Rahat, salaş, bol ve sade olduğu için kadınlar erkek reyonundan alışveriş yapıyor.( Ben de dahil.) Bu kombinler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce yakışıyor mu?
Kızların erkek reyonundan giyinmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sade çok açık olmayan tişört genelde kız reyonunda bulunmuyor, aynı durum şortlar için de geçerli. Bu ülkeye modayı kim getiriyorsa acilen değişiklik yapılması lazım. Mont alıyorsun beli oluyor kolu olmuyor, kolu oluyor beli olmuyor, kalıp olarak kimleri örnek alıyorlarsa acilen değişmesi lazım.
Bazı kadınlar sürekli vücut hatlarını belli eden giyim tarzlarından bıkmış gibi. Sektörler giyimde kadını hep dikkat çekici giysilere zorluyorlar. Oysaki kadınlar gösterişi sevdiği gibi rahat olmayıda seviyorlar. Bu yüzden salaş, bol, rahat erkek ürünlerini tercih ediyorlar. Sonuç itibariyle erkeklerin giyim tarzları sürekli değişkenlik gösteremiyor. 😊😊
Yani yakışıyor da, azıcık bir giyimimiz var sizin yüzünüzden o da yetmez oluyor.😀 Trendyoldan eşofman altı alacaktım kızlar yorum yazmış, ben kendime aldım çok iyi bitmeden siz de alın diyor, sonra kalmıyor tabi.
Erkek reyonundan giyiniyorum çünkü kadın reyonunda satılan şeyler belirli Bi kitleye göre tasarlanmış gibi. Kendi bedenime göre bulamıyorum. Hep dar veya yırtık pırtık şeyler var. Zayıflayasıya kadar erkek reyonundan geçinmeye devam edeceğim
Ben sadece kendi açımdan ve kendi inancımdan dolayı yorum yapıyorum yoksa kimsenin giyim şekli beni ilgilendirmez, ama kadının giyimi konusunda vücut hatlarını belli etmeyecek yani dışarıdan bakıldığı zaman kadının mahrem yerlerini belli etmeyecek elbise giymesi ve başını örtmesi dinimizin bir emridir tabii ki insanların içine kalbine bilemeyiz ama Allah'ın bir emri vardır Bu nasıl emrediyorsa o şekilde davranmak gerekir bundan dolayı kadınların erkek kıyafeti ya da erkeklerin kadın kıyafeti giymesi dinimizce de Uygun değil ahlak olarak da uygun değildir. Yani her iki cinsiyetin belli özellikleri vardır buna göre hareket etmek yerinde davranış olacaktır.
Kuran da örtünmek kelimesi tesettür anlamında kullanılmaz aslında. Kuran da bu belirtilmemiştir. Aklarılan kıssa ve hadislerden dolayı söylenir bunlar. Yorumun için çok teşekkür ederim.
يَٓا اَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِاَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَٓاءِ الْمُؤْمِنٖينَ يُدْنٖينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابٖيبِهِنَّؕ ذٰلِكَ اَدْنٰٓى اَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَؕ وَكَانَ اللّٰهُ غَفُوراً رَحٖيماً ﴿٥٩﴾ "Ey peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dış giysilerini üzerlerine bürünsünler. Bu, tanınıp rahatsız edilmemeleri için en uygun olanıdır. Allah ziyadesiyle bağışlamakta ve çok esirgemektedir."
"Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Dışarıda kalanlardan başka ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, başka kadınlar, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!"
Müslüman değilim ama Kuran'ı ezbere bilirim, Kuran'da belirtiliyor örtünmenin bu şekilde olduğu, bilgi belki lazım olur :3
Bahsettiğin ayet Nur süresinin 31. Ayetidir. Bu ayeti 1424 yılında ilk kez Muhammed Muhammet bin Hamza şu şekilde çevirmiştir:"Söyle inanan kadınlara, gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar ve cinsel organlarını saklasınlar. Ziynetlerini (süslerini) göstermesinler. Örtülerini de yakalarının üzerine bıraksınlar." Prof Dr Yaşar Nuri Öztürk’ün çevirisinde ise "Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını yere indirsinler. Cinsel organlarını/ırzlarını korusunlar. Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üzerine vursunlar" denilmektedir. Kur’an’da geçen "Hımar' kelimesi 'Baş örtmek' anlamına değil, sadece 'örtmek' anlamına gelmektedir. Başörtüsü demek için "örtmek" yani "hımar" kelimesinin yanına "baş" yani "re's" kelimesinin 'gelmesi gerekmektedir. Böylelikle ortaya hımarü-re's' yani ‘başörtüsü’ çıkacaktır. Oysa ne ayette ne de Kur’an’ın hiçbir yerinde 'hımarü-re's' diye bir tanımlama yoktur.
Arapçada, kadınların başlarına örttükleri örtünün özel bir adı vardır. Bu da ‘mikna’ ve ‘nasıfy’dır. Kuran'ın hiçbir ayetinde bu 2 kelime geçmez. Ben din düşmanı değilim. Aksine defalarca kez hatim etmiş biriyim. Kuran da vinsel bölgelerin ve göğüs bölgesinin örtülmesinden bahsedilir ama baş örtmek ve tesettür kavramlarına değinilmez. Maalesef bilgi hatan var. Bu konuda çokca araştırma yapan biri olarak yanıldığını üzülerek söylüyorum. Baş örtüsü hakkındaki görüşler kuranda yazmaz hadislerde geçer. Bizim bildiklerimiz hadislerden ibarettir.
Peki neden böyledir dersen bir kaç örnek vereceğim. Kuran da kölerinize kötü davranmayın denilmiştir daha sonra da sırasıyla iyi davranınız , yediklerinizden yediriniz , giydiklerinizden giydiriniz , kölenizi azad ederseniz şu şekilde mükafaatlandırılacaksınız şeklinde ayetler bulunur. Ama islam size asla köle almayın günahtır haramdır demez. Islam da köle yasak değildir. Çünkü İslam köleliği yasaklayamaz. Islamın doğduğu coğrafya ve dönemde kölelik çok yaygındı siz bir anda köleliği yasaklarsanız o kadar insanın düzeni mahvolur bu sebeple dine ılımlı yaklaşılmaz ve islam tarihin tozlu sayfalarına karışır. Bu sebeple yasaklar yavaş yavaş belirtilir. Köleliğin yasaklanmasına islamın ömrü yetmemiştir. Belki birkaç yıl daha vahiy inseydi eminim ki kölelik yasaklanacaktı. Aynı şekilde baş örtülmesine dair bir ayetin inmeme sebebini islamın ömrünün yetmemesine bağlıyorum
Uzun uzun ayetler vermişsin ama verdiğin bu ayetler sana manaya çıkarmamı gerektirmez Üstelik senin Yaşar Nuri dediğin adam da ne olduğu belirsiz bir kişilikti ayrıca r'an-ı Kerim'in ayetlerinin İslam alimleri çok güzel açıklamıştır dört mezhep alimleri ve bunun yanında sonraki gelen İslam alimleri en güzel şekilde tercüme etmişlerdir insanlar sadece ayetler alarak kendi kendilerine o öyle değil bu böyle diyerek yorum yapıyorlar siz bilirsiniz Ben öğrendiğime ve bildiğimi söylüyorum yapan yapar yapmayan yapmaz herkes Birgün toprak altına girecek herkes kendi hesabını kendisi verecek bu konu hakkında daha fazla yarım yazmayacağım sizinle yazmanızı rica edeceğim Akis taktırdık cevap vermeyeceğim iyi geceler
'Aklı olan kullanır' cümlesinin eyleme geçmiş hali diye düşünüyorum. Kadın reyonları dar, kısa, ince ve aşırı pastel tonlarda olduğu için erkek reyonlarına hücum ediyoruz.
En basitinden kışın üşüdüğümüz için sweat giyeriz. Ama bunlar bile kadın reyonlarında dar kalıplı ve oldukça kısa. Tabi renk, motif ve tarz bakımından azlığından bahsetmiyorum bile! Oysa erkek reyonunda her desende, renkte ve boyda sweat var. Tabi bol ve renkli olması da cabası.
~yani iyi giyinmeyi bilen (kendine yapılanı değil, yakışanı giyen) her kadın erkek reyonlarını kullanır. Şahsen oradan alışveriş yaparken bakanlarda umrumda değil 🎧
(Sayın mağaza müdürleri, lütfen kadınlar için renkli, bol, rahat ve en önemlisi düzgün kıyafetler satışa sunun)
Hiç yoktan oduncu gömleklerini falan almasanız. Hafif bol olsun diye tüm M bedenleri bitiriyorsunuz. S ya da xS beden falan alın en azından. Tişörtte öyle bol olacaksa XL bedenlere bakın. M bedeni acilen bırakmanız gerekiyor.
Ya zaten koca koca mağazalarda köpek kulübesi kadar yer ayirmislar erkek reyonu diye. Pantolon gömlek t-shirt ten başka giysimiz yok. Ona da el atsınlar da tam olsun. 🤦🦉
Kız kıza onu ben giycem bunu sen giy hayır o benim diye kavga edebilir normaldir de insanın ablası o sweatshirt bana daha çok yakışıyor benim olcak diye kavga eder mi erkek kardeşiyle, ben çok ettim.
İsteyen istediği yerden giyinsin parfüm gözlük alsın sonuçta beğenmiş almış diyorum ancak dün başıma geldi ve çok sinir oldum aynısını bizim üstemizde görünce gülmek hiç hoş olmuyor. Üstümdeki tşört gören 2 kız birbiriyle konusup güldüler birazda sesleri geldi kızlardan birisi aynısından almış bana ait reyondan gidip alan sensin ama ergence gülünmesi çok saçma.
Onlar adına ben senden özür dilerim. Yaptıkları tavır hiç hoş olmamış. Onlar senin reyonundan giyindiği halde sana ergence gülmeleri saçma olmuş. Sen kadın reypnundan giyinsen yine gülemez. Isteyen istediğini giyer.
Teşekkürler insanlar çevresine bakmak yerine kendisiyle ilgilenmeyi başardığı zaman hem özgüveni yüksek oluyor hem de hayattan zevk almayı biliyor umarım senin bu düşünce yapına o kızlarda bir an önce ulaşır
Yani maalesef ülkemizde bu durum gittikçe daha kötü bir hal alıyor örnek olarak insanlar kendisini çağdaş, özgürlükçü olarak görse de kendisi gibi düşünmeyen insanlara saygı duymayı bıraktı düşünceler kötü dahi olsa karşının hakkını taciz etmeden dile getirmeli. Umarım bizde bir gün onlar gibi olmayız artık bu noktaya geldik.
Umarım onlar gibi olmayız. Herkes mutlak bir doğrunun olduğunu , o doğrunun da kendi görüşleri olduğunu düşünüyor. Bu sebeple zıt görüşteki insanları kendilerine düşman biliyorlar. Yazık.
Bu arada kötü yorum yapanlara inat asla moralini bozma kendi bildiğini yapmaya devam et herkes düşüncesini söylesin ama son karar onları etkisi altında kalarak değil mantıklı olanı yapmak olsun 2. fotodaki ürünü beğendim güle güle giy
Ben kadın reyonundaki ürünlerin bir çoğunu hoşlandığımdan açık buluyorum. ya da iç belli edici bir şekilde tasarlanmış olabiliyorlar. Ben açık birisi olsam da fazla açık giyinmeyi kendime yakıştırmıyorum ve rahat edici bulmuyorum. Bir yere gittiğimde bir yerim açıldı mı? Olduğundan daha da mı duruyor? Gibi düşünceler yüzünden özgüven eksikliği yaşayabiliyorum ve hareketlerim kısıtlanıyor. Zaten oldukça hareketli biri olarak bu durum rahatsız edici. Bu yüzden erkek reyonundaki kıyafetler özellikle bol tişört ve sweatler çok rahat olabiliyor. Ve zaten bir çok kıyafetin üstünde de uyumlu olabiliyor. Öyle ki üstüme bol bir sweat geçirince sütyen takma ihtiyacı bile duymayabiliyorum. Sonuçta sürekli takmak bir yerden sonra rahatsız edici olabiliyor.
Ne demek kıyafetlerin cinsi yoktur? Vardır kızlar kız gibi giyinir erkekler erkek gibi giyinir cinsiyetsizlik yaratmaya çalışıyorsunuz İslam dininde kadının erkege özenmesi erkeğin de kadına özenmesi günah her şeyin bir fıtratı var.
@Tubaacelyaaa Tamam belki etek giyen bir erkek için bu yoruma hak verebilirim fakat kadın reyonundan bir sweat, tişört ya da kaban giyen bir erkeğe böyle bir yorumu yapabileceğimi sanmıyorum. ya da bir kadın pantalon, gömlek giyiyor, etek ve elbise sevmiyorsa da böyle bir yorumu yapamam. Aynı şekilde kadının saçlarının açık olması ya da kapalı kadının topuzunun çok dik ve dikkat çekici olması da yasak fakat pek kimse bunlara dikkat etmiyor. Ve hatta İslam sadece kılık kıyafet dini değil. Karakter dini aynı zamanda. Bir erkek ister kadın gibi giyinsin ister bir kadın erkek gibi giyinsin. Ne fark eder insanlara zarar vermeyip, insanların dedikodusu yapmayıp sadece kendi yolunda ilerledikten sonra.
Bulup koyduğun resimler çok itiçi olmakla beraber gerçek hayatta bunu gayet çok hoş ve kadınsı olarak güzel bir şekilde sergileyenler olduğunu düşünüyor ve görüyorum. Hatta resim paylaşa bilsem gösteriridim. Ama senin soruya yerleştirdiğin resimler çok itici ve cirkin kombinler. Bunu gayet kadınsı ve cici bir şekilde yapanlar gayet başarılı kadınlar var.
valla kadın reyonunda beli kapatan bluz, popoyu kapatan şort azaldıkca kadınlar erkek reyonuna dadanır benden soylemesi. crop top modası cıkalı beli kapatan bluz ve gomlek yok gibi, şort desen asırı kısa rahatsız edici derecede. erkeklerin kıyafetleri daha rahat
Kesinlikle. Kadın reyonunda sade , düz bir kıyafet bulmak çok zor. Tam elimi atıyorum bi bakıyoru bir yerinde pul , sim , motif... Ayrıca erkek reyonundaki tşörtler kalıp olarak da daha geniş ve rahat
Bir çoğu "cool" görünmek için falan yapıyorlar (ki hiç de öyle değil).Çok saçma yani kız reyonundakiler varken erkek reyonundakiler? Ben küçükken babam hep bana erkek kıyafeti alıyordu "rahat edebilmem için" (ama bence farklı bir sebebi vardı çünkü hep oyuncak araba, oyuncak silah falan da alırdı😂). Yani ben de öyle alıştığım için genelde ev içinde erkek reyonlarından aldığım şeyleri giyerim ev dışında yani doğal olarak normal kız kıyafetleri.
Aynen öyle. Kızlara bu şekilde "Erkek fatma" v. b şeyler söylendiği gibi maalesef erkeklere de söyleniyor. "Top" , "Erkek karı gibi olamaz" v. b Umarım insanlar laik bi ülke de olduğumuzu, herkesin farklı fikirleri olabileceğini anlayabilir.
Erkek kıyafetleri bence hem tarz olarak hemde kullanış rahatlığı olarak kadın reyonundaki bazı kıyafetlere göre daha güzel bazen bir mağazaya girdiğimde direkt erkek reyonuna gidip tişört bakıyorum kış aylarında sweatshirt dicek kelime bulamıyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Birşey dusunmuyorum isteyen istediği yerden giyinir kıvırcık
Evet , haklısın. Sadece bazıları kadınlar kadın gibi giyinmeli , erkek reyonunu salın , siz erkek misiniz gibi düşüncelerde bulunuyor. Aramızda öyleleri var mı merak ettim. Yorumun için teşekkür ederim.
Saçımın doğal hali kıvırcık aslında o fotoğrafta da düzleştirmiştim ama kabarık olduğundan ve tam beceremediğimden hacimli ve biraz dalgalı durdu. Tabi ki kabul ederim
Bir kız olarak ben de kadın ve erkek reyonundan karışık giyiniyorum.(bazen şık bazen de salaş sevdiğim için) Bu durumdan vazgeçmeye hiç niyetim yok fakat hakkımızda yapılan yorumları okumaya geldim 🙂
Kıyafetin cinsiyeti olmaz eğer olsaydı iskoçlar etek giymezdi mesela topuklu ayakkabıyı ilk erkekler giymiş. Kızların bol ve dar giymesi ayrı çekici oluyor.
Ben de alıyorum. Salaş tshirt manyağı bir insanım. Hatta bazen beğendiğim için bile alırım. İnanılmaz seviyorum. Erkek reyonundan istediğim gibi gördüğüm tshirt almışlığım var.
Evett doğrudur ben mağazada çalışırken şahit oldum defalarca haklılarda erkek ürünlerin kesimleri slim fitte olsa erkeğe göre yapıldığı için kadın giydiği zaman salaş duruyor
Kadın dediğin zarif bir çiçektir, cool olmanın b... kunu çıkaranlar aşırı itici oluyor, erkek olsam uzaktan direk o notu veririm. He kişi öyle mutlu oluyordur onu bilemem ama asla tercih etmem ben.
Ergenlik döneminde okey im ama 17 yaş ve üzeri guruba gitmiyor artık. Evet haklısınız duydum sizi 23 e kadar ergen sayılıyor insanlar biliyorum sjsj Kız gibi giyinin azcık 😘😄
Tabi ki teşekkür edeceğim. Sonuçta o kişi benim sorumu okumuş , ciddiye almış , yorum yapmış. Hem herkes aynı şeyleri beğenemez ki. Zevklerimiz illa ki farklılık gösteriyor. Bizi özel kılan da bu farklılıklarımız. Ayrıca herkesin görüşüne saygı duymaya çalışıyorum. Sana da çok teşekkür ederim ❤
U are welcome. Yani açıkçası şöyle diyeyim, günümüz standartlarında bu tarz örnekler pek olmayınca insan ister istemez biraz odaklı oluyor böyle bir şeyle karşılaşınca. Genelde biri öbürünü beğenmeyince karşı taraf ya sinir küpü oluyor ya da laf sokuyor vega başka bir şey yapıyor. Demek bu da senin farkınmış. Ne kadar yeni karşılaşsam da "saygı küpü " ben de teşekkür ederim.
Gerçekten çok teşekkür ederim. Hakkımda böyle düşünmen beni çok ama çok mutlu etti. Moodum yükseldi sayende. Inan onları hiç anlamıyorum. Ortaya bir soru yöneltiyorlar, yorum bekliyorlar. 3 ihtimal var ya beğenir ya beğenmez ya da nötr kalır karşıdaki kişi. Onu veya ortaya attığı görüşü beğenmeyince düşman sanıyor karşıdakini. Aklım almıyor...