Badem yağı kaş ve kirpik gürleştirmek için kullanılan doğal yağlardan bir tanesidir. Yeni kıl oluşumunu desteklediği için, kaşların ve kirpiklerin gürleşmesine, güçlenmesine yardımcı olur. Her ne kadar dikkatli davransak da kirpiklerimize uygularken gözlerimize de kaçabiliyor. Peki bu durumda ne yapacağız, badem yağı göze zarar verir mi?
Badem yağı kirpikleri uzatır mı?
Badem yağı kirpik
Badem yağı besleyici, güçlendirici ve kıl oluşumunu destekleyici özellikleri sayesinde kirpikleriniz, kaşlarınız için en önemli doğal yağlardan bir tanesidir. Kirpiklerin dökülmesini engeller, aynı zamanda gürleşmesine, yeni oluşan kirpiklerin hızlıca uzamasına destek olur.
Göze badem yağı kaçması: Badem yağı göze zarar verir mi?
Badem yağı göze kaçtığında gözdeki yağ dengesini bozabilir, gözlerin kurumasına yol açabilir. Bu sebeple dikkatli uygulamak gerekiyor. Kazara gözlerinize kaçırırsanız, gözlerinizi bol su ile yıkamanız gerekmektedir. Mümkünse hassas yüz temizleme jellerinden de kullanabilirsiniz.
Göze Hindistan cevizi yağı kaçtı! Şimdi olacak?
Göze Hindistan cevizi yağı kaçtı
Badem yağı gibi Hindistan cevizi yağı da kaş ve kirpikler için kullanılan yağlardandır. Gözünüze kaçması durumunda yine bol su ile yıkamanız tavsiye edilir. Gözlerinizden tamamen arındığından emin olmalısınız.
Kaş ve kirpik için kullanılan doğal yağlar hangileri?
Hint yağı
Badem yağı
Hindistan cevizi yağı
Zeytinyağı
Lavanta yağı
Avokado yağı
Kaş ve kirpik için kullanılan doğa yağlar
Özellikle badem yağı kaş ve kirpik gürleştirmek için oldukça sık kullanılıyor. Ancak badem yağının yanı sıra, zeytinyağının ve Hint yağının da kaş ve kirpik gürleştirmede etkisi çok büyüktür. Özellikle kaşlardaki pul pul dökülme, kurumalar için doğal yağlar kullanmanız tavsiye edilir.
Badem yağı ve hint yağı kirpiklere çok yararlı olsada göze kacarsa göz kuruluğu yapar. Bende badem yağı kullanıyorum ama haftada 1 gün bir ara veriyorum. Kirpik uzatcaz derken gözümüzü çıkarmayalım degilmi? :D 1 kere kaçtıysa sorun yok dikkatli ol birdaha kaçırma gözüne ^_^
Allahim neler duyuyorum ya hayatında yolunda gitmeyen tek şey kirpiğinin dolgun olmaması mı yapma arkadaşım nolur biraz işine gücüne ver kendini kirpiğe badem yağı sürmek nedir.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
olay kendine bakmann saçmalığıysa kimse bakmasn kendine bu hayatta sende işine gücüne bak. kendine nie bakyrsn ya
şu an badem yağından kör olmak üzereyim tamda heryer pandemi çıldıriyorim şu an gözleri mi açamıyorum iki gündür yandı yandı batıyor yardım ediiiin deliriyoruuum
Kimyasal içeriyorsa evet verebilir. Bu tür şeyleri alırken satıcıya yenilebilir olup olmadığını sorun. Yenilenilirse hiçbir şekilde hiçbir zararı olmaz
Hint yağı badem yağından daha etkili. Ayrıca çok sık kullanırsan gözüne kaçan yağ gözünün yağ dengesini bozabilir. Öyle okumuştum. Çok sık kullanma. O zaman bir sıkıntı olmaz.
Ya ne biliyim öyle gırgır olsun diye. Hem niye badem yağı döküyorsun gözüne. Doğal ol. Sonradan çıkma bir kirpiğin olacağına kirpiksiz ol. Biz erkekler ya da genelleme yapmayım. Ben doğallıktan yanayım :)
ama ben seni yinede uyarmş olaym bi başkasnn yanlş birşey yapmasına neden olma. bademyağı zaten doğal bir ürün. sadece gürleşmesi için kullandm kullanmayıda düşünyrm
En İyi Cevaplar