3 günde bir kuaföre gidip saçıma fön çektirmekten bıktım. Evde fön çekmek zor mu, becerebilir miyim bu işi ? Siz nasıl yapıyorsunuz? Fön çekme aleti ile kolay olur mu? Yardımlarınızı bekliyorum. Evde nasıl fön çekilir?evde fön çekmek
Evde fön çekme olayı zor mudur, fön nasıl çekebilirim?
Evde nasıl fön çekilir hiç zor değil. Saç ürünleri ve fön çekme aleti olduktan sonra oldukça kolay şekilde saçlarına şekil verebilirsin.
Evde fön çekmek çok kolay! Kolay fön nasıl çekilir?
evde fön çekmek
Evde fön çekmeden önce saçlarına şekillendirici krem uygulayabilirsin. Bu sayede saçların hem kolay şekil alır hem de saç modelinin kalıcılığı artar. Ayrıca fön öncesi krem uygulamak saçların daha parlak görünmesini sağlar.
Saçlarını fönlemek için saç tipine uygun taraktan faydalanabilirsin. Fön makinesini saçlarına uygun şekilde tutup tarakla şekil vermelisin. Fön çekme sonrası saç spreyi ya da saç köpüğü uygulamanı tavsiye ederim. Bu saç modelinin kalıcı olmasını sağlar. Bu şekilde kolay fön uygulamak çok kolay.
Fön çekme aleti ile evde fön çok kolay!
fön çekme aleti
Uyguladığımız yöntem kadar, evde fön çekmek için kullandığımız alette çok önemli. Bu sebeple fön makinesini iyi seçmemiz gerek. Benim en iyi fön makinesi tavsiyem Dyson'dan yana. Dyson Supersonic ile saçlarına evde kolayca fön çekebilirsin. Isı özelliği sayesinde saçları yıpratmıyor. Bu sayede saçlara fön çekerken yıpranır korkusu yaşamıyoruz.
Güçlü motoru sayesinde hızlı fön çekme imkanı sunuyor. Saç tipin ne olursa olsun evde kolayca fön çekebilirsin. Başlıkları sayesinde fön dışında başka modelleri de rahatlıkla uygulayabilirsin. Ayrıca tutuşu da çok kolay. Fön çekerken büyük kolaylık sağlıyor.
Düzleştirici kullanabilirsin. Benim saçlarım kıvırcıktır ama düzleştiriciyle mesela su dalgası kıvamına getiririm saçlarımı. Uçlarını da düzleştirdim mi çok rahat kullanabiliyorum. O kötü kıvırcıklığından eser kalmıyor^^ Şu düzleştirici ne mükemmel icat ya, yapandan Allah razı olsun :=)
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
düzleştirici kullanıyordum ama, fönden daha çok yıpratıyormuş. saçlarıma kıyamıyorum :)
Haftada 1 -2 kez özellikle saç uçlarına zeytinyağıyla falan bakım yaparsan bi sorun olacağını sanmıyorum. Eğer saçların kıvırcık değilse düzleştiriciyle tamamen düzleştir derim. Çünkü benim tanıdığım tüm arkadaşlarım saçlarına düzleştirici kullanıyor. Benim gibi kıvırcıklar da hafifçe üstünden geçip uçlarını düzleştiriyor işte. Çok yüksek ayarda düzleştirmezsen ve kaliteli düzleştirici kullanırsan saçlarının yanacağını sanmıyorum
Evet. Haftada 1-2 kez duşa girmeden 1-2 saat önce sür saçlarında kalsın sonra duşa gir yıka. Ha ayrıca fön suyu denen kozmetik spreyler de var. Duştan çıktıktan sonra saça sıkıyorsun kuruttuktan sonra düzleştiriyorsun. Saça verdiği zararı %60-%70 azaltıyor. Onlardan da kullanabilirsin.
Öncelikle doğru fırçayı bulman gerekiyor. Her saç fırçası fön fırçası değildir. Saç tipine uygun bir fön fırçası bulmak gerekir. Ayrıca saçının kısa ya da uzun oluşu kullanacağın fırçanın da ince ya da kalın oluşuyla doğru orantılıdır. Eğer ince telli ve uzun saçlıysan hacim vermesi için aralıklı dişleri olan bir fırçayı, kalın telliyse de sık dişli bir fırçayı kullanabilirsin. Fön çekmeye başladığında saçlarını eşit tutamlara ayırırsan işin daha kolay hale gelir. Ayrıca en alttaki tutamlardan fön çekmeye başlamak daha doğru olur. Taraga sacinini kıvırarak sarıp aşağıya doğru çekerek fonu cekmelisin
Ben babyliss saç düzleştirici kullanıyorum aynı kuaföre gitmiş gibi oluyo.. İstediğim model yapıyorum hatta saçımı kıvırarak maşa bile yapıyorum... Tamamen seramik olduğu için çok sık düzleştirmeme rağmen saçı kesinlikle kırmıyo :)) Tarakla kıvırcana fön makinası ile uğraşana kadar hem pratik hemde sağlıklı buluyorum :))
Duştan saçını tara ve önüne al. Saç kurutma makinesini bir elinde tarakla kullan. Yani tek elinle yavaşça saçını tarayacaksın: Tarağın hemen arkasından fön makinasını geçeceksin. Saçı kuruturken bir yandan da hafiften düzleşmesini sağlayacaksın. Durmadan bunu yap ve tüm saçın kuruduğunda normalinden daha düz olduğunu göreceksin. Üzerinden bir kere de düzleştirici geçersen bozulmaz.
ben bu konularda ciddi anlamda yeteneksizim düzleştirici aldım ve yapabiliyorum hemde 20-25 dakikamı alıyor ama tabi yeni moda olan kırık fönü beceremiyorum onun için 15 tl ye kıyıyorum kuaföre gidiyorum. ben yapıyosam yani herkes yapabilir bence.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
düzleştirici fönden daha çok zarar verdiğni duydum. oyüzden düzleştirici kullanmıyordum
Saçlarım belime yakın ve su dalgası denen cinsden orjinali , ben fazla fön çektirmem , ama şeklillendirici ile 20 dk mı alıyor . Zaten 3 günde bir fön çektirirsen de saçların yıpranır ..
asıl fön dha zararlı bunu biliyormusun? fön sacı kurutup telleri inceltiyor. benim saclarım düz herhangi bisey yapmıyorum düzlestirmek icin ama cok iyi biliyorum fönün zararlarını kaliteli bir düzlestirici alırsan eğer saclarının yıpranmadığını görürsün
İçi seramik kaplı düzleştiriciler var onlar saça zarar vermiyor ve gayette pratik düzleştiriyorsun saçını. Evde fön çekmek kolay iş değil ve çok zaman kaybı bence.
ben evde yapıyorum inan 5 dakikamı almıyor elidor şampuanını satın alırken yanında bir tarak vermişlerdi epeyce büyük iki elim kadar neredeyse onu alıp kafamı öne eğiyorum sol elimde tarak sağ elimde makinayla 2 dakikaya halloluyor herşey.
En İyi Cevaplar