Makyajımı zeytinyağı ile çıkartıyorum ama yüzümü yıkarken gözüme zeytinyağı kaçtı. Gözüm pus bakıyor böyle bulanık bakıyor yüzümü sabunla yıkadım olmadı lütfen ne yapmam gerek? Yardım edin. Zeytinyağı göze zarar verir mi?göze zeytinyağı kaçması
Makyajımı temizlerken gözüme zeytinyağı kaçtı, zeytinyağı göze zarar verir mi?
Selam :) Ben makyajımı çıkarmak için hiç zeytinyağı kullanmadım ancak annemden öğrendiğim kadarıyla kadınlar eskiden makyajlarını çıkarmak için zeytinyağı kullanırlarmış.
Zeytinyağı ile makyaj temizlendiğinde tabi ki kazalar yaşanabiliyor. Zeytinyağı göze kaçabiliyor. Zeytinyağı göze kaçtığında önce gözünüzde hafif bir yanma olur. Ardından da buğulu görmeye başlarsınız. Böyle bir durum yaşandığında akla tek bir soru gelir. Zeytinyağı göze girerse zarar verir mi? Ancak telaşlanmanıza gerek yok.
Zeytinyağı göze zarar verir mi?
gözüme zeytinyağı kaçtı
Zeytinyağı göze zarar vermez hatta eskiden tedavilerde kullanıldığı bile görülmüştür. Gözde kızarıklık ve kaşıntı yaşandığında birkaç damla zeytinyağı damlatıldığında göze iyi geldiği söylenir.
Eskiden kadınlar bakım yaparken de zeytinyağı kullanırlarmış. Hala daha zeytinyağı bakım için kullanılan doğal bir ürün. Saç, cilt, kirpik ve kaş bakımında zeytinyağı hala daha kullanılıyor. Makyaj çıkarmak için de kullananalar var. Tabi kirpik bakımında ve makyaj çıkarmak için kullandığınızda gözünüze kaçabiliyor. Gözüme zeytinyağı kaçtı ne yapmalıyım?
Göze zeytinyağı girdiğinde ne yapılmalı?
zeytinyağı göze zarar verir mi
Göze zeytinyağı kaçması durumunda panik yapmayın. Öncelikle temiz bir pamuk ile gözünüzün çevresindeki ve kirpiklerinizdeki yağı temizleyin. Artık tek yapmanız gereken beklemek. Biraz bekledikten sonra gözünüzdeki bulanıklık yok olacaktır. Bulanıklık geçtikten sonra gözünüzün çevresindeki yağlı histen rahatsız olursanız göz çevrenizi bebek şampuanı ile yıkayabilirsiniz.
Zeytinyağı nerelerde kullanılır?
göze zeytinyağı kaçması
Doğal zeytinyağı her derde deva. Zeytinyağını yemeklerde, salatalarda kullanabileceğimiz gibi bakım yaparken de kullanabiliriz.
Zeytinyağı en çok saç bakımında kullanılır. Zeytinyağını saç derinizi yakmayacak şekilde ısıttın. Ardından saçınıza sürün. Zeytinyağı saç derinizdeki kuruluk giderir, saçlarınız yumuşacık olur. Zeytinyağı saçlarınıza canlılık ve parlaklık kazandırır.
Kirpik ve kaş bakımında da zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı kaş ve kirpiklerinizdeki dökülmeleri azaltır. Zayıf kıl köklerini canlandırarak tekrar çıkmalarını sağlar. Kirpik fırçası ile hem kaş hem de kirpiklerinize zeytinyağı uygulayabilirsiniz.
Zeytinyağı yüzünüzü nemlendirmek için çok ağır gelebilir. Ancak cildinizin kurumuş bölgelerinde kullanabilirsiniz. Örneğin dizler, dirsekler, ayak topuklarınız gibi bölgelere zeytinyağı uygulayabilirsiniz. Ama uygulamadan önce ısıtırsanız cildiniz yağı daha iyi emer.
Sorunun konusu olan makyaj çıkarma işlemi sırasında da zeytinyağı kullanılabilir ama dediğim gibi yüz için ağır gelebilir. Bu yüzden ben size normal makyaj temizleme suyu kullanmanızı öneririm.
Kuru ciltler göz çevresindeki kuruluk ve kırışıklıkları gidermek için zeytinyağını kullanabilir. Parmak ucunuza zeytinyağı alın ve göz çevrenize masaj yapın. Gözünüze zeytinyağı kaçması durumunda yukarıda anlattıklarımı uygulayın.
Dudaklarınızda oluşan çatlaklar için de zeytinyağı kullanabilirsiniz. Toz şeker ve zeytinyağını karıştırın ve dudaklarınıza peeling yapın. Hem ölü deriden kurtulacaksınız hem de dudaklarınız yumuşacık olacak.
Zeytinyağını el ve ayak tırnaklarınızdaki etleri yumuşatmak için manikür ve pedikürden önce kullanabilirsiniz.
Tüm bu işlemler için kullanacağınız zeytinyağının doğal olması çok önemli. Yemek için ya da bakım için kullandığınız zeytinyağını güvendiğiniz bir yerden satın alın.
Öncelikle birdaha makyajını zeytinyağıyla temizleme canım. Yüz temizleme jelleri var onlardan kullanabilirsin. Gözüne zarar vermez. Gözünü yıka ama gözünün içine su girdiğinden emin ol.
Gözlerinize zeytinyağı ilk anda yanma ve buğulu görme gibi etkilerle karşılaşabilirsiniz. Bu etkiler sizi telaşlandırmasın. Zeytinyağının gözlere herhangi bir zararı asla olmaz. Aksine gözlerde yanma ve kızarıklık problemleri varsa, bunlara çok iyi gelir. Asla panik yapma kuru bir pamuk ile gözlerini sil..
Zeytin yağı göze zarar etmez aksine oldukça faydalıdır! Gözdeki kuruluk kaşıntı ve kızarıklık için ilaç bile desek yeridir! Ilk 15-30dk bulanık görürsün sonra düzelir. Umarım sabunla yikamamissindir
Bende de olmuştu gözünü biraz dinlendir hafif kapalı kalsın açma 1 saat kadar geçer merak etme :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
sızma zeytinyağıysa zarar gelmez. cilde faydası oluyormu peki. biz sürsek mesela yüzümüz güzelleşirmi
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
yok ben güzelleşmek için sürmüyorum :D ayçicek yağıydı heralde gözümdeki pusluluk geçti kaç kere sabunla yıkadım ben gözümdeki makyajı silmek için sürüyorum
En İyi Cevaplar