Bakımsızlık ve doğallı karıştırıyor muyuz?

Son zamanlarda beni rahatsız eden bir konu bu. Türkiyede insanlar doğallığı ve bakımsızlığı karıştırıyor. Makyajını yapmış, güzel giyinmiş kadına "makyajlısın, doğal değilsin, kokoşsun" tarzı yorumlar yapılıyor. Makyajın dozunu ayarlayabilen ve olduğundan daha güzel görünebilen bir kadının makyajı neden bizi bu kadar rahatsız ediyor, çekemiyoruz? Kaynak saç eğer yakışıyorsa neden rahatsız oluyoruz? Ben küçüklüğümden beri uzun saçlarım olsun istiyorum böyle mutlu hissediyorum ve yakışıyorda fakat "saçların güzel ama kaynak" tarzı yorumlardan bıkıyor insan önemli olan absürd durmaması ve taşıyabilmek. Bakımlı kadın neden bizim insanlarımıza batıyor? "Çirkin kadın makyaj yapar" mantığını çözemiyorum yani. Makyajsızda güzel olunabilir ama kadınlar kendini iyi hissetmek için bişeyler yapar bir göz makyajı çok şeyi değiştirebilir gözleri ortaya çıkarabilir. Niye makyaj yapmak, güzel giyinmek ayıpmış gibi lanse ediliyor? Doğal olmamak demek gereksiz estetik müdahale yaptırmak, göğüslerini ve dudaklarını şişirtmek, bağıran lensler takmaktır. Kozmetik kişisel bakımdır.
Bakımsızlık ve doğallı karıştırıyor muyuz?