Öncelikle elbette fikri alınabilir ve nezaketen bu yapılmalıdır da. Daha yolun başında kayınvalide ile kurulacak ilişkinin böyle ön yargılara dayandırılarak tesis edilmesi doğru değil. Bu davranışınızı hem eşinizi onure etmek için hem karşı tarafa saygınızı göstermek için de yapmanız gereklidir bence.
Her iki tarafta birbirlerinin ailesine saygı gösterdikleri oranda birbirlerinden saygı göreceklerdir. Burada önemli olan yeri geldiğinde eşinizin her şeyin üzerinde olduğunu ailenize de hissettirip sınırların çizilmesini sağlayabilmektir. Eşler birbirine karşı bu konuda anlayışlı davranarak birbirlerini arada kalmaktan bu şekilde kurtarabilir. Yeterki karşımızdaki insanların zihniyeti art niyetli ve içten pazarlıklı olmasın.
Büyüklerimiz çok güzel söylemiş “Edeple gelen lütufla gider”
Hayır. Saygıda kusur etmemeli, ama yine de kendi beğendiğini almalı gelin hanım. Burada müstakbel damada iş düşüyor. Artık tarafını seçmeli müstakbel eşine destek babından annesini ikna etmeli. Nasıl, doğru olan da bu değilmi 😜😎🌸
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
şimdi adetimize göre alışverişe çıkılırken herkes bir defa olsa çağrılır. görümcedir eltidir bilmem nedir. alışverişe ilal gelecek yani birşey alınmasa bile. sonra damat ve gelin kendileri özel gidip ne istiyorsa alır. gelinlik için de bir defa ya da iki defa aileyle gidilip bakılsın herkes bi fikrini döksün içini boşaltsın hevesini alsın , gelin kendi seçimini yapar ya da sonra gelin damat yine ayrı gidip alsın ne istiyorsa bunun çok büyük kavgası çıkıyor. vay efendim nişan-düğün alışverişine bizi çağırmadınız saymadınız vs...
Kendi düğünümde kimseyi karıştırmadım en baştan koyduğum bi kuraldı. Kiralık alınsın dendi asla giymem her konuda anlayış gösteririm ama bu konu da göstermem dedim ve dediğimide yaptım
Gelinligi sadece gelin giyinecek ne baldiz ne kayinvalide. Ama birisi karisti diye o zamanda kotu laflar soylememek gerek kirmamak icin. Yinede kendi bildigini secip yapacaksin sadece sessizce 😌
Örf adet kanunları belliki sizde devam ediyor o halde kayınvalide görüşü es geçilmemeli. Bence mutlu anlarınıza şahit olmaları lâzım bilhassa yararı dokunur.