Hayır sakınca yok gayet doğal bir şey
Evet sakınca var, türbanlı kadınlar topuklu giyinemez
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Gerçek bir tesettürü, hakkıyla yaşamak isteyen kadının bir kere bunun yanlış olduğunu idrak edebilmesi lazım. (İşlerine gelmeyen takımı, tenzih ederim bu durumdan)
Tesettürün bir emri bir gayesi var. Yürüyüş bile önemli iken, ayaktaki o ses herkesi kendine çekmeyi başarır.
Dinimiz doğru bulmuyor, araştırılıp bakılabilir. Tabi isteyen istediğini giyer, takar. Kimseyi de bağlamaz.
Selamun aleyküm , Nur suresinde Allah böyle buyurmuştur '' Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!'' Tesettürün kaideleri anlatılıyor ve sonra da ''Gizledikleri zinetlerini belli etmek için ayaklarını yere vurmasınlar '' Bir tesettürlü hanım baştan aşağı tesettürü sağladıktan sonra ayaklarına topuklu ayakkabı yürümemeli, zira bu yasaklanmış. Müslüman edep ve vakar ile , böbürlenmeden yürümeli.
23.50
"Saklı zinetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki felaha eresiniz."(Nur, 24/31) Tesettürün amacı zaten dikkat çekmemek ses çıkaran topuklu caiz değildir bir çok fetva var bunun hakkında araştırmanızı tavsiye ederim
Kimse iki gramlık buğday tanesi büyüklüğündeki kuş beyni ve mide bulandırıcı cehaleti ile fetva patlatmasın.
Fıkıh nedir, fakih kime denir sorularınin cevabını bile bilmeyen angutlar* aptal*aptal* fetva patlatıyorlar.
Fetva vermek fakihlerin işidir.
Ayak takımınin değil...
İslam'da sana göre bana göre olmaz.
İslâm'ın kaideleri yazılı metinlerdir.
Kur'an-ı Kerim'dir,
Sünnet ve hadisi şeriflerdir.
Bunlar da aleni ve ortadadır.
Dininin hükmünü merak eden açar okur tatbik eder.
@soran kişi sen de kendince çıkış yolu arama.
Topuklunun davetkarligi ve arzulatıcıligi ortada...
Cevap
40Cevap
Isteyen istediği kıyafeti istedigi giymekte özgürdür. Allah nasıl giyinmemiz gerektigi konusunda bize bilgiler vermiş. Evet bazilarimiz bunu tam uygulayabiliyorken bazılarımız da yapabildikleri kadar uygulamaya calisiyorlar. Onun için turbanli kizlar topuklu giymemesi gerekiyor diye bisey soylenemez. ona bakarsan makyaj da yapilmamasi gerekiyor parfüm sıkılmasi da istenmiyor. Ama herkes yapabildigi kadar dine uygun giyinmeye çalisiyor.
abi çok şık duruyor ya :D ama 46 numara ayagı olanlar gıymesın :D
Katılıyorum :D :D
Allah'tan ayaklarım 37 numara :D
birde şey var ayak 46 no ayakabı 42 ayakabı hayata kusuyor
erkeklerin %90 nına sor ıyyyy der ama tüm erkekler etkilenir :D ayaktan
benim umurumda bile değil istediği şeyi giysin ama dini açıdan gösterişten kaçması gerekmiyor mu bu insanların?
Türbanın asıl amacı eşin dışındaki erkeklerde cinsel istek uyandırmamaktır. Ben mini etek giydiğimde erkekler bundan tahrik olur ve günaha girerim peki topuklu ayakkabı hangi erkekte neden cinsel istek uyandırsın k?
Topuklu ayakkabılı ince elbiseli türbanlı mini etekli bi kızdan çok daha çekici bence
Kesinlikle
Türban dediğimiz şey dikkat çekmemek için gerçekleştirilir
Topuklu ayakkabı çok dikkat çeken birşey. Tesettüre de dikkat çekmememek icin girilir. Çok abes durur
Bence hiç farketmiyor topuklu tüm kadınları çekici gösteriyor ne yakışıyorsa onu giy 🤙🏼🌺
Ya artık moda oldu
Türbanlı olup yazın bikini giyen var
Bence de. İnsanlar artık bunları aşmalı, türbanlıyız diye nefes almayalım o zaman
Bikini biraz abartı olmuş gerçi :D
Yok be. Benim ve ablamın ortak aRKadaşı var. Kız çok güzel ve seksi. Denizde bikini giyer
Bence var nedeni islamda türban dar giyinmek vucudunu belli et tayt giy belden aşağı açık gez diye emir verilmedi şimdikiler türbanı moda yaptı zaten topuklu ayakkabıda karşındaki insanların bakışlarını üzerine çekivek
@Saw89 zaten her kim ne yaparsa kendine yapar Allaha hesap verecek kuranı biliyorum deme emin ol seni o ateşten kimse kurtaramaz İslam kimsenin oyuncağı olamaz biliyorum diyorsun bilmediğin cok şey size kalsa herşey selbest özgürlük diyorsunuz kendi halinde yaşayın ölünce gerçekler görüceksin zaten
birincisi serbest selbest diye bir kelime yok ikincisi zina yaptığımı kim söyledi üçüncüsü topuklu ayakkabı ile ilgili kuranda bir bilgi yok okudum kuranı zina yapan yapar eden eder bize düşmez cezasını Allah verir yargılamayın milleti Allahın ilk emrini yerine getirin okuyun biraz
şeriat devleti değiliz özgür herkes istediğini yapmakta zina yapanı asacak mısın günahta sevapta insan için şu bağnazlıktan çıkın artık din herkesin kendini ilgilendirir Allahla kul arasındadır zina yapıyor diye cehenneme gireceğini kimse bilemez kimsenin ayrıca ölümden sonrasını kim gördüde bu kadar kesin konuşuyorsun
@Saw89 her pislik sizin gözünüzde selbest Allah helal olmayan ilişkileri haram kılmıştır sen hangi kuranı okuyorsun kimin nereye gideceğini tabiki Allah bilir özgürlük diye diye her namussuzluk çıktı ortaya insanlar gerçekleri görseydi bu kadar kötülük olmazdı sen özgür yaşamaya devam et hayat senin hayatın insanlar özgür yaşıyor zaten onları kısıtlayan yok keşke şeriat olsay bu kadar hain hırsızlık zina olmazdı
bir insan çalıyorsa gözüyle çalar beyniyle çalar haramı işletmemek için şeriat getirirsen sadece olayları engellersin pislik içinde durur özgürlükten neden korkuyorsun sen doğru ol varsın sanan eğri sansın neden ilgileniyorsun insanlarla bu kadar topuklu ayakkabıdan girdik ayakkabı haram değildir yasak değildir kuranda böyle bişey yok
Din tesettüründe giyilmez.
Moda tesettüründe istediğinizi yapın sonuçta moda için kapanmıştır.
Altı kaval üstü Şişhane olur. Tesettürlü bir hanımın ayakkabısıda sade ve mütevazi olmalı "Seksi ve fensi"olmamalıdır.
topuklu ayakkabı dikkat çekermiş olum siz çarşaftan bile tahrik olan adamlarsınız topukludan olmanız normal ne biçim zihniyettir ya ortaçağddan bile geri ayakkabıdan tahrik olan var yıl 2020
Topuklu biraz dikkat çeken birşey. Giymemesi daha iyi olur. Ama başı kapalı alt taraf dar vs se topukluyu sorun etmesini garip karşılarım
Gösterişsiz olmalı, dikkat çekmemeli. Topuklu ayakkabı bu tanıma uymuyor.
Yani dindarlığa dikkat ediyorsa giymemesi gerekir.
Hadislerde var bu konu.
Erkeklerin dikkatini çekecek düzeyde ve yürüyüş şeklini değiştirdiği için caiz değil.
Dini açıdan soruyorsanız giyinmemeli çünkü bırak o topuğun çıkardığı ses ayağının görünmesi bile günah sayılıyor.. Ama normal şartlarda giyebilirsiniz tabi ki
Kadınların gerek namazda gerekse de namaz dışında ayaklarını örtmeleri farz değildir. Ancak takva açısından ayaklar da örtülebilir. Fakat örtmemek günah değildir.
Sorularla İslamiyet
Topuklu bir kadının süsünü belli eder tak tak tak tesettüre aykırı bence
tak tak tak derken topuklu ayakkabının sesini taklit ettin sanırım :D
bu ankette 2. cevabı seçenlerde ne bileyim abi yani biraz şey gibi
Yere vurdurup dikkat çekmediği karşıdaki insanların şehvetini arttıracak bir durum olmadığı sürece girebilir diye biliyorum
Kadınların topuklu ayakkabıları giymesi haram değildir. Ancak yabancı erkeklerin dikkatini çekecek şekilde ses çıkaran ve kadının yürüyüşündeki edeb ve vakarını etkileyecek şekilde topuklu ayakkabılar giymek caiz değildir.
Sorularla İslamiyet
Dislike atan ap talın amacı ne gelsin konuşsun düzgünce Fıkıh sitesinden bilgi yazdık
Yürüyebiliyorsa giysin. Ama çok zor iş valla bunlarla yürümek
Dışarda giyinmemeli ya günlük hayatta giyinenler var hoş olmuyor bence
neden bir sakıncası olsun o da yaşayan bir canlı ya insan
Kim nasıl istiyorsa öyle giysin ötekileştirmeye karşıyız.
Duruma göre değişir. Özel günlerde giyilebilir. Sürekli giymek bence tesettüre aykırı dikkat çekici
Yakışmıyor tesettürlü kadınlara topuklu ayakkabı. Başında ayet taşıyan hanımlara topuklu ayakkabıyı yakıştıramıyorum
Buna kimse karışamaz herkesin zevki başka nasıl rahat ediliyorsa onu giysinler 😊
Dinimize göre giyinmemesi gerekiyor ama herkes kendi bilir cünkü bende giyiyorum cokta seviyorum. Fotodakilerde harikaymis.
Giyebilir ama sadece ayakları görünecek şekilde dolayısıyla caiz değildir
ben çok severdim. tabi yıllar öncesinden
Giysin canım nolcak sanki
Bir hadis var deniyor ama ben denk gelmedim. Konuşmak istersen buyur gel
Peki..
Hayır kesinlikle sakınca yok
giyenler +1 ... giysin.. giy..
Kurana göre öyle evt, erkekleri tahrik edermiş
Hayır neden bir sakınca olsun
Tesettüre aykırı olduğunu düşünmüyorum
Kendi tercihiniz
Gayet. normal giymesi
Ben giyiyorum
Hayir neden olsun ki
Haklısın ama bazı inanlar tuhaf karşılıyor
Cok degisik insanlar var
İnsanlar özgürdür bırakın şu insanalrı
hayir normal bir sey
senin kendi seçimin bence yok
Kendi tercihi.
Bazısı abartıyor çok fazla
Giyebilir yakışana da güzel yakışıyor
Topuklu dikkat çekicidir, tesettürün amacına ters.
Yakıştırmıyorum
Hayır yakısabı giymeli bence
Giyer
Bence doğru değil
kim ne istiyorsa onu giyer kimseyide ilgilendirmez
Ne istiyorsa giysin
hayır yok neden olsun ki
Niye sakınca olsum canım özgür iradesi
Çok güzel bayanlar o durumda olan
Ne alaka
Allah allah
Anneme kızıyorum bazen bu konuda