Pürüzsüz bir cilt için neler yapmayalıyım? 20 yaşındayım yüzüm oldukça pürüzlü ve siyah nokta dolu. Ne yaptıysam düzelmedi. Nasıl pürüzsüz ve bebek gibi bir cilde sahip olabilirim? Yüzüm çok yağlı.. Önceden yeşil kil maskesi kullanacağıma beyaz kil kullandım. Yüzüm daha çok yağlandı. Yüzüm çok yağlanıyor özellikle bu yaz aylarında.. İğrenç bir görüntü oluşuyor. Hacı şakir sabunla yıkasam daha çok yağlanır diye korkuyorum. Bol bol su içmeye başladım. Ne yapacağımı şaşırdım. Yüzümü nasıl pürüzsüz yapabilirim?yüzümü nasıl pürüzsüz yapabilirim?
Nasıl pürüzsüz ve bebek gibi bir cilde sahip olabilirim?
Pürüzsüz bir cilt için en doğru yöntemleri uygulamalıyız. Pürüzsüz cilt için düzenli bakım şart. Bu sayede hayalindeki pürüzsüz cilde kavuşabilirsin.
Pürüzsüz cilt için ne yapılmalı?
Pürüzsüz bir cilt için yapılması gerekenler çok basit. Yediğimiz ve içtiğimiz her şey cildimizi de etkiler. Bol su içmek ve bol sıvı tüketmek siyah noktalara iyi gelir. Ayrıca gözenekleri de küçültür. Cildin için yeşil çay bol bol tüketebilitsin. Hatta poşet çay kullanıyorsan, yüzüne de uygulayabilirsin. Yeşil çay gerçekten çok işe yarıyor. Cildin için bol bol yeşillik tüket. Yağlı şeyler yemekten kaçın. Çekirdek gibi şeyleri de tüketme. Bu tarz şeyler ciltte yağ oluşumuna sebep olur. Detoks suları içebilirsin. Salata ve protein tüketmeye devam et. Ayrıca spor yapmak pürüzsüz cilt için etkili yöntemlerden biridir.
Yüzümü nasıl pürüzsüz yapabilirim?
yüzümü nasıl pürüzsüz yapabilirim
"Yüz nasıl temizlenir?" sorusunun cevabı cilt bakımından geçmekte. Cildini düzenli olarak temizlemelisin. Yüzündeki yağ artışı sivilce ve siyah noktaya sebep olur. - Pürüzsüz cilt için bakım maskelerinden faydalanabilirsin. - Gül suyu ile cildini yağdan arındırabilirsin. Pürüzsüz bir cilt için gül suyu çok etkili. - Yüz temizleme aparatı ile gözeneklerini derinlemesine temizleyebilirsin - Buhar banyosu ile gözeneklerini açabilirsin - Düzenli peeling yapmalısın - Sabun kullanmamalısın - Yeşil kil Maskesini haftada bir kere yapabilirsin
Pürüzsüz cilt için maske olarak neler kullanılmalı?
Pürüzsüz bir cilt için doğal maske yapmak oldukça etkili bir yöntemdir. Doğal maskeden faydalanılarak pürüzsüz cilt için neler yapılabilir? -Buhar banyosu yaparken suyun içine gül suyu damlatabilirsin - Kahve telvelerini yüzüne hafifçe dairesel hareketler ile uygulayabilirsin. Bu yüzüne çok iyi gelecek maskelerden biri - Yüzünü nemlendirmek için doğal yağlardan faydalanabilirsin. Zeytinyağı çok güzel bir nemlendiricidir - Elma sirkesi ile yüzünü hafta bir temizleyebilirsin Cildini bol bol nemlendirmeyi unutma.
Pürüzsüz bir cilt için makyaj nasıl temizlenmeli?
Ten makyajı gözeneklerini kapatır. Bu yüzden ten makyajını çok sık yapmamaya çalış. Makyajını temizlemen oldukça önemli. Makyajı doğru şekilde çıkarmak için, - Makyaj temizleme mendilleri - Makyaj temizleme suyu - Yüz temizleme ürünleri - Peelingler lazım olacak. Makyaj mendilleri makyajı tek başına çıkarmada etkili olmuyor. Önce mendil ile yüzünü temizle, ardından temizleme suyu ile makyajını güzelce çıkar. Ben köpük ya da peeling yapıyorum. Makyajımı derinlemesine temizlenmiş oluyorum.
Bol bol su içmekle en iyisini yapıyorsunuz, devam edin derim. Bir de yüzünüz için sakın ama sakın sabun kullanmayın derim, yüzünüz yağlıdan kuruya dönecek ve cildiniz daha fazla yağ üretmeye çalışacak bu da yeni sivilcelere hoşgeldin demek olur. Benim cildim karma ve en çok uğraştıran cilt tipi. Benim önerim; cildinize uygun bir temizleme jeli ile yatmadan cildinizi temizlemeniz ve nemlendirici krem olarak bepanthol öneririm size içeriği su bazlı olduğu için daha uygun cilt tipinize. Siyah nokta için; siyah nokta bantlarını denemeyin derim. Ben daha önce denemiştim, verdiğiniz paraya yazık olur. Youtube'dan bir kaç video izleyebilirsiniz bu konu ile ilgili. Daha 20 yaşındasınız cildinizi çok ürün kullanarak yormayın derim. Ve bu gibi şeylere kafanızı takmayın benim o yaşlarda çok ama çok kötü bir cildim vardı :) Şimdi eser yok onlardan
Faydali bilgiler evet. Fakat kafama takılan, temizleme jelide yüzü kuru yapmıyor mu? Ha yapıyor onun için nemlendirici kullan diyecekseniz o halde sabun+nemlendirici neden iyi olmaz?
Yuzunu duzenli olarak kesele bu siyah noktalardan kurtulmana yardimci olur. Clean&clear siyah nokta temizleyiciyi kullan gunluk, hem cildini temizlersin, sobrasinda da yagli ciltler icin niveanin temizleme jeli var onu uygula. Cildin bebek gibi olur. Aksam yaparsan baska hic bisey surme ki cildin hava alsin. Gunduz yapacaksan mutlaka koruyucu ya da bb krem kullan. Her aksam yatarkende cildini temizlemeyi ihmal etme. Denersen pisman olmayacagina garanti veririm ;-)
Cilt için en önemli şey PH değeri, kil, sabun vs. ne yaparsan yap her zaman aynı sorun devam edecektir. Tabi ki yüzünü sık sık sabunla yıkaman ve sık sık kil maskesi vs önemli ama PH değerinin değiştirmez. PH değeri dengelemek için yüzünü sabunla yıkadıktan sonra mutlaka tuzlu su ile durula :) mevsiminde iken sürekli denize git, denizden çıkma. küveti ılık su ile doldur, bir torba tuz dök. Al eline kitabını ya da android telefonunu bir iki saat keyif yap. ve en önemlisi, peeling!! peeling yaptır ve dediğim tuz olayını uygula sorunun kalmaz. Boşuna dememişler tuzlayayım da kokma diye :) inan eskilerin bir bildiği var. Tuzun olduğu yerde ne mikrop, ne bakteri, ne de toksik maddeler olur. Son olarak çantanda hep yarım litrelik su şişesi olsun. Şişe ya da matara her neyse içine mercimek kadar karbonat at suyunu doldur. Onu iç :) BUDUR :)
1- Önce dermaroller denen meretten alıyorsun ya da bunu özel hastanelerde de yapıyorlar. Yüzünde ki hasara göre 2,5 ile 0,25 mm arasında değişiyor. Onu uyguluyorsun.
2- Acnelys denen bir ilaç var, içerisinde retinoik asit ihtiva ediyor. Dermarollerden sonra onu kullanıyorsun ve dermarollerin açtığı mikro deliklerden içeri girerek ilacın emilimini %200'lere çıkartıyor.
6 ay boyunca kullanıyorsun bunları ve bebek gibi bir yüzün oluyor.
Yüzünün yağlanmasını istemiyorsan abur cuburu keseceksin, sabahları kalktığında yaptığın ilk iş 2 bardak su içmek olacak (başta zor ama alışıyor sonra vücut)
Acnelys yüz derinin anasını beller, pul pul döker derini ama sabret accuk 10 numara tenin olacak. Dermaroller dediğin olayı Google amcana sor :)) en az 2 litre su brooo
Hep babyface yüzüm olsun isterdim ama olmadı :D sivilceler geçti şu komedonlar kaldı yüzümü resmen belledi :D şimdi de sivilce çıkmaya başladı. Dermaroller ortalama fiyatı ne kadar ve evde kullanımda onun yan etkisi var mı :D şu an tam tatildeyken kullanayım acnelysi :D
Pürüzsüz cilde sahip olmak için neler yapıyorsunuz diye sorup duruyorlar bana da, çünkü cildim bebek gibi açıkçası memnunum ben. Pürüzsüz cilt için krem yerine bal maskesi yapıyorum. Çok da iyi oluyor cilt için. Cildi pürüzsüz yapan krem aramak yerine bal sürün.
Düzenli bir bakımla cildini 1 ayda düzelte bilirsin , benim sana önereceğim marka dermokozmetik ürünler içerisinde en beğendiğim marka olan " Babe " markasıdır..
genetiğin iyiyse iyidir, değilse bir kuru üzüm bile yesen dokunur, sivilce yapar. kendimden biliyorum, tatlı ve kızartma türü yiyecekleri kaldırmıyor yüzüm. fast-food, kızartma, şeker, kolaya elveda demen gerekiyor. en fazla haftada 1 olsun haydi. ve günde en az 1.5 litre su içiyorsan, doğru yoldasın. c vitamini tüket, bol sebze meyve ye. ne kadar temiz beslenirsen o kadar güzelleşir cildin, ama beş on gün değil, yaşam tarzın olmalı. onun dışında yüzünü ağır sabunlarla peelinglerle toniklerle kurutma lütfen, yağlı cilt kirli cilt demek değildir, o cildinin koruyucu doğal tabakası. günde bir defa, bebek sabunuyla yıkasan yeterli. haftada 1 gün de yüz için peeling ürünleri var, neutrogena pembe greyfurt serisindeki peeling çok meşhur ve güzel, bak altını çiziyorum haftada 1 kere, yüzünü aşırı çizmeden, hafif hafif uygula bunu. şu dediklerime 6 ay dikkat edersen cildin zaten kendini yenileyecek. hiçbir ürün bir kullanımda mucize yaratmaz, ya da cildine çabuk etki etsin diye haftada bir kullanılması gereken şeyi üç dört kullanırsan cildini çizdiğin, lekelediğinle kalırsın. sabır ve azim. kolay gelsin.
Hamur işi ve şekerli yeme şekerli şey çekiyorsa canın azıcık meyve ye. Bol bol su içmeye devam et. bebek şampuanıyla yüzünü yıka. aknelerini doktora veya kuaförlerin cilt uzmanlarına sıktırt. eğer sen sıkacaksan peçeteyle sık. peeling yap. yüzüne buz yap şoklandır, orjinal gül suyu sür. evinizi havalandır evdeki tozlar gözeneklerini doldurmasın. her gün sabunlamaya üşeniyorsan yüzünü sadece suyla durula o bile işe yarıyor yüzüne sadece peçete değir başka şeyler tozlu olabiliyor. burun kenarındaki siyah noktaları çıkarmak için gratis veya watsondan akne çıkarma çubuğu al ucıunda yuvarlak var akneye bastırınca kendiliğinden pırtlıyor ama banyodan sonra yapmalısın. vee en önemlisi çok maya ile az sirkeyle maske yap ben hep böyle yapıyorum ve kesinlikle kurtuldum cildim bebek gibi kupkuru olmaması içinse vaseline`nin sarı kutulu kremini kullanıyorum watsonda satılıyor kupkuru oluncada kırışıyor cilt
Benimde ayni sorunum var cildim biraz yagli çok olmasa da yaşım geregi siyah noktalarim ve sivilcelerim var tavsiyem bilmediğim adini duymadigin yorumlarini okumadigin temizleyicileri falan kullanma internetten okuduğun o meyveyi sununla karistir yüzüne sur maske yap falan onlardan da yapma ilerde yüzünde kahverengi lekeler cikabilir unutmaman gereken birşey var cildini kurutmakla siyah noktalarini geciremezsin erken yaslanirsin yapman gerekenlere gelince çok fazla kozmetik kullanmiyorum çok makyaj yapan biride değilim ama yüz temizlemek için bazi ürünler kullaniyorum mesela günde iki kere yuzumu tonikle temizlerim peeling yapabilirsin arkadaşlarına sorup cilt tipine göre kullandiklari ürünleri deneyebilirsin yaglanan bölgeler disindaki bölgeleri cilt tipine uygun kremle nemlendirebilirsin :))
Bak simdi sana ayda iki defa yapman gereken bir maske tarifi vericem o zaman butun siyah noktalarin gider zaten kuru ciltler haric her cilt tipine uygun 1 yumurtanin beyazini bir kaba koy sonra onu dudaklarinin ustu haric yunun her yerine sur sonra yunune bir kat (peceteyi ayirmiycaksin yalnis anlama) sonra bir kez daha yumurta beyazi suruyosun pecetenin ustune gine baska bir pecete koyuyosun sonra 15-20 dkk hic konusmuyosun bekliyosun ondan sonra peceteleri cikartip yuzunu yikiyosun artik hic aknen yok ama bunu ayda en az bir kere yapmalisin yoksa yeniden cikar en fazla ise ayda 4 kere olmali bende yapiyorum ve hic aknem yok
Önceden bende sivilce sorunlarım yüzünden aynı şeyleri yaşamıştım arkadaşım. Ama inan bana yüze onu bunu sürmeyle halledilecek bir şey değil bu. Benim önerim bu konuda uzman bir dermatoloğa başvurup onun dahilinde doğru ve bilinçli adımlarla hareket etmen. O sana en uygun önerileri sunacaktır zaten bundan hiç kuşkun olmasın :) Sen sadece git ve onun dediklerini uygula yeter. Benim 2 sene önce yüzümde o kadar çok sivilce ve siyah nokta vardı ki, inan bana sokağa iki adım atasım gelmezdi. Sonra doktora gidip durumumu anlattım ve o da bana roaccutane adında bir hap verdi. Kullanmaya başladığımda fazla ümitli değildim açıkçası fakat 2-3 ay içerisinde durum o kadar çok değişti ki ben bile inanamadım kendi halime. 6 aylık süren tedavim sonucunda da sivilce ve siyah noktalarıma gönül rahatlığıyla güle güle diyebildim. Bir daha geri dönmemek üzere :)
Bebek pudrası ve gülsuyunu karıştır. Macun kıvamına getir. Yüzüne sür ve uyu. Ertesi günün sabahında yıka. Bu maske yüzündeki fazla yağı alır ve temizler. Bu maskeyi haftada en fazla 2 kere uygulayabilrisn. Ayrıcada günlük yüz bakımı olarak peeling ve yüz temizleme jeli kullan. Daha güzel bir cilde sahip olursun. Siyah noktaların için buhar yapabilirsin. Sonrada siyah nokta çıkarma aletiyle siyah noktalarını temizleyebilirsin. Ben bunları denedim ve şu an cildim eskisine göre çok daha iyi. Umarım işine yarar.
benim o kadar kremim ve jelim var ki ama hic birsey fayda etmedi.. bir servet yatirdim nerdeyse... ergenlik yaslarda bende cok cekmistim sivilce, siyah nokta, puruslu bir cilt, kirmizi lekeler. Dermatologa bile gitmistim 3 sefer ama nafile! hic birseye fayda etmedi.. ustelik o yaslarda makyaj yapmama ragmen cildim yagli ve cirkin bir goruntuye sahipti.. sonra 20 yaslarda yuzume her aksam bicarbonate de sodium la yikiyordum ve yuz temizliciyle her aksam yuzumu temizliyordum.. sonra azalmaya basladilar, ama hala bitmis sayilmaz.. hala savas ediyorum kendi cildimle:) Bence sabit et ve vakit gectikce zaten onlar yavas yavas kaybolucaklar ve her aksam yuzunu uyumadan guzel temizle:)
Yüzünü temiz tutacaksın. Evet, en önemlisi bu. Yüzünü sürekli yıka. Sakın makyajla uyuma, dışarıdan geldiğinde ilk işin makyajını temizlemek olsun. Cilt tipine uygun jeller kullanabilirsin. Bol bol su içmen de çok yerinde olmuş, bırakıyım deme. Evde yapabileceğin ballı maskelerden de yapabilirsin ki hem doğal hem de cildini güzelleştirir. Siyah noktalar için peeling yapmadan önce cildine uygun olup olmadığını araştır. Nemlendirici kullanacaksan yağ değil, su bazlı olmasına dikkat et. Yediklerine de biraz dikkat et derim. Ama en önemlisi temizlik!
öncelıkle sıgara alkol duzensız uyku cıldın ve ınsanın en buyuk dusmanı özellıkle bayanlar ıcın.. malesef gözlemlerıme göre gencler sankı hıc yaslanmayacak gıbı sıgara agızlarında emzık gıbı. ancak özellıkle kızlar 24 yasından sonra hızla ınıse gecıyorlar hucrelerı bozulmaya baslıyor genetık olarak hızlı bır sureclerı var cevremde cok kız bılıyorum 16 yas hallerınıde 25 yas hallerınıde bılıyorum ınanın cogu 35 lı yaslarda görünüyor kendılerı cok kabul etmesede. öncelıkle cıldınıze bakımın en onemlı yolu bol su tuketın. yanı 1.5 lıtre ıdeal. sonra cıldınıze zaman zaman yogurt ve meyve kürlerı yapın. cınko kapsullerı ya da cınko ıcerıklı sulfur ıcerıklı kremler kulanın. gül yaprakları toplayıp bunları golgede kurutun daha sonra bunlardan 5-6 yapragı ve bır tutam bıgday cımını 5 dakıka demleyıp cıldınızı temızleyın mumkunse esı bır sprey kolonyanın ıcıne kayup buna tulbentle suzup sprey seklınde uygulayın kalanı dolaba koyun hemde serınletıcıdır
Bulunduğun şehirdeki bakım marketlerinden birine gidiyorsun kendine cilt tipine uygun (istersen internetten araştır) güzel bir maske+sabun+bakım kremi alıyorsun. sonra haftada bir kere (youtubeden bulabilirsin) pirinç maskesi yapıyorsun her gün maskeni yüzüne uygularken de içine 1 çay kaşığı toz şeker koyup peeling yapıyorsun (bacaklara filanda yapabilirsin kilolu olmama rağmen :D pürüzsüz benimki) sonrada işte sabunla yıka kremini sür. Kremi de yağlı ciltler içinde al parlak osman gibi gezme :D gündüzleri de dışarı çıkarken makyaj bazı ve transparan pudra uygula parlamazsın. Kolay gelsin.
Bu dediklerimi yaparsan 2-3 haftada sonuç alırsın.
Makyaj ve kozmetik ürünlerinin her türlüsü işe yaramayacaktır biraz reklam biraz da başka bir şey bilmediğinden insanlar böyleler, ha iyi ürünler yok mu var ekonomik durum yeterse neler var ama pazardaki 3.5 liralık fondöteni kremi kullanan insanlar öncelikle yorum yapmasınlar, karaciğerin dokusu yüze vurur şaşırtıcı ama evet yani beslenmende geçiyor yüzün biraz da genetikte daha bilimsel araştırabilirsin bu konuları makyaj suları maskeler vsvs. daha kötü bile yapabilirler kimyasal değil doğallık lazım ki geçici değil kalıcı olabilsin
Beeen! Tabi bunlar genetik ama cildim kuruya dönük normal tipte ve sıvılce putur sorunu yok. Sadece özel günlerde tek tük. Yüzümü makyajdan güzel arındırmaya çalışıyorum peeling falan yapıyorum garnıer saf ve temızı begenıyorum cilt tipim kuru olsada :) sonrasında serum ve göz altı kremı kullanıyorum. Olay ve loreal bu konuda başarılı :)
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla 6 yorumu gör
Gizli Soran
+1 yıl
garnier saf ve temizi birkaç kez kullandım kullandığım zaman sivilce de vardı 2 tane kullandıktan sonra 1 2 tane daha çıktı ciltte sivilce varken peeling yapılmaması gerekiyormuş doğru mu ki sivilceler tamamen geçince mi kullanayım ne dersin
Evet garnıerin pure actıvıe diye bir roll onu var bilyeli sivilce kurutmakı etkılı hemde kapatıcı ben çok begenıyorum onu deneyebilirsin. Evet sıvılce varken peelıng yapman oranın mıkrobunu diğer yerlerede taşıyabilir.
avon akneye meyilli ciltler için jel ve kil maskesi kesin ve kesin yüzü prüzsüz ve süper yapıyor ha bide oriflame essentials fairness yüz beyazlatıcı set kremi yüzü kaymak gibi yapıyor hem beyaz hemde pürüzsüz yapıyor temiz ve pürüzsüz bir yüz için fondotenimi çöpe attım bb krem hem yüzü mahvetmiyor hemde nemlendirici özelliği olduğu için dolaşımı açıyor.
benim cildim puruzsuz hatta bebek gibi onuda cok kolay elde etmedim. gunde 3 kez yuzumu yikarim, 2 krem kullanirim, gunde mutlaka maske yaparim, gunes kremi kullanirim hemde en guclusu, gunesten hep uzak dururum. Bu arada yagli bir cilde sahibim tek cozumu yuzunu temiz tut yika inan bana iyilesecek. Bide diyetini degistir. yuzune uygun kremler al. Olmazsa doktora git ilac kullan :)
Pervin Buldak Hanımefendiden denediğim ve onayladığım bir tarif.. • 1 yemek kaşığı bal • 2 yemek kaşığı havuç suyu ( rendelenmiş havuçtan elde edilir) • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı, 3 damla limon… 20 dakika bekletip ılık suyla yıkamak... Maskeleri akşam yapmanız iyi olacaktır
Sabun kullanma bence yüzüne. Eğer durumun varsa dermokozmetik markaların yüz temizleme jeli peelingi nemlendiricisi falan kullan. Cok para dökmek istemiyosan neutrogena iyi bir marka bugün ve yarin % 50 indirim var onun günlük peelingini tonigini al. Eğer lekelerin varsa da acnelyse öneririm o benim yüzümün yağlıdan karmaya dönmesine sebep oldu hemde lekelerin çoğu gitti
Hiçbişey siyah noktaları tamamen geçirmiyor. Doktorların sivilceler için verdiği zoretanin haplar var 2 hafta kullan sivilceler için 6 ay kullanılıyo. Patır patır hepsiii dökülcek pudra lı gibi olcak burnun. Tabi siyah noktalt dökülnce gözenekleri kapatmak için güzellik merkezlerindeki uygulamaları yaptırki yeniden oluşmasın
bildiğim kadarıyla cilt yapısı aile genine bağlı yani aile genelinde ciltte herhangi bir bozukluk olmayınca kişiye de yansımıyor. onun dışında sigara kullanımı cildi soldurur rengini alır. bol bol su tüketmek hem cildi kuruluktan arındırır hemde canlı bir görünüm katar. uyku düzeni çok önemli cilt için. belirli saatler arasında salgılanan hormonlar cildini daha iyi gösterebiliyor.
En İyi Görüşler