Allah daim etsin çok yakışmış diğer vecibelerinide yerine getirmeye vesile olur inşallah Tesettürde gaye dikkat çekmemektir eğer kapalı bir bayan açıktan daha çok dikkat çekiyorsa kapalı değildir emredildiği üzere kapanmamıştır düstur bu olmalı son zamanlarda meşhur bir laf var ya tarz için değil farz için kapanılmalı
"Ateş ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim: Yanlarında sığır kuyruğu gibi birşeyler taşıyıp onu insanlara vuran insanlar; giyinmiş, çıplak kadınlar ki bunlar Allah'a taatten dışarı çıkmışlardır. Bunlar, başkalarını da baştan çıkarırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu kadınlar cennete girmek şöyle dursun, kokusunu dahi almazlar. Halbuki onun kokusu şu şu kadar uzak mesafeden duyulur." buyurdular." [Müslim, Cennet 53, (2857), 52, (2128).]
Allah muhafaza etsin bu tür bir durumdan Buradaki insanlar ne derse desin sen içindeki doğruları biliyorsun yani kapanmandaki amacı isteği kendi içinde muhakeme edebilirsin insan kendini ve Allahı kandıramaz o yüzden eğer manen rahatsan sorun yok ayrıca milletin beğenip beğenmediğini bile merak etmezdim yerinde olsam20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÖnce, Allah katındaki değerine binayen olan manevi açıdan süper güzel...
Akabinde, dünyevi anlamdada simayen örtünle dahada hanım ve güzel olmuşsunuz :) Allah daim etsin, bu güzelliğe göre manevi dünyevi anlamda sizi hakkedecek başka bir güzelde eş nasip eylesin amin.00 Yorumla
+1 yılAçık ya da kapalı olmanın bence yakışıcak ya da yakışmayacak durumu yok. Sen bunu ya inançların doğrultusunda eğer gereğinin böyle olduğunu düşünüyorsan takarsın. Ya da inançlısındır ama takmayı doğru bulmaz başka türlü dinle ilgilenirsin. Yok güzel olmuşum yok çirkin olmuşum böyle bir şey yok. Ama ben takılmamasından yanayım çünkü insanın dini kafasına taktığından belli değil, içindeki inançtan bellidir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılzaten güzelsin, tesettürde yakışmış canım ne mutlu sana :))
270 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
235Cevap
+1 yılTesettür "örtünmek" anlamına gelir ve dinî anlamda örtülmesi gerekilen yerleri ve örtünün şeklî bazı unsurlarını (örneğin transparan olup olmamasını) belirler.
...
...
Bu tanımlamanın başlarına örtü takan kadınların davranışları üzerinde manevi bir baskı oluşturması veya diğer insanların onlara karşı ön şartlı tutumlar almaları açısından da önemlidir. (vikipedi)
Yani yakıştı mı? şeklindeki soruya ön şartlı tutumlarımız nedeniyle "fiziksel görünüm" açısından değerlendiremeyiz.
İnançların gereği örtünmüşsen Allah kalbindekini yüzüne yansıtsın demek düşer bize. Tabi moda anlamında takmışsan başörtünü Allah müstehakını versin de deriz..10 Yorumla
+1 yılbasörtü bana yakismis mi degil de BEN basörtüye yakismiyim diye sorsaydin :) Basörtü herkese yakisiyor, canim sakin bu yoldan dönme, dogru yoldasin, rabbim yolunu acik etsin
51 YorumlaHay maşallah inan bu sana daha çok yarışmış inan bak çok güzel olmuşsun allah seni gerçek sebebine kavustursun allah nazarladardan saklasin seni rencide eden kişileri de tınlama bence senin bir tek allahın var kimse için değil onun için giyin kapan seni bir tek o sevsin bence o sana yeterde artar bile hayır geceler allaha emanet ol
10 Yorumla
+1 yılKırıcı olmak istemem ama kimse görmesin diye tesettüre giriyorsun ama sonra herkesten güzel olmuş muyum diye yorum bekliyorsun. Çelişki degil mi sence. Yanlış anlama başörtüsüne karşı filan degilim. Yakışmış zaten, çok da güzel bir kızsın. Ama inancına göre kapanman gerektiğini düşünüyorsan kapan, gerisini boşver. Kim ne derse desin ;)
11 YorumlaModa & Stil konusunda 372 cevap paylaştı. yakışması içinmi takıyorsun diyenlerde bi' garip hee. insan kendisini güzel hissetmek güzel olduğunu duymak ister. heptende ben dinim için kapanıyorum yamuk yumuk takayım gitisin aman çirkinleşeyim demez.
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTopunuzun derdi aynı :) ilk düşündüğünüz ilgi cekiyor musunuz çekmiyor musunuz geçebilecek misiniz begenilmeyecek misiniz erkekler kapalı ister mi istemez mi. Bunların dışında kapananlara saygım sonsuz ama beş parmağın beşini geçmezler. Herkese yakışır bu arada.
30 Yorumla
+1 yılModa güzellik sorusu tesettüre girdim yakışmış mı? Aferdersin de Allah için yapılan bir şeyi insanlardan fikir alarak yapman çok yanlış olmuş, bunu içinden geldiği için yapman daha doğru olurdu. Ayrıca kapanan bir kişinin daha çok gözden sakınması gerekir daha çok göze hitap etmesi değil. İnşallah o rimellerini de çıkarıp tam anlamıyla Allah için kapananlardan olursun.
10 Yorumlabu soruda özendirme ve mahalle baskısı var. allah için kapandığına inanan kendi köşesinde yaşar huzurunu. orda burada kapandığını afişe etmez. sen hem kapan hem resmini halka açık yerde göster. bu ne perhiz bu ne turşu?
işte dinimizi sizin gibiler yüzünden yanlış tanıyolar...20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir şey söyleyeceğim ama yanlış anlama sadece uyarıyorum. Bak sen kapanıyorsun karşı cinsin gözlerinden uzak durarak onların cinsel dürtülerinden kendini koruyorsun. Ve kendi nefsini de terbiye ediyorsun. Ama sen şimdi buraya kapalı da olsa fotoğrafını koydun ve yakış mı dedin birçok yabancı erkek fotoğrafını gördü yüzüne dikkatlice baktı. Ne kadar doğru yaptın sen düşün lütfen..
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyakışmış mı*
Cevap sahibi+1 yılAynen bence kendini gizlemeli ve tövbe etmelisin
+1 yılşimdi bu soru şeklin yanlış tesettür yakıştımı yakışmadımı gibi sorularak takılması çok yanlış tesettür kapanmak demek yakıştı diye kapanmak değil tamamen kapanmak dine uygun şekilde kapanmak demek bu şekil sorular çok yanlış
10 YorumlaMaşallah canım çok güzel yakışmış, sen bunu inancın için yapıyorsan kim ne derse desin
12 Yorumladini bir şeyi bile gösterişe alet ediyorsunuz elalem yakışmış dese ne olacak yakışmamış dese ne olacak. Sen bunu dinin gereklerini yerine getirmek için mi başına bağladım yoksa çevrenin tepkisine göre nabız yoklamak için mı başına bağladın? Buraya resim yükleyip sorman bile bence çok saçma gerçek dindarlar çevresine aldırış etmeden ve gösterişe kaçmadan dinini dosdoğru yaşar.
00 Yorumla
+1 yılMasallah yakismis. Fakat basortusu takanin bir agirligi hanimefendiligi olmasi lazim. Foto cekip atmanin mazur gorulecek tarafi da yok ama yeni kapandigin icin pek farkinda degilsin sanirim. Allah o şuuru tez zamanda kazanmani lutfetsin..
10 YorumlaModa & Stil konusunda 491 cevap paylaştı. Gerçekten tatlı bir yüzün var. "Ama tesettüre girdim yakışmış mı? " çok saçma bir soru..
Sormaman gerekirdi bence..
Bu arada evet yakışmış.10 YorumlaYakışıp yakışmamasının pek bir önemi yok ama güzelliğine güzellik katmış. Darısı bize :)
11 Yorumlaiyisin :) ama yargılanırsın burada sormayacaksın kuzu
12 YorumlaCok yakismis umarim tarz olsun diye degil farz olsun diye girmisdindir kardesim
20 Yorumla
+1 yılTesettürün amacı dikkat çekmemektir ama sen resmen dikkat çekmek için özel çaba sarfetmişsin. "Yakışmış mı" sorusu nefse hitap eden bir soru, yani neden tesettürü seçtiğin konusunda kendini sorgulaman gerekiyor...
00 Yorumla
+1 yılEic'e katılıyorum. Tesettur guzelligine guzellik katmış
11 Yorumlavalla ben karakterimden ötürü tesettürlü hatunlardan tiksinme derecesine varırcasına hoşlanmadığım için doğal olarak bu halini de beğenmedim. abi, açın şu saçlarınızı saçma sapan iş yapmayın allasen ya
10 Yorumla
+1 yılÇok yakışmış canım ama unutma önemli olan yakışıp yakışmaması değil Allah rızası için kapanmak.. Allah devamını getirsin :)
14 Yorumla- +1 yıl
@ihtirasınkadınıı send şu gözlerinn etrafındaki siyahları azalt satanistlere benzıon ya.
- +1 yıl
Sanamı düştü tasası beni7nevladım?
Gizli Üye(30-35)+1 yılProfiline baktigimda hissettigim tek sey cok cok temiz bakan bir kiz turban taksanda takmasanda cok masum dunyalar iyisi melekler kadar iyi ve guzel
11 Yorumla
+1 yılTesettür sevmiyorum ama saygı gösteriyorum. Önemli olan senin kendini iyi hissediyor olman.
Not: Gereksiz yorum atmasın kimse. İlgilenmiyorum kimseyle.10 YorumlaGözlerin... Gözlerin Dıyorum Aynı... Gözlerin Aynı Balbasar Gibi shopsuz olsaydı yuzune ve kırpıklerıne ovguler yagdırabılırdım.
02 Yorumla
+1 yılDiyelimki tesettür 1000 point.
Burada böyle konu açmak -10000 point.
Yapılan bazı şeyler gizli kalmalıdır.
Tesettür sana yakışmış fakat ruhununda bir örtüye ihtiyacı var.30 Yorumla
+1 yıltesettür güzel de yakışmış mı dıye sorman cırkın. tesettur bır moda tercıhı degıldır ve olmamalı da.
20 Yorumla
+1 yılYüzüne yakışmış Rabbim kalbine de yakıştırsın canım. Devamı gelir inşallah.
20 Yorumlatesettüre yakıştığı için mi girdin?
yakışmasa çıkıcak mısın?
hayırlı olsun ne diyim umarım önümüzdeki soğuklarda başını üşütmeden korumuş olursun bu sayede10 Yorumla
+1 yıltesettur bana bakma demektır. bana bakmadan geçme demek değil
83 Yorumla- +1 yıl
++++
+1 yılŞimdi buradan yaklaşık 300 tane yakışmamış cevabı gelse ne yapacaksın? Kendini eski haline mi getireceksin hayır :)
11 Yorumla
+1 yılbir zamanlardaki ışıklı ayakkabılar gibi bunu da moda ettiniz he
31 Yorumla
+1 yılmaşallah , çok yakışmış.. inşallah diğer türbanlılar gibi olmazsın. samimi olan tesettürlüler den olursun...
başını örtüp tüm vücudunu ortaya atan gruptan olma :)02 Yorumla- +1 yıl
maşallah...
+1 yılTesettür dediğin bu değildir. Sen başını kapamışsın. Hadi bunun tesettür olduğunu varsayalım. Tesettürlü bir bayanın fotoğrafını atıp 'nasıl olmuş' diye sorması hiç yakışık kalmaz.
115 Yorumla- +1 yıl
@Yxcgfd ah be arkadaşım Kur'an'ın hükmünü biliyor musun bu konuda? :) Bu yaptığı onu sadece kıyamet alameti yaptı. Tesettür sayılmaz ki. Peygamber efendimiz hadisinde 'Çıplaklığa şükrettirecek giyinmiş çıplaklar olacaktır' demiş. Üstelik nereden anladım olmadığını biliyor musun? Boynundan. Sıkma boyun yoktur. Tesettürün hiç sevabını alamıyor, üstelik günaha giriyor :)
- +1 yıl
Aynen o kizin vucudunu görmedik eget hatlarini belli etmiyosa farketmez yda tam anlamıyla kapanamiyoruz diye acilalim mi yani lutfen sacmalamayin bnde kapaliyim pantolonda giyiyorum ama ustune uzun giyiniyorum smdi kot yiyorum diye aciliyim mi yani tamam kabul heryerini gösteren kapalilar var istisnalar kaideyi bozmaz hem kapali ol hem modern karacarsafla gezeme dha cok bakiliyo şuna bak nasl giyinmis diye onn ıcın birazda hayata ayak uydrmk zorundayız dikkat cekmemek adina
- +1 yıl
@Kumsalinaski Kur'an'ın hükmü basit ve nettir tesettür konusunda. Ya hep ya hiç! Allah tesettürde istisna vermez. Daha eline Kur'an açıp okumamış adam gelmiş benimle tartışıyor. Başını kapatmakla müslüman olunmuyor. Sen hiç meal okudun mu? Allah bana ne demiş dedin mi? Hey Allah'ım ya!
- +1 yıl
@Yxcgfd sen de haklısın bir yerde :)
- +1 yıl
Okudum tabiki tamam biz tam anlamıyla yapamiyoruz diye tamamen acilip gezelim hangisi daha iyi o kdar dinden bahsediyosun dinimizinde mantik dini oldugunu bilirsin taman mi kardesim pantolon giyip ustunr badi giyip snrada kafasini kapatan zaten acilsin zaten oyleleri yüzünden kapalilar kotu hale geliyor kurandaki yazilanlarin kacini yapıyoruz cok az o zaman bzim kadinlarin yani bu sitede isi yok kizin yaptigi hata buraya yakismis mi diye resim loymasi sadece...
- +1 yıl
@Kumsalinaski evet eğer çarşafa girmiyorsan tamamen açılmalısın. Bu konudaki hadislere bakmalısın.
- +1 yıl
Buna kimse karisamaz herkezin ozgur iradesi var ama pantolon giyiniyorz diye ya da topuz yapiyorz diye acilcak degilin kuranda evet yaziyor ama okurken dusununde okuyun belki sen oyke dedin diye bn acilcm hm sn gunaha girceksn hm bn kurandan bahsediyosun cik bu siteye girme amacin ne o zaman
- +1 yıl
@Kumsalinaski düzgün konuş saçma sapan ithaflar yapma. Senden kaç kat namusluyumdur ben. Bu yaptığınız yanlış. Eğer sen 'Evet ben Allah'ın lanet ettiği kısımdan olup kıyamet alameti olacağım' diyorsan bu senin sorunun. Ben senden az günaha giriyorum açık halimle.
- +1 yıl
Iste kuran okusan senden az gunahim var demezsin acikligi savunmszsin arkadasim daha fazla konuşma Kur'an'da bir yet okumussun onu konusup duruyosun önce kuranin hepsini oku het okudgn yerde dusun bn cemaatte gencler baskaniyim karsinda bilgisiz bir insan yok
- +1 yıl
@Kumsalinaski cehaletin bu kadarı... Sana diyecek birşey kalmamış.
- +1 yıl
Hem din diyosun sonra cehalet siz dini cehalet olarak goruyorsnz bende sizin gibilere aciyorum evet pantolon giyiyorum cnku oturup kalkarken bacaklarım aciliyo ama ustunu otmuyomuyum anlamina geliyo dinini zorlastirma kolaylaştır
+1 yılönemli olan kalbinin temizliği ve öylede görünüyosun çok basum bir bakışların var tesettür zaten yakışır her bayana ok :)
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYakışmış ama keşke burada sormasaymışsın. Başını kapatmanla kendini burada göstermen birbirine tezat olmuş
10 Yorumlatesettür haram gözden sakınmak korunmak içindir.. güzelliği süsü gizlemek içindir.. sen ise bir sürü haram göze süsünü sözle ve fotoğrafla ifşa edıyosun bence açıl !!
31 Yorumla
+1 yılAllah için kapanman lazım.
Yakışmamiş desek saçlar foramı?
Onu anlamadım.21 Yorumla
+1 yılAlınma ama tesettürde böyle makyajlar takilar vs tasvip etmiyorum ben. Ben bir gün bu yola girersem olması gerektiği gibi olsun isterim o sebeple.
00 Yorumla
+1 yılDüşündüm taşındım.. Ankaraya taşınmaya karar verdim. :P :D
02 Yorumla- +1 yıl
Seni daha iyi görebilmek için.. :P :D
Gizli Üye(36-45)+1 yıl"Ahir zamanda dünya menfaati için dini alet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur.(Tirmizi)" Yanlış anlama bu laf sana değil ama böyle bir şey var bütün müslümanların dikkatli olması gerekir
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılinsanlar bilgilensin diye
Aslında bunun yakışmayla alakası yok. Bu allahla senin aranda olan bir şey. Türban/tesettur bir aksesuar değil bir inaçtır. Bence sorman saçma...
00 Yorumlaevett yakışmış sen kedine yakıştırıyosan ztn kimsenin ne dediği önemli değil
10 Yorumla
+1 yılmüslüman hanım Allah'ın emri olduğu için örtünür. çok iyi yapmışsın, Allah hayırlı etsin.. çok cici olmuşsun..
00 Yorumla
+1 yılhımmm yakışmış yakışmamış çok da önemli değil sen tesettürün anlamını değerini anlamamışsın.. inşallah zamanla onu da anlarsın... hayırlı olsun
00 Yorumla
+1 yılyakışmış bence ama kapandıysan buna sen karar vermişsin bu yüzden kendi düşüncelerin olmalı ama tebrik ederim seni tabi
00 Yorumla
+1 yılKapanmamanin ozu olan yabanci bakislardan sakinma kismini esgecmissin.
Her bakis uzerinde olursa bu nasil kapaliliktir derler insana.
Gercek manasinida kavraman temennisiyle...05 Yorumla- +1 yıl
Sen bakmamissin şu an resmini burada paylasinca millet sana bakiyor. Halbuki kapanmanin manasi bakislardan saklanmaktir. Hangi hocaya sorarsan sor ya da ac kuran oku.
- +1 yıl
Cok kestirme cevap verdin zaten oylede din nasihattir hadisine binayen sana nasihat ettim. Ve herkese soyluyorum.
Gerisi sana kalmis keyfin bilir.
- Moda & Stil konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılKülot giydim yakışmış mı? demekle hiç bir farkı yok bu sorunun. Resme baktığımda verilen efektten yüzün zaten görünmüyor bunu da belirteyim.
00 Yorumla
+1 yılİlgi çekmek için herşeyi yapmayın be kardeşim ne halt yerseniz yiyin insanları daha mantıklı şeylerle oyalayın bari.. Biri oram buram nası der biri güzeli kim bıktım bu ergenlerden yeminle 😒
10 Yorumlaİyide kuzum kapanirken hangi amacla kapandin?
İnsanlara begenilmek ocin mi?
Yoksa;
Allah emrettigi icin mi link aticam yarin insallah okumani oneririm10 Yorumla
+1 yılGayet güzel olmuş. yakışmş. gözlerin çok hoş olmuş.
20 Yorumla- Moda & Stil konusunda 431 cevap paylaştı.
+1 yılAllah'ın emrini yerine getirmişsin ne mutlu sana.. İnşaallah buna layık olursun.. Dini de bütün yaşarsan ne hoş olur.. Rabbim seni ailene ve sevdiğine bağışlasın..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyakışmayan tek çey eşarbın ön tarafını afedersin eşek s*ki gibi havaya dikmen olmuş..
bunun dışında gayet yakışmış zaten sen de güzel bir kızsın maşallah20 YorumlaGüzel olmuşun önemli olan basına bir örtü örtmek değil buna laik olmaktır
30 Yorumla
+1 yılTesettür güzelliği gizlemek içindir güzel olmak için değil ki...
40 Yorumla
+1 yılÇok yakışmış Allah razı olsun inşallah :) Daim olsun canım.
10 Yorumla
+1 yılKuranı kerim Ezberleyeceksin. Namazına başlayacaksın.
Madem taktın bu dalgayı herşeyine uygun yap bakalım o zaman yakısıp yakısmadıgını anlarız.00 YorumlaYakışmış :) tabi yakışmasından çok dinin için takmalısın :)
00 Yorumlayakışmış yüzüne gitmiş.. giyinmene ve abartısız makyaja uyum saglarsan bence mükemmel...
00 YorumlaYakistigi icin mi takiyorsun? Merak etdim sadece :)
00 YorumlaÖnceki halini bilmiyorum yinede çok güzel yakışmış allah bizede nasip etsin :)
01 Yorumla- Devamını Gör (281)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar