Daha önce bir sorumda bu döneme ait hissedemediğimi söylemiştim. Gerçekten öyle. Dinlediğim müziklerden, izlediğim film/dizilere ve giyim tarzıma kadar hepsi vintage. Bu soruyu aslında kendim gibi birilerini görebilme umuduyla da soruyorum
Vintage giyim tarzı nasıl oluşturulur?

Vintage'ın ikinci el her parça için kullanılabilecek bir terim olmadığını söylemek başlamam gerek. Mobilyadaki gibi düşünün. Her mobilyaya antika denemez ama ikinci el mobilya bulmak kolaydır. Dolayısıyla, sürekli vintage giyinebilmek ciddi bir bütçe ister. İkinci el kıyafetlere yönelerek de eski zamanların tarzını yakalamak mümkündür. Fakat ikinci elde iyi parçalar bulabilmek de maharet ister.
Daha kolay ve el yakmayan bir yol ise retro giyinmektir. Retro diyebileceğimiz parçalar, günümüzdeki markaların eski tarzlardan ilham alarak yarattıkları yeni parçalardır. Örneğin, yüksek belli bol paçalı jeanler 70lere gönderme yapar, fırfırlı yüksek yakalı ipek bluzlar Viktoryen tarzı hatırlatır. Bu tarz kıyafetler giyerek de vintage giyimden almak istediğiniz hissiyatı almak mümkündür. Bu tabii ki bütçesi kısıtlı olanların tercih etmek isteyebileceği bir yoldur.
Vintage giymeyi tercih eden, yaşadığı zamana ait hissetmeyen kişiler genelde romantik, bohem, klasik diye tanımlayabileceğimiz kişiler olduğundan bu tarzlarda giyim de onları mutlu edecektir. Yani kıyafetlerin illa retro olması da gerekmez. Giyilen kombinin bu tarzı yansıtması da bu kişileri mutlu edebilir.
Bu tarzı geliştirmek için eski zaman fotoğraflarına, moda çekimlerine göz gezdirmek fayda sağlayacaktır. Bu tarzı saç ve makyajla tamamlamak hedeflenen hisleri yaşamak için önemli bir destekleyicidir.
Paylaştığım örneklerde yukarda bahsettiklerimin örneklerini bulabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim ❤