Bayanlar aynaya baktıklarında kendilerini beğenmeyip neden makyaj yapma gereksinimi duyarlar? Kendinizin beğenmediğini boya badana yaparak başkasına beğendirme çabası neden?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Erkekler doğalı sevdiklerini söyleyip boya badana yapan kızlara hasta olurlar, makyajsız çoğu kız güzel olsa da daha az sağlıklı görünür, gözünün altında mor olur, burnu kenarı kızarmış olur. Bu da haksız rekabettir. Herkes yaptığı için yapmaktadır..
Erkekler makyajsız kızları beğeniyor ya, yüzüne fondoten sürmüş ancak göz farı sürmemiş kıza "bak makyajsız çok güzelsin" diyen adamlar gördüm.
Ben rimelsiz gezmiyorum çünkü gözlerime ışıltı veriyor ve bu görüntüden memnunum. fazla makyaj zaten bana yakışmıyor,01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBen goZ makyaji yaparim fondoten falan kullanma taraftari degilim. Yilda bikac kez bayramda dugunde kullanirim hafif bir allik ruj ve eyeliner rimel bence her kadina biraz allik lazim biraz belirgin kirpikler falan. Ben cok beyazim o sebepten yapma ihtiyaci duyuyorum evde otururken bile yaparim kendim icin yapiyorum cunku birine begendirme cabam yok yani
01 Yorumla
+1 yılMakyaj yapınca illaki bir özgüven patlaması yaşanır her bayan tarafından tabi kendini çekici bulmuyorsa... Ayrıca her makyaj yapan erkeğe yapıyor diye bir nesnel yargı yok. Çirkinse kendini iyi hissetmek için yapar :)) ama güzel olup makyajla suratını boya küpüne çevirenleri ben de anlamıyorum :)
05 Yorumla- +1 yıl
Ahahaha :))
- +1 yıl
Ay hosttt be, makyajsizim evelallahhh
Ben makyajsiz daha guzelim
13 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
0Cevap
maske gibi biş makyaj gerçek yüzünü saklamaya yarıyo anca bazı makyaj videoları var kızın yüzü çarşamba pazarı gibi bir makyaj yapıyo oluyo bebek düşünsene öyle birini tanıyosun başta adriana lima yüzünü yıkayınca alttan aysel gürel çıkıyo :D
011 Yorumlabeğenmemekten değil bakımdan o. sizde sakalı kesip gezin. ya da bıyık yakışıyo mu bak bakalım yakışmıyosa yapmazsın değil mi? bunun gibi bir şey. abartısına bende karşıyım ama rimelle bile güzel olabiliyosa bir kız o kız zaten güzeldir
03 Yorumla- +1 yıl
Sakal bıyık ile makyaj ilişkisini kullanman biraz saçma olmadı mı sence de? :) :) :) :) :) Bahaneye bulamamışsın. :) Sakal doğal olan bir şey dışarıdan temin edilip de takılan bir şey değil. İnsanın doğasında var. Bu ara da sen bakımlı tanımını baya baya yanlış anlamışsın. Bakımlı insan temiz insandır. Erkeklerin bakımlı olması için de makyaj mı yapmaları gerek hadi bakalım bazı bakımlı erkeklerin bıyığı, sakalı hatta saçı da yok. :)
- +1 yıl
bakımlı değil temiz diyoruz onlara gayet iyi anladığımı düşünüyorum :) her temiz insan bakımlı değildir. kendine özen gösteren güzelliğine önem verenler genelde bakımlıdır. erkeklerin bakımlı olmaası içinde makyaj mı yapmasını söyliycez. hey Allahm konuyu çarpıtmak başka bişi değil
- +1 yıl
Saçına, sakalına, bıyığına, kaşlarını (diğer bölge kılları), tırnaklarına, vücuduna, kıyafetine ki kıyafetin şah şahlı olması olmaması farketmez temiz olsun yeter. Bu insan zaten temiz ve "bakımlı" oluyor. Sizin tabiriniz de bakımlıyı gayet iyi anlıyorum da sizin asıl bakımlı tabiriniz bu yazdıklarım değil. Sizin tabiriniz de özel bakım kremleri kullanır, uzmanlara görünürler, makyaj yapmak ön plandadır. Bunlar boş üsteki yazanlar yapılsa zaten insanlar temiz ve bakımlı oluyorlar. Makyaj, şatafatlı işler bakımlı tabiri değil. :)
Bendede tam tersi makyajsız beğeniyorum kendimi makyaj belki far sürüyorum sadece bir renk katsin diye kalem ya da eyeliner sevmiyorum nedense fondotende kullanmıyorum Allah a şükür gerek yok :) )
03 Yorumlakendini beğenip beğenmemekle alakası yok ben tam aksine o gün kendimi beğenmiyosam bişey yapmam ama günümdeysem daha iyi hissetmek için rimel göz kalemi filan sade bir makyaj yaparım :)
09 Yorumla- +1 yıl
İlk önce kendini ne kadar tanıyorsun ki beğenmiyorsun. Kendi anlatan bir otobiyografi yaz ve şöyle düşün sen bir şey yapıyorsun ve çok doğru buluyorsun ama başkası yaptığın da yalnış buluyorsun. Kendi ruhumuzu ve bedenimizi ne kadar tanıyoruz. İlginç olan alışverişle, makyajla vs. gibi durumlarla mutluluğu elde eden siz kızlar (kadınlar) kafanız nasıl işliyor çok merak ediyorum. :)
- +1 yıl
bu onunla alakalı olan bir durum değil ki beğenmediğimden kastım o gün ki ruh halim bişey yapmak istemiyordur içimden bişey gelmiyordur yapmam makyaj ben zaten çoğu zaman yapmam makyaj okula giderken de nadirdir yaptığım, ama bazen öyle anlar vardır içinden gelir bir kalem çekiyim bir rimel süreyim dersin bunun gibi bişey bir başkası baksın bişey desin diye değil ben istediğim için yapıyorum ya da yapmıyorum
makyaj yapmam. yapmaktan da hoşlanmam. :) düğün felan olursa bir eyeliner 1 ruj bitti :D en fazlası budur. :D
06 Yorumlakarşı tarafın onu makyajsız haliyle beğenmediğini hisseder. ben sadece özel günlerde yapıyorum. kendimizi daha özgüvenli hissedebiliyoruz böyle.
01 Yorumla
+1 yılBundan daha dişisi neden olmasın içgüdümüz. E gözaltları morarıyor, sivilce çıkıyor, leke oluyor, kusursuz olsun istiyoruz.
05 Yorumla- +1 yıl
O iyileştirir ama. Daha da albenili görünmek için yetmez ki. dudaklarıın belirginleştiriyosun, gözlerini ön plana çıkarıyorsun, kirpiklerini gürleştiriyorsun. Bunları uzman nasıl yapsın?
- +1 yıl
sözlerinize dikkatedin.
Estetik deformasyonları giderir.
Hafif bir makyajın kimseye zararı olmaz. Özetle sonrası öncesinden daha güzel ve bu yüzden yapıyoruz.
Ben sivilcelerimi kapatmak için yapıyorum. Makyaj, cildi güzel gösterebilir ama yüz hatları çirkin olan birini güzel yapmaz. Çirkinsem çirkinimdir.
01 YorumlaHerkez kendini beğendirmek için makyaj yapmaz kendini iyi hissetmek için makyaj yapar ayrıca begenmemeklede alakası yoktur kendini her kadın makyaj yapmayı sever
15 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılufak tefek sivilce izim var onlara pek bir çağre olmadığından ne yazıkki kapatmak durumunda kalıyorum makyajın cilde zarar verdiğniide bilmiyorum ama izlerim olmasa zerre makyaj yapmazdım.
01 Yorumla
+1 yılAlışkanlık olmuş makyajsız halim daha güzelken makyajla kendimi çirkinleştirdiğimi düşünüyorum ama elimde değil alışkan olmuş yapmadan olmuyor
01 Yorumlabiraz özen göstermek işte, kendimizi daha iyi hissediyoruz. ama sıfır makyaj en güzeli açıkçasıda işte böyle
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBegendirme cabasi gibi bir cabamiz yok. Bakimli olmak daha da guzel gorunmek icin yapariz. Bunu o beynin almiyorsa sus
03 Yorumla- +1 yıl
Sen de beyin olmasa bakımlı tanımının makyajla bir ilgisi olmadığını anlardın eskiden makyaj yoktu diyelim bakımlı değilmiydi insanlar. ) Şuna bakımlı olmak için değil de güzel görünmek için yapıyoruz desene. Hem bir insan neden güzel görünmek için makyaj yapar he sen şimdi kendime beğendirmek için yapıyorum dersin. Sen başkalarına güzel görünmek için yapanlardansın ve bir ortam da senden güzel bir kız varsa kendini didik didik yersin. :) Beyin örümceği. :)
Cevap sahibi+1 yılHic de yemem cunku gayet guzelim Allahima bin sukur. Zaten dogru duzgun okumamissin bakimli olmak DAHA DA GUZEL OLMAK ICIN yapariz dedim :D hem makyaj insani guzellestirmez yuzune renk verir hatlarini ortaya cikarir ornegin dudak vs. Neyse sen anlamazsin her makyaj yapan da guzel olmuyor onu da bil simdi sen ayirt edemezsin :D bazilari da kendine makyaji yakistiramadigi daha kotu gorundugu icin yapmiyor dogalim diyen yalan soyler o makyajin tadini aldi mi bagimlisi olur :D
- +1 yıl
Saçına, sakalına, bıyığına, kaşlarını (diğer bölge kılları), tırnaklarına, vücuduna, kıyafetine ki kıyafetin şah şahlı olması olmaması farketmez temiz olsun yeter. Bu insan zaten temiz ve "bakımlı" oluyor. Sizin tabiriniz de bakımlıyı gayet iyi anlıyorum da sizin asıl bakımlı tabiriniz bu yazdıklarım değil. Sizin tabiriniz de özel bakım kremleri kullanır, uzmanlara görünürler, makyaj yapmak ön plandadır. Bunlar boş üsteki yazanlar yapılsa zaten insanlar temiz ve bakımlı oluyorlar. Makyaj, şatafatlı işler bakımlı tabiri değil. :) İşte bende diyorum ki sizin yaptıklarınızla bakımlı olmuş olmuyorsunuz kendinizi güzelleştirme çabasına sokuyorsunuz. Asıl sen okumamışsın makyaj kurdu. :)
+1 yılNeden bir de bunu bakımlı olmak olarak adlandırırlar
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMakyajsız daha rahat ve iyi hissediyorum ben ama bazen sürme yapıyorum. Nedenini bilmiyorum.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSürme de mi böyle bir intiba bırakır erkekler üzerinde? Dinen sakıncası yok diye biliyorum bu yüzden benim en fazla makyajım bu olabilir.
Makyajlı kız kendini ne sanır ben bilmem de doğallık daha tatlıdır, hemfikirim.- +1 yıl
Sürme öyle bir intibar bırakmaz ama dinen o zamanlar da sürülen sürme süs için değildi. Havalar sıcak güneş tepeden vurduğu için gözlerin yeteri kadar açılıp görmesi için gözün etrafına gölgelik olsun diye kara sürülürdü. Ama sizin sürdüğünüz gibi ince değil bildiğin gözün altına üstüne sürülüyordu. Yani sizin sürdüğünüz sürmenin dinen sakıncası olabilir.
Cevap sahibi+1 yılHz. Peygamber (s. a. s) yatmadan önce "ismid" Artimnan adı verilen sürmeyi tavsiye etmiştir (Tirmizi, Libâs)
Müslim'in rivayet ettiği bir hadis de Ümmü Atıyye şöyle demektedir: "Biz ölüye üç günden fazla yas tutmaktan nehyolunuyorduk, yalnız koca için dört ay on gün müstesna idi: O esnada sürme çekinmez; koku sürünmez ve boyalı elbise giymezdiler" (Müslim, Talak, 66, 67). Burada da sürme ve kokunun kendini hoş göstermek adına kullanıldığını anlıyoruz.
Dârimî, bir hadise göre oruçlu olanların gündüz değil gece sürme çekmesi istenmişse de (Dârîmî, Savm, 28) devamında bizzat kendisi bunda bir beis görmediğini ifade etmiştir.
Gibi örnekler verebiliriz. Yinede çok sadelik daha hoş olur.- +1 yıl
Hadisler her zaman çelişkilidir. "Biz ölüye üç günden fazla yas tutmaktan nehyolunuyorduk, yalnız koca için dört ay on gün müstesna idi: O esnada sürme çekinmez; koku sürünmez ve boyalı elbise giymezdiler" burada sürülmediğini söylüyor. Dediğim gibi Hadisler çeklişkilidir. Sür veya sürme diyemem.
Cevap sahibi+1 yılO hadiste normal şartlarda sürüldüğü anlaşılıyor.. eğer bir yakınımız vefat etmişse yas süresi içinde sürülmez deniyor. Dikkatli okuyun lütfen. (:
Sadece sürme ve çok hafif ruj boya badana yapmiyorm yani :D
01 Yorumla
+1 yıl:)))))) annen senı dogurcagıma tas dogursaydım dıor mu? merak ettm
01 YorumlaÇok yapmam aslında doğal daha iyi nasıl yaratildiysak o
01 YorumlaGöz altlarında morluk var zombi gibi mi gezeyim etrafta
03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılVar öyle sivilcesini izini makyajla kapatan ama her kadında aynı değil güzelliğine güzellik katanlarda var <<<
01 Yorumlaçünkü kadın olmak bunu gerektirir.
07 Yorumla
+1 yılYapmasak diyorsunuz ki; KEZBAN.
010 Yorumla- +1 yıl
Sahsen ben fazla yapmiyorum abarti da guzel degil. Ama bak hala diyorsun...
- +1 yıl
Yabanciya ulasmak neden kolay?
- +1 yıl
Hm. Onlar da yapiyor ama. Cirkin olsakta mi yapmayalim?
- +1 yıl
Ya sevdigimiz insan topal seven bir kor degilse?
- +1 yıl
Anlami ne¿
?
+1 yılYAtaktan ciktigim gibiyim sikiyorsa begenin :D
010 Yorumla- +1 yıl
Sıkıyorsa olcak -,-
- +1 yıl
Hahaha ne alaka be makyajsizda guzelim -,-
- +1 yıl
Uysalimm ben miov ^_^
- +1 yıl
^_^ oyleyim ayiptir soylemesi ^_^