yani kapanmanında bir sınırı var...öcü haline getirmesinler kendilerini dediginiz oluyor mu..yoksa gayet normal mii..bir açık,çok fazla açılıp saçılıyorsa bir kapalıda heryerini kapatabilir gibi bir düşünce nasıl
Cevabın nedir?
+1 yılBazi arkadaşlar almanya da böyle bayan gördügüm de utaniyorum, yazik vs. gibi cümleler kullanmişlar. Ben de dogma büyüme almanyadayim ve cevrem de nice insanlar var dini icin kapanip carşafli dolaşan ve negatif yorum yapan arkadaşlara diyorum, öyle insanlar almanlardan ezik duruma düşmüyor sadece kiskaniliyor cünki böyle olan bayanlar geri kalmiş kişiler degillerdir, almanlarin dilini almanlardan daha iyi konuşan, bilgili, ingilizce ve arabcayi bir konuşan kişilerdir. Sizin yaptiginiz sadece ön yargi. Özgür bir dünyayi savunuyorsaniz, carşafli insanlara da bu denli hakarette veya her hangi birşeyde bulunmalari büyük yanliş. Kiniyorum!
89 Yorumla
Soran+1 yılçok dogru ...teşekkürrlr
- +1 yıl
Hop orada dur bakalim. Ben burada dürüstce kendi fikrimi söyledim ayrica hicbir hakaret YOKTUR yazimda. Madem benim hakkimda yazacaksin keske benim yazimin altina yorum atsaydin da ben de görüp kendimi savunayim. Ayrica öyle insanlar kiskaniliyor diyorsun. Ne sacmaliyorsun sen? Müslüman ülkesinde bile carsaflilar elestiriliyorken almanlar neden kiskansin? Ayrica olayi egitime baglamanda cok yanlis. Carsafli yada carsafsiz hepsinin de egitimlisi egitimsizi vardir. Nerden nereye getirmissin konuyu
- +1 yıl
Nedeni cok basit anacigim, sen almanlarin pazar günü kiliseye giderken alman gencleri görüyor musun? iki haftada bir dua ile yürüyüşe ciktiklarinda kac genc görüyorsun? Okullarda din egitimi verilirken hangi alman genc dini savuna biliyor? kendi dinler ile ne kadar bilgili olduklarini biliyor musun? Cogu ögretmenler bile, "siz genc olmaniza ragmen dininizi iyi biliyorsunuz uygulamasiniz bile en azindan din bilginiz var, bizim genclerde bu bile yok" diyenler var.
- +1 yıl
Ben sana hakarette bulundun felan demedim, nasil ki kendi fikrini söyledin, benim fikrim gözlemledigim ve yaşadigim yeri göz önünde bulundururak yorumumu yaptim. Bu kadar tansiyon yaratmana hic gerek yok.
- +1 yıl
Bak yine konunun disina cikiyorsun. Argümanlarin o kadar alakasiz ve sacma ki seninle tartismaya dahi girmek istemiyorum.. Ama almanlarin dini hayatlarini tartisacagina git biraz kendi dininle ilgilen de carsaf diye birseyin dinimizde yeri olmadigini ögren. Türban ile carsaf arasinda daglar kadar fark var. Hadi sana iyi ögrenmeler. Bye.
Soran+1 yılBen açıklara o* muamelesi falan yapmadım.her önüne gelene konuyu nereye getrdın diyorsun asıl sen nereye gittigne bak.medeni giyinsnler dedın ,bende ayni sey bazı açık bayanlar icınde gecerli oldugunu söyledim.kara çarşaf giyen medeniyetsizse,onlarda aynı sekıldedir
En İyi Cevaplar
kimilerine göre çarşaf abartı öcü gibi geliyor .kim biliyorki dine en uygun kapanma şeklinin çarşaf olduğunu ve kim uyuyor. başta bu yorumu yapıyorum ama bende açığım. ama kimsede neden açıksın demiyor. herkes memnunsa kimse çarşaflıya yada türbanlıya karışmasın herkes imanını kültürünü yaşıyor ve bence hiçte öcü değil şimdiki baş örtülü olanların açıktan farkı yok makyajlarıda gayet yerinde etekleride ve böle yapıp türbanın adını kötülüyorlar ve toplum bu yüzden kabul edemiyor ...herkes işine bakmalı kimsenn kimse üzernde eleştiri yapma hakkı yok !...
70 Yorumla
Çarşafa Bu kadar Kötü gözle bakan nerdeyse küfür edenlerin Dinini Gerçekten Çok Merak ediyorum. Müslümanım diyip Allah'in Örtünün emrine bu kadar Küfür edenLer nasıl müslümanım diyebiliyorlar..
Baş Örtüsü gerilik diyenler.. Sizler Komple açtinizda milletimize ne faydanız oldu? hangi icatlari getirdiniz siz naptınızda başkalarına geri diyebiliyorsunuz?
Allah islah etsin..122 Yorumla
Soran+1 yıl+1
- +1 yıl
her ne kadar aynı telden çalmasak da düşünceni ifade ediş şeklini sevdim. Artı 1
Saygı gösterin isteyen istediğini giyer.. Müslüman Bi ülkede çarşaf giyilmesi kadar normal birşey yok .. ama neden müslümanlar kapandımı başka bi morden müslüman tabir ettiğimiz kişiler bunlara saygı gösteremiyor?
Ne giyerlerse giysinler bikini giyenlerede saygi çarşaf giyenlerede saygı herkes kendi dininden sorumludur
Sadece saygı gösterin..63 Yorumla
Soran+1 yılçok dogru
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
39Cevap
ilk önce sunu söyleyeyim: öcü diye hitap etmeye kesinlikle hakkin yok. lütfen insanlara nasil görünürlerse görünsünler saygili bi sekilde yaklasalim.
sonra bende abarti buluyorum. kuranda yaka gögüs gibi yerlerin örtülmesine daha cok özen gösterilmesi istenmis yani biraz daha bol genis takilan basörtüde yeter. yada ferace gibi kiyafetlerde. ama carsaf giyinip giymeyenleri kötüleyen hatta kendini bu yüzden daha üstün gören insanlarin düsüncelerine karsiyim. ama giyinmek istiyorum ben bu sekilde rahatim kendimi güvende hissediyorum diyorsa kendi kararidir karisamaz kimse. ama dedigim gibi bazilari fitneye neden oluyorlar cok asiriya kacan fikirleri yüzünden. ama neticede kim ne giyinirse giyinsin. kimsenin elestirmeye hakki olamaz31 Yorumla
Soran+1 yılBen öcü diyenlerden degılm.cogu kisi böyle söylüyor.smdı yenı ögrendm ninja diye de hitap edıyorlarmış.ben hangı düsünceden yana oldugunuzv ögrenmek ıcin kullandım.anneme öcü diyemem sanırım
Ya bana çok tuhaf gelse de beni ilgilendirmiyor ama açık insanları gördüklerinde nefretle bakmaları beni deli ediyor. Bir de erkeklerden kaçmaları. Bir kez otobüse bindim boş bir yer var. O da çarşaflı bir kadının yanı. O rahatsız olacak diye ayakta mı gidicem. Gittim oturdum. Resmen gerildi. Her neyse ben istifimi bozmadım. Bir kaç durak sonra en önden bir kişi indi. Kadn ağzından bana hitaben bişiler mırıldandı anlamadım. Pardon dedim. "Ön tarafta bir yer boşaldı. Git oraya otur. Ne oturuyorsun yanımda" dedi parmağıyla o yeri işaret ederek. Bende rahatsız mı oldunuz dedim. Kafasını salladı. O halde buyrun siz gidin oraya dedim kalktım buyur ettim. Kalkmadı oturacaktım ki beni çantasıyla ittirdi. Ya o an bi tokat patlatasım geldi. Ya gözlerindeki kırışıklık ve sesinden anladığım kadarı ile annemden daha yaşlı bir kadın. Delirdim yaaa. Bir de bu olay İzmir'de yaşanıyor.
11 Yorumla- +1 yıl
kişiden kişiye değişiyor genelleme yapmaman lazım bence çünkü onlar da iyisi kötüsü var aciklarda olduğu gibi ona bakarsan bazı açıklar da kapalilar nefretle bakıyor
Müslüman bir ülkede yaşıyoruz.Yorumlar içler açısı.
Herkes Cenneti garantilemiş.Kahkahalar,yakıştırmalar.Birbirini kovalıyor.!
link
Adresini inceleyin önce.!
İnsanımız bu kadar mı geri kaldı ? İnsanımız bu kadar mı cahilleşti.! Bu kadar mı zavallı oldunuz arkadaşlar.Yazık yazık gerçekten yazık.!56 Yorumla- +1 yıl
aferin:)
Soran+1 yılama maalesef bu şekilde bile örtündügünde bir bayan,altında ne var daha çok merak ediyoruz,daha çok ilgi çekiyorlar diye saçma ve alakasız yorumlarda geliyor
Soran+1 yılyaa siz beni niye yanlış anlıyorsunuz yaaa.her yorumumu zıt anlıyorsunuz...siz iyimisiniz
- Moda & Stil konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSaygı duymak lazım.Bende şunu anlamıyorum inanmayan insanlara bakıyorumda oturup giyinmenin ,kapalı olmanın adabını öğretmeye kalkarlar.Güzel arkadaşım madem inanmıyorsun ne diye telkinde bulunursun.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtiyor bu hareketler.İnananlara saygın yoksa ideolojine saygın olsun.Soran lafım sana değil.Sevgiler.
61 Yorumla hayır gayette güzel oluyor yakışıyor bayanlara bir kadının vücudu hazine gibidir bence giydikleri de o hazineyi koruyan bir sandık gibidir ne kadar sağlamsa sandık o derece içindeki de değerlidir hazine değersizleştikçe konulan kapta o derece dandik olur
50 YorumlaIsterlerse komur cuvali giyip de gezebilirler; bikiniyle de. Sonucta beni, benle ve toplumla olan iliskileri ilgilendirir. Insanlari toplumsal siniflara ya da inandiklari seylere gore siniflandirmak bana yanlis geliyor. Her seyin asirisi zararlidir elbette; fakat dedigim gibi sonucta bu bir tercih ve zevk meselesidir.
10 YorumlaNedir bu kapalı ve açık olan dükkanmı,İnasnın zihni açık olsun ufku açık olsun çağını yaşamın gerklerini dünya gerçeklerini doğru algılasın ,Bilgisi becerileri yetekleri olsun,Gelişen ve geliştiren olsun.Üzümler ile böğürtlenlerin aynı mevsimde olgunlaştığını düşleyen kişi diğer meyveler hakkında hiç birşey bilmiyor demektir,Bilgisiz insan değersiz insandır.
10 YorumlaModa & Stil konusunda 875 cevap paylaştı. Kimsenin giyimiyle ilgilenmiyorum ve rahatsız olmuyorum hür iradeye kimse müdahil olamaz.yobaz heryerde yobazdır.yobazlık bir tek kara çarşafın altında değil aynız biz diyen insanlardanda çıkar.insanları giyimine göre yargılayan ve o hakkı ona tanımayan her insan yobazdır falandır...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer bu çarşafın mantalitesi dikkat çekmemek ,görünmemek gibi birşeyse kesinlikle işlevsel değil.Çünki çarşaf giyen benim daha çok dikkatimi çekiyor kendini daha çok belli ediyor haliyle.Bir de gençse Lan bu böyle kapanmış ama şu gözlere şu boya bak ne vücut ne cevherler vardır bunun altında diyorum.Düşünsene çarşafı bir açıyor altında Emma Watson tüyler ürpertici!
21 Yorumla
Soran+1 yılbir bahaneniz olmak zorunda tabi değil mi...çarşaf giyse bile daha fazla dikkat çekiyor diye yadırgıyorsunuz..gerçekten anlaması güç...belki çok dikkatii çekiyor ama hiçbirşey göremiyorsun
+1 yılbelirtmeden edemeyeceğim, en güzel ve tarafsız cevaplar erkeklerden gelmiş...bence de insanların ne giydiği kimseyi ilgilendirmez..burada yok şu kadar kapanmış da islam bunu gerektirmiyor diyen arkadaşlarım; mini etek,dekolte giyen,son derece açık olmaktan çekinmeyen kadınların durumu nedir o zaman? onların kılık kıyafet şartı nedir? insanların giydikleriyle yargılamaz bize düşmez,bizi de ilgilendirmemeli...
10 YorumlaHerkezin kendi seçimi.Bugün plajda veya sıcak memlekette bikiniyle gezene laf edilmiyosa,çarşaflılarada laf edilmemeli bence.
70 Yorumla- Moda & Stil konusunda 428 cevap paylaştı.
+1 yılBunlar kişisel tercih meseleleri. Farklı gözle bakmıyorum çarşaf giyen bayanlara normal karşılıyorum. İnsanların her türlü tercihine saygı duymak lazım.
40 Yorumla
+1 yılevet kapanmanın sınırı var ama şuda var kapalı olup inanın seksi kadından on kat daha seksi olan kızlar var şimdi şa l takıyorlar kaşlar alınmıs dık dudaklar dehset boyanmıs erkekler inan tahrik oluyrolar
02 Yorumla
Soran+1 yılyani kapalıyım ama göz makyajı yapıyorum..dudaklara sürmem bişe..ama bazen yinede ne biçim kapalısın deniliyor..bence insanlar sorun bulmak için ufacık şeyler arıyorlar..kapalılar ama nasıl kapalılar die laflar duyuyorum hep
- +1 yıl
aynen sımdı benım onume kısa eteklı bır bayan getırsen bakar gecerımama kapalılar felakett gıyınıyor yaa hanı nasıl dıyeyım benı etkılıyen en cok kaştır bırde gıyımın fızıge oturusudur
+1 yılÖcu felan değil Çarşaflı değilim ama onlar öcu diyen kişiler sesleniyorum mezar neyle giyceksiniz kefenle kara carsaj gibi giycekleer kara çarşaf giyen giyer saygı duyarım bide nefsiler yenip kara çarşaf giyorlar keşke bende giysem ama nefsim el vermiyor bir açık bayan kimse karismiyorsa kara çarşaflara karışmaz
20 Yorumlabenim için sorun düşüncede , giyim kuşama bakmıyorum ne çarşaflı gördüm muhabbeti nehir gibi akıcı ne açık gördüm hayatımda karsılastıgım en odun insan , olay bundan ibaret beni ilgilendiren karsısındakıne olan saygısı hoşgörüsü ve dünyaya hangi perkspektiften baktığı...
20 Yorumlabu işin mantığında erkekleri tahrik etmemek yatıyor, artık o nası bi erkekse kadın burnu gördüğünde bile galeyana gelebiliyor demekki...bence asıl sınav, ortalık simsiyah giymiş kadınlar doluyken verilen değildir. aynı şekilde, cübbesi sarığı yüzünü örten sakalı ile dolu erkekler varken verileni de değildir
10 Yorumla
+1 yılKapanmakla birsey olmuyor insanin icinde olucak insalik aciklara o* diyen birsuru kapalilar taniyroum kndileri en boklar yiyor kara boceklere benziyoalr bence sadce gozlrini gorebiliyorsun rkkmi kizmi kurandada yazmiyor bildigim akdariyla okdr kapanicaksin diye
00 Yorumlakendi gorusleri yasamlari beni alakadar etmez diyenlerdenim. asagilamam ya da yuceltmem sonuc olarak.
42 Yorumlaailemde çarçaflı biri yok ve çarşaflı biriyle de evleneceğimi sanmam ama kimseyi ilgilendirmez diye düşünüyorum.etrafa bi zararı olmadığı müddetçe giyer çarşafını
30 Yorumla
+1 yılDine küfre ne alakası var,biz örtünmesin mi diyoruz?Burka giydirin madem,kara çarşaf da ne ki?senin din ölçün kara çarşaf mı?Müslüman kadının cennete girmesi için çarşaf giymesi mi lazım?Yada ben carsafı ninja kıyaferine benzettiğim için cehnemme mi gidecem?engin fıkıh bilgilerini kendilerine saklasın bazıları.Not;isteyen istediğini giyer beni ilgilendirmez,isterse hiç giyinmesin oda beni ilgilendirmez,benim fikrim budur,vicdanımda gayet rahat,gerisi kimseyi ilgilendirmez zaten.
01 Yorumla- +1 yıl
sen kara çarşaflara alip vermediğini ne
benim görüşüme kesinlikle aykırı ancak bizim ki özgürlükse yani özgür demokratik bir ülkede yaşıyorsak (ki bu dönemde pek mümkün değil) bizim ya da etek tişört giyenlerinki özgürlükse onlarınki de özgürlük. birşey diyemezsin ki...
00 YorumlaÇocukken çarşaflı bayanları görünce öcü öcü diye ağlamaya başlarmışım :(
Tercih meselesi. Saygı duymak lazım.50 Yorumlacarsafa karsiyim
yüzü gözü beli olmali
kafkac yapsa cok kolay yapar kimdi beli degil helde pece
almanyada yasak geliyor peceye carsafa21 Yorumla- +1 yıl
Almanya Türkiye karisma ne hatine istediği istediğin giyer hani bu ülke özgür bir ülke di kara carsaf ugrasna toreristi ugrasin
+1 yılÇarşaf giymeleri beni rahatsız etmiyor ama çarşaf altından bana sadece saçlarım açık diye yargılayarak bakmalarına tırt oluyorum. Bu sebeple elimde olmayan bir antıpatım oluştu kendilerine...
00 YorumlaDiğerlerinin ne düşündüğü insanları ilgilendirmemeli.Ben açığım ama en yakın 2 arkadaşımda kapalı mesela.Bu bir sorun haline dönmemeli.İsteyen istediğini yapabilir yani bize ne bundan..
00 YorumlaÖcü demen yanlış.Allah bilir sen yarın çıkıp özgürlüklerdende bahsedersin.İnsanların kişisel tercihleri seni baglamaz..Demek istedigim Senlik bir şey yok...
11 Yorumla
Soran+1 yılben böyle söyledigi için öyle dedim..öyle düşündügüm falan yok.annemde çarşaflı benm
bikini giyene nasıl bakıyorsam çarşaf giyene de öyle bakıyorum
80 Yorumlabence siyah çarşaf daha mantıklı...ya tam kapansınlar ya açılsınlar..süslü başörtülerle makyajlarla komik duruma düşüyorlar...dinimize görede yanlış o tür kapanmak...genelde beğenilmek için kapanıyorlar.
13 Yorumla
Soran+1 yılBi yerde düşüncen dogru ama çarşafın dısında olanları yadırgiyorsun.madem hepsi carsaf gıysin diyorsun.çarşaf oyuncak degil.giyip sonra wazgecip cıkarmak yanlış olur.annem çarşaflı,ama ablama giymesine ızin wermedi.cünkü emın olman lazım dedi.ee ne yani şmdı,carsaf giyemedik dıe öbür t�rlü kapanmayalım mı.kapalılık sadece çarsafla mümkün olsa ,kapalılar sayılı olurdu
- +1 yıl
bence dinen kapalı olmak çarşafdır vucut hatlarını belli etmemek esastır..kapanmanın amacı budur..eğer dar şeyler giiyim saçlarını kapatıyorsa resmen ben dindarım yani benim tercihim bu ama açıklar gibi yaşıyorum demekdirki buda çelişkidir..boşuna kapanmasınlar..bari allah katında değeri olsun..sevaba girsinler...
Soran+1 yılDar ,yada pantolon giyenler icin bişe demiyorum.o konuda haklısın.ben pardesümü giyıyorum,esarbimı yapıyorum.giyinisim gayette ölç�lü bence.carsaf giymiyom diye acılcak halim yok
- Moda & Stil konusunda 327 cevap paylaştı.
+1 yılSevgilim kapanmak istiyor. Türban tamam bir yere kadar ama çarşaf derse bizim için uyuşmazlık var demektir. Karşıyım. Yüzünü bile kapatmak yerine kalbini niyetini kapatmalı kadın bence. Çarşaf çok gerilik bence ..
15 Yorumla
Soran+1 yılbenim annem çarşaflı ve onu hiç çıkarmamak üzere giydi..ablamda girmek istedi ama annem kabul etmedi..onu giydigin zaman bir daha çıkarmıycaksın dedi..daha emin olamazsın bundan dedi..bence gericilik falan değil
- +1 yıl
Kara çarşaftan bahsediyoruz dimi ? Kapanma ya da islam karşıtı değil çok şükür ?
Soran+1 yılevet kara çarşaf
- +1 yıl
Bence siyahlara bürünmenin bi alemi yok. Annen doğru söylemiş kapanıyorsan gereğini yapmalısın sonuna kadar. Lakin neden siyahlara bürünesin ki ? Tak eşarbını giy uzun kıyafetini çık özgürce yaşa. Ben siyahlara bürünmeye karşıyım. 2012 dünyasına göre çok geri kalmış birşey. Yoksa annelerimiz ninelerimiz islamı hep kapalı yaşıyorlar yaşamalılar da ne mutlu bize. İslam kara çarşafta yaşanmamalı bence...
Bu soruyu soran arkadaş vebalini kaldırabilecek misin merak ediyorum.! Bu kadar dine küfre giden sözler seni ne kadar tatmin etti merak ediyorum ?
Nasıl bir çirkeflik,ne kadar gereksiz bir tartışma78 Yorumla
Soran+1 yılburda buna benzer sorular hiç mi sorulmadı...ya ben niye yanlış anlaşıldım ki...ben acaba benle aynı görüşte olan insanlarda var mı diye sordum ve cevabımı da aldım..şükür ben gibi düşünenler de varmış hala
- +1 yıl
Öncelike bu soruyu soran arkadaşı bekliyorum.
Buyrun siz kendi diliniden konuşun ben ALLAH'ın gönderdiği ayetlerden.!
Bu kadar at gözlü ve zayıf olduğunu hiç düşünmemiştim.! Yazık benim Ülkeme.' yazık bu gençliğe bu insanlara..
İnanın sadece size acıyorum.Başka bir şey gelmiyor elimden.
ALLAH sizi ıslah etsin önce,ıslah olmazsanız KAHHAR sıfatıyla hükmeylesin.!
Küfre girmek istemiyorum.!
Soran+1 yılben ne diyorum siz ne diyorsunuz..yorumlarımı okuyun bir aşagıda isterseniz
- +1 yıl
sen bikere sacmala. dinde carsaf diye birsey yoktur.
- +1 yıl
nerde var dine hakaret? element uydurma.
Soran+1 yılkozmik senin gerçekten neyi savundugun belli degil...beni karşı cephene almşsın aynı tarafta olmamıza ragmen
Carsaf giyiyor ustune ustluk gozlerinde pece,ellerinde eldiven.
Ben sevmiyorum hatta aciklara dik dik baktiklari icin igreniyorum.
Bir kacini seyir halindeyken ezme tehlikesi yasadim trafik canavari gibiler.40 YorumlaKapanmanın sınırı var mı bilmiyorum. Sonuçta tesettürün amacı erkekler tahrik olmasın falan diye değil mi? E yüzünü görüp de tahrik olur. O zaman tek seçenek çarşaf kalıyor. Ya da ben tesettür konseptini bilmiyorum o da olabilir:)
10 Yorumla
+1 yılaçıkçası onlar adına üzülüyorum. çünkü her kadın sahip olduğu güzelliğinin fark edilmesini ister.
23 Yorumla
Soran+1 yılsanırım onlar o güzelliklerinin herkes tarafından degilde ,eşleri tarafından farkedilmesinden yanadırlar
- +1 yıl
bence o eşler sözde nikahla nikahsız yaşayıp 4 kadınla iş pişiriyorlarsa Allah'ın bahşettiklerini hak etmiyorlar demektir.
+1 yılhiç yoktan türbandan daha samimi. altina kot üstüne dar bi elbise onun üstünede türban takicaklarina adam akilli kapansinlar
ama karşiyim çarşafada türbanada biz erkekler tamam sapigizda bir saçtan etkilenip kimseye tecavüz etmeyiz korkmasinlar23 Yorumla
Soran+1 yılkorktuklarından falan değil..bir tek saç teli bile haram oldugu için olmalı sanırım
- +1 yıl
çarşaf forever o zaman cünkü o tarz türbanlilar erkeklerde daha fazla cinsel istek uyandiriyor ki bunuda biliyorlar ona göre dengeli giyiniyorlar kot dar elbise filan :D sonrada haramdan bahsediyorlarsa dedigin gibi isa onlari kutsasin ne diyeyim
Soran+1 yılben kot dar elbise giyip te dikkat çekmeye çalışan kapalıları savunmuyorum zaten
+1 yılgiyilmemesi tarafındayım
kapanmak tamam tesettür tamam pardesü tamam çarşaf neyin nesi?
yinede tercih meselesi ve özgürlük kavramı saygılar..05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
elmali turta sen kimsin ki o kıza izin veriyorsun sen nasıl açık giyiniyorsan oda kapalı giyer
- +1 yıl
Senn iznine ihtiyacim yok @Elmalı_turta
- +1 yıl
Ya bence altına dar paça, üstüne incecik t-shirt giyip sonra başını kapatanlardan iyidir. En azından inandığı dini kurallarına göre yaşıyor.
10 Yorumla
+1 yılO derece kapanmak normal değil.İslam dinin de kapanmak var.Fakat kara çarşaf yok.
05 Yorumla- +1 yıl
bence önce araştır sonra yorum yap..islam dininde kadınlar sadece ellerini ve yüzünü gösterebilir..
- +1 yıl
Annem kapalı eğer kara çarşaf diye bir şey olsaydı annem de çarşafa girerdi.Uzun kollu giymelerine bir şey dediğim yok ama kapkara giyinip gözlerini dahi kapamak saçma ve dinde böyle bir şey yok.İslam dininde dediğin gibi elleri ve yüzleri açık kalabilir deniyor.Kara çarşaf giyin demiyor bence sen araştır ve öyle yorum yap.
Soran+1 yılDaha okuyup bilmeden islam dınınde yok diyorsun.oku da yorum yap.kadın ve cilbab dıye gayet acık anlatan bir kitap war
- +1 yıl
Eğer kuran da gecmeseydi kara carsaf peygamberler eşler ve kızlar giymezdi
Gizli Üye(36-45)+1 yılmilleti bi gaza getrmeyin
bile bile mi herkesi muhabbet adı altında birbirine düşürüyosunz
zaten herkes birbirine sövmeye hazır, daha da alevlendrmeyn ortalığı
yok mu senn svgilin filan, yarın ne giycen onu düşün00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılonlar bence orasını burasını çarşafın altında açık tutup havalandırıyorlar gibime gelıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Terbiyesizlesme
+1 yılBi alıntı paylasıcam sizle,
Kara carsaflıların oldugu bir ulke dusunun birisinin cocugu birgun kaybolsun bu cocuk annesini nasıl bulcak ? Dinimiz bunu gerektirmiyor bence. İslam'dan sogutan insanlar var. Ve bende fikrimde ozgurum...00 YorumlaBi dakka ya onlar kız mıydı ? Vay anasını lan onları ben ninja sanıyodum.
01 Yorumla- +1 yıl
sende adam miyidin
+1 yılsabanın sana carsafın altından bi gösterirsem repligi geldi davaro filminden karnım agrıdı yemin ederim gülmekdenn
10 Yorumlaelbette onları özgürlüğü ancak siyaset malzemesi yapmasılnlar 1. ikincisi kur-an asırlar önce eşitliği getirmiş bunlar köle olmak içi uğraş veriyorlar anlam verimiyorum
10 YorumlaBunlar gelenek ve görenekten gelme ...ve saygı duymak gerekir ... çarşafa laf sokarsak bende çırıl çıplak dolaşanlara laf sokarım .. anlayışlı olmak gerekir.
00 YorumlaPek düşünmüyorum beni rahatsız etmedikleri sürece bir şey demem
20 Yorumla- Moda & Stil konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBeni ilgilendirmiyor ama tuhafıma da gidiyor açıkçası
00 Yorumla çok çekici geliyorlar bana çarşafı kaldırıp altında ne var diye meraklanıyorum :)
212 Yorumla- +1 yıl
bu konunun zihniyetle alakası yok ben meraklanıyorum o kadar basit kara çarşaflı görünce kaldırıp bakasım var kardeşim ne var diye
sen kendi zihniyetini bence bir değerlendir aile kavramını karıştırcak kadar zayıf bir zihniyetin var ailenin ne günahı var tartışmaya katmaya çalışıyorsun :)
Soran+1 yılkozmik...bencede sen zihniyeti savunuyorsun bir zahmet aileyi de karıştırma hiç alakası yokken...diyorum ya neyi savundugun belli degil
Soran+1 yılaynı şeyi düşünceyi savunmuyorumuz ama bu aile kavramının kutsallıgını değiştirmez tabi
Soran+1 yıl:)hatasını anladı sanırım
Soran+1 yılBegenmeyen eksıliyor işte.cewabında eksilenmeye layık hani.hoş bi yorum olmamış
- Moda & Stil konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılherkesin kendi tercihi ister giyinsin ister giyinmesin beni ilgilendirmiyor sadece saygı duyarım.
00 Yorumla
+1 yılillegal yollardan hamile kalan eski komşularımızdan biri bu durumu gizlemek için bu yola basvurmustu sonuç başarılı
12 Yorumla- +1 yıl
nerden biliyosun illegal oldunu
- +1 yıl
evli olmadıgı barizdi zaten o kişi onunla evlenmediği zor duruma düşmüştü
+1 yılkendi tercihleri beni bağlamaz. İstiyorlarsa pekala giyebilirler.
20 Yorumla
+1 yıldileyen diledigini giysin. hic ilgi alanima girmiyor. dilerse ciplak gezsinler kendi secimleri.
20 Yorumlaİnsanlığı giyimle ölçenlerin ben annesinden süphe ederim. Sözüm tüm nefes alanlara anlayan anlamıştır.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıltesettür sektörünü giyimini modasını çok iyi bilirim sizlerin beğenmediği o çarşaflıların o çarşafların altında neler ver neler yoksa çarşafın altı dışarıda açık geziyor dediklerinizden çok çok çok çok çok çok çok daha açık olabiliyor
00 YorumlaDürüst olacagim gecen almanyada öyle sadece gözleri incecik bir serit halinde görünen bir kadini görünce cok utandim.. Müslümanlari öyle temsil etmeleri hic hosuma gitmiyor. Müslüman kadinlari ezik olarak görüyorlar artik. Eksileyen eksilesin :-))))
28 Yorumla
Soran+1 yılben heryerini açıp,erkegin gözleriyle kendini yedigini bile bile rahatça dışarda dolaşan kadınları çok ama çok daha ezik buluyorum..yazık
Soran+1 yılsen açık giyinen bayanlar hakkındada medeniyetsiz diyorsan tamam sana başka birşey demem
Soran+1 yılsen heryerini açan lafından ne anladın yaa..heryerini açan gördün mü sen..benim için mini etekli olandır her yerini açan
- +1 yıl
Bence vücudunu sanki bir kamu malıymış gibi millete sergileyenler daha ezikçe. Eğer halen daha farklı dine mensup bir ülkede bu şekilde gezebilen bir kardeşim varsa ben gurur duyarım
- +1 yıl
Pardon da medeniyet ne? Bedeni açmak mı? Medeniyetin esası Görüntü mü? İşte bu düşünce dünyadaki tüm düşüncelerden daha yobaz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbenim annem akrabalarımda kapalı ama böle değiltabi.bunlara bende ayar olmakla birlikte saygı duyuyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbazen bu carsafın altındaki erkek mi diye merak etmişimdir nie bilmem
00 Yorumlatevekkülün doruklarını yaşıyorlar diyorum...
21 YorumlaBence cok guzel ve şeferli giysi allah her kese nasip etsin başda bana :)
00 Yorumlakişinin kendine kalmış tercihi bizi alakadar etmez
40 Yorumla- Devamını Gör (14)
Devamını Gör(59)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği