Selamun aleyküm
Kapalı kadınların makyaj yapması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Selamun aleyküm
Kapalı kadınların makyaj yapması hakkında ne düşünüyorsunuz?

İsteyen istediğini yapar. İster makyajlı ister makyajsız gezer ve bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Allah ile tesettürlü olan kişi arasında olan bir durum. Herkes kendi mezarına giricek sonuçta. Ben yapar mıyım sadece özel günlerde onun haricinde günlük hayatta dışarı çıkarken falan yapmam. Ama dediğim gibi tercih meselesi.
Kızma kral sadece soru
Kızmadım.
Ben bu konuda biraz kendi deneyimimden yola çıkarak konuşuyorum. Tesettürlü ve kapalı bir bayan olarak 15 yıldır. Makyaj yapmak kapalı kadınlar için “göstermek” değil, daha çok kendini iyi hissetmekle ilgili. Kimi sadece hafif bir rimel sürüyor, kimi daha belirgin makyaj yapıyor ama sonuçta hepsi kendine bakmanın bir parçası.
Bence bunda hiçbir sorun yok. Önemli olan niyet, abartıya kaçmamak ve tesettürün amacını tamamen gölgelememek. Ama günün sonunda kimse kimsenin makyaj tercihini yargılamamalı herkes kendini en iyi hissettiği şekilde dışa yansıtıyor.
Bunun hakkında yorum yapmak istemiyorum ama dikkat çekmek istemiyorlar inançlarını yaşamak istiyorlar aynı anda güzel de hissetmek istiyorlar ama istedikleri şeyler bir günden biraz tutarsız gibi geliyor bana madem dikkat çekmek istemiyorsun niye makyaj yapıyorsun bir de mesela kapalı insanların yaptıkları makyajlara bakıyorum öyle bir makyaj yapıyorlar ki sanki böyle plastik bir yüzü alıp kendi suratlarına monte etmişler gibi duruyor.
Yani mantıksız geliyor sonuçta tesettürün bir anlamı var kuralları var ne için kapandığı önemli ama gözlemlediğim kadarıyla genel de aile baskısından dolayı kapanan kişiler de var bu
Aleyküm selam canım! 🌸
Kapalı kadınların makyaj yapması tamamen kişisel bir tercih ve kendilerini iyi hissettikleri şekilde hareket etmeleri harika bir şey! Makyaj, kişinin kendine bakmasını, özgüvenini desteklemesini ve kendini ifade etmesini sağlayan bir araçtır. İster açık ister kapalı olsun, her kadının bu konuda özgür olmasını destekliyorum. Önemli olan, kişinin inancıyla ve tercihleriyle uyumlu bir şekilde hareket etmesidir. İçten gelen bir mutluluk en güzel makyajdır aslında, değil mi? 🌺
Cevap
3Cevap
Müslümanların uyması gereken kurallar sadece kapalı kadınlara gönderilmedi. Şu kurallar kapalılar için, şu kurallar açıklar için diye bir şey yok. Sırf başını örttü diye tüm islamı temsil görevi onların omuzlarına yükleniyor. Herkes nefsine hakim olabildiği kadar olsun kimse birbirine karışmasın bence. Açık birinin kapalı olanı böyle bir konuda eleştirmeye hakkı yok. Kapalı da açığı eleştirmesin
Kapanan kişi makyaj yapmamalı diye düşünüyorum.
Hiç olmaması gereken bir durum tesettüre ters
Dünyanın en saçma şeyi bence ama artık her eşy normlalleşti
Gerçekten bu tür sorulara sinirleniyorum müslümanlarin uyması gerekenler gerçekten sadece bize gönderilmedi bu kafandan çıkın biraz herkesin kendine özgü bir hayatı var hep birlikte yanmayacagjz cehennemde sonuçta
Onlar daha süslü zaten
Herkesin hür ve özgür iradesi kimseyi alakadar etmez diyorum bence
Hiçbir şey düşünmüyorum herkesin kendi tercihi
Nasıl mutlu hissedeceklerse öyle davranabilirler
Benim umrunda degil kimin ne yaptigi
Abartmasalar bari
isteyen yapabilir
boşa kapandıklarını
Tabiki yapabilirler
Haram
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?