Çok tesekkür ederim sizlere
Tesettüre girdim ama?
Çok tesekkür ederim sizlere
Fedakar kardesim...
Görüyorum ki, en mutlu günlerinde hemen hemen en zor günlerini yasiyorsun... Allah yar yardimcin olsun kardesim.
Simdi su sekilde anlatmaya calisayim: Herkesin kendine göre iman-i seviyesi var... caga göre imtahanlar vardir, degilmi kardesim?
Örtünmeden önce umarim baska dertlerinde vardi... bu da bir imtahandir deyip sabretmeyi ögrenmis olmalisin... simdi iman seviyesin bir kat daha ciktin.
Ve baska imtahanin var. Ve görüyorsun iste... daha önce saygi duydugun ve sevdigin arkadaslar seni nasil hakaret ediyorlar. Sen ise, ayni 'eskiden'ki gibi, bu da bir imtahandir deyip gececeksin. Hemde tebessüm ederek kardesim. unutma, tebessüm sadakadir (had-i serif) yani, karsilik bekleme. sen sadece Allah icin tebessüm et.
Bazilari der ki: 'bosver, sen onlar icin degil, kendin icin kapandin'. Aman Aman... hasa! Sen yalniz Allah icin örtündün güzel kardesim. ve onlari bosverme. biz müslümanla bosvermeyiz. bizler hidayet diler (ayni senin yaptigin gibi) ve dua ederiz. bosvermek bize yakisma, biz Allah'a havale ederiz.
Ve sen ise... tek yapman gerek nefsine deamli hakim olman. Gerisini zaten Allah halleder. Allah rahman ve rahimdir. hersey O'nun altinda kardesim. Biliyorum, dövesin geliyor :)
Ama... Allah onlara hayattayken, hayirli degilsede Ahirette bir sekilde 'döver'. Yani... döver degilde, cezasini ceker. Ama... biz Allah'a birakiriz.
Sen imtahan oldugunu bil... geresi mühim degil.
Allah yar yardimcin oluyor zaten... Durma! Yola DEVAM!
insaAllah aciklayabilmisimdir, dua ile Beyaz Gül.
Öyle güzel açıkladın ki nutkum tutuldu gözlerim doldu :)
çok tesekkür ederim Allah razı olsun senden durmicam hep devam edicem benden bunu istediklerini biliyorum. rüyalarımda hep gördüm hep örtündüm şimdi gercekleştirdim rüyalarımı kimse begenmedi diye asla vazgecmem evet ben Allah için kapandım ve böyle kalıcam çünkü o kadar mutlulukla yaptım ki bunu ben ayaklarım yerden kesildi bir iki laf için asla vazgecmem ve ben inanıyorum gecicek bunların hepsi evet yasadıklarımdan dolayı sabrı öğrendim sabredyrm
AYNEN! Düsünce tarzin da ne kadar latif böyle :)
Sen ne yaptigini gayet iyi biliyorsun... seni üzen kapanman ve hakarete ugraman degil, seni üzen insanlarin neden bunu yapabildiklerini veyahut neden bu Kadar tas kalpli olabilmeleri.. iste bu beni üzüyor, Ama sen ne yapacagini iyi biliyorsun zaten.
Ve... Allah senle beraber... meleklerde var yaninda :)... Kabul edersen bizde variz, ;)
Dua ile kardesim.
tabikide :)
Allah razı olsun çok iyi geldin
Eğer gittiğin yolda bir engel yoksa o yol seni pekte güzel bir yere ulaştırmaz emin ol. Bunların hepsi bir İmtihan Şeytan ve Nefsin oyunları sakına aldanma ne kadar saldırırlarsa başındaki AYETE o kadar sarıl KAZANAN SEN OLACAKSIN bu arada herşeye inat gülümsemeyide ihmal etme :)(:
Cok guzel konustun Allah Razi olsun :) evet oyle butun engelleri astim o ortuyu basima takabkmek için inan herkwse inat sozlmle bile ayrildm ilerde kapanırsn dedi diye snra kabul etti baristm ailm acikirm dye kabl etmiyedu birsürü insani kattm araya ve fazla ertelememem geektgni dusnp taktm kmseye demesn gittm oklma bunlarin ustesnden geldm bununda ustesnden gelecgme inaniyrm
Gelirsin ^_^ ALLAH ONUN YOLUNDA olanı hiç yalnız BIRAKMAZ... sana bişey söyleyenlere ya hiç karşılık verme ya da tatlı dille doğruyu anlat bilmeyen o kadar çok kişi var ki inan bana böyle yaparak belkide bissürü güzelliğe vesile olursun sen iyi ol o AYETİ başında taşımak değil marifet YÜREĞİNE sindirebilmek :)
Evet bir 2 sene yurgmde tasidm smdi basmsa tasima vakti geldi ve tasiyrm insAllah seytna uydrmaz Allah im
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
"Ay halinden kesilmiş ve evlenme için ümidi kalmamış olan yaşlı kadınlar zinet yerlerini erkeklere göstermemek şartıyla dış elbiselerini bırakmalarında onlar için bir günah yoktur. Bununla birlikte yine de sakınmaları kendileri için daha hayırlıdır." (Nûr, 24/60).
Nasilda ferahliyor icim siz boyle seyler paylasinca Allah razi olsun :)
Örtülü (fakat) çıplak, (kendine yabancı erkeği) meylettirici ve (kendisi harama ve yabancı erkeğe) meyledici, başları deve hörgücü gibi (sağa sola) meyleden kadınlar cennete giremezler ve cennetin kokusunu da alamazlar. (Halbuki) hakikaten cennetin kokusu şu kadar (uzak) yoldan hissedilir, buyurmuşlardır.[2]
Yine sokaklar'da sözde tesettürlü bir takım kadınlar, kızlar görüyoruz. Başlarına guguruk gibi deve hörgücüne benzeyen bir örtü sarmışlar. Cırtlak pembe, cırtlak mavi, cırtlak renklerde pantolonlar, elbiseler... Kimisi yanındaki gençle elele tutuşmuş, kimisi bellerine sarılmış. Utanmadan, arlanmadan herkesin ortasında icra-ı muhabbet eyliyorlar. Böyle şey olur mu?
Havanın iyi ve açık olduğu bir Pazar günü şehrinizdeki parkları geziniz ve manzaraya bir bakınız! Göğüsleri, bağırları, göbekleri açık çağdaş kadınlar ve kızlar... Onlara bir şey dediğimiz yok. Ne durumda oldukları hallerinden belli.
Ya bazı tesettürlü kadın ve kızlara ne demek gerekir? Aman ya rabbi, pembenin en cırtlağı... Kan kırmızısı, eflatun, mavi, yeşil, alaca bulaca. Yırtmaçlı dar etek, yürüdükçe bilmem neresini çalkalıyor... Başında deve hörgücü gibi bir örtü... Aklınca tesettürlü... En pahalısından bir kot pantolon üzerine, eskilerin üç eteği gibi pespembe renkli birşey giyinmiş, salına salına yürüyor. Kadının biri de başını sımsıkı örtmüş, üzerinde dar bir tişört var. Kolları neredeyse omuz başlarına kadar açık...
Müslüman hanımların bilmesi gerekir ki: Sadece başını örtmekle tesettür olmaz. Tesettürlü bir hanım ciyak ciyak bağıran frapan renklere bürünemez. Tesettürlü bir hanım seksi bir kıyafet giyinemez. Tesettürlü bir hanım kolları açık gezemez. Tesettürlü bir hanım dar etek ve yırtmaçlı eteklik giyinemez. Tesettürlü bir hanım gökkuşağı renklerinin hepsini üzerinde bulunduramaz. Tesettürlü bir kadın bana bakın havasına bürünemez. Tesettürlü bir Müslümansan hanım hanım olacaksın. İffetin, ciddiyetin, nezaketin, kibarlığın, ağırlığın sembolü olarak görüneceksin.
Biz Türkiyeli Müslümanlar yeni yetme, yakın zamanda ortaya çıkmış, köksüz kimliksiz bir toplum değiliz. Biz Osmanlı-İslam medeniyetinin varisiyiz. Erkeklerimiz ve kadınlarımız her hususta, bu arada kılıkta kıyafette, tesettürde, zerafette, estetikte dünyaya örnek olmakla mükellefiz.
İslam adına gülünçlük, alaca-bulacalık, pembelik, eflatunluk, morluk, kırmızılık kabul edemeyiz. İslam kadınları tesettür konusunda Türkiye'ye ve bütün dünyaya örnek olmalı, çok sanatlı, çok estetik, çok vasıflı, çok güzel bir manzara sergilemelidir.
Müslüman hanım ve kızlar fırenk kıyafetlerini örtemezler. İslam tesettürü bir takım süfli menfaatlere, bezirganca emellere alet edilemez. İslam kadınlarının ve kızlarının açık kadınlardan daha güzel giyimli daha estetik kıyafetli olması gerekir.
Aklı başında, rabıtalı, kendini bilen, ALLAH'tan korkan, Hz. Peygamber (S. A. V.) Efendimiz'den haya eden, insanlardan utanan gerçek tesettürlü hanımları tenzih ederek söylüyorum: Bazı gülünç ve gösteriş delisi sözde örtülü hanımların acilen kendilerine gelmeleri gerekiyor. Şeriatımız cinsellik teşhirini kesinlikle haram kılmıştır. Vücudun hatlarını gösteren çarpıcı ve çiğ renkli, pespembe, acı sarı, mor, eflatun, ciğer kırmızısı, vahşi mavi, yemyeşil elbiselerle, yırtmaçlı dar etekliklerle, deve hörgücü gibi saç topuzlarıyla tesettür olmaz. Başına bir örtü salıvermekle bir hanım tesettüre girmiş olmaz. Bu gibi kadınlara nasihat etmek gerekir. Kılık kıyafetlerine, başörtülerine, tesettürlerine bir çeki düzen versinler.
Sorumlu ve vazifeli olan Müslümanlar, tesettür konusunda üzerlerine düşen faaliyet ve hizmetleri yapmaları gerekir. Şöyleki:
1- Tesettürün kesin bir İslâmi farz olduğu, bunun Kur'ân'la, Sünnetle, İcma-i ümmetle sabit olduğu. Bu farzın Kıyamet'e kadar geçerli olacağı. Bunda kimsenin değişiklik ve reform yapamayacağı.
2- Tesettürü inkar edenin dinden çıkacağı.
3- Müslüman kadın ve kızların tesettüre uymaları için, onların anlayacağı, tesiri altında kalacağı uygun telkinat, nasihat ve propaganda yapılması. Kırıcı, nefret ettirici, menfi tepkiye sebep olacak öğüt, propaganda ve telkinlerden kaçınılması.
4- Tesettürün dinî ve imanı bir konu olduğu.
5- Tesettürün sadece İslâm dinine mahsus olmadığı, bütün dinlerde ve medeniyetlerde bulunduğu, başörtüsünün evrensel olduğu.
6- Tesettürün farz olduğunu kabul etmekle birlikte ona riayet etmeyen bir kadının günahkar bir Müslüman olacağı ancak bu farzı inkar ederse, "İslâm'da böyle bir şey yoktur. Ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum..." derse dinden çıkacağı.
7- Tesettürün gerilik olmadığı, aksine medeniyet olduğu.
8- Vahşi kavimlerin çıplak gezdiği, medenî insanların tesettüre riayet ettiği.
9- Tesettürün gayesinin fuhşu, azgınlığı, seks kışkırtıcılığını, ahlaksızlığı, teşhirciliği önlemek olduğu. Seksi kıyafet bir kadın veya kızın, başını örtmüş de olsa, tesettürlü sayılamayacağını.
ne güzel aydınlatıyorsun Allah razı olsun üşenmeden okuyorum seve seve
Sen doğru yoldasın bunu unutma kaınatı yaratan Rabbıbınin dedıgımı Önemi o insanlarık dedıgımı duşunsene Rabbımız karşılığın da sonsuz cennete vadetmiş bize cennete gitmek bedava cehenneme gitmek parayla zina para alkol para Kubat para ama namaz kılmak Oruç tutmak camiye gitmek bedava öyle deilmi. Nefsımıze ve seyrine yenik düşmeyelim. Bu hayatta 2 düşmanımız var nefis ve şeytan şimdi sana 1 örnek verim askersin savaşa gidiyorsun silahın var ama mermin yok düşman ateş edıyor sana ama sen bısey yapamıorsun nıye mermın yok çünkü dimi işte bizlerde bu dünyada bir asleriz nefis ve şeytan hep ateş edıor bunu nasıl durdurcan namaz kılarak Oruç tutarak zikrek eğer bunları yapmazsan onların kölesı olursun... Arkadaşlarına gelince Rabbim zaten biz onların kalplerını mühürledıik onlar ne yapsalar Bos dıor sende utanma şeytan bile elini cekmıs onlardan bu zorlu yolda cok şey çıkacak önüne ama umarım hep böyle dewam edersın unutma aklına gelen kötü seylerıj hepsı şeytandan bu Dvmlı aklında olsn
Burada size 1 kaç kişide olsa ön yargılı bakılmasının tek suçlusu tesettürü farz çin değil tarz için yapanlardır. Hep söylerim dinin bir gerekliliği olarak kapanan hanımefendilere kesinlikle lafım olmadı olamaz lafta ettirmem. Ancak Ayakta dar pantolon kafada türban dar gömlek giyen kızlardan artık iğreniyorum. Bunlar hem dinin bir gerekliliğini alay malzemesi haline getirmiş, hem de gerçekten kapanan insanları da karalama dahil etmiştir. Tesettür bir gerekliliktir ama bu demek değildir ki açıkların hepsi namuslu kapalıların hepsi namussuzdur. Namus bedenin değil ruhun tesettürüyle tanımlanan bir kavramdır. Tanıdığım çok kapalıdan çok hafif insanlar çıktığı gibi çok açıktan da çok namuslu ve ahlaklı insanlar vardır. İnsanın başına örtü geçirmesi veya geçirmemsi insanın kalbinde ki bozukluğu örtmez. Sen baka o ön yargılılara sen bir gereklilik olarak yapmış düşünmüşsün. Ama esas suç onlarda değil ya da allahın hidayete erdirmesi gereken il onlardeğil sizin gibi hanımefendileri karalayan sahte tesettürlü kimselerdir. Saygılarımla
Allah razı olsun teşekkür ederim cok haklisin kimseyi dinlemicm ama bundan snra
Cevap
105Cevap
İster kapanın ister bikiniyle gezin beni ilgilendirmez ancak benin düşüncem kapanmak ataerkil sisteme boyun eğmektir. Sebep erkeğin libidosuyken kadının kendini soyutlamasını ben doğru bulmuyorum...
Konu erkek iken "elinin kiri" diyerek işin içinden çıkan toplumsal algının iş kadına gelince fiziksel soyutlamayı seçmesi hiç bir mantıkla açıklanamayacak ataerkil toplum şizofrenliğidir.
İlle de kapanacağım diyen kadına tabiki bir şey diyemeyiz özgür iradedir bu ama malesef bizim toplumumuzda bu her daim bu şekilde olmuyor. Toplum ve aile baskısı sebebiyle kapanan birey sayısı hiç de azimsanmayacak düzeyde.
Bir başka sıkıntı ise biyolojisi üremek ve cinsel anlamda kendini göstermek üzerine kurulu kadın bireyin bu seçiminden dokayı içinde kaldığı çelişkidir.
Cinsel olarak hazır kadınının dudakları irileşip pempeleşir. Koskoca ruj endüstrisi bunu yapay olarak gerçekleştirmek için vardir. Çünkü erkeğe içgüdüsel olarak bu kadınlar çekici gelir.
Ancak hal böyleyken örtünmenin amacı cinsel manada erkegi uzak tutmak iken kapalı kızların hiç de azımsanmayacak bir çoğunluğunun makyaj yapıp ruj sürmesi, erkeğe çekici gelecek unsurları bizzat kendi rızası ile yapması bahsettiğim çelişkinin örneğini oluşturuyor. Çünkü kadın fizyolojisi içgüdüsel olarak kendini göstermek için kurulmuş bir sistemken bu tarz inançlar sebebiyle bu fizyolojik sisteme karşıt eylemlerde bulunmak bahsettiğim çelişkinin yaşanma ihtimalini oldukça azaltıyor.
Bu kadar derinlemesine neden yazdım. Sorunda özet olarak "neden ön yargılılar" diye sorduğun için bunları yazmak istedim. Yani sürekli bunları gören kadın veya erkeğin bu tarz bir ön yargıya sahip olması oldukça muhtemel...
tesettür erkeğin aldatılma paranoyasının ürünüdür.
Onlara su ayetleri oku.
إِنَّ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا وَرَضُوا بِالْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَاطْمَأَنُّوا بِهَا وَالَّذِينَ هُمْ عَنْ آيَاتِنَا غَافِلُون َ
أُولَٰئِكَ مَأْوَاهُمُ النَّارُ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُون
Bizimle karşılaşmayı ummayan ve dünya hayatından hoşnut olup ona bağlananların ve ayetlerimizden habersiz bulunanların, işte bunların kazandıklarına karşılık varacakları yer cehennemdir.
Yunus suresi 7-8
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ يَهْدِيهِمْ رَبُّهُمْ بِإِيمَانِهِمْ ۖ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ فِي جَنَّاتِ النَّعِيمِ
İnananlar ve yararlı iş yapanları, imanlarına karşılık Rableri doğru yola eriştirir; nimet cennetlerinde onların altlarından ırmaklar akar
دَعْوَاهُمْ فِيهَا سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَتَحِيَّتُهُمْ فِيهَا سَلَامٌ ۚ وَآخِرُ دَعْوَاهُمْ أَنِ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
Oradaki duaları: ' Noksan sıfatlardan seni tenzih ederim Allahumme', dirlik temennileri: 'Selam size' ve dualarının sonu da: 'Alemlerin Rabbi Allah'a hamd olsun'dur
Amin :) icim nasil ferahladi bu duana Allah razi olsun Allah varsa olan gunahlarinizi affetsin Cennet'i sizlere nasip etsin ne guzel sey tesetture giren bir kiza desyek cikmaniz. Nasil mutlu oldum Allah razi olsun
Öncelikle kararından ötürü seni tebrik etmek isterim güzel düşüncelere sahipsin. Yaptığının doğru olduğunu biliyorsun. Sana çirkin ifadeler kullanan kişilerin aklından kim bilir neler geçiyor aileleri yeterince ilgilenmemiş çocuklarına iyiyi kötüyü aktaramamış. Her ne kadar sen onları takmayacaksın desek de takmamak bu kadar basit değil. Sizin için önemli olan bir konuda birileri fikirlerinize saygı duymaması hoş olmayan sözler sarf etmesi karşısında birçok insan sakin soğuk kanlı olamaz. Ama içten içe şöyle düşünebilirsin karşındaki kişinin seni kıskandığını tüm söylediklerini yaptıklarını aslında senin yaptığını yapamamaktan dolayı olduğunu düşün o zaman bu kadar sinir olmazsın. Ve sen tepki vermedikçe emin ol onu laf altında bırakmaktan daha çok sinir edebilirsin. Sende haklısın de kıskandığını düşün içini rahatlat tartışmaya girme kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsin. Umarım başkalarının düşüncelerinden ötürü bu kararından vazgeçmezsin.
asla gecmeyecem. s ben örtünmek için nelerle savastım kimleri araya aldım ne duygular hissettim nasıl agladım kimse bilemez. s beni aydınlattığın için tesekkür ederim bundan sonra sizleri dinleyip öyle düşünücem ve artık kimseyi takmicam ALLAH yanımda biliyorum
Allah razı olsun :)
Sen o kadar güzel birşey yaptın ki içini ferah tut Kardeşim.. Her zaman böyle insanlar her yerde varlar malesef. Günümüzde böyleleri artık gerçekten çok önemli olan bunlar olduğu haldee senin hala devam edebilmen.. Allah seni bu konuda çok iyi mükafatlandırır buna emin olabilirsin. Diğer türlü düşünmelerine sebepte yine sen ben gibi insanlar. Kapalılığın değerini önemini bilmeyen ve isteyerek kapanmayan, aile zoruyla kapanan insanların yaptığı bir kaçım şeyler yüzünden bu konumdayız gözlerinde. Her koyun kendi bacağından asılırr sen sakın üzülmee.. Hayırlı, Uğurlu ve Daim olsun inş. Allah seni bu yoldan alıkoyacaklardan korusun Canımm.. :))
Duaların için tesekkür ederim Meleğim benim :)
çok doğru söylüyorsun , aslında benim asıl sınavım şimdi başlıyor ve gecebilecegime inanıyorum Allah hiçbirimizi doğru yoldan saptırmasın bu genelleme açık kapalı değil kalbi temiz olan herkes için :)
imanı kuvvetli olanın imtihanıda kuvvetli olur. sen ibadetini o kişiler için değil seni Yaradan ve gözeten için yapıyorsun. bence o kişilere takılma. çünkü unutma ki, şeytan sana ulaşmak için onları aracı kullanır. senin ibadetinden vazgeçmeni sağlamak, yolundan döndürmek, pes etmeni sağlamak gibi gibi gayelerle şeytan insanlar aracılığı ile vesvese verir. çok sevdiğin kişilerde olsa bu yaptıklarına karşı koymalısın. gerekirse araya mesafe koymalısın. sen tüm kalbinle bağlandığın zaman o yıkılması güç bir duvar olacaktır. Allah yar ve yardımcın olsun, tebrik ederim.
Evet vesvese oldgni dusunuyrm bende o yuzden hakartlerne karsilik hakart etmiyrm kiza Allah kapanamayanlarada nasip etsin dedm Allah beynini ortenleri actirsin dedi hemen engellendm ya ben asla yaptiklarini kinamadm heo yanlarnda oldum alevilern bazıları boyle yalniz benm snfimda alevi kiz vsr ve kulgma egilp vazgecme dedi bugnde yanma yaklasti banada nasip etsn Allah dua et dedi ailesi karsiymis duydgma gore. s boyle olmasi bni cok uzuyor
Amin Allah senden razi olsn
işte buda bize gösteriyor ki imanın kimde olacağı belli olmaz. :) Amin sağolasın teşekkür ettim.:)
Boşver, sen onlar için mi hayatını değiştiriyorsun, sen memnunsan, mutluysan boyle daha huzurluysan tıka kulağını duyma, dinleme.
Namus açık kapalı işi değildir, turbanlınında namussuzu var açığında. Sen kendini bildigin surece umrunda bile olmamalı cevrenin yorumu, çevre için yaşamıyoruz, kendimiz için yaşıyoruz.
evet öyle bende öyle dedim arkadasıma kapalıda varsa açıktatada var açıkta varsa kapalıdada var inkar edemem ama bir yanlış için diğer doğrularıda öyle görmemelidir insan.
tesekkür ederim :)
İçini ferah tutmalısın insanlar hep konuşur bu her konuda öyle önüne bakmalısın bana kapanır mısın desen hayır kapanmam ama kapanan birine de elbette saygı duyarım insanları açık kapalı diye de ayırmamalıyız önemli olan merhametli iyi kalpli insanlar olabilmek bunun da tesettürle ya da mini etekle alakası yok insan olmak insan olmaktır insanlığın kıyafeti yoktur arkadaşların da gerçekten ayıp yapmış benim kaç yıllık arkadaşım da kapanmıştı ne deseydim sen kapalısın ben açık görüşmeyelim mi saçmalık olarak düşünüyorum ama bu yazındaki bir şeyde bana biraz yanlış geldi senin yolun doğru da senin yolundan gitmeyenlerin yolu yanlışmış gibi düşünüyosun sanki ama sana tek bir şey söyleyebilirim takma özellikle okul ortamında böyle tartışmaların içinde yer alırsan geleceğini yakarsın
Asla demedim yanlis anlamissin yani o bana yanlis bise yaptığımı soyluyor ben doğru olduguna inaniyorum dedim bunda asla aciklar yanlis yolda demedim benim ailemn hepsi acik birtek ben kapaliyim okldada birtek ben kapaliym asla donp ben heryerde digruym onlar yanlış diyemem kalp onemlidir
Teşekkür ederim dstegn içn dogru söylüyorsun kmseyi takmcam bundan sonra
Kapalılar namuslu değil falan filan boş ver aldırma bunlara ,
şöyle düşün
kapalısın ama gunahada girebilirsin , en azından açık olup gunaha girmekten biraz daha iyidir.
namaz kılıyor ama içki içiyor gibi
olsun namazını kılıyor o onun borcu , içki içmekle gunaha giriyor olsun en azından borcunu ödüyor gibi düşün. gunahakarda olabiliriz, önemli olan ogun allah için ne yaptıgımız, zina yapan Allah için bişe yapamaz diye bir kanun yok Dinimizde
kafan dik olsun , en önemlisi bu gibilere fırsat vermemek için alnın ak olsun.
tabikide bende öyle diyorum ama kmse beni dinlemyr işte tesekkür ederim :)
o insanlar 2 kişiyle kalmayacak. onları umursamamayı öğrenmelisin. hatta bazen öyle anlar gelecek ki aynanın karşısına geçecksin o kişilerin dedikleri geleck aklına ve açılmayı bile düşüneceksin. sakın böyle bir şey yapma ama :) sen doğru kararı vermişsin. "Elhamdülillah Müslümanım" diyoruz. İmanın 6 şartını kabul etmeliyiz ki imanlı olalım birini bile kabul etmezsek imanlı sayılmayız. 6 şartdan biri nedir; kitaplara inanmak. kuranı kerimde başörtüsü ahzab suresi 33/55/59 - nur suresi 31 de geçiyor. o insanların söylediklerini bir nevi şeytan vesvesesi gibi düşün :)
evet öyle düşünüyorum o yüzden onları hayatımdan çıkarıcam bir yanılıp şaşırsam açsam başımı ne utanc duyarım tanıdığım bir abla annemlerle konuştuda ikna etti kapanayım diye bütün konuştukları boşa giderdi evde annem kardeslerim arasında yalnız ben kapalıyım okuldada öyle tek benım başım örtülü bu beni mutlu ediyor doğru yolda ilerlediğimi düşünüyorum
yorumun için çok tesekkür ederim içimi rahjatlattı ayetleri hatırlayınca haklısın bazen tam ayna karsısına gecicem geri vazgeciyrm neden inanaym neden laflarına bakaym ben böyle mutluyum huzurluyum diyorum
yani neden bu kadar takıyosun ki kapalı olman senin seçimin senin tercihin bende buna sinir oluyorum hep birbirini eleştirmeler falan ama bazı kapalılar var hep dar düşünceli biz açıkları dediğin gibi görüyorlar işte damgayı direk vuruyorlar bu kişler yüzünden olabilir biz açık olabilirz ama içimiz temiz bizim hakkımızda konuşuyorlar.. ama her ne olursa olsun yanlış herkes kendi namusundan sorumludur açık ya da kapalı farketmez biraz inanç meselesi yani açık olup namuslu olanda var namussuz olanda bu kapalılar içinde geçerli.. ama günümüzde hep böyle olmuştur ayrım yapılmıştır herkes kendisinden sorumludur kimsede o kişinin namusunu sorgulayamaz.. insanın içi önemli pek takma böyle şeyleri senin seçimin bu herkes saygı duymak zorunda buna duymayanlarıda takma herkesin düşüncesi farklı...
haklısın işte bende tam bunu diyorum bana gelmiş için temizse ne gerek var ya sanane ben seni sorguluyor muyum? herkesin kendi tercihidir bende tercihimi yaptım
saygı duymayanı hayatmdan cıkarıcam neden beni durduk yere acılmaya tesvik etsinlerki hadi yenik düştüm düşmemek için beni kötüleyeni hjayatımdan atıcam.
haklısın kendi isteğinle olan birşeydir bu hep derim evet hemen şimdi karsı çıkanı hayatımdan çıkarcam bir kaç ay önce bir arkadasım karsı çıkmıştı kapanmayı düşünyrm dye en samimi arkadasmdı hastneye onsuz gitmezdim o bensz gitmezdi hep benle dertleşirdi ama onuda hayatımdan çıkardım karsı çıkılması hele yaptığım şey doğru ise asla katlanamam böyle birşeye
ya en yakın arkadaşın mı bunu yaptı yazık yaa ama emin ol gerçek dostluk değildir bu ne kadar saçma hepsi geri kafalı yani arkadaşlığınız kapalı olup olmamana bağlı onun için bir insan böyle bir kişiyi istemez çıkar tabi hayatından ve sen sen ol hiç kimse için kendini üzme ve kendini ezdirmee
Evet en yakın arkadasım. s artık üzülmicem aksine mutlu olucam beni aşşağıya çekmeye calısanlardan üstünüm demekki. yani açıklar aşağıda kapalılar üstün demiyorum yanlış anlaşılmasın beni aşşağıya çekmeye çalışanlardan üstünüm. bir arkadasım öyle söylemişti seni aşşağıya çkemeye çalışanlar olacak sakın üzülme bilki sen onlardan üstünsün demektir.
ben biraz inan bu konuda salağım asla yüzyüze kimseye ağzının payını veremem kolay kolay yine iyi niyetlidüşünürm demek istememiştir öyle diye arkadaslarım sağolsn neden kapandın diyene kızıyorlar
bnde senin gibiydim kimsenin yüzüne bağıramazdım gerçekleri söyleyemezdim ama artık öyle değilim herkese haddini ve yerini bildiriyorum bizim ki salaklık değil iyi niyetliyiz safız bu yani arkadaşın doğru demiş sen üstünsün onlardn o yüzden öyle konuşuyolar yapacağın tek şey gülümsemek :D
haklısın :) bana destek çıktığın için tesekkür ederim Allah razı olsun Allah sizi iyilerle ötekileride sizin gibilerle karsılastırsın inşAllah :)
amin :)
Tesettür demek Allahın ayetini başında taşıman, artık bişeylerin farkında olman demek. Zor bir yükümlülğk mesela oruç gibi yılda bir kere olan bişey değil, ömür boyu. Bu yükün altına giren herkesten insanlar diğer farzları da yerine getirmesini bekliyo. Tesettürlüysen zinaya yaklaşmayacksın, namazın düzenli olacak, pantolon gşymeyeceksin vs. Ama bunlar pek yapılmıyo tabi nice tesettürlü (!) kızlarımız var ki açıklardan daha açık. İnsanlar bu yüzden ön yargılı. Sen kalbini mantığını dinle , insanlara da alınma. Kimseye hakkımı helal etmem de deme. Peygamber soyu bile herkese hakkını helal etmişken biz kimiz ki?
Eğer sn gerçekten içinden gelerek kapandıysan çevrendekileri ne dediğine hiç takma canım seni bilen biliyo tanıyan tanıyo.. kabullenen de seni böyle kabul eder
bende o yollardan cok gectim o yüzdn anlayabiliyorum seni
İnsanların ne dediği umrunda olmasın sen önüne bak
şimdi o yoldan gecme sırası bende ve gececegime inanıyorum :) bundan sonra doğru bildiğim yoldan asla sasmicam dik durucam ve kimseyi duymicam
onların kalbi bozukmuş kardeş. bizim sınıfta bir kapalıyla bir açık gayet güzel bir şekilde konuşup arkadaşlık edebiliyor. ne yani açıkken yanında olan kapandığında sana sırt mı çevirecek. başına bağladığın bir bez parçası yüzünden seninle olan arkadaşlıklarını bitirmek istiyorlarsa emin ol hiçbir zaman arkadaşın olmamışlardır. aynı şekilde o uyuz tiplerin sözlerine de aldırış etme. onlar her önüne gelenin altına yattıklarından kapanan birini görüp hasetlerinden çatır çatır çatlamaları çok doğal. çünkü kendileri o kıyafeti hiçbir zaman giyemezler ağırlığı altında ezilirler giyenlerle de işte böyle dalga geçerler.
bizdede öyle ben okulda tek kapalıyım hepsi açık bütün arkadaslarım sevindi yalnız okulumda olmayan kız beni dışladı fazla samimi olmadıklarım bile sarılıp sakın vazgecme dedi
evet bende öyle diyorum herkes kendi gbi biliyor herkesi bende mesela herkesi temiz zannedyrm dönp yemin ederm sana bir sinirlensem bir tebessümle barısır o istyrek yapmadı bu hatayı derm öyle huyum var işte. w
sana kim kapanmanı söyledi
Kimse. Rüyalarımda görüyordum kapandım içimden geldi
açıkken nasıldın peki etek giyer miydin? belki onu yadırgamışlardır
tabikide hayır :) düğünde bile pantolon giyerdim askılı giymezdim asla uzun etek bile giyemem alışık değilim bana derlerdi senin kapalı kadınla tek farkın örtün diye
enteresan :D
Sana bişey diyim mi. Onlar tam bir şerefsz. Onların dediğini sakın dinleme. Tekrar açılmayı da ASLA düşünme. Sen doğrusunu yaptın. Bu dünyada onlar sana laf atıyorsa, öbür dünyada da sen onlara atarsın.
Kimsenin dediklerini kafana takma. sen doğruyu yapıyorsun. Hiç kimsenin başkasını yargılmaya hakkı yok. herkes kendi istediğini yapar. Sen onlar açık olmasına bir şey demiyorsan, onlar da sana bir
şey diyemez.
Asla demiyorum diyememde Allah a bıraktım inan ahirette yüzleşicem hepsiyle destek verdiğin için Allah razı olsn cok tesekkür ederim
Değerli kardeşim. Öncelikle tebrik ediyorum seni. Allah tamamına erdirsin inşaAllah. Kimsenin söylediklerine canını sıkma ve üzme kendini. Sen onlar için değil, Yüce Allah için kapandın sonuçta. Ve çok ta iyi yaptın. O sana laf söyleyen arkadaşların dünyanın kendilerine kalacağını mı sanıyorlar. Elbet toprağın altına girecekler. Ve herkes yaptığının bedelini orada ödeyecek. Onlara ufak bir hatırlatma:Ahiret de son pişmanlık fayda etmiyor!!!
inşAllah bu dünyada farkederler ama ya hatalarını. s canları yansın istemem
tesekkür ederim amin
tesettürü artık siyasi duruma getirenler var o yüzden insanların bakış açısı değişti bnce bide kapalı kızın biri bir halt yiyo suçu tüm kapalılar çekiyo boşver sen onları sonuçta senin niyetin belli içindeki belli sen Allah için yapıyosun o dalga geçenler kendinde o duyguyu bulamadıkları için yapıyolar
evet tesettürü kullandıkları için herkesi bir görmeye basladılar malesef
inşAllah bu dünyada o duyguyu tadarlarda öteki dünyada azabını çekerek anlamazlar. s
Çok abartıyorsun bence sanırım biraz hassas bir insansın ilk kızın yaptığı gerçekten terbiyesizlik istersen buda ya tap ve o dini kıyafetlerini giy gene sana bir şey demeye hakkı yok kimsenin. Öte yandan bence çocuk sadece şaka yapmış çünkü bizde şakalaşırdık gerek kapanan gerek saçını kestiren ya da boyatan kız arkadaşlarla tabi gerçek niyetini Allah bilir. Ama moralini bozma gül geç. Dışlanma demişsin ben dışlanmanın ne demek olduğunu senden daha iyi bilirim inan ve şu anda yaşadığın bir dışlanma değil uyum süreci sadece.
bilmiyorum ama neblm öyle geliyor. sürkli beni sorguya cekiyorlar
Evet çok sinirlendm ben ona ALLAH kapanamayanlara nasip etsn dedm ve o bana ALLAH beynini örtenleri açtırsın dedi nasıl zoruma gitmişti tabikdide hassasım hele şu din konusunda bir kötü lafta sinrden elm ayagm titrer
Biliyorum benimde sınıfımdakilerin bildiği zayıf bir noktam vardı-tabi ki din değildi- ve bunu sürekli acı çektirmek için dile getirirlerdi. Ama kendini yıpratma bugün açılırsın yarın kapanır sonra tekrar açılır ve tekrar kapanır ve biliyor msusun her seferinde biri bir şey der. O yüzden aldırma
Allah yardmcın olsn o zaman Allah seni ve diğer kardeslermizi üzenleri hidayete erdirsn
bundan sonra aldırmcam sayenizde
Valla yazini okumadim uzun diye ama anladim soruyu soyle diyim kim ne yorum yaparsaa yapsin bir kulagindan girsin obur kulagindan ciksin sen kendini onlara begendirmek zorunda degilsin cunku Allahin emriyle kapandin ve Allah senden razi olursa gerisinin bir onemi yok buna annen baban dahil ustelik sana ve gorusune saygisi olmayanlarla arkadaslik kurman hata zaten boswer onlari.
Allah utandirmasin arkadasim.
arkadaslığımı kestim onlarla :) bugun beni yeni görenler bile mutlu oldu böyle oldn ya seni dha çok sevdk dediler benim mutlu olduğum arkadaslarım var aslında onlarla neden hala muhabbete girmişsem
bu arada amin tesekkür ederim :)
Rica ederim.
Dinine sıkı sıkı baglanmandan dolayi tebrik ediyorum. Insanlarin seni yargılamaya haklarının olduğunu düşünmüyorum. Herkes kendi inancından ve yaptığı davranışlardan sorumludur. Yargılamak istiyorlarsa hayatlarını yargılasinlar neyi bu kadar düzgün yapıyorlarda hayatlarının kusursuz olduğunu düşünme ukalaligini gösteriyorlar.
bende destkeleriniz için sizlere tesekkür ediyorum. işte kimse iğneyi önce kendine batırmıyor bu8 beni sinir ediyor ama bundan sonra umursamamayı öğrendim kardeslerim yani sizler sayesinde
tesettür deilde baş örtü olarak soylersen daha guzel olur dimi herkes kendı hayatından sorumludur duyada ıcınden gelerek bas ortunu takabılıyosan ne mutlu sana tanımadıgım bır ınsanda olsa taktıgı ıcın bas ortuyu onun adına ben mutlu olurum... dedıgın gıbı zararın neresınden donersen kar değil ahırete bır gunahını affettirmek ıcın ALLAH' a kulluk gorevını yapabılıyorsan sen mutlu ol dag devrılır ALLAH'herkesın dusuncesınıde bılır gonlunden gecenıde kım nederse desın sen kendını bılıp takabılıyosan mutlusundur demektır.
Aynj sey deglmi tesetturle. s
Ben kapalı değilim ama inancı için kapananlara saygım sonsuz. Sana namus dersi verenlere bir sor bakalım onlar nasilmis? Hiç kimseyi umursama senin için rahatsa ve iyi ki kapandim diyorsan bitmiştir.
herkes senin gibi olsa keske :) biri der kapalı namussuzdur biri der yaşlı teyze gibiler kimse karsısındakinin içinden geleni düşünmez işte
sunu dusunursenız kolay olur adımlarınız.. sız onlar ıcınmı kapandınız?
it ürür kervan yürür.. o düsünsün!
tabiki bende dönüp hep böyle diyorum sizin için kapanmadım ki..
ama dışlamaları zoruma gidiyor Rabb'im hidyte erdirsn böyle düşünnleri birde müslüman olacaklar. w nasıl sinlrleniyrm ya
inşAllah. w yüzlerni görmek istiyorum
hayır acı anlamında demedim. s utanmalarını görme anlamında dedim asla acı çekmelerini istemem biraz önce kız arkadasımın yorumundada söyledim inşAllah o duyguyu burada tadarlarda ahirette acı içerisinde tadmazlar diye
Kimseyi takma, ne derlerse desinler. Senin azmin ve kararlılığın sonucunda hepsi eriyip gidecekler. Ama tereddüt eder açılırsan hiç artık laflarından kurtulamazsın. Kolay bir iş değil evet, iyiler olduğu gibi kötüler insanı küçük düşürmeye çalışan insanlar da var bu dünyada. Takma onları. Doğru bildiğini yap. Ama şunu hiç aklından çıkarma "insanlar için değil Allahu tela istediği için örtünüyorsun". Allah onlara da hidayet nasip etsin. O tip insanlarla laf dalaşına girme hiç. Bırak kendi doğrularını yaşasınlar. Arkadaş çevrende değişiklik olması normal. Sizi tebrik ederim.
Nasıl insanlar var ya yazık!
Yapman gereken kulak asmamak yaptığın şey doğru olduğu sürece kimseye boyun eyip kafa yormucaksin sen bu zaman da mükemmel bişeye kalkismissin bırak insanlar ne düşünürse düşünsün
evet. s
haklısın bundan snra herkesi kendi halne bıraktm sizler ne iyisiniz ya :) öyle bir ışık oldnuz ki sayenzde bütün sinirm gecti
Tabi ki öyle dusunucez normal olan bu :)
Tesekkür ederim canım benim ;:)
Rica ederim:)
canım hic takma inan bende düşünüyorum bak cok güzel bişey ama kapandıysan senden rıcam düzgün kapan tatlım öyle başı kapalı altı ustu acık olma allah için yap hayırlı olsun bu arada o kızlarlanda asla konuşma cok zorlarsa bir tane cak okulun ortasında pislik
Asla oyle kapali olmam ki :) dar zaten giyinemem ben hep uyarrm dirseklerine kadr açanlari o seklde degl dye Allah icn yapiyrm umsrm kapanırsn Allah kapandignda kabul etsn insAllah ama teşekkür ederim beni dusunp uyardgn için Allah razi olsun
Aa benimde oyle :) kac kisiyi araya kattim annemle konusturdum suriyeli bir arkadsm vsr kaoancam dedigmde bana sallarini verdi ondan destek aldm sonra birdgn anneme kaoaniyrm demeden kapandim ve oklma gittim ama hicbirsey demedi insAllah Annen kabul eder ve kapanirsin Allah jm nasip etsn tabiki yakisyrdur tahmin edebiliyrm canim benm ya :)
İnsanların masum, kimseye zarar vermeyen ve üstelik kimseyi de ilğilendirmeyen tercihleri için ayrım yapanları dost edinme..! Bak hayır içinde hayırla karşılaşmışsın, dostunu iyi seçmen gerektiğini görmüşsün..
Benim de inançsız arkadaşlarım var ne ben onlara ne de onlar bana böyle bir cümle kurmuyor. Dahası adam cuman mübarek olsun bile diyor, bende onun önemli günlerini kuluyorum falan..
Ebet bak bunda cok haklisn hayir içinde hayirla karsilas dostumu secebildm.
Ay ne guzel ya. s inancsizda olsa insan iste ne gzel atkadsn varmis
Bu ülkede herzaman saldırı vardır kapalılar açık olana acık olan kapalıya saldırır sen boşver yolun doğrusu elhamdulilah diyorsan eğer olması gereken senin yaptığın bu dünyada sana ne dedikleri değil obur tarafta sana ne diyeceklerini duşun.. boşver helal olsun sana..
Bende oyle diyorum iste ahirette yuzlesecez diye ya bana Allah kitap tan bahsedyorlsr ama kaoandim dyede karsi koyuyrlar acikken dha gzelmism ya ben guzel olmak içn orynmedm guzellgmi gizlemek icn ortundm ve sozlmden bunun icn ayrilmistm oda ikna oldu ailm acilrm dye izn vermyordu herkesi araya koydm ikna ettm ve kmseye bugn kaoaniyrm demeden basmi orttum ve oklma gittim ortum icn herkesi karsma aldm ertleyeni dnlemedm ne malum sabaha cikamazsam ya diyp orttum bu hayatta en cok istedgmdi hakartleri duymamazlktan geldm soranlara ne sorgya cekiysn ben senn icin ortunmedm dedim ve dahada mucadele edicem ya onalr beni boyle kabulnedecekler ya da ben onlari hayatmdan silneye devam edicem
ALLAH RAZI olsun
Istediğin gibi olma hakkın var, herkesin de öyle. Ha, şahsen ben kapalı biriyle yakın arkadaş olamazdım çünkü din daha konuşmadan aramıza giriyormuş gibi hissederdim ama bu kimseyi aşağılamak için bahane değil. Sana hakaret eden insanlarla bir daha konuşma bence, seninle uğraşmazlar böylece.
Yinede bir sans verip uyariyorun ben insanlari kolay kolay atamam ki. s ama en agir cumlede siler atarm mesela kiz arkadsm baya iddalasti bnmle dunden beri bugn ona kapanamayanada nasip etsn Allah dedm Allah beynini orteni actirsin dedi sirf sabrmi one surdm hemn engelledm kapl kirmamak icn sildm herseyini
Pireye kızıp yorgan yakmayın. Değil iki kişi dünya karşınızda dursa bu sevdadan, bu inanıştan vazgeçmeyin. Allah size kolaylık versin, hidayetinizi artırsın. Efendimiz'e yapılan zulümleri düşünün, O ki "Bir elime ayı, bir elime güneşi verseniz bu davadan dönmem." demiştir. Yolunuz O'nun yolu olsun.
Evet :) efendimin yolunda ilerlicem dunyalari verseler bu asktan vazgecmicem benim susum ortum olacak saçlarım ve makyajim degil.
Aslında çok uzun ve güzel bir cevap yazacaktım taraf olmadan ancak yazının sonuna geldiğimde "Güncellemeler" bölümünde cümle sonunda "insAllah" yazdığını gördüm ve soğudum. Birşeyler yazmama gerek olmadığını, artık at gözlüğünü çoktan taktığını farkettim.
Taklitçi, özenti bir insan olup "insAllah" yazana kadar "İnşallah" yazsaydın keşke...
Yaradan yolunu açık etsin kardeşim.
taklitçilikle alakası ne saygıdan A yi büyük yazdı diyemi battı sana nedir yani? bumu alıkoydu seni madem saygın vr
Önce diline saygı duy, sonra da eğer bir yola baş koyduysan en ince ayrıntılarına kadar öğren ve benimse... Madem tesettüre giriyorsun o zaman örnek insan olmaya çalış. "Battı" kelimesini kullanmandan da nasıl birisi olduğunu ifade etmişsin zaten...
Bak, ufak bir bilgi vereyim yine de...
İnşâallah, Allahü teâlâ dilerse olur manasına gelir.
Bütün işlerini Allahü teâlânın dilemesine havale etmek için söylenen sözdür.
Dosdoğru yazacaksan eğer "İnşâallah" yazman gerek.
Arkadaşımin kotu amaci yoktu sadece savunmak icin o yorumu yapti ben hic Allah 'in A'sini kucuk yapmam dedigi gibi saygimdan ozenti degl benm arkadaslaemn hicbiri buyuk yazmaz
Neyse tesekkur ederim Allah razi olsun hepinizin yolu açık olsun
Bak iste bilmeden yargiliyorsunuz.
Pekala
Kim ne derse desin. Sen kendi bildiğin doğrunu yapmaktan vazgeçme. Belli ki bu insanlar kendi doğrularına ters olanı görmeyi bile hazmedemiyorlar. Sen sakin ol ne derseler desinler gerekirse duyma gerekirse boz.
Kimsenin tercihlerinle dalga geçmesine fırsat verme. Sen doğru olanı yapıyorsun. Allah şaşırtmasın. Ne zaman istersen yaz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım ;-)
Allah razı olsun çok tesekkür ederim :) doğru söylüyorsun artık kim ne demeiş takmıyorum duymamazlıktan geliyorum 50 insanın 48 i begendi o 2 kişi yüznden üzülmem bile hataydı aslında :) 48 ide aynı tepkiyi gösterseydi yine vazgecmezdim buna adım gibi eminim ALLAH A yalvar yakar dua ettim ailemi ikna edeyim diye sonunda kabul etti :) simdi geriye kalan benim örtümün hakkıını vermem
Allah hakkıyla tesettürü taşımayı nasip etsin inşallah ;-)
aminnn Allah binlerce kez razı olsun :)
Cümlemizden inşallah ;-)
@asya161 Allah cümlemizden razı olsun ;-) Senin içinde varmış kapanmışsın kimsenin etkisiyle olmamış o ;-)
Ne güzel Allah daim etsn canım :) benmde bu sitede bir arkadasm adim atmama saglamisti ne guzel ya boyle insanlarin olmasi
Allah razı olsun ondan da ne güzel ;-)
Amin inşallah hakkıyla tesettürüne uyarsın ;-)
Artık bu saatten sonra öyle olsun ki tesettürün hakkını vermiş olasın ;-)
İnşallah nasip kısmet umarım hepimiz görürüz o günleri ;-)
Onların dışlamaları konuşmaları sizin sevabını arttırır, sizi yüceltir.
Peygamber efendimize ve ilk müslümanlara onca eziyet eza cefa edilmedi mi?
Peki ya Nuh aleyhisselam 1000 yıl yaşadı sürekli kurtuluş yolunu anlattı, alay ettiler. Tufan kaç kişi vardı gemide?
Dünya var oldukça inananlar, inanmayanlar olacaktır, İnanmış görünüp, dalga geçenler olacaktır, Amma velakin inanlar mükafatını inanmayanlar cezalarını elbet bulacaklardır.
doğru söylüyrsun bende peygamberimin iznden gidicem dik durucam bu konuda
inşallah
böyle tepkiler yaptığının güzelliğini gösterir boşver dıyen desın sen karşılığını fazladan en güzel yerden alacaksın darısı bize
amin inşAllah Allah ım size en güzel şekilde kapanmayı nasip etsn
tesekkür ederim destegn için :)
eğer bu yolda yürüyeceksen gerekeni layığıyla yaparsan herkesin bir süre sonra çenesi kapanır. ancak insanların tepkilerine de hemen kızma. itham ediş şekilleri kırıcı belki ancak o kadar çok benzer örnek var ki insanlarda önyargı olması normal. en başta dediğim gibi sen bunu yaşam biçimi haline getirmeyi seçtiysen, gereken şekilde davranıp layığıyla bu yolda yürürsen herkes er geç sana saygı duyacak emin olabilirsin.
Evet cok doğru konustun :) sabrimi one suedm bekliyrm iste farkna varmalarini
seçtiğin yolda pek çok kez sınanacaksın, bu iş biraz sabır işi. hemen herşeyin olmasını bekleme. sabredersen herşey istediğin gibi olur illaki.
tesettüre karşı çıkanları adam yerine koyup kafana takma. onlar konuşmaya devam edecektir senin yapman gerek onları takmamak... benim için tesettürün hiçbir kutsal değeri yoktur ama bunu kutsal gören insanlara saygılıyım. istediği yerde başörtüsünü başına alabilmelidir isteyen bayanlar...
teşekkürler @sinemy20 her inanca saygı temel görevimizdir :)
Bana da çok laf ettiler. Öğretmelerimden neler gördüm. Neler çektim. Asla takma. Kulak asma. Kararından dönme
asla dönmicem bugn öğretmenm kapandın mı dedi evet dedim neyse o zaman senn kararın bişe diyemem dedi karsı sanırım ama karısmadı :)
Allah yardımcın olsun. s
Takma boş ver. Böyleleri her zaman oldu her zamanda olacak gibi gözüküyor. Kendilerine gelince sorsan medeniyeti onlar teslim eder. Ama medeniyetin olmazsa olmazı SAYGI ' yı unuturlar.
Sen Allah emrini yerine getirdin gerisi sinek vızıltısı salla gitsin. Ama layıkıyla yerine getirenlerden olursun inşallah.
Onların öyle düşünmesinin bir başka yanı da tesettürlü kızların sağda solda onla bunla beraber olmasıdır. Ne yazık ki böyleleri de var.
ya açık veya kapalı namus buna göre ölçülmüyor ama iktidardanmıdır nedir bilmiyorum son zamanlarda kapananlar içinde hatrı sayılır bir istihdam edilme şansı artıyor. aman gözün sevem sen de onlar gibi dombra marşında halay çekme birde cumhur başkanının bilmemneresinin bilmem neresi olma da ne yaparsan yap.
yok yapmam merak etme
Hayırlı olsun gerçekten çok doğru bir karar vermişsin. sen tesettürünü savunmaktan vazgeçme.. bir ayeti savunuyorsun.. Günah onların. Sen hem tesettürünle sevaba giriyorsun hem seni küçümseyenlere karşı dik durarak.. Canını sıkma hiç :)
çok tesekkür ederim kardesim benim :) destekleriniz beni o kadar mutlu etti ki Allah her daim yanınızda olsun
Yobazlarla dolu cevren. Rabbimden tek dilegim imanli biri tesettur olmus olmamis onemli degil benim icin ama. gunumjz cografyasinda %80 erkekler abazan oldugu icin kiz arkadasimin kapali olmasini isterim
tabikide bende çok rahatsz oluyrm benm okulum çok uzak bir mesfden snra yürümek zorndaym ve aksam okulu kaç abaza yüznden yanmda biber gazı taıyrm birde saçm açııkken daha çok tepki vardı ama smdi çok şükr duruldu artk en doğrsnu istersn :)
Asla yanlış anlamam öyle biri değilim merak etme :) olabilir bazıları tesettürlü bayanları bazıları ise açıkları tercih eder tesettürü tercih etme bazı insanlarda saklı oldukları için
Eeee canim kardesim insallah mukafatin buyuk oyuzden kolayca gecmeyecektir bu sürec ya da Rabbim dereceni yükseltecekki bu SIKINTILARDA ondan dolayi. . Allah bilir. .
Oncelikle hayirli olsun. . tum muslumsn bayanlara nasip olsun
Hicccc takma sensin akilli olan ve cok sabret.. seytanda ugrasacaktir. . pes etme uzulmeki seytan kahrolsun. ..
Unutma huzur islamda. . bunlarda gececek. . seni cok opuyorum. .
Çünkü son dönemde kapanmak süs oldu. Sen dediklerine aldanma. Ne kara çarşafa bürün nede vücut hatlarını belli et. Gerisi kolay.
haklısın Allah hidayet ihsan eylesin hepsine. s önerin içinde tesekkür ederim esyalarımı tamamlicam kısa sürede ve dar asla giyinmicem
Banada bazen yapıyorlar sanki her kapalı kötüyümüş gibi sen hiç takma Allah yolundan ayırmasın kardeşim
amin tesekkür ederim sizide Allah yar ve yardımcımız olsn
ne mutlu sana kelke bende kapanabilsem o kadar karamsarım o kadar kotu bı hayatım varkı hıcbırsey gelmiyor ıcımden. ama sen ıstedını yapmssın snuucta mutlu olduysan kımseyı dusunme
inşAllah kapanırsın inşAllah bunu arzulayanlar arzusuna bir an önce kavusur Allah yardımınız olsn herdaim yanınızda olsun benim hayatmda çok kötü inan ama tesettür beni o akdr mutlu ediyorki o akdr sabrlı bir insan oldm ki su 3 gün içerisinde anlatamam.
Artık kmseyi düşncmem Allah razı olsun
sende mutlu ol :) sakın üzülme
Bak cankız... Sen en doğrusunu yapmışsın. kapanmışsın bunu kabul etmişsin senden daha mutlu kimse olamaz. Onlar düz mantık mı kuruyor bilemedim :/ kedi ulaşamadığı ciğere mundar der misali amaçlarına ulaşamadılar mı ki :/ neyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum diğerleri hakkında. Bu arada seni tebrik ediyorum helâl olsun... Allah büyük herşeyi görür işitir... Allah, yapmış ve yapacak olduğun duaları kabul eylesin...
Amin Allah razi olsun çok teşekkür ederim sizinde Allah dualarinizi kabuk etsn insAllah
Rica ederim. Bunları kafana takmamalısın sen kendi halinde takıl derim... Eğer dertleşmek istersen de özelden ulaşabilirsin. Derdini anlatmayan derman bulamaz rahatlayamazmış. Saygılarımla...
Allah razı olsun :)
Allah sizden de razı olsun iyi geceler :))
Kendilerine kapanmak zor geldiği için başkalarını da vazgeçirmeye küçük görmeye çalışıyorlar. Aynı sigara içen birinin içmeyen birine sütoğlan bebe falan demesi gibi. Sen doğru olanı yap. Takdir edecek olan Allah'tır insanlar değil. Kaldı ki günümüzde çoğu kişi tebrikle karşılıyor. Daha zor zamanlarda kapanan insanlar var. Bir iki arkadaşının sözüne takılı kalma boşver. Allah hidayet versin onlara da ne diyelim.
Evet bende zor zamanda kapandim inan. s ne mucadeleler verdn ailme soyleyemedm herkesi araya kattm gizli gizli agldm ortnu alp banyya girio ayna karsisinda takip gizli gizli kendme baktim ve dha xok sey Allah bliyr bunlarla mucdle ettysem bunnda ustesnden gelicem.
Aminnn insAllahh
son zamanlarda kapanmak moda oldu bu nedenle tepki var ki normal
neden normal bunlar dinci yani dini kullananlar.
en güncel dinciler ise bugün hürriyette manşette.
evlenenleri kapalı hamile tebrik ediyor gelinde kapalı tebrik edende damatta salkallı
meğer tebrik eden damattan hamileymiş.
BU ARADA DİNDARLIK İÇİN YAPANLARA KİMSENİN LAFI YOK OLAMAZ.
bun şahsiyetsizler yüzünden gerçek dindarlarda zan altında kalmakta
Aynen ya dini kullananlar yuznden dindarlarda arada kaynıyor en uzuldgm nokta keske boyle olmasaydı keske eskisi gibi din yaygin oksagdi kardeslk olsaydi. s parmak sayisi kadae insan kaldi
Ebet ya buna xok sinir oluyrm. s dinde zorlama yok insann içinde gelmesi gerkr ama insanlaei sueukluyrlar bizde arada kayniyrz
Ben senin yanındayım bir birey olarak! Dik dur, onlara inat öyle masum ve güzel kal!
tesekkür ederim abimm Allah razı olsun
Ne demek, destekçinim! Sen onlar gibi ahlaksız olma! Kendi doğrunda ilerle, Rabbim elbet önünü açacaktır. :)
Siz kendi yolunuzda dümdüz ilerleyin boşverin gerikafalı , düşüncesiz insanları. Herkesi genellemek olmaz.
tabikide :) genelliyorlar ama. s
bundan sonra düz ilerlicem destklernz için Allah razı olsn :)
Yazının yarısında yoruldum :D uzun yazmışsın ama vazgeçme yolundan. Muhattap olma onlarla da. Sen Allah rızası için kapandın onlar için değil :)
yorduysam özür dilerim sinirle herseyi yazmısım işte. s
tesekkür ederim desteğin için sayenzde aldırmamayıda öğrendm inşAllah vazgecmcem
Sınav kafasıyla okuyamadım yoksa çok bişi değil dolmuşsun normaldir :D
dinci tayfanın da topuğu açılan birine yolda kendini satan seks işçisi gözüyle bakmasından, günahkar cehennemlik, kötü kadın gözüyle bakmasından kaynaklanıyor olabilir mi acaba? herşeyde olduğu gibi önyargılar da karşılıklıdır. son olarak böyle bir site yaptıkları için tesettür ederim adminler.
hayatinin her evresinde bunda sonra o tür insanlar olacak
ama sen kendin icin örtünmüssün
onlarin söze takilma
kötülemeleri çok zoruma gidiyor yalnız. s bende neden kapandın ki diyen olduğunda dönüp senin için kapanmadım niye sorguya çekiyosun ki diyp yanından uzaklaşıyorum
kötüleyecekller..
elestirecekler
üstüne gelecekler
yani bunlara hazirlikli ol
Bu yüzden korkuyorum işte ben asla kalp kıramam yüzyüzeykende sanane diyemem asla atarım sanaldadır yüzyüze geldiğimde karsımdakini kırayım içime batar birde özr dleme peşinde koşarım böyle huyum var. s ezicekler yani bildiğin ezdirmeyecekde değilim ezdiricem anladığın hayatta ters laf edemem ama Allah tan arkadaslarım var agızlarının payını veriyorlar birde okulda tek kapalı benim böyle bir zorluğa dayanarak kapattım başımı farklı görünecegmi bile bile.
Örtünme ile alakali ayetleri bilmelisin cunku dini yönden baski yapabilirler kendini savunman icin biraz hazirlikli ol
hepsini olmasada çoğunu biliyorum
bencede. w sinirlenip birine çatmamak içn kendmni tutyrm ya sabır sabır sabır. Allah öyle sabır vermişki çok şükür tutuyorm kendmi.
tabi.. aslinda en icinden cikilmadik zamanlarda Kafirun suresinin son ayeti hosuma gider
Sizin dininiz size benim dinim bana Türkce meali ile
bu iyi oldu :) kesin okuurum her an
Merhaba kapanmak büyük bir sosyal ve psikolojik değişikliğe sebep olur ama bunları düşünmeniz yersiz. Bence sadece kapanmanın gerektirdiklerine odaklanın ki yaptığınız güzel şey yarım olmasın.
haklısın :) bundan sonra öyle yapıcam :) örtüme odaklanıcam
bir kız başı açıkken birden kapanıyor dinibütün görünmeye çalışıyorsa genellikle ya bakireliğini kaybettiikten sonra ya da cinsel deneyim yaşadıktan sonra pişman olup kapanıyor ya da kaşardır adı çıkıncı böyle yapıyorlar çevremde böyleleri çok oldu. ama bu bir genelleme. sana sen bunlar gibisin ya da değilsin demiyorum orasını sen bilirsin.
Allah biliyor ben oraya yazdım :) 7 yaşımdan beri hep bir örtü verildi bana şimdi son zamanlardada başımın örtüldüğünü görüyordum ve kapandım
valla hayran kaldım yazdıklarına. sen bakma o sütü bozuklara. it ürür kervan yürür cidden. ve allahtan sınıf arkadaşı falan değiliz :) bir iki kişiyi fena tokatlayabilirmişim mal mal konusmalara tahammül edemiyorum yüzyüzeyken
:)) ben yapamıyrm işte arkadaslarm bagryo çağryoda ben bse dyemiyrm susuyrm
tesekkür ederim destegn için
hayırlı geceler :)
ALLAH Yolunda Olan İnsanla Şeytan Daha Fazla Uğraşır, Onu Doğru Yoldan Alıkoymak İçin Bazı Şeytanlaşmış İnsanlara Vesvese Verir ki Bahsettiğin İki Kişi de Onlardan, Yolundan Vazgeçme, Kim Ne Derse Desin Vazgecme.
evet ama inşAllah yenilmcem ve böyle devam edicm kmseyide aldırmcam
Aldırırsan Kaybedersin... Sen ALLAH için Bir Adım Atmışsın O cc Sana Her Kolaylığı Sağlayacaktır... Şunuda Unutma!! ALLAH Kulunu Ufak Ufak Sınar, Bakalım Kulum Bana Sadıkmı Diye...
evet hatırlattıgn için tesekkr ederm :) inşAllah bu sınavmda gecicem
Asla kmseyi aldırmcam
Bu sitede karşılaştıgım en düzgün anlamli paylaşım senin yorumlarıni okudumm kalbini gzellgi yüzüne yansımştr hissedyrum çirkin diyenlere aldrmaa en doğru ve güzel olani yapmşın sen onlarla tartşıp seviyelerine inmee sen sen olduğu için takma onlari doğru yoldan şaşma Allah inananlarla beraberdir :))
Allahin emirleri onlarin gorusundende laflarindan da once gelir ahirette sen bunun mukafatini alacaksn onlarda bulur belasini ya burada ya ahirette
inşAllah
sen bildiğinden şaşma doğru yoldasın canım o sana karşı çıkan kimse söyle sokakta çıplakda gezebilir.
ters davranamıyrm ki. s yine yüzüne dua edyrm oda dönp tersni ediyor bana. s
tesekkür ederim bundan sonra öyle yapıcam ilerlediğim yolda devam edicem
Allah razı olsun sizlerinde abim :)
öncelikle doğru seçim yapmışsın, tebrikler. bence sen onların ulaşamadıkları yerdesin, kıskanıyorlar, evet kıskanıyorlar çünkü onlarda senin gösterdiğin cesaretin esamesi yok. sence insanların senin hakkında ne düşündükleri mi önemli yoksa Allahın ne düşündüğü mü önemli? akıllı insanın cevabı belli, iyi günler.
Teşekkür ederim
Tabikide Allah in ne dusundugu eger insanların ne dusundugu onemli olsaydi basta bu karari vermesen önce onlara sorar ve şu an yargiladiklari içinde acardim basimi hepinizin sayesinde takmamam gerektigini ogrendim n azindan :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar