Deli olucam ya 30'luk ablalar benden iyi giyiniyor işi biliyorlar. Ben hiç bilmiyorum. Bana mükemmel modelleri olan 3 marka söyler misiniz? Zara ya da H&M gibi mağazalar. Siz nereleri dolaşıyorsunuz en çok?Genelde spor ve rahat şeyler tercih ediyorum ama biraz daha hareketli şeyler de olabilir çok resmi bir giyim olmamak şartı ile.
Otuzluk ablalar benden daha güzel giyiniyor, alımlı giyinmem için 3 marka önerir misiniz?
Ben sana en iyi görüşü suniyim; kendin tek tek mağaza dolaşma, çünkü bi yerde üstü beğenir alırsın ama kombin yapmak da sıkıntı çekersin veya altı beğenirsin üstü uyduramazsın, o yüzden tavsiyem instada çok takipçili ünlü olmayan kızlara bak, onlar güzel kombin yapıyorlar (zeynep karadeniz, aleyna güzel gibi). Şimdi mesela ben de markaların trikolarına bakıyorum netten tek tek, inanır mısın çoğu trikoyu bana parayla bile giydiremezler, bildiğin köylü işi, o yüzden bi yerde birinin üstünde gördüğüm güzel şeyleri alıyorum artık.
ayrıca, mesela görselde attığın kızların ikisi de kötü giyinmiş bence, yani her güzel kız veya yakışıklı erkeğin kombinlediği her kıyafet güzel olmuyor, içlerinden seçmen lazım.
Önemli olan senin üzerine neyi yakıştırdığın bence. Aldığın kıyafetlerin içinde iyi hissetmelisin. Salaş giyiniyorsan hm, pull and bear tarzı mağazalara bakabilirsin. Fakat daha şık olmayı severim diyorsan Mango ve Zara tarzı yerler daha uygun olabilir. ☺️
giyimin yaşla ve markayla alakası yoktur, zevk meselesidir. markalardan giyinip zevksiz olan bir ton insan var. herhangi bir mağazadan bile kaliteli güzel parçalar alabilirsin. ne tarz giyiniyorsan ona göre güzel parçalar seçip, kombin yapabilirsin. renk uyumuna dikkat edip, takı, fular ve çantayla daha güzel hale getirebilirsin. maddiyatta önemli rol oynuyor tabii ama eline geçen parayı da zevksiz şeylere harcamamaya dikkat etmelisin.
İnstagramda takip et. Bazıları kombin yapıyor hayal et. Kendine uygun bütçene bir sürü marka var. Ben en çok koton addax trendyolmilla mango zara özellikle koton ciddi ürünler geliyor tavsiye ederim. Pazarlarıda takip et. Bazen ciddi ürünlere denk geliyorsun
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
91
Cevap
52
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Canim yalnız bu markayla olmuyo marka olan herşey alımlı değil
Kuzenim 32 yaşında bir fabrikada kalite kontrol departmanında çalışıyor ayda 15 bin tl ON BEŞ BİN TL maaş alıyor, arabası fabrikadan benzin fabrikadan ama kötü giyiniyo onu napcaz Giydiği kıyafetler kendisini daha kilolu gösteriyor yaşına yakışmayan daha çocuksu giysiler giyiyo o giydiği kıyafetler H&M Zara filanda değil kuzenim genellikle yurt dışından kıyafet alır ya da istabuldaki elit butiklerden Zara h&m onun için basit mağazalardır bunu kendisi söylemişti ama hava atmak için değil laf arasında söyledi. Hava atmayı sevmez zaten o konuda ağırbaşlıdır .. Diyeceğim o ki zara HM den giyinince alımlı olmazsın Boyuna, kilona hatta ten ve saç rengine göre giyin göre giyin. İnternetten araştır nasıl giyinilceğini öğren .. Ben süt beyaz tenli ve doğal sarışınım ama hayatta beyaz renk giymem çünkü beni soluk hasta gösteriyor Genelde kırmızı giyinirim kırmızı ruj sürerim zayıf olduğum için dar giysiler giyerim ama kilolu olsam bol giyerdim Önce bunları öğren sonra ikinci el kıyafet al hem kaliteli hem ucuz .. 200 tl ye elbise buldum tam tenime yakışan dar yazlık bi elbise AMA İKİ YÜZ TL ve benim param yok. Gittim benzerini ikinci elden buldum, kadın 3 kere giymiş yırtık sökük yok sırf 3 kere giydi diye 50 ELLİ TL YE satıyor. Aldım tabii gayetde güzel bir elbise. 200 TL YE alsam aynı sonuç ortaya çıkardı .. Zara HM magazalarından giyinince moda ikonu olmazsın canim kimsede """"aaa zara dan hm den giyiniyoo çok havalı kadın waaaowww"""" demez
Bir şey soracağım güzel giyinmek için markalı yerlerden pahalı kıyafetler mi almak gerekiyor?
Senin gördüğün o 30'lu ablaların hepsi markalı giyindiğini düşünmüyorum aynı kıyafeti bir başka yerde çok Ucuza alabilirsin markaya ve takıntılıysan yapacak bir şey yok Ha bir de şöyle bir şey var markalı kıyafetlerin çoğu hiç hoş durmuyor bana göre yani vereceğim paraya değmez bence markalı yerler değil de daha çok kendine ne Yakışıyor onu düşün fiziğini vücut hatlarını iyi bil Bu şekilde giyinirsen daha iyi olur marka ile güzelleşil mi yor
30a yaklaştım ben tavsiye verebilirim 😅🙈 marka önemli ama ondan ziyade beğenmem önemli. Basic ve düz renkli desensiz ürünler tercih ediyorum bu altın kural. Boylece her zaman giyebilirsin. Stradivarius, Pull and bear, zara, mango, koton, trendyolmilla favorilerim. Bunların dışında markaya takılmayıp arada defacto waikikiye bile bakarım. Addax markasını da severim. Pazardan bile kıyafet alsan önemli olan üzerine yakistirabilmek :) Alışveriş yapmak kolay değildir seçici olmak gerekiyor. En kötü influencer takip edip hazir kombinleri beğenip linklerden alışveriş yapabilirsin 🙈
giyim konusundan çok anlamıyorsan sadeliğe yönelmeni tavsiye ederim yani düz ve toprak renkler mümkün olduğu kadar desensiz kıyafetleri tercih et ve farklı mevsimlere ait parçaları birlikte giymeye çalışma ayrıca giydiklerinin içinde olacaksa sadece 1 tane star parça olsun her şey dikkat çekici olmamalı mesela düz kot üzerine body ve deri ceket burada uzun çizme ve der montla kombin yapabilirsin fakat deri ve kumaş birbirinden alakasız olmamalı örneğin nubuk çizmeyle deri ceket abes olur :D deriye deri nubuk için nubuk... fazla desen ve abartılı model riski alma
Bu senin giyim tarzınla alakalı. Ben mesela ofis şıklığını seviyorum bilek jean ya da kumaş üzerine ince bir bluz ya da gömlek ceket stiletto. Genelde Network, Zara'ya bakarım bazen Chima. Bunun için marka giyinmene de gerek yok her mağazada tarzına uygun şeyler bulabilirsin, hatta pazardan bile.
Tatlımm tatlımm önemli olan mağaza marka filan diil. Önemli olan vücudunu tanıman sana en yakışanı bulman ne giysen yakıştırıyorsun yorumunu alıyorsan okeysin mesele pahalı ya da ucuz değil zara da olur defacto da beymen de koton da ama şunu demeliyim çok ucuza kaçınca yani kalitesiz ürnlere ucuz diye para verince asla şık durmuyor basit duruyor dış görünüş önemli ve aldığın kaliteli parçayı yıllarca severek kullanırsın çok da ucuza kaçmamak lazım 👍🏼
Guzel giyinmek senin karakterinle birse guzeldir.. icinde mutlu hissetigin sekilde giyin kendi karakteristik tarzini olustur.. seni senden daha iyi kimse taniyamaz.. sirf guzel diye icinde rahat hissetmedgin kiyafet seni guzel göstermez.. mutsuz olursun oda kaliteye bakmaz..
Sen bu düşünceyle devam edersen onlar senden güzel giyinmeye devam edecek stil sahibi olmak uyumu yakalamak marka ile değil görsellikle alakalı kendi secimlerin iyi olmayabilir bu normal bir durum internetten kombinleri bakabilirsin giyim trzina uygun bir model bulabilirsin aynı aekilde renk ve kontraa uyumu içinde aynı şey geçerli bu bir anda kazanacağım bir deneyim değil zamanla olur
Giyinmeyi bilmenin markayla, parayla, pahalılığıyla bir alakası yok. Göz zevki olan, giyinmeyi bilen herkes rahatlıkla giyinebilir. Mesele burada göz zevki, nizam, intizamdır. 500 lira verip çapulcu gibi giyinenlerde var, 100 lira verip zengin gibi giyinende. Mesele burada tarz ve kombinasyondur. 15-20 liralık bi elbise ilede zengin gibi görünebilirsin. Bu zor bir şey değil.
Markayla ne alakası var ucuz bir şey alırsın ama birbirine uydurarak giyersin ve güzel görünür. Markayla ilişkilendirmen çok saçma
7
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
bershka kesinlikle alışılmış kombinler yapma òzgür ol mesela boyfriend pantalon üzerine oversize bi sweat giy altina beyazspor ayakkabi saçlarini daginik topuz yap fular tak takilar kullan agir makyajlar yerine kapatici kullan sadece rimel ruj hafif allık kullan mesla tirnaklarina nail art kullan
Güzel giyinmek için marka şart değil canım, özel kendi üretimini yapan butikleri araştırmanı tavsiye ederim. Marka olarak Mckenzy nin modelleri diğerlerinin sıradanlığından farklı hemde ekonomik tavsiye ederim.
Açıkcası güzel giyinmenin anahtarı marka değil zevk diye düşünüyorum. Ve bedenini bilip ona göre giyinmek. Bazen pazardan 20 tlye aldığım bir kazak zaradaki bir şeyden daha çok yakışabiliyor. Profildeki elbisemi 25 tlye almıştım ne diyeyim daha 😅
Tarz olmak marka işi değil yaa sonuçta pazarı gezsende tarz şeyler bulursun, en pahalı yerleri gezsende bulursun. Sen önce güzel bi alışverişe çık baştan sona bi kombin yap kendine, mağazaları gez inan devamı gelir
Bence mesele marka değil de tarz meselesi. Aynı tür kıyafetler farklı firmalarda da üretiliyor. Kumaş kalite farkı vardır. Bence mango kadına gerçekten hitap eden bir firma
Öncelikle vücut tipini tanımalısın, boyun kilon bunların hepsi giyimini etkileyen faktörler ve ardından bir giyim tarzın olmalı. Tarzın olursa kombinlemen kolay olur.
Canim alım kendinde olmalı. Bide giyim tarzının yaşla alakası çok yok. Her marka giyenen de alımlı olmaz yani kendi tarzını yansit auranı ön plana çıkarmaya çalış
Bu biraz tarz ile alakalı öncelikle kendini yansıtan stili bulmalısın. Mesela ben iş kadını gibi giyinmeyi seviyorum o yüzden genelde blazer ceket tercih ederim ve kombinelerimi buna göre yaparım. Eğer çok zorlanıyorsan influencerlar var takip etmeni öneririm
Uyumlu ve seni güzel gösteren şeyler giyersen yakışacaktır zaten. (Not: 30 yaş üzeri bekar kadınlar; aklınızda evlilik varsa 2000 sonrasında doğan erkeklerle evlenmelisiniz.)
Marka takıntım yok çünkü param yok pazarda gayet güzel kıyafetler var giyinmesini bilene tabi.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Marka değil canım onlardaki mesele. 30 luk ablalar dediğin kadınlar kendine yakışanı giyiyorlar saçma sapan kıyafetleri sırf modaya uygun diye tercih etmiyorlar.
Bu iş markayla olmaz Zevkli giyinmeye çalış kombin yap hepsini dene çıkar Giye giye dogruyu yanlışı bulucaksin
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
30 luk ablalar öğrenciliği bitirmiş işlerinde güçlerinde para kazaniyorlar. Parayı da istedikleri kiyafete verirler. Sen küçük yaşta ablalarla aşık atmaya çalışma. Önce ayakların üzerinde durmayi öğren.
Kanka paran varsa cok marka var trendyolmila zara gibi kaliteli ve cok cesitli markalar var nette. alisveris yap ynai ya da luks semtler ( karsiyaka alsancak) ordaki magazalara gitmek orn verioeum tek lazim sey paraaa paraa