Sorum feminizmle alakası olmayan bir durum, önce bunu belirteyim ki görüşünüzü paylaşmadan önce bir kez daha düşününün. Lütfen. 😄
Özellikle bu aralar sosyal medyada sürekli denk geldiğim bir konu. Sütyen takmayan kadınların fotoğraflarının altına gelen linçler, “sütyen tak” tarzı söylemler, öte yandan “memelere özgürlük” diye kendini savunan ve “no bra” akımına uyan birçok kadın var. Bu konuda içerik üreten kadınların sayısı da hızla çoğalıyor.
Bir kadını sütyensiz görmek çok mu absürt bir şey? Sizce sütyen kadınlar için bir zorunluluk mudur?
Herkes iç çamaşırı giyip giymemekte özgür, öncelikle beni belirteyim. Ama bazı durumlarda karşıdaki insan sergilenen görüntüden utanabilir. Örneğin ortadaki resim. Meme uçları bariz ortada, aşikar. Bu bence siz deyin absürt, ben diyeyim ahlak sınırlarının dışında. Hatırlıyorumda lisede, yazın, fransızca hocam böyle jersey kumaş giyerdi, sütyensiz. Utancımdan kafamı kaldıramazdım ve bütün erkekler bunu konuşurdu. Malum lise, heryer abaza. Kadına bakıldığında göğüs, kalça görmeye karşıyım. Erkek beyninin (beyin demişim pardon) işleyişine göre, bu görüntü onlara zevk verir ve onları ciddiye almamalarına sebep olur. Buna karşıyım. Diğer yandan bir çok arkadaşım, sütyensiz hayatın nekadar rahat olduğunu söyler. Ben kendimi rahat hissetmiyorum ama ev sınırları içine girdiği anda sütyeni çıkartan kişiler tanıyorum. Herkes istediğini yapsın ama ahlak konusundada anlaşalım isterim ben.
Ben çoğu zaman takmıyorum. Bene kapatılması gereken yerler kapatılıyor zaten kıyafet giyerek, bir de sutyen ile göğüs uçların varlığını gizlemek zorunda değiliz. Tabi rahat olmak için giyilir yani sonuçta hereket etmesi acıtabiliyor diyelim koşuya falan çıkıyorsan. Onun dışında takmam.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Beyinde sinirsel zevk bölgeleri vardır. Klitori, g noktası, rahim ağzı farklı bölgeleri uyarır. Göğüs uçları da farklı bir bölgeyi uyarmakla birlikte diğer bölgeleri de uyarır. Yani göğüs uçları erojendir.
Erkekler kadınların her yerine cinsel ilgi duyar. Erkekler sizin gibi duygusal yoğunluğa bağlı olarak değil görsel ve işitsel uyarılırlar. Görsel uyarım yer yer çok şiddetlenir. Bazen seks sırasında duruş şekliniz bile erkek için çok güçlü bir uyarım sağlar ve orgazma ulaştırır. Örnek olarak, penetrasyon sırasında memelerin sallanması.
Göğüs erkek içinde kadın için de erojen bir bölgedir, bunu reddetmek erkekliği reddetmektir.
Eğer bunu yaparsanız, erkek çocuklarına yazık etmiş olursunuz. Cinsel bahçelerine zehirli bitkiler dikersiniz. Cinselliği olgunlaşırken dejenere olur veya sapar...
4
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Göğüsler belli olmuyorsa takmayabilirler. Benim fikrim bu.
Abi bu milleti anlamıyorum... Kadın istediği gibi giyinir kimse karışamaz diyor... Bunu diyen karaktersizler eşlerini bacılarını ya da annelerini o şekilde gezdirir mi... Bazı kadınlar da yazmış giymem kime ne diye... O zaman bende sokağın ortasında boxer ile gezeyim... Skim taşşağım yaylana yaylana... Bunu kabul edermisiniz... Olur mu... Şunu anlayın artık... Bu dünyada tek yaşamıyorsunuz... Yaşadığınız toplumun örf ve adetlerine saygı duymak zorundasınız... Saygı görmek istiyorsanız saygı duymasını da öğreneceksiniz...
İsteyen istediğini giyer ya da giymez. Bu kimseyi alakadar etmiyor. İster çarşaf giyer, ister sütyen takmaz. Yargılamakta kimsenin haddi olmaz.
Evet doğru, dikkat çeker. Fakat bu onun özgürlüğünün birkaç abaza yüzünden kısıtlanabileceği manası taşımıyor.
Laf edenler; Siz Allah değilsiniz. Siz Peygamber de değilsiniz. Siz insanların bırak hesap vermeyi, akıl alabileceği son kişiler bile değilsiniz. Siz birer hiçsiniz kısacası. İşinize bakın, insanlarıda rahat bırakın. Kimsenin hayatında sizin ve o yobaz düşüncelerinizin bir değeri yok. Olmayacak.
Bi kaç görüşte denk geldimde "kadın istediğini giyinsinn nasıl rahat edecekse onu giyinmeli banane"diyenler bana hiç inandırıcı ve samimi gelmiyor. Bunları söyleyenlerin kendi anneleri kız kardeşleri kullanmasa yine aynı şeyi mi söyleyecekler? Bence takılmalı kullanılmalı giyilmelii !!
Dik ve belirgin göğüslerine güvenen takmayabilir. Ama sarkık veya küçük göğüslü olan kadınlar ya da şöyle tanımlayım bunu dert ve sorun eden hatta buradan soru soran kişiler takmak zorunda hissediyordur. Yazın bir de önce kıyafetler giyildiği için göğüs uçları çok belli oluyor. Bence insanlım göğüs olayını aşacak kadar gelişmedi. Herkes istediği gibi takılsın.
Bunlar ünlü kimse birşey yapmaz ondan rahatlar b@k gibi para var bunlarda allahskina kadinladin nefes almasindan erkekler tahrik oluyor neyin kafasi bu bu kadar iğrenç varliklarin arasinda yaşarken sence bu mümkün olabilir mi?
Abla kimse alınmasın ama Sütyen takmayanlara karşı, etek giyenlere karşı çıkanları Taylan'da ücretsiz 1 hafta tatile göndersek yok demez uça uça gider. Ama Türkiye'ye gelince de böyle yavşaklık yaparlar.
Cinselliği çağrıştırdığı için takmalılar. Bu dünyada sadece yetişkinler yok, çocuklarda var. Gördükleri her şeyi soruyorlar. Yani ben uygun bulmuyorum.
Kimse bir şeyi yapmak zorunda değil. Bu ne bir zorunluluk, ne de bir dayatma. Tabiki ister takarsın istemezsen takmazsın bu tamamiyle kadının bilip kullanacağı bir şey. Göğüsler sizin, kendi tercihiniz.
Yoldan geçerken kadınların göğüslerini incelemediğim için bu durum ile ilgilenmiyorum pek. Tamamen kadınları alakadar eden bir konu kendileri karar versinler
Aslında takmasada olablir rahatsız edebilir bazen sıcak hava vs pişik yaper terletir. Ama bizim Türkiye de ki sapıklar yüzünden bu işkenceyi cekmek zorunda kalıyorlar. Teşekkürler Türkiyem
Kadının kendi bileceği iş takmıyor diyede garip gözle bakmam onunla uyunulmaz zaten ne kadar rahat olabilir ki dışarıda çıkarmıyorsa bile en azından ev içinde memeler özgür kalmalı
Böyle bir yasa mı var, hayır demek ki zorunda değil. Haa bu toplumda çoğu yerde takmadığında belli oluyorsa mutlaka ilgi çekip bön bön bakılabilir oda kötü hissettirrbilir. Yoksa mecbur değilsin tabi ki.
Yani şimdi takmasalar birisi laf etse tahrik etti derler. Bi yandan da sizin rahatınız açısından takmama isteğiniz var gibi. Ama göğüsleri olgun birisi bence takmalı
Onların bedeni istediklerini yapsınlar beni ilgilendirmiyor.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Büyük gögüslü birisi iseniz takmak zorunda çünkü bir sürü sorun sıkıntı yaşatıyor büyük göğüs maalesef ki. Ama küçük göğüs öyle değil taksa da olur takmasa da
dışarı çıkarken evet takmak zorundalar mahrem denilen bişi var ben göğüslerinizi görmek zorunda değilim tacize tecavüze davetiye çıkarmayın pislikleri üzerine çekmeyin