İkinci el kıyafet alınıp satılan siteler var 40-50 liraya gömlekler pantolonlar alıp alıp giyiyorum siz böyle bir şekilde giyinen kız hakkında ne düşünürsünüz. Annem bu durumu çevremden saklamami söyledi bize farklı gözle bakarlar diye.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Açıkçası her şeyin fiyatı o kadar pahalı ki bu yüzden 2. el ürün almak ayıp ya da utanılacak bir şey de değil bence. Ben mesela o uygulamalara ürün yüklemeyi de almayı da seviyorum Yani dolap veya gardrops'a. hem harçlık çıkıyor satış yapıyorum hem de ihtiyacım olan bir şeyi alabilirim ve utanmıyorum da hatta hoşuma gidiyor çeşit çeşit oh 🙂 yani sürekli bir şey aldığımı da söyleyemem ama sıcak baktığımı söyleyebilirim hani ama gerçek şu ki sürekli marka giyecek kadar zengin hiç değilim ve ailemin çatısı altında yaşıyorum benim öyle isteklerim de olmadığı için her zaman olmasa da 2. el uygulamadan bir şey alabilirim ve giyebilirim, satabilirim oradan satış yapıp güzel yorumlar almayı da çok seviyorum bu arada insanların güzel yorumları da beni o kadar mutlu ediyor ki. Bu yüzden 2. el uygulamaları cidden seviyorum. keşke yaşadığım şehirde kıyafet pazarları olsa da bir şeylere bakmak için mağazalara uğramam gerekmese çünkü her ne kadar 2. el uygulamalara karşı gayet sıcak baksam da sürekli yapmıyorum çünkü bu internet üzerinden olması da süreki yorucu ve insan mağazaya da girmek istiyor ama pazarlar olsa şehrimde aklıma mağaza kolay kolay gelmeyecek sürekli alışveriş yapan biri değilim zaten. aslında çok seviyorum ama artık birikim yaptığım da bir konu var ve ailemden sürekli bir şey istemek hoşuma da gitmiyor.👍🏻
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Moda & Stil konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılNiye farklı gözle bakılsın? Sende para ödüyorsun sonuçta, ikinci el beyaz eşya alınıyorsa ikinci el çamaşır da alınabilir ama iç çamaşırı asla alınmaz, başkasının makyaj malzemesi, iç çamaşırı gibi ürünler ikinci el olarak alınmamalı, bedava verilse bile alınmamalı.
Gömlek, etek gibi kıyafetleri ikinci el olarak alsan da yıkarsın, paklarsın yani ama iç çamaşırı başka bir konu, makyaj malzemesi de yıkanmaz mesela 🙃
İkinci el kanepe alsan temizlersin, bunlar asla ayıp değil ama beyaz eşyalar ikinci el eşya olarak alınmamalı, bozulabilir falan, böyle bir riski var.
Neyse konumuz ikinci el kıyafetler, saptırdım konuyu🙂
Tabiki kimseye de ikinci el kıyafet alıyorum demene lüzum yok ama bundan gocunma, ayıp değil.
Her şey öyle pahalı ki, çoğumuz ikinci el alıyoruzdur. Artık hepimiz için normal ki bu, ayrıca herkes için normal olsa bile yine normal.
Sana bundan ötürü farklı gözle bakanlar zaten senin yakın arkadaşın değildir.
Hem insanlar para kazanmak için de ikinci el kıyafetlerini satarlar, hatta belki de hiç giymemişlerdir ya da bir kez giyinmişlerdir ve ünlüler dahi kıyafetlerini satıyor ve bazı insanlar fanı oldukları ünlü kişilerin kıyafetini alıyor, bununla da hava atıyor.
Ne yani ünlü bir insanın ikinci el kıyafetini giyersek millet bize farklı gözle bakmaz ama onun dışında ikinci el kıyafet alırsak millet tuhaf tuhaf mı bakar?
Ünlü olsun, ünsüz olsun bir insanın kıyafetini ikinci el olarak satın almak garipsenecek bir durum değil asla
12 Yorumla- +1 yıl
Ünlüler maddi durumları iyi olmasına rağmen kıyafetlerini satışa çıkarıyor ve bu garipsenmiyor da bizlerin ikinci el elbise, kıyafet satın alması mı garip?
Bana da insanların kitaplarını satması garip gelir, bir kitap kurdu kitaplarını bağışlar, hediye eder okuduğu kitapları, hatta kıyamazsın, kimselere vermek istemez bile.
Velhasıl kelam annen ve sen bu konudan ötürü gocunmayın asla - +1 yıl
Herkes için anormal olsa bile yine normal *
+1 yılBunun ucuzluk olduğunu düşünen bir zihniyet varsa öncellikle hiç yakınında tutma, boş ver çünkü anlatmaya bile değmez. Bir aralar insanlar akım olduğu için bit pazarından alışveriş yapıp fiyatların düşüklüğünü göstermeye çalışıyordu. Bakıldığı zaman çevresel algı her zaman farklı düşüncelere kaydığı için bunu hiç kafana takmamanı öneririm. Önemli olan senin o kıyafetleri giydiğin zamanki düşüncen. Aynı kıyafeti yüksek bir fiyata alıp boşa masraf yapmak mi yoksa aynı kıyafeti düzgün bir şekilde bulup daha uygun fiyata almak mı? Bakış açın önemli. Açıkçası şu devirde aradığım bir kıyafeti öyle bir fiyata bulursam kıyafetin ikinci el olup olmamasına bakmam alırım.
00 Yorumla
- Moda & Stil konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBir sakıncası yok son 2-3 senedir alan çoğaldı zaten oralardan ama annen haklı sakla kimseye söyleme teadüfen öğrenen olursa olsın ona da uydur bir şeyler. Ekstra bir iş oluyor orada giymek için de mesela ya da tişört çok hoşuma gitti ondan aldım de.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
139
Cevap
201Cevap
- Moda & Stil konusunda 31,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBir şey düşünmem
10 Yorumla
+1 yılBenimde arkadaslarim ikinci el kiyafet alip giyiyorlar ustelik maddi durumlari cook iyi ve diplomalilar calisiyolar. Ikinci el kiyafet giyen insanlar genelde cevreyi korumaya calisan, aman fabrikalar daha az calissin bu sayede katkida bulunayim diyen insanlar. Ekonomik durumu kotu olan insanlarda ikinci el giyiniyorsa yadirgamam iyy igrenc falan demem. Ekonomiyi bu hale getirip insanlari fakirlestirenler utansin. Kimse halinden utanmasin o yuzden. Kimsenin kimseyi kinamaya, kotu gozle bakmaya hakki yok. Herkes kendinden sorumlu.
20 YorumlaO ikinci el sitelerde 1 defa giyilmiş, denenmiş ama bedeni olmamış, hiç giyilmemiş ürünler var. Bu tarz ürünlerden görünce ben de alıyorum. Bedava çünkü neredeyse. Geçen gün 100 TL ye sıfır smokin takımı aldım. Kusura bakmayın ama mağazada daha çok denenmiş ürüne kendimi kandırarak sıfır diye 2 bin 3 bin tl vermeyip ikinci el sitesinden alıyor olmamı negatif yönde karşılayacak birisi varsa canım benimle de işi olmaz. İçinde bir çekingenlik varsa bu konuda söyleme kimseye. Kimse de sormaz ki zaten. Sorarsa da sana ne dersin. Ama iç giyim ürünlerini bedava bile verseler sakın alma.
24 Yorumla- +1 yıl
Smokini napıcan ben ona takıldım 😂
Herzaman yarı fiyatı marka ürünler giyiyorum. Eski sevgilim sen çok marka giyiniyorsun ben sana para yetiştirmem diyip benden ayrıldı. İkinci el dedim beni kandırma dedi ve gitti. Tertemiz ikinci el kıyafetler aldım ve almaya devam edeceğim. Tasarrufdur başka bir şey demiyorum.
31 Yorumla
Soran+1 yılAyrılamak için bahane mi aramış bu çocuk ne güzel para tutmasını bilen bir kız demek yerine inanmamak çok ayıp
+1 yılBen bu uygulamalarda aktifim, alıyorum kullanmadığımı da satıyorum. Epey kazançlı oluyor, bu sayede dolabımı yeniledim şık ve çeşitli giyinmeye başladım. Aynı ürünlerin sıfırını almaya kalksam asla altında kalkamazdım. Hijyenik olmayan bir durumla da henüz karşılaşmadım. Alışveriş zekası olan birisi oralarda sıfıra yakın temiz ürünler bulabilir.
314 Yorumla
Soran+1 yılBende hep alıyorum ama maalesef satışım çok az sadece iki tane satabildim
- +1 yıl
Biraz satış taktiği bilmek gerekiyor.
Soran+1 yılNasıl olucak tavsiye verir misiniz
- +1 yıl
Ürünün açıklamasını yazarken ilk ve son cümlelere olumlu yönlerini yazmalısın. Cümleler olumlu net ve açıklayıcı olmalı. Güzel bir sunum için aydınlık fotoğraflar eklemelisin, kıyafet ise üzerinde duruşunu, güzel bi arka planla eklemen bir artı olur. Piyasaya dikkat et bazen aynı elbiseden satan kişiler oluyor fiyatları makul tutmaya çalış. Satmak istediğin fiyattan en azından bir miktar fazla koy ki pazarlık payı kalsın insanlar pazarlık yaptığı ürünleri almaya daha meyilli olur. Bunlar taktik yönleri ama mutlaka dürüst olman gerekiyor, kusuru yıpranması varsa mutlaka belirtmelisin ki insanlar memnun kalsın sana yüksek puanlar versinler. Paketlemeye özen göster, göndermeden içerisine hoş bir not ve ufak hediyeler ekleyebilirsin. Satış sürecinde sorulan sorularla mümkün olduğunca ilgilen cevap ver ki insanlar içlerine sinerek alsınlar
- +1 yıl
Tecrübe de önemli, fail alışverişlerim de oldu ama fiyatlar cüzi olduğu için onlar bana tecrübe olarak döndü
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim dolabimi gardiposumu baştan yenilemeye gidiyorum 😄🖐️
- +1 yıl
Rica ederim☺️🌿
- +1 yıl
😂.
Soran+1 yıl@AsabiÖküz Gardırops ve Dolap
- +1 yıl
Hemen hemen her şey var
+1 yılAnnen hayatı giyilen kıyafetlerden ibaret görüyor olmalı, sürünün güdümündeki gösteriş faktörü buna neden olan, önemli olansa üzerinde yeteri temizlikte giymek isteyeceğin türde kıyafetler olması, kalkıp da bir ucube gibi giyinip de yeni kıyafetler giyeceğine, düzgün tutarlı kıyafetler giyip kullanılmış kıyafetler giy, bu kimseyi alakadar etmez, kıçındaki b*ku pisliği temizlemekten aciz birine yeni kıyafet giydirsen kaç yazar, onlar yine leştir, yine tiksinilmesi gereken iğrençlikteki kimselerdir.
10 Yorumla
+1 yılKötü bir şey değil. Aldığın ürün temiz formdaysa güzel temizliği yapılır giyilir. Çevremde sen gibi alan bir iki tanıdığım var. Hani herşeyi öyle almıyor da mesela bakıyor biryerde bulamadığını orada buluyor alıyor. O şekilde. Ayakkabı vs almanı önermem. Yani sağlık açısından ayağını rahatsız edebilir. Onun dışında hiçbir sorun yok. Kimin ne dediğini de kafana takma.
24 Yorumla
Soran+1 yılİç çamaşırı ayakkabı almıyorum evet sağlık açısından diğerkiler güzel oluyor
- +1 yıl
Olsun tebrik ederim seni düşünceli ve israfa da yönelik bir kazanımın oluyor. İnsan hayatında olması gereken bir kişiliğe sahipsin. İnan yeni bir şey almak çok zor. Mağaza dolaşıyorum boş çıkıyorum 3 ay önce aldığım pantolonlara 300 TL fark gelmiş şaşırdım.
Soran+1 yılEvet dolap uygulamasi var ya ben ordan alıyorum istersen sende bir bak
- +1 yıl
Arada bir denk geliyorum bakıyorum. 🙂
Yani Bu durum tamamen seni ilgilendiren bir durum olduğundan dolayı paylaşmaman daha hoş olur diye düşünüyorum.
Maalesef günümüzde insanlar kendilerine bakmadan, başkaları hakkında olumlu olumsuz yorum yapmaya çok yetkili sanıyorlar.
Ben küçükken Abimlerin kıyafetlerini giydim Ben büyüdüğümde kıyafetleri kuzenlere tanıdık eş dosta verirdik.
Senin durumunda sadece kimden geldiğini bilmediğin bir durum söz konusu.
Sen mutlu olduktan sonra hiçbir şey sıkıntı değil.12 Yorumla
Soran+1 yılUygulama var ordan bakıyorum kim giymiş direk kullan kişiden alıyorum hemde uygun fiyatlı çoğu çok güzel 😄
- Moda & Stil konusunda 544 cevap paylaştı.
+1 yılAslında bunda utanılacak bir şey yok. İstekler imkanlarla sınırlıdır. Güzel, sorunsuz ve ucuz fiyata alıp giyiyorsan mesele yoktur. Ama yine de bizim toplumumuz bu konularda görgüsüz olduğu için seni rencide edebilirler veya çevrenizden nahoş davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle annen haklı. Kimsenin bilmemesinde fayda vardır.
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet annemde bu yüzden diyor bizim bir kıyafet bile alamadığımızı düşünürler hor goruruler diyor ki haklida bence üstündeki çok güzelmis dendiği zaman ayy teşekkür ederim derim nerden denilince çok önceden bizim ordaki bir mağazadan almıştım ya diyip geçistiriyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenilicek bir kızsın erkekler için. Bu konuda çok şanslısın. Kadınların %85 topluma arz edildi. Feminizim aslında insani değerleri kaybetme ve toplumun yapısını bozmak için tasarlandı. Aynı tüm din, kurum, markalar gibi. 5-10 yıl sonra afrikaya AIDS oranlarında kafa atıcak türkiye. AIDS'nin müslümanlığı savunan en büyük AIDS üssü olucak inş.
22 Yorumla
Soran+1 yılTüketim çılgınlığı almış başını gidiyor evet evlenilecek kızım ama kısmetim yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılannen haklı canım sakla bunu çevrenden yüzüne bakıp gülseler bile arkandan aşağılamaya kalkarlar bir de ters düşsünler de gör ki (Allah göstermesin) yüzüne vururlar canını acıtırlar dikkat et anneni dinle kardeşim olur mu dediklerimi de sakın ama sakın unutma :) hadi iyi geceler dilerimm kimseye ezdirme kendini insanlar köyü niyetli olmuş çıkarcı olmuş çok kötü bir zamandayız Allah korusun bizleri o tip insanlardan
12 Yorumla
Soran+1 yılAmin inşallah teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılne demek rica ederimm
+1 yılKötü düşünmem yurtdışında çok yaygın bu. Giyim sektöründe büyük bir enerji ve su harcanıyor ayrıca çoğu ürün depolarda senelerce telef oluyor. Bir şekilde temiz ürünler neden alınıp kullanılmasın çanta olsun gömlek olsun. Yıkanıyor sonuçta olabilr.
20 Yorumla
+1 yılSenin için bi mahsuru yoksa kimse icinde olamaz. Bugün hoşlanarak aldigin birsey yarin hosuna gitmez. ya da insan kilo alip verebilir. Bugün olan kiyafetleri yarın olmaz. Giyilebilir.. ne kadar güzel egolarından arinmis maddeci biri degil. Esyayi etiket olarak degil ihtiyac olarak görüyo diye düsünürüm
10 Yorumla
+1 yılBundan 1 2 yıl öncesine kadar "Çok pahalı dışarıda yemeyelim "deseydik hor görürlerdi. Şimdi ünlü bazı isimler dışarıda menüler pahalı diyebiliyorlar. Çünkü aşikar bir pahalılık var ve artık utanmıyor kimse kimseden. Önceden marka giyme takıntısı varken şimdi giymeme modası başladı. Ama yine de toplum 2. ele çok alışık değil. Psikolojik baskı yaparlar söyleme.. Bana göre alınabilir sorun yok (Temizse tabi, hastalık sağlık gözönünde bulundur)
10 YorumlaAnnenin öyle söylemesi normal :) çünkü eski zamanda ikinci el kıyafet giymek sanki ayıpmış gibi algılanıyordu şu an maddi durumu çok çok iyi olan bile ikinci el alıyor. Bunda bir şey yok. Ancak bu durumu dedikodu edecek kişiler çevrende varsa onlara söylenmemekte fayda var
10 Yorumla
+1 yılAsla hiçbir kişiye ön yargı ile yaklaşmayan bir kişi olarak yaptığın eylem de gayet insani bir durum. Maddi durumun iyi olmayabili, belki maddi durumun iyidir ama 2. el kıyafetleri seviyorsundur bu da olabilir. Bence hiçbir sıkıntı yok. Yeterki insanın karakteri sağlam olsun gerisi teferruat..
10 Yorumla
+1 yılSadece tasarruf meselesi değil. Normalde dünyada ikinci el kıyafet piyasası çok fazla ve onlar yaşanmisligi olan giysilere daha fazla onem veriyorlar. Hatta levis kot ceketleri ozellikle kamyonculara verip bir yil eskitip o sekilde satan magazalar var amerikada
10 YorumlaValla hiç bir şey düşünmem
Öyle pahalı kıyafetler giyebilmek alabilmek için kötü kadın olacağıma
Gider ikinci el giyerim en azından alnımın teri ile kimseye eyvallah etmeden yaşarım
Ki zaten şu an global pazarda Avrupa’da bile insanlar ikinci el kıyafet alıyorlar
Amerika keza öyle garaj depo satışları oluyor10 Yorumla
+1 yılBuna enteller bir isim takıyordu Vintage dı galiba. Bunun utanılacak ya da küçük görülecek bir durumu yok, ben de kıyafetlerimi koyup satıyorum. Mağazadan yeni diye aldığın şeyi biri illaki denedi, ya da giyip giyip iadeye getiren ahlaksızlar da oluyormuş daha çok abiye kıyafetlerde. Kimse ben bunu sıfır aldım da giydim diyemez o yüzden boş ver kim ne derse desin
10 Yorumla
+1 yılBasit bişeyi bile alırken 15 gün düşünüp almaya karar verdiğimde aaaa bitmiş diyen biri olarak nasıl karar verip alabiliyorsunuz tebrik ediyorum 😂 mutluysan sorun yok. Aldığın şeylerin sıfırı 5 katı falan ve sağlamsa iyimiş bacım
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bacım tavsiye ederim sizede
+1 yılBenim kardeşim de yapıyor diye biliyorum. ben sahsen baskasinin uzerinde terledigi bir kiyafeti uzerime cekmek hatta ona para vermek istemem. O uygulamalardan kullanilmamis olanları alabilirsin uygun fiyata bence. Ben oyle yapıyorum. En son paketinde 50 liralik dis macununu 10 liraya almistim 😂
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yılTemiz olduğu yakıştirdigi ve aşırı açık olmadığı sürece sorun değil. Ekonomik olarak gerçekten ülke olarak tarihe geçecek şekilde kötü durumdayız. Merkez bankası yetkilileri isadamlarini arayıp biraz döviz bozdurun diyor, gerisini sen düşün. Yakın zamanda ülkece çöpten zengin kesimin artıklarını toplayıp yiyecek duruma gelmeyiz inşallah. Çünkü o duruma bile gelsek şükredin diyecek kadar akıl nimetlerinden yoksun insanlar var.
10 Yorumla İnsanların giyimi kuşamı hayatına yorum yapmak üst perdeden bakmak hiç kimsenin haddine değildir... birikim yapan birisidir borçlarını ödemek zorunda olan birisidir hayatını idame ettirmek olan birisidir ki hepimiz öyle değil miyiz...
Bu soruyu sormak yerine bu tür sorunları en kısa zamanda çözmek için çaba sarf etmeliyiz...10 Yorumla
+1 yılisrafa karşıyım insan bütçesine göre hareket etmeli elbiseye verdikleri parayı bi fakire ya da aç bi hayvana mama alsalar hayat daha güzel olur sen doğrusunu yapıyorsun azizim
14 Yorumla- +1 yıl
Bu kadari cimrilik boyutunda bence insan kendine acımasız olmamali değer vermeli neden alınmasın yenisi para varsa
Soran+1 yıl@yıkılanhayallerrr cimri değilim knk sürekli ikinci elde giyinmiyorim mağazalardan da alışveriş yapıyorum
- +1 yıl
Hayatımda hiç cimri olmadım gönlü bol biriyimdir her istediğimi aldım ama abartmadan ben 2 el kullanmadım hiç lakin bu arkadaşımızın durumu kötü olabilir ya da tasarruf yapıyor olabilir tüketim çılgınlığına karşıyım zor Bi dönemden geçiyoruz çok masraf yapılmamalı bence
- +1 yıl
Eski zamanları hatırlıyorum çok eski degil 2000 lerin başı herkes Bi kazağı pantolonu 10 yıl giyerlerdi o insanlar eşyaya değil insana değer verirlerdi yargılamak için söylemiyorum maddeye değil manaya bakılmalı bence temizse sorun yok kanımca
+1 yılYine sen bulup alıp giyiyosun böyle bisi ben bilmiyoruk var😃 banada yardimcı olurmusun tabiki ayip degil herkesin maddi durumu iyi olmayabilir
14 Yorumla- +1 yıl
Benim aradıgim gelin adayisin tutumlusun tasarruflusun Ben sevetim Allahimda tasarruf yapani sever
Soran+1 yılDolap ve Gardırops uygulamalarından alıyorum sizde bakabilirsiniz. Aradığınız kişi ben değilim ama belli mi olur o sitelerde benim gibi ikinci el kıyafet giyen kızla tanışır evlenirsin 😄
- +1 yıl
Siz link atın sizin gibi tasarruflusunu bulamam
- +1 yıl
Çok isterim
+1 yılGörüşüm bir çok kişiye ters gelebilir... waikiki defacto gibi kaliteli ve uygun kıyafet satis mağazaları varken 2 el ürünü tercih etmek hata bence. deri yolu ve terleme ile bulaşan binlerce hastalik lar var. uzak durmanizi tavsiye ederim.2 ele konan kaliteli bir ürünü de zaten ucuza almiyorsunuz lütfen hayatiniza sağlığınıza dikkat edin
12 Yorumla
Soran+1 yılWaikiki DeFacto uygun mu 100 liradan aşağı bir şey bulamıyorum 100 liraya bulduklarimda sıradan bir tişört oluyor elbise alayım diyorum oralardan en az 250 lira ki ben tesettürlüyum açık olsam 15-20 liraya çok güzel crop tişört bulunuyor ama kapalılarin kıyafetleri çok pahalı
- +1 yıl
Fakat şunu düşün güzel kizim. para seni kazanmiyor sen parayi kazaniyorsun. sagligini riske atmaya değer mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen söylemedikten sonra kıyafetinin ikinci el olduğunu çevrendeki insanlar anlamaz ki. Ben de kıyafet satışı yapıyorum ama bana sorarsan ben ikinci el giymem. Anca Zara gibi bi markaya aitse o da iç giyim tarzı değil de hırka veya ceket gibi dış giyimse belki olabilir. Ama ikinci el giymek pek bana göre değil. Tabi bu devirde her şey çok pahalı olduğu için insanlar genelde senin yaptığın gibi giyiniyor, bu yüzden normal karşılıyorum ben ikinci el giyiniyorum diyenleri
20 Yorumla
+1 yılBir şey düşünmem yargılamam gayet normal bende alırım bu kötü bir şey değil herkesin seçimi kendine.
20 Yorumla
+1 yılÇok güzel yapıyorsun, bu devirde olumlu hareket kesinlikle. Sakın utanma, lüks meraklısı olanları da görüyoruz. Ne elbiseler gördüm içinde insan yok, ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok akıllıca bence ürünün hiç bir sorunu yoksa 1 - 2 defa kullanılmışsa ikinci el olsa ne olur sıfır olsa ne olur hem Türkiye ekonomosinde bunlar normal şeyler anormal bir durum yok insanların ne düşündüğünü önemseme çoğu ekonomiden yakınır ama böyle akıllıca şeyleri fakirlik olarak görürler
10 Yorumla
+1 yılBende aynısını yapıyorum nolmuş yani namusumuzla giyindikten sonra ha ikinci el giymişsin ha sıfır ne fark ediyor
112 Yorumla
Soran+1 yılNamusumuzla alın terimizle yapıyoruz aaaa 😄
- +1 yıl
Aynen öyle çok takılma sende hatta satış bile yapıyorum çok güzel oluyor
Soran+1 yılBende satamiyorim kız alan yok hiç
- +1 yıl
Nerde satış yapıyorsunuz
- +1 yıl
Öne çıkart ürünleri öyle daha hızlı sataraın
- +1 yıl
Nerde satıyorsun hangi uygulama
Kullanıcı adınız nedir - +1 yıl
Bayan kıyafetimi satın alıcaksanız?
- +1 yıl
Kıyafet oyuncak elektronik
- +1 yıl
Sadece bayan kıyafeti var sizlik bişey yok
- +1 yıl
Tanışma maksadı ile konuşuruz
- +1 yıl
Salaxx mısın kardeşim git işine
- +1 yıl
Tanışmak nerde canım oldu.
İstemiyorsan söyle yeterli.
Hakarete gerek yok
Kıyafetler değil karakterler önemlidir. Bazısında eh pahalı elbiseler durmaz. Bazıları eski elbiselerle bile çok şık olur. Yakıştırmak temiz olmak yeterlidir. Ayrıca en güzel kadın bile güzel konuşamıyorsa bir süre sonra ne giydiğinin bir önemi olmuyor. Tam tersi iyi konuşan bir kadının çekiciliği de saygınlığı da artar. Ne giydiğine bakılmadan.
00 YorumlaAyağını yorganına göre uzatan bilinçli bir tüketici olarak düşünürüm. Ben de bazı eşyaları almak konusunda yaniye iki kat para vermek yerine ikinci el ama kaliteli olanı almaktan yanayım. Fakir olmak ayıp ya da gizlenmesi gereken bir durum değil. Ama fakir olup bütçeye göre hareket eden Yedi Krallığın Kraliçesedir 🙂
00 YorumlaYa ekonomiden anlayan, ya da o kıyafet üretilene kadar dünyaya ne kadar zarar verildiğini, işçilerin nasıl insanlık dışı şartlarda çalıştırıldığını bilen bir kızmış diye düşünürüm. İkisi birden olduğunu anlarsam da arkadaş olmak isterim tam benim kafadanmış diye.
30 YorumlaBen o söylemeden nerden bilicem ki zaten sıfır mı ikinci el mi? Ayrıca herkes durumu el verdiği ölçüde bir şeyler alır. Horlamam ve kötü düşünmem. Hatta bu durumu içerlediğimi farkettirmeden ona ben bir şeyler alırım.
10 YorumlaNe güzel işte minik kuşum
Masum tatlışsin
Kendine yakıştıriyorsan giydiklerini
Yani zarif ve naif giyiniyorsan...
Ne güzel der severim
Utanacak çekinecek bir şey yok ki bunda
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 702 cevap paylaştı.
+1 yılYahu ne alakası var. Temiz olan her şey giyilebilir benim maddi durumu cok iyi olan bir arkadasim var fiyat olarak cok ucuk olan seyleri hep dolap uygulamasindan aliyor gayette şık ve kullanilabilir durumdalar.
10 Yorumla
+1 yılFarklı bakanları elersin hayatından. Dost başa, düşman ayağa bakar. Temiz ve güzel göründüğün sürece, yani bir zevkin olduğu sürece neyi nasıl giydiğin önemli değil. Kendine yakıştırman yeterli.
10 YorumlaSen çok iyi yapıyorsun ❤️ herkes her şeyi bilmek zorunda değil. Benim gelirim ortalamanın üstü ama ben de alıyorum böylece bıktığım zaman üzülmüyorum çok para verdim diye 💞
21 Yorumla- +1 yıl
Giymek istemediklerini verebilirsin birilerine
+1 yılKıyafet "Ben 2. Elim diye mi bağırıyor?"
Hem tercih hem de imkan meselesi. İsteyen herkes giyebilir, ikinci el kıyafet giyiyor diye kimseyi hor görmeye hakkımız yok21 YorumlaYahu giydiğin kiyafetin kaçıncı el olduğunun ne önemi var? Kuzenim herzaman ikinci el giyer imkanı olmadigi icin degil oyle istediği icin oyuzden rahat ol
10 YorumlaArtık insanların çoğu parasızlıktan bit pazarlarından ikinci el kıyafetler alarak giyiniyor sonuçta o insanı kanamazdım hatta kanayanlara da küfür ederdim
10 Yorumla
+1 yılEğer kendine göre güzel giyiiş oluyorsa ben mantıklı davranmış olduğunu düşünürüm. Çünkü artık bi tişörtü en az 70-80 liraya bulabiliyoruz o yüzden tasaruflu ve mantıklı bir şey olduğunu düşünüyorum 2. el giyinmenin. Bu nedenle de o kızın zeki, tasaruflu ve elindekileri değerlendirebilen birisi olduğunu düşünürüm açıkvası. :)
10 Yorumla
+1 yılValla ben de alıyorum canım herkese de anlatmam ama sevgilim, yakın arkadaşlarım bilir. Ayrıca gayet mantıklı bir şey bence. Bazen insanlar yepyeni, etiketli eşyalarını satıyor. Sen de ucuza almış oluyorsun. Ben öğrenciyim ikinci el kıyafetim bayağı var. Yalnız hissetme yani tek sen değilsin
10 Yorumla
+1 yılValla akıllı olduğunu düşünürüm 1 2 kez giyeceğin kıyafete o para verilmez zaten bende çoğu zaman yapayım ve övüne övüne söylerim arkadaşlarımın 200 300 TL ye aldığı şeyleri 30 40 50 TL ye almak hoşuma gider hatta bir mağazaya gidince bakarım beğendiğim ürüne dolar vb sitelerde araştırırım daha ucuzsa oradan alırım diğer insanların 2 3 tane kıyafeti olurken benim bir dolap dolusu kıyafetim fardır
11 Yorumla- +1 yıl
Dilersen dolap kullanıcı adlarını seninle paylaşırım
+1 yılEkonominin git gide kötü olduğu bu zamanda en mantıklı olanı yaptığını düşünürüm. Bazı ikinci el kıyafetler sıfır gibi yeni ve temiz görünüyor. Anlamak mümkün değil
10 Yorumla
+1 yılbence saklamanı gerektirecek ayıplanacak bir şey yok ortada. insan kendine yakışanı giymeli 1. el 2. el ne farkeder ki. bence aşırıya kaçmadığın sürece tutumlu olmak iyidir. utanmana gerek yok. ikinci el kıyafet giyen birçok arkadaşım var ve bende bazen alıyorum ucuza çok da güzel parçalar buluyorum.
10 Yorumla
+1 yılŞöyle düşün birde ikinci araba ya da ev alıyoruz ve kimse bunun ikinci el olması ile ilgilenmez degilmi bu elbise ve diğer eşyalar içinde geçerli bence
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 991 cevap paylaştı.
+1 yılNeden kötü bakayım ki?
İster çakma giyinsin, ister ikinci el. Kendisine ne yakıştırıyorsa onu giysin beni ilgilendirmez. Olsa olsa fazla dekolteye kızarım ben :)
10 Yorumla Gayet normal bir şey bu bir pantolonu 500 liraya almak var birde tek sefer giyilip kenara kaldırılmış bir pantolonu 50 liraya almak var para yönetmeyi bilen kişiler için gâayet normal
10 Yorumlaİlk duyduğumda garip gelir. Çünkü çevremde böyle biri yok yani. E ilk defa görünce ister istemez garipsiyor insan. Fakat kısa sürer bu, max. 10 belki. Hatta sonrasında ben de mi yapsam, diye düşünürüm ahahxhxj ama sen yine de çevrene pek bahsetme. Çekirdek ailen dışında kimse bilmesin bana sorarsan.
10 YorumlaNe güzel bence. En azından değiştirebiliyorsun. Ben ise öyle bir sahipleniyorum ki; sırtı açılıyor, koltuk altı yırtılıyor, arkası sökülüyor, altı deliniyor hala bırakamıyor ve giyiyorum. 🤷♂️
10 Yorumla- Moda & Stil konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir bazen o elbiseleri bulamayan insanlar var bence sorun yok giyebilirain zaten muhtemelen yıkayarak satıyorlardı sende yıkar giyersin güle güle kullan simdiden
10 Yorumla Kadıköy de şu uyguna giysi falan satıldığını duymuştum. Adamlar pantolonu 15 liraya falan alıyordu. Üstüne üstlük aşırı kaliteli kıyafetler. Yırtık, delik olmadığı müddetçe kimse de anlamaz zaten 2. El olduğunu. Paran var alıyorsun canım kime ne? Bu tarz şeylerle kendini asla üzme.
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar kucumseyici bakar lakin ben hiç kötü bakmam ne olacakki dost başa düşman ayağa bakar genelde telefonlarım ve kullandığım eşyalar ikinci eldir, ha elbise olarak hiç almadim
10 YorumlaKötü gözle bakılmamalı.. bunda kötü bir şey yok.. ekonomik durumun buna izin veriyorsa yapacak bir şey yok.. ben de arada ikinci el dükkanlara gidip güzel birşeyler bulursam alıyorum..
10 Yorumla
+1 yılİkinci el olduğunu kim nerden anlasın. Hem kime ne ya amaan salla bence gayet normal bir durum
40 Yorumla
+1 yılBen de beğenirsem ikinci el alırım giyinirim bana garip gelmiyor ama çevremde çoğu insan bunu yadırgıyor. Eskiden daha yaygındı Taksim’ pasajlarında second hand marjinal butikler vardı çok güzel zamanlardı.
20 YorumlaGayet mantıklı bulurum. Düzgünse neden giyilmesin. Tekstil uçtu böyle giderse hepimiz o yola yonelecegiz
20 Yorumla
+1 yılKimseye söylemezsen bilmez. Ayrıca ikinci el ya da mağazadan alıp giyiyor olman kimseyi ilgilendirmez. Sen keyfine bak.
20 Yorumla- Devamını Gör (280)
Devamını Gör(325)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem