Merhaba! Öncelikle ben söylemiyorum bilmem ne araştırma enstitüsü söylemiş ben de sizlere soruyorum sizce
Sürekli makyaj yapan kadınların psikolojik sorunları mı vardır?
Sürekli makyaj yapan kadınların psikolojik sorunları mı vardır?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bende öyle olduğunu düşünüyorum, stresli günleri yaşayan insanların devamlı makyaj yapmak, içki tüketmek, seks yaşamak vs vs yaşamayı ihtiyacı duyar.
Alkol haram 😂
Psikolojik sorunu olmayan kadın mı var? Sorunsuzum diyen hemcinslerimizi şimdiden kutluyorum, biz de delirdik ama sizin kadar çaktırmıyoruz 😄
Ölümmeleği hoş geldin 🌸
Şöyle söyleyeyim; sürekli makyaj yapmak tek başına psikolojik sorun göstergesi değildir. Makyaj kimi kadın için sanat 🤍 kimi için özgüven rutini 💄 kimi için de tamamen keyif. Ben mesela bazen sadece evde bile hafif bir rimel sürüyorum çünkü modumu yükseltiyor ✨
Asıl mesele “neden” yaptığı. Eğer kişi makyajsız dışarı çıkamayacak kadar kaygı yaşıyorsa, özgüveni tamamen buna bağlıysa o zaman altında özgüven problemi olabilir. Ama düzenli makyaj = psikolojik sorun demek bilimsel olarak genellenemez.
Sence erkekler de sakal, stil, sporla benzer bir özgüven desteği yaşamıyor mu? 😉
Cevap
7Cevap
Mükemmeliyetçilik örneği hepsi
İnsanları yaptıkları ile şekilden şekile sokmak çok saçma çünkü bazen katiller de merhametli insanların yaptığı şeyleri yapabilirler zor değil çünkü
Sanmıyorum kadılar her zaman güzel görünmek istediği için makyajı bir araç olarak görüyor.
Evet biraz öyle makyajsız kendilerini beğenmiyorlar kimsede onları beğenmez sanıyorlar
Aslında galibe onlards şartlamadan kaynaklı bir durum bu
Bilmem hiç makyaj yapmadığım için bilemiyorum
Bence doğru. Güzellik takıntısı bir psikolojik sorun
Güzellikten değil ki, hoşlandığımız için yapıyoruz, sen sevmez misin yüzüne parlatıcı şeyler sürmeyi güzel gösterişli makyajlar yapmayı? Bence çok eğlenceli
Çok makyaşlı kadınlar güzel durduklarını zannediyorlar ama güzel durmuyorlar bir noktadan sonrada makyaş yapmaktan yüzleri bozuluyor
Yalan dolan haberler. İzzet Güllü en dogrusunu soyler
hiç yapamayanların da olabilir
Olabilir tabii, ama herkesin aynı değil.
Yoktur hep güzel gözükme merakı
Kimisi seviyor makyaj yapmayı
Psikolojik sorunu yoktur
Saatlerce süslenebilim bencilim
Bu coğrafyada nasıl olmasın?
Hayır ya katılmıyorum istisna olabilir.
Hayır seviyorlardır
bilmem olabilir
Herkeste sorun aramayı bırakın
Olabilir valla
Ne var bunda kadın olsam bende yapardım
ilgisi yok