+1 yılAçık birinin inançlıyım, ibadet ederim demesi = İnancına uygun yaşamayan bir tesettürlü
Bu zaten yargılanamayacak bir şeydir. İnanç Allah ile kul arasındadır. İnancına göre yaşaması uygundur fakat bu kişiyi ilgiendirir. (açıktan kastım giyimine dikkat eden ama başının açık oluşu) Biri açık diye imansız diyemeyiz, biri tesettürlü diye de imanlı diyemeyiz.
Herkesin günahı kendinedir; kişi açıktır, inançlıdır ve müthiş bir insandır açık diye yanacak diye bir şey yoktur. Toplumsal baskı görüyor diye de inancından uzaklaşmamalıdır.
Kişi tesettürlüdür, inancı eksiktir üstelik iyi davranışlar da sergilemez diyelim bu sırf tesettür sayesinde cennete girecek de diyemeyiz.
Hangisi ağır basarsa ona göre yargılanır. İnsanları bu şekilde ayrıştırmayı doğru bulmuyorum.
Makyaja gelirsek tesettürlü için dikkat çekiyor dersek açık da dikkat çekmek istiyor diyebiliriz.
Makyaj her açıdan saçmalıktır. Belki de makyajlılar yüzünden makyaj yapmayanlar çirkin görülüyordur...
Zaten "Makyaj bakımdır" diyen zihniyete bitiyorum.(!)
Tesettür çarşaf da değildir. Bu yine tercihe bağlıdır. Yani tesettürü yanlış bilip uzaklaşan da oluyor. Vücudun şekli belli olmasın yeter.
Makyajı iki taraf da yapmamalı bence bakım yeterlidir.
Yapılıyorsa da en sadesi yapılsın başka türlü dolandırıcılık gibi bir şey oluyor.
21 Yorumla- +1 yıl
👏🏼
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao🦇🍀
İnsanların giyimi inancı ve kişisel tercihlerini konuşmayı, eleştirmemeyi ne zaman bırakacaksınız gerçekten merak ediyorum.
Baş örtüsü farklı inançlarda da / kültürlerde de var sadece dini bir sembol değil. İsteyen istediği şekilde örter aşağılama ve saygısızlık olmadığı takdirde kimsenin de laf etmeye haddi yoktur.
Açık biri dinin emrini yapmıyor diye laf etmiyorsanız ki etmemelisiniz eğer saygı ve görgülü bir insansanız, kapalı birine de etme hakkınız aynı şekilde yok!
Bakara suresi 256. Dinde zorlama yok.
O böyle tercih ediyor ve böyle yapıyor birini görünüşünden eleştirmek/ bu şekilde onlar hakkında konuşmak bizlere düşmez. Ben ateistim lakin islam biri hakkında böyle konuşmayı doğrulamıyor. Ki saygı duyman için dinin aynı olması da gerekmiyor.
Hucurât Sûresi 12
"Ey iman edenler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurlarını ve mahremiyetlerini araştırmayın. Birbirinizin gıybetini yapmayın. Herhangi biriniz ölü kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz! Allah'a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah tövbeyi çok kabul edendir, çok merhamet edendir."
Nisa 148
Allah çirkin sözün, açıkça söylenmesinden asla hoşlanmaz. Ancak zulme uğrayan kimsenin durumu başkadır. Allah, her şeyi hakkiyle işitir ve kemâliyle bilir.
Sözde dini savunup burda kötü söz söyleyenlere ithafen.31 Yorumla
Açıklamadaki gibi haklısınız yapsa da hafif göz almayacak şekilde yapılması daha doğru olur kimsenin hayatına kimse karışamaz mevzusundan ziyade dindeki emirlere tezat düşmektir bu giyim kuşam içinde geçerli daha mütevazi vücut hatlarını gizleyerek giymeleri gerekiyor. Kimse kusura bakmasında ben bir müslüman olan bir müslümana karışmak durumundayım uyarmak durumundayım böyle insanlar yüzünden din algısı çarpıtılıyor eğer dinin gereklerini yerine getirmeye niyetliyse ona göre davranacak, dalga geçer gibi değil. Bu eleştiriyi de açık kadınlarda yapabilir en azından biz yakışıyor diye kafamıza örtü bağlayıp altımıza tayt giymek gibi absürt şeyler yapmıyoruz, kapansam da hakkıyla kapanırım. Allah rızası için, içimden gelerek ve hakkıyla..🌼🤍
32 Yorumla- +1 yıl
O kadar haklısın ki 🎈
- +1 yıl
Birininde gücüne gitmiş diss atmış iyi arkadaşım siz dini oyuncak edin size iyilikte yaramıyor gerçi Allah korkusu olmayana insan laf anlatsa ne olacak ki boş terane.. Hilal hanım görüşlerinizi çok beğeniyorum olgun ve zeki bir hanımsınız boşverin bazı cahillere laf anlatılmaz yorulursunuz Allah'ın emirleriyle dalga geçen bizlerimi ciddiye alacak Allah akıl fikir versin bunlara
Güzellik & Bakım konusunda 384 cevap paylaştı. Marjinal bir yaklasim sergileyip linc ettireyim mi kendimi? 😂
Ikili iliskiler disinda fazlasi ile genis bir insanimdir. Kim ne yaparsa yapsin, onun hayati derim.
Ancak burda sinir noktasi diger insanlarin ozgurlukleri, kutsallari, inanclari ile cizilir. Tesettur bir moda degildir. Ilahi bir emirdir, bir ibadettir. Kutsaldir.
Bu kutsali, gerektirdigi bicimde gogusleyemeyen insanlarin uzak durmasi gerekir.
Zira benim nezdimde emre itaat etmemek, edenleri itibarsizlastirmaktan daha masumcadir. Emir de insanin iradesine bagli, herkes inanci dogrultusunda yasar hayatini.
Bu yuzden de dogru bulmam. Tesettur kadinin guzelliklerini ortmek, gizlemektir. Acik kalan yuzu, eksik olan ilginin hepsini geri kazandiracak sekilde makyaj ile bulusturmak tesetturun manasina aykiri.51 Yorumla- +1 yıl
👏🏼
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
53Cevap
+1 yılgüzel başlık. öncelikle Müslüman olmadığımı belirteyim. Benim bilgime göre tesettürün amacı kadının "cazibesini" yabancılardan gizlemesi. Elbette Makyaj burada bu amaca uymuyor. Ama şunu söylemek istiyorum, bu kadınları hiçbir şekilde yadırgamıyorum. Çünkü Kadının doğasında var "süslenmek" vs. Eğer siz bunu baskılamaya çalışırsanız ortaya böyle görüntüler çıkar. Ama kadın olmanın kötü birşey gibi gösterilmesi sonucu bir çok kadın doğal iç güdülerini baskılayarak yaşıyor. Çünkü hiç kimse basit görünmek istemiyor. Keşke bu gibi tabular yıkılabilse ve herkes rahat nefes alsa. Kapanmak isteyenler kapansın tabi, buna bir sözüm yok tabiki de. Herkesin kendi tercihi.
44 Yorumla- +1 yıl
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼🎈
- +1 yıl
🦋🌺🌼💗
- +1 yıl
teşekkür ederim 🙏🌼🌺🦋💗
+1 yılKesinlikle yanlış buluyorum. Tesettür demek, kendini gizlemektir, haram ve helale dikkat etmek ve haram olan erkeklerden kendi güzelliğini saklamaktır.
Tesettüre girip Kuran'da ne yazdığını okumadan kapananlar veya okuduğu halde yapmayanlar münafıklık dışında bir şey yapmıyor.41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle aynı fikirdeyim
Güzellik & Bakım konusunda 609 cevap paylaştı. Tesettür
Sadece İslam dinine ait bir giyim değildir
Diğer semai dinlerde de vardır
Kadın ya da erkek ayrımı yoktur dinlerde istenilen bedenin örtülmesi cinsel obje olmaktan çıkmak cinsel saldırılara uğramamak içindir
Bu gün gelinen nokta ayrı bir cinsel obje olarak kullanılması yani amacından başka türlü kullanılmasıdır
Hem cinsel obje olacaksın hem dinimi yaşıyorum diyeceksin çok kezat bir durum
Dini hükümlerde moda zaman yoktur yaptığı ile bildiği birbirini söylediği ile uyguladığı bir birlerini tutmuyor
Bence ciddi bir kişilik sorunu yasamaktadir bu tip kadınlar20 Yorumla
+1 yılTesettüre girme amaçları dikkat çekmemek ve karşı cinsin nefsini uyandırmamak ise makyaj yapmamaları gerekiyor tabiki. Ama nedense ben makyajsız tesettürlü kimse ile pek karşılaşmıyorum. Üstelik ayak bileğinin üstünde daracık pantolonlar, dar bluzlar ve renk renk başörtülerle açıklardan daha çok dikkat çekiyor bir çoğu.
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Güzellik & Bakım konusunda 408 cevap paylaştı. Valla tesettür ün anlamı kendinin nefsi ihtiyaçlarını bastırıp dinin emir ve yasakalrına olduğu gibi uymaya adamış kişilerdir, ama maşallah barda pavyonda bile var, birine bakarım bilek hizası etek normalken diz üstü etek giyiyor, birine bakıyorum sokakta alkol sigara çekiyor dibine kadar, müslümanlığı bu yüzden kötü olarak tanımlıyorlar ve daha da çok günaha giriyorlar.
21 Yorumla- +1 yıl
👍🏼
+1 yılHiç kimse kusursuz, hatasız değildir. Ben olaya başörtülü ve makyaj kullanıyor diye bakmıyorum.
Maşallah başını örtüyor, Rabbim imanını artırsın diyorum.
Sonuçta başı açık olupta makyaj yapıyor olabilirdi.
Kaldı ki başı açık olup namaz kılanlar var mesela, ona da maşallah Allah tesettüre girmeyi de nasip etsin diyorum. Bu böyle gider.
Birisinin dini hususlarda ne yaptığı bizi ilgilendirmez. Allah ile onun arasında bir konudur o. Lâkin sevdiğimiz insanlar olunca, güzel bir şekilde, sıkmadan bir yanlışını düzeltmesini isteriz elbette.23 Yorumla- +1 yıl
Bunun farkına varmak bu kadar basit işte. Sanıyorlar ki tesettüre girince nefsi yok oluyor günahsız oluyor vs.
Tesettüre girince iş bitmiyor hâlâ sınanıyor. Bir de yargılıyorlar. Açık biri müslümanım diyemez o zaman kxoaoao ortaya böyle bir saçmalık çıkıyor. - +1 yıl
@Diğerkâm1i insanlar kendi hatalarını görmemek için diğerlerinin hatalarına odaklanıyor. Şunun kızı gece dışarılarda gezebiliyor, öyleyse bende gezebilmem lazım. Şu istediği kişiyle sevgili olup yatabiliyor, bende yapabilmeliyim. Avrupalılar lezbiyen/gay olabiliyor, bende olmalıyım gibi saçma sapan bir anlayış tarzı dahi var, bu yüzden insanlardan beklentiyi minimum'a indirmek gerek.
Dini hususlar da olsa, o kişinin hayatı hakkında konular da olsa, sonuç itibariyle kendi kararları o kişiyi bağlar. Bir arkadaş, bir birey olarak en fazla yadırgamadan destek olmak ya da fikir vermek uygun olanıdır. O kişi sizi dinlemeyebilir de ve kararlarının sonuçlarına katlanır. Her insanın nefsi var. Biz insanlara düşen her gün o nefsi yenmektir. Bazen yenilebiliriz de, bu da insan olduğumuzu gösterir. O durumda bile dinimizin bize verdiği formül belli. Tövbe etmek, pişman olmak ve bir daha yapmamak için çaba sarfetmek. - +1 yıl
Aynen öyle👍
+1 yılNedir bu "dinde zorlama yoktur"cular? Sizlere şu sözü hediye ediyorum 'Dinde zorlama yoktur. İster bu dünyada pişersin, ister ahirette'
Kapalı insanların dar giyinmesini, makyaj yapmasını doğru bulmuyorum. Ki tesettür tüm kadınlara farz kılınmıştır. Bununda bilincinde olmak lazım. Ha nefsine ağır geliyordur, sadece ibadetlerini yaparsın Allah'la senin aranda. Ama biri uyardığında "dinde zorlama yoktur" diyerek tersleyemezsiniz -tabi müslümansanız- Kapanmanın amacı kendini gizlemek, dikkatlerden uzak olmak. İlla çarşafa girin demiyorum. Günümüzde çok şükür kapalı genç kızlarda var. Kapalılara her ne kadar yaşlı gözüyle bakılsa da. Tesettürlü gençlerin renkli şallar takması, bol giyinmesi olabilir şeyler. Vücut hatlarını belli etmeyecek ve herhangi bir yerini açıkta göstermeyecek tarzda giyinebilirler. Ayrıca lütfen bunu demeyi Burak'ın "Ben yakıştırıyorum. Çok güzel oluyor"10 YorumlaKesinlikle yesettülü kişiler diğer insanlara göre daha az dikkat çekmeye çalışmalı ayrıca onlar güzellik için değil allahın emri olduğu için kapanmalılar bence ben öyle olduğum için öyle düşünüyorum 😌😊🙃
33 Yorumla- +1 yıl
Yorumların birçopunu okudum ve kızların birçoğu görüşüne karşı çıkmış erkekler ise haklı bulmuş bu durumda kim haklı sizce
Hem biz makyaj yapmasınlar demiyoruz aşırıya kaçmasınlar ben mesala sadece rimel sürerim onuda kendim ve babam çok sevdiği için sürerim aynanın karşısına geçip 😂🤣gözlerime bakarım öyle yani kendim seviyorum 😌😊😝 - +1 yıl
Yani bilmiyorum bende şaşırdım artık geçen gün Beşiktaş’ta bi kaç kapalı kız gördüm sevgilileri ile öpüşüyorlar duvara dayamış çocuk bunu yuh dedim ya açık biride aynısını yapsa aynı tepkiyi veririm ama kapalı olduğunda daha edepli olması gerekir çünkü orda sadece kendini değil bir dini görüşüde temsil ediyor yanılıyor muyum!
Güzellik & Bakım konusunda 1,4b cevap paylaştı. Süslüman veya kapalı açıklar diyoruz bunlara. Caiz değil. Tesettürün amacı zaten dikkat çekmemektir. Makyaj ise güzel gözükmek ve dikkat çekmek için yapılan bir süsleme. Dolayısıyla tesettürlü olup makyaj yapan birisinin tesettürünün bir hükmü yok. Evde eşine istediği gibi giyinip süslenebilir hatta bu sevaptır. Aslında helal olan güzellikler daha özel ve sevaptır fakat değerini bilen yok maalesef.
10 Yorumla
+1 yılGenel olarak makyajı sevmem. Ama yapıp yapmaları sizi bizi alakadar etmez.
Sen nasıl nefis taşıyorsan, kendi özgür iradenle kapanmamayı tercih ettiysen,
Tesettürlüler de nefis taşıyor, ve kendi özgür iradesiyle de makyaj yapmak istemeleri doğal bir durum.30 Yorumla
+1 yılKimin ne yaptığından bize ne belki kendini öyle daha güzel hissediyordur onun Hayatı ne yapıyorsa yapsınlar bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi hayatımıza ilgilenelim burnumuzu Başkalarının hayatına sokmayalım
👉Herkes üzgür👈
Eleştirmek haddimize değil20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSende müslümansin anladigim kadarıyla seninde makyaj yapman yasak... Onun tek farkı başına örtü örtmesi. Ikiniz içinde kurallar aynı.. Başörtülü olan o kadarını yapabiliyor demek ki nefsi o kadarına yetiyor.. İnsanları eleştirirken birde kendinize dönüp bakın acaba ben ne kadarını yapabiliyorum diye. Kurallara uymayan birinin başörtülülülere ders verir nitelikte konuşması trajikomik oluyor gerçekten
313 Yorumla- +1 yıl
Benim müslüman olduğumu nerden çıkardın
Cevap sahibi+1 yılO zaman Müslüman değilsen müslümanlari eleştirme hakkını kendinde nasıl buluyorsun bu ne cesaret cok pardon
- +1 yıl
neden örtündüğünü de öğren o zaman çok bilmiş
Cevap sahibi+1 yıl@SosyoPsikopat kim ben mi sen beni tanımadan hakkımda nasıl yargı veriyorsun. Kimse kimseyi eleştirecek kadar masum değil. Herkes önce dönüp kendi kusurlarına baksın. Sonra meydana cikip yargı dağıtırsiniz
- +1 yıl
örtünmenin amacı bellidir makyaj yapıcaksan boşuna örtünme
Cevap sahibi+1 yıl@SosyoPsikopat ben örtunmenin amacini cok iyi biliyorum küçük hanım. Senin yaşın ve kapasiten benim anlattıklarımı anlayacak seviyede olmadığı için idrak konusunda uzmanlaştiğinda bu söylediklerimi anlayacağını umuyorum. Sana hayatta başarılar dilerim
- +1 yıl
akıl yaşta değil baştadır diye boşuna dememişler bu da bunu kanıtlar niteliktedir
Cevap sahibi+1 yıl@SosyoPsikopat Bazı şeyleri tecrübe etmediğin için böyle konuşman normal sana kızmıyorum asla. Hidayet kul ile Allah arasında.. Evet tesettürle ilgili hükümler belli. Ama tesettür üzerine farz olan birinin tesettüre uymayıp tesettür hakkında ahkam kesmesi üzücü.. Sen aciksın diye makyaj vs. hakkin varmış da kapalı yapınca büyük drammiş gibi olayın dramatize edilmesi komik. Yasak sanada yasak önce sen uy sonra tesettür hakkında yargı dağıt, demek istediğim bu.. Ben makyaj yapmıyorum ayrıca için rahat olsun.. Kendim yapmadiğim halde insanları eleştirme hakkını kendimde bulmuyorum. Herkes hesabını Rabbine verecek. Once biz kendi kusurlarımıza bakalım
- +1 yıl
sorunda orda zaten dindar değilim bu yüzden dinin gerektiği gibi yaşamam eğer öyle olsaydım sonuna kadar kurallarına uyardım örtünmenin amacı dikkat çekmemek arzu uyandırmamak makyaj neden yapılır peki? Bu durumda örtünmenin de bir anlamı yok
Cevap sahibi+1 yıl@SosyoPsikopat onlar da o kadar yapabiliyor demek ki sen kendine dönüp sor ben ne kadarını yapabiliyorum diye.. Müslümansan eğer "yaşamam "diye bir ifade kullanabilmen cok üzücü bak mesela.. Müslümansan dinin kurallarına göre yaşaman şart aynı kapıya çıkıyor işte sizin hesap o kapali o yapmak zorunda ben yapmıyorum zaten hiç yapmam, demek 👎 yok öyle bir dünya. Neyse Allah selamet versin hepimize
- +1 yıl
kastettiğim bu değildi dindar olduğu kendisi istediği için örtünüyor ama ben bunları umursamıyorum ve hiçbirini de yapmam eğer örtünmek istemeseydi örtünmezdi dikkat çekmeye de çalışmazdı
Cevap sahibi+1 yıl@SosyoPsikopat sen bunları umursamıyorsan o da o kadarını umursuyor demek ki!
- +1 yıl
o zaman örtünme amacı ne
+1 yılTesettürün amacı güzelliğini gizlemektir. Ben yanlış buluyorum.
41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi bunu yazdığım için eleştiri alacağım ama kusura bakmayın arkadaşlar açık olan bayanlar makyaja yapmadan da kendilerini güzel göstere biliyor ama kapalı bayanlar açıklara nazaran sade ce makyajla bunu yapıyor ve bazıları o kadar abartıyor ki sanki evde babasının fondöten dükkanı var yani sade ve abartısız makyaj çok daha güzeldir çünkü herşeyin azı yarar oratasi karar çoğu zarar kendilerini güzel bulamayan lar çok abartılı yapıyor bunu tesbit ettim diyebilirim
12 Yorumla- +1 yıl
Tesettürün amacı zaten kendini göstermemektedir. Eski dönemlerde kadınlar kıyafetlerinin altına yastık falan bişeyler sıkıştırırmış bol görünsün vücut hatları belli olup erkeklerin dikkatini çekmesin diye. Ama şimdikiler maşallah açıklardan daha dikkat çekici ve edepsiz giyiniyor bence.
Cevap sahibi+1 yılÇok haklısın bn erkek olarak yazsam eleştiri okları ni hep üstüme çekerim diye bu kadar ile yetindim ama çok söylenecek şeyler var
+1 yılHerkesin kendi zevki ama eşyanın tabiatına aykırı diyorum
Amacı dikkat çekmeyi önlemek olan bir konuda sen çekebileceğinden çok daha fazla dikkat çekiyorsun bana komik geliyor biraz30 YorumlaAile baskısı ile kapananlarda sık görülüyor. Bir de moda için kapananlar bunu yapıyor. Ama böyle bir toplum için kapalı olmak pek etkili bir yöntem değil
30 YorumlaArap sosyeteleri gibi göründükleri kesin. İster açık ister kapalı aşırı makyaj insanları palyaçoya çeviriyor.
31 Yorumla- +1 yıl
Güncellemeye sonuna kadar katılıyorum, başını kapatıp da dap dar pantolon, bilekler görünüyor, üzerinde de vücut hatlarını belli edecek seviyede bir giyim, sonra Allah için kapandım. Vücut hatlarını belli olduktan sonra başını kapatsan ne, Hristiyanlarda nasıl Haç dini bir sembol olmaktan çıkıp siyasi bir obje olduysa (bakıyorsunuz her türlü pisliği yapanlarda hep haç kolyesi veya dövmesi oluyor) bizde de baş örtüsü dini olmaktan çok siyasi bir sembol olmaya doğru gidiyor. Ayrıca kimse tek başına yumurtadan doğmuyor herkesin ailesinde her türlü insan var küçücük bir soru veya eleştiriyi tüm zümreye yapılan aşağılama olarak bakmayı bırakalım artık.
Yani kendi nefislerine göre dini uyarlamaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki böyle daha çok günaha giriyorlar.
30 YorumlaTesetturlu veya degil esi disinda baskasina guzel gozukmeye calisan kadinda sorun vardir.
31 Yorumla- +1 yıl
Şükür ki hâlâ objektif yorum yapabilenler var.
- Güzellik & Bakım konusunda 766 cevap paylaştı.
+1 yılTesettürün amacı dikkat çekmemektir zaten. Bu hem dikkat çekmek hem de moda olarak kullanılan bir durum olduğu için bu kişilere susluman diyorum
20 Yorumla Onların amacı moda olarak kullanmak tesettürü ama yargılamak bana düşmez şahsi fikrimi söyler kaçarım o kadar
10 Yorumla
+1 yılbunu sormanız bile nasıl bir kafaya sahip olduğunuzu gösterir. kimseyi ilgilendirmez. her koyun kendi bacağından hesabı.
30 YorumlaValla gram umrumda değil, istediklerini giysinler ya da yapsınlar, ben diyanet değilim, her insanın tarzını yönetme gibi bir süper gücüm de yok.
30 Yorumla
+1 yılTeseddur dikkat çekmemek içindir var gerisini sen düşün
10 Yorumla
+1 yılKimse birinin yaşam tarzıyla ona neyi ne kadar yapması gerek hakkında düşünmemeli. Tesettürün amacı güzelliğiniz size yabancı erkeklere örtmek. Ama tesettürü tam olarak kullanan çok yok.
Bence abartılı makyaj hiçbir kadında güzel değildir. Tesettürlü olup olmaması önemli değil.10 Yorumla
+1 yıltesettürün amacı belli şimdi o yüzden makyaj yapmak saçma olur o zaman kapanma daha iyi
13 Yorumla- +1 yıl
dislike atanlar neyin kafasında örtünme o zaman madem amacın dikkat çekmek, tesettürün amacı o zaten makyaj yaparsan buna aykırı
- +1 yıl
Açık olduğu halde "ben müslümanım, ibadetimi aksatmıyorum" diyenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
- +1 yıl
orası beni ilgilendirmez ben soruyu cevaplıyorum dindarsan böyle yaparsın
+1 yılYapabilirler. Kimse dinini tam anlamıyla mükemmel yaşamıyor zaten.
40 Yorumla
+1 yılMakyajı genel olarak kimseye yakıştırmıyorum. Doğal hali herkesin en güzel halidir. Tesettürlü kadınlarda makyajsız çok daha güzeller 🌸
20 YorumlaAşırı yapılması hoş değil sade daha güzel resimdeki abartıyı da geçmiş artık.
10 Yorumlabeni alakadar etmez, istediğini yapsınlar.
70 Yorumla
+1 yılHerkes istediğini giyer giymez, makyaj yapar yapmaz kime ne
30 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılAsirisi hic bir kadina gitmiyor zaten fazla abartmaya gerek yok kendinizi resim galeridesindeki tablolar gibi boyamayin
10 Yorumla Doğru bulmuyorum
Fakat ağzımı açıp da
Bir şeyler söyleme hakkını da...
Kendimde bulmuyorum...10 Yorumla++ zaten kapanıyon daha niye dar giyip aşırı makyaja kaçıyorsun.. doğruyu soyluyeni 9 değil 19 koyden kovarlar.
20 Yorumla
+1 yılKimsenin tarzına karışmak kimsenin haddi değil. İnsan nasıl mutluysa onu yapsın
20 YorumlaUmurumda değil kendi hayatları beni ilgilendirmez yorum yapmaya hakkım da yok
20 Yorumla
+1 yılTercih meselesi benim yorum yapacağım bir durum olduğunu düşünmüyorum.
20 Yorumlaİsteyen istediği şekilde yapsın makyajını bir şey düşünmüyorum.
20 Yorumla
+1 yılYakışanı var yakışmayanı var.
Makyaj yapınca güzel olana eyvallah da, olmayanda palyaçoya benziyor00 Yorumla
+1 yılBence herkes istediği gibi yaşasın yorum yapamam isteyen çıplak gezer isteyen çarşaf umurumda değil
20 Yorumla
+1 yılKapalı iken nefsin uyanmadığını bana ispat edebilir misiniz.
10 Yorumla
+1 yılHayat onların yüz onların kendileri bilir der geçerim
10 Yorumla
+1 yılSüslüman olarak görüyorum, aksesuar olarak takıyorsa orası ayrı
10 Yorumla
+1 yılHerkes istediği gibi giyinip istediği dozda makyajını yapsın🤷🏻♀️ Bize ne
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 475 cevap paylaştı.
+1 yılBazen tesettürlü kızlar açık kızlardan daha fazla tahrik ediyor. mahyajı giyimi filan ,,,,
10 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 519 cevap paylaştı.
+1 yılHerhangi bir değerlendirmede bulunmuyorum kendi hayatlari
10 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılBence de aşırı makyaj yapanlarda var güzel durmuyor aşırı makyaj
00 Yorumla "Sadece suratım açık madem, tüm dikkati orada toplayayım" gibi birşey olabilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet yanlış ama müslğman olup yarı çıplak gezmekte yanlış. Sanki dinin emirleri sadece kapalılara göre diye yorumlamak yanlıştır.
10 YorumlaOnlarda insan karşı tara f cinsel düşünmez makyajla o yüzden sorun yok hem onlarda genç kız özenebilir yani salın şu tesetürlüleri ben tesetürsüzüm bu arada
20 Yorumla
+1 yılKarışmam ben kimseye herkes özgür
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılaşırı kışkırtıcı oluyor. onların amacı ilgi çekmek. kapanmak değil.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYok valla hiçte tezat olmuyor.
Yakışana çokta güzel yakışıyor.10 Yorumla
+1 yılSadece tesettür için geçerli değil abartılı makyaj yapan her kadın yapmacıktir... Hafif makyaj taraftariyim hiç yapmadığım zamanlar daha ağırlıklı cildim temiz ekstra bir şeye gerek duymuyorum
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 942 cevap paylaştı. Arap ülkelerinde sadece makyaj yapmıyorlar ojeler estetikler dövmeler
00 Yorumla
+1 yılKapalilara karsi bi genelleme yapilmasi dogru degil. Bagdat Caddesi'nde 100 yas ustu daha fazla makyaj yapan kokana teyzeler var.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüstü türban altı otoban deyimine doğru yol almaya başlıyorlar bence
00 Yorumla
+1 yılMakyaja zaten gerenk yok anlatabiliyor muyum gerenk yani.
00 Yorumla
+1 yılYapsın, bazılarına çok yakışıyor çokta beğeniyorum.
30 Yorumla
+1 yılYani kendi yüzü istediğini yapar. Ama çok fazla makyaj yüzde sivilce çıkartır her kadın için iyi bişey değil bu
10 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat