek nasıl eşit olabilir. Yil kaç olmuş hala kadın erkek eşitliği özgürlük diye çığırtkanlık yapılıyor. Herkes yerini bilsin ve otursun
Moda akim diye saçma sapan hallere giren gençlerinden bu akıma son vermesinin de zamanı elbet gelecek. Moda akim her neyse bunlarda geçecek...
14 Yorumla- +1 yıl
"Kadın erkek eşittir" sözü nedense çoğu kesimce anlaşılamıyor. Kimse hiçbir zaman kadın ile erkek aynıdır anlamında kurmadı bu cümleyi.
Şimdi eşit sözcüğünün sözlük tanımının üçüncü maddesini atıyorum.
3.
aynı düzeyde olan, aynı haklardan yararlanan (kimseler).
"Anayasa, yurttaşlar eşittir der"
Eşit sözcüğünün bu anlamını kullanıyoruz. "Aynı düzeyde"
Yani Kadın Erkek eşittir. Aynı düzeydedir, aynı haklara sahip olmalıdır. Bu konuyu çarpıtmayı bırakın lütfen artık. Ben kadın erkek eşitliği ile ilgili hiçbir şey söylemedi paylaşımda. Çünkü konu ile ilgisiz. - +1 yıl
Paylaşımda kadın erkek eşitsizliği ile ilgili ne gördünüz de şu cümleyi tekrarlayıp duruyorsunuz? Benim anlattığım kadın ve erkeğin giyiminin streotipleşmiş oluşu.
- +1 yıl
Ve üzgünüm hiçbir şey geçmeyecek, her şey radikalleşmeye devam edecek. Doğanın kanunu bu. Aksini istemek şelaledeki suyun yönünün değişmesinden medet ummak gibi olur.
- +1 yıl
Benim için aynı kapıya çıkıyor bu söylemler, giyim tabuları farklılıklar filan derken sonuç aynı şey.
Erkekler erkek gibi giyinsin sonuçta kadınlar ve erkekler farklılar biyolojik olarak, yakında sutyende takarlar tam olur. Bustiyerli erkekler dolar ortalık bi o kaldı.
En İyi Cevaplar
+1 yılgiysilerin cinsiyeti yok. kadınlar pantolon giyebilmek için bile büyük savaşlar verdi. bu günler geride kaldı ama insanlar hala diledikleri kıyafetleri giymek adına mücadele vermeyi sürdürüyor. kadınların son dönemde erkek modasına dair hemen hemen her şeyi kullanması normal karşılanırken erkekler için değil yine de örneğin babet çorabı gibi kadınlara ait olduğu düşünülen bazı parçalar erkekler tarafından hemen kabul görebiliyor. bu tür çelişkilere karşı çıkan ve modada cinsiyet olmaması gerektiğini savunanlar yepyeni bir akım başlatıyor. uzak doğu'da zaten uzun süredir sokak modasına hakim olan bir akım bu. şu sıralar birbiri ardına Avrupa ve Amerika'ya da sıçrayan bu akımı temsil eden "cinsiyetsiz" markalar kuruluyor.
20 Yorumla
+1 yılEvet herkes istediğini yapmakta özgür ama ojeli, transparan üst giymiş bir erkek karşıma geldiğinde nedense tuhafıma gidiyor. O vücuda o yakışmıyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz ama göz var izan var. Genelgeçer bir estetik anlayışı da var. 😂
10 Yorumla
+1 yılBiraz farklı bakıyorum. Maskülen giysiler ve feminen giysiler olarak kıyafetler cinsiyetlere ayrılabilir. Ama bir erkeğin feminen kıyafetler giymek, bir kadının maskülen kıyafetler giyme özgürlüğü olmalı
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
- Moda & Stil konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılHayır erkeğin etek giymesi boş ve gereksiz bir durumdur gadası
10 Yorumla - Moda & Stil konusunda 32,9b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır desteklemiyorum
10 Yorumla Kadınla erkeğinn aynılaştırılmaya çalışılması ilericilik falan değil, bilim düşmanlığıdor. Biyolojik cinsiyet sadece beden morfolojisi farklılığına neden olmaz, davranışlardan, düşünme metodlarına kadar farklılık gösterir. Kılık kıyafet de, iddia edildiği gibi "kadınla erkeğin farklı işler" yapmasından doğmadı. Böyle bir araştırma varsa buyur ilgili makaleyi alayım.
Kılık kıyafet, coğrafi koşullar başta olmak üzere, biyolojik cinsiyet davranışlarına göre de şekilkenir. Doğaldır bu farklılık ve hatta zenginliktir. Bunun ne ilkellikle, ne de öuhafazkaarlıkla ilgisi var.
Şu Batı'dan çıkışlı wole saçmalığı ne zaman bitecek merak ediyorum. Yüzyılın çürğmüşlüğü13 Yorumla- +1 yıl
Kadınla erkeğin aynılaştırılması değil, kadın ve erkeğe çizilmiş gereksiz sınırların silinerek bireylerin özgürleştirilmesi. Önce yazarın fikrini tam olarak anlasaydın keşke.
Ayrıca lütfen size uymayan yenilikçi düşüncelere " Batı çıkışlı" yaftası yapıştırmayın artık. Hiçbir akımın etkisinde kalmadan tamamen kendi fikir ve görüşlerimden yola çıkarak yazdım yazdıklarımı.
Kılık kıyafet konusunda makale bulamadım. Sonra fark ettim ki bunun 2+2=4 işlemini açıklayan bir makale bulmaya çalışmaktan farkı yok. Kıyafet evrimi insanın sosyal evrimiyle paralel olarak ilerledi ve "sosyal" değişimlere maruz kaldı. Öncelikle bunlar tartışılamaz gerçekler. Bu evrimde cinsiyetlerin biyolojisine göre de seçilimler olsa da bunlar büyük ölçekte olamaz. Östrojen ya da prolaktin hormonları eteğe yönlendiremez. Testosteron ben pantolon giyeceğim diye bağıramaz. Bu kadar majör bir durum yok biyolojik olarak.
Makale bulursan hatta benle çelişen bilgiler içeriyorsa seve seve okurum.
- +1 yıl
Ayrıca yüzyılın çürümüşlüğü dediğiniz şeyin karşısında bin yılın çürümüşlüğünü savunuyorsunuz.
- +1 yıl
Makale bulamazsın, çünkü yok. Aslında bir sürü "wole" saçmalıkla ilgili "gender stıdy" osuruklarıyla dolu ortalık.
Ama ben sana baika bir çrnek vereyim. Donald Brown'ın, bütün insan toplumlarında olan ortak öpeler diye bir sürü şey sıralamış. Kendisi antropolog. "Ve" kavramı, bazı cinsel ilişkilerin yasak olması, bazı cinayetşerin meşru olması gibi. Ki, avcı toplayıcı kabilelerden modern toplumlara kadar geniş bir saha araştırması. Bu tip araştırmalar çok. Muhteöelen senin uydurduğun "kadın-erkrk kıyafet ayrımı üretimle alakalı" sçylemini destekleyecek bir şey yoktur.
Woke kğltürğ, ve Batı tipi "kutsal birey" ve buna bağlı abuk sabuk özgürlük tanımlarının hiç biri bilimselliğe ya da toplumsal gerçekliğe dayanmaz. Tamaöen yeni pazar alanları açmak içindir. Erkek etek giyer, hah, o zaman etek satalım. Ürünü tüketiciye göre değil, tğketiciyi ürüne göre dizayn ederler bu kültürle.
Ayrıca, allaşkına söyle, erkeklerin etek giymemesi neyin çürğmüşlüğü? Yani toplumsal karşılığı olan böyle bir talep mi var? Milyonlarca erkek etek giymek istiyor da bundan mı rahatsızlar?
- Moda & Stil konusunda 900 cevap paylaştı.
+1 yılBen seyi merak ediyorum sosyal medyada boyle olup neden disarda boyle degilsiniz acaba bir kiz ciplak gezer normaldir erkek yaparsa yanlistir kizlara gelince normalken erkeklere gelince neden sorun oluyor acaba erkeklerde kizlar gibi ciplak gezebilir o zaman degil mi kizlara haksa erkeklere de hak var ama bir tek kizlara hak oluyor
10 Yorumla Herkes inandığıyla yaşar sadece gözümüzü alıştırmamız benim şahsen gözüm alışmaz kulağım duymak iki cinsiyet gelmiş (hastalıklar hariç) o yüzden ya erkek seçersin ya kadın dünyada böyle bir ayırım varken toplum içinde kendi kendine norm yapmayı ben öneremiyorum saygılar
10 Yorumla
+1 yılYorumlarda annelerin yetiştirdiği nekadar çok feminen erkek var pembe g. lü ılıklar, ulan cinsiyetsizleştirmedir bu özgürlük değildir insanın genetiğiyle , dengesini bozmaktır Firavunun zamanında bu günümüzdeki teknoloji olsaydı aynı projeyi oda öne sürerdi...
Giyimde cinsiyetsizleştirme değil bu dünyayı cinsiyetsizleşmenin ilk adımıdır ahlaksızlığın luzumu yok
12 Yorumla- +1 yıl
Firavun muyum ben şimdi
- +1 yıl
Sen değil bu akımı insanlara dayatmaya çalışan lobi sen sadece birer kurbansın @Lokiningecesi
- Moda & Stil konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılİsteyen istediğini giymeli herkes özgürdür unisex kıyafetler var çoğu insanda yakışiyor kıyafete karşı olmaz cehaletin ürünü zaten
23 Yorumla- +1 yıl
Muhafazakar kesime bişi anlatamazsin yenilikçi değil gelenekçi onlar
- +1 yıl
Ayy evet
- +1 yıl
😊...
Hicbir zamn desteklemedigim ve doğru bulamadığım bir konu herkesin başından beri kendine uygun giyinip dolaşırken bunu değiştirmeye çalışanlara ilerici yeniliğe açık zihniyet denmez sürekli yeniliğe açık olmalıyız derken siz cidden konuyu anlamak istediğiniz yerden anlıyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılŞu sorudaki akıl dolu cümlelerinden öyle etkilendim ki artık bende parlak tayt giyip göttümü meydana çıkarmaya karar verdim.
10 Yorumlahayır desteklemiyorum, hoşuma da gitmiyor ama beni de ilgilendirmiyor kendi kararları
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan kendine yakıştırdığı her şeyi giyebilmeli bence ve evet bu saçma bir tabu.
20 Yorumla Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı. kizlar erkek kiyafeti giyebilir de erkekler tasarim geregi kiz kiyafeti giyemez cunku bedenine uygun degil. kalip farki var. kiz kiyafeti giymek isteyen erkek hormonsal olarak sorun da yasiyordur
00 Yorumla
+1 yılKıyafetler cinslere göre ayrılmıştır. Özgürlük diyerek, yozlaşmayı desteklemek doğru değildir. Erkekler erkek kıyafeti giyer, kadınlarda kadın kıyafeti giyer. Edep, adap, üsturup bunu gerektirir. Ben böyle yozlaşma görmedim. Kabulde edemem.
00 YorumlaModa & Stil konusunda 812 cevap paylaştı. Böyle bir şey mümkün değil, erkek erkek gibi; kadın kadın gibi giyinmeli.
12 Yorumla- +1 yıl
Erkek neden etek giyemez mesela? Örneğin orta çağda erkeklerin paçası etek benzeri bitiyordu
- +1 yıl
Çağlara göre değişebilir fakat bulunulan çağda erkeklere ait olan kıyafetlerle kadınlara ait olan kıyafetler bellidir. Mesela bir kadının takım elbise giymesi bence onu aşırı iğrenç ve itici gösteriyor, şahsi yorumum.
+1 yılSapkın bir nesl geliyor z kusagı olarak tüm dünyayı babil * dünyasına ceviriyorlar yavas yavas
02 Yorumla- +1 yıl
Saptık
- +1 yıl
Aklını kullanan sapmıyor
İyice cinsiyetsizlik tavan yapmaya başladı insanlar kendi kendine başka bir cinsiyet yaratmaya başladı 🤢🤢
00 Yorumla
+1 yılDesteklemiyorum. Tamamen saçmalık. Kadın da erkek de fıtratına göre giyinmeli. Başka bir cinsiyete meyletmeye gerek yok.
00 Yorumla
+1 yılgüzel kardeşim ile uyuşmaz. Müslüman değilseniz bunu yaymak istiyorsanız. Bunuda baştan söyleyinde müslümanlar sizinle zaman kaybetmesin.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılYani fiziksel olarak farklı olduğumuzdan dolayı tamamen cinsiyetsiz giyim mantıksız olur
10 Yorumla
+1 yılTanga giyip ilkellikten sıyrılmaya karar verdim.
11 Yorumla- +1 yıl
:D :D
Gizli Üye(25-29)+1 yıl😂😂 ne denir bilmiyorum, birşeyleri yıkmaya ne kadar meyilli insanoğlu
10 YorumlaNe yani ben şimdi topuklu ayakkabı giysem bu hoş bi görüntü mü olur?
00 Yorumla
+1 yılİnsanların özgürlük anlayışı hiç doğru yönde değil.
00 Yorumla
+1 yılHayır desteklemiyorum. Kadınla erkek arasında her anlamda fark olmalı.
00 Yorumlaöyle şey mi olur !!! yeni yeni adetler çıkartmayın başımıza !
00 Yorumla
+1 yılBiraz daha saçmalayabilirsiniz. Ha gayret, daha da saçmalayın. Aferim.
00 Yorumladesteklemiyorum. beğenmiyorum. yine de giyerlerse yapabileceğim bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılya erkek erkek gibi giynsin kadın kadın gibi giynsin işte, desteklemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılAhahaha di mi di mi sütyen de takmalı erkekler, çok aptalca.
00 YorumlaBeni ilgilendirmez kimin ne giydiği ama desteklemem de. Sevmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılpeki soruyorum savaş olsa bunlar cephede ne yapıcak? Teklonojin nekadar iyi olursa olsun ordun çürükse kaybetmeye mahkumsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiz müslümanların buna izin vereceğini nereden çıkardın? :D
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİyice sapıttınız siz artık.
- +1 yıl
Siz tarikatlar hiçbir şey yapamazsınız, anca bıdı bıdı bıdı.
- +1 yıl
Bu yüzden izninize başvuran yok
Cevap sahibi+1 yılben tarikat mıyım dedim
Gerek Müslümanlık gerekse Türk kültürü parantez içinde Kürt kültüründe de böyle bir şeyin yeri yok. Hatta dünyada hiç bir kültürde böyle bir şey yok. Artık kimin projesi olduğunu tahmin etmek çok da zor değil. Erkek ve Kadın farklıdır, farkını belli edecek şekilde giyinmelidir.- +1 yıl
Hiçbir kültür yerinde saymaz, her kültür değişmeye muhtaç. Kültürümüzde yok lafı anlamsız bu yüzden.
Cevap sahibi+1 yılkültür zamanla değişebilir ama proje ile değişmez.
- +1 yıl
Ben proje demiyorum zaten, zamanla insanların düşüncesinin değişeceğini söyledim sadece.
Cevap sahibi+1 yılsenin dediğin şekilde gelişeceğinin garantisi yok tabii dayatmalar olmazsa
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla sen, materyalist dusuncelerini kesin dogruymus gibi dusunme
013 Yorumla- +1 yıl
Tartışmaya açığım
Cevap sahibi+1 yılCok fazla evrim agaci mi izliyorsun
- +1 yıl
Severim ama izlemeye enerjim olmuyor. Konu içeriğiyle ilgili tartışmaktan söz ettim
Cevap sahibi+1 yılMateryalizm pompalayan icerikleri takip etmeyi biraktiginda bu sorunun anlamsizligini farketmis olursun
- +1 yıl
İdealist olup idealara mı tapınayım
Cevap sahibi+1 yılSen kabullenilmis, kimseye zarar vermeyen düzeni yok yere bozmak istiyorsun
- +1 yıl
Düzen hiçbir zaman kalıcı olmadı. Hep değişkendi.
- +1 yıl
Ben nasıl değişeceğini ön görüyorum sadece.
Cevap sahibi+1 yılIskeletmen ayniydi. Kadin kadin gibi erkek erkek gibi giyinir, davranirdi
- +1 yıl
En başta iki taraf da üstüne bulabildiği ne varsa geçiriyordu. (Taş devri) Yani giyimde ayrışma sonradan oldu
Cevap sahibi+1 yılİncili okursan kadin kadin gibi erkek erkek gibi
- +1 yıl
Ya inanmıyorsam
Cevap sahibi+1 yılO zaman baktigin iceriklerin reddiyesini yapanlari da oku ki fikrin açık olsun.
+1 yılAynen kanka destekliyorum. Eteğimi giydim sokağa çıkıyorum
10 Yorumla
+1 yılİyice saçmalamaya başladınız
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDesteklemiyorum kadın kutsaldir asla erkekle aynı olmamalı
00 YorumlaGiyen istediğini giysin kime ne ya
10 Yorumlafeminen erkeklere zaafım var
10 Yorumla
+1 yılEşitliği çok yanlış anlayanlar vol bilmemkaç
12 Yorumla- +1 yıl
Soruda eşitlik sözcüğü gördün mü
- +1 yıl
Cinsiyetsiz giyim eşit şekilde giyinilebilir mantığıdır zaten sözüm öyşe giyinene sana değildi...
+1 yılYeni yeni icat bunlar saçmalık
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUnisex tamam da şu görseldekileri desteklemiyorum.
10 Yorumla
+1 yılDesteklemiyorummmmm!!! Kınıyorum!!!
10 Yorumla
+1 yılKadınsı giyinilmesini tercih ederim
00 Yorumla
+1 yılETEK GIYMEYE BAYILIYORUM
00 YorumlaKıyamet alametleri part 6
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır hayır bu olmasın.
00 Yorumla
+1 yılDesteklemiyorum etek giyen erkek bacimdir
01 Yorumla- +1 yıl
eyvallag
Bir zahmet lütfen oda olmasın
00 Yorumla
+1 yılDesteklemem erkekler de etek gitmesin bir zahmet
00 YorumlaModa & Stil konusunda 820 cevap paylaştı. Modernliği reddet, maskülenliği yücelt.
00 Yorumla- Moda & Stil konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkek mi lan şimdi bunlar?
04 Yorumla- +1 yıl
Sadece bana çok tatlı geliyorlar sanırım snjxnsxj <32
- +1 yıl
Tatlı erkek mi olur?
- +1 yıl
Olur gayet, Koreli erkeklerin milyonlarca kadın hayranı var mesela
- +1 yıl
Zevksizlik.
+1 yılOkumadim ama bence haksızsın
00 Yorumla
+1 yılUmrumda değil