Ne diyorsunuz bu işe?

Bu tamamen kültür meselesi.. Nasıl alıştırıldığına veya yetiştirildiğine bağlı bir durum.. Bir insanın çevresindeki insanların düşünceleri için bakımına özen göstermesini yanlış buluyorum.. Her gün 3 dakikasını duş almaya ayırıp yeni çamaşır değiştirmek - 5 dakikasını da sinekkaydı traşına ve parfümüne deodorantına ayırmaması o kişinin pasaklı olduğu - kendine duyduğu saygı ile ilgilidir. Çünkü bir insanın en fazla 30 dakika vaktini alır bunlar.. Her şeyden önce kendisi için yapmalıdır bunu çevresi için değil.. Bu olay Erkek - kız hiç farketmez sonuçta..
Çünkü iki senedir evden zorunlu olmadıkça çıkmıyorum. Kokmamaya özen gösteririm ama bunun dışında farklı kıyafetler giymeyi sevmem. Giydiğim kıyafet kirlenene kadar onu giyerim. Haftada bir banyo bana yetiyor. Erkeklerin koktuğunu düşünenler önce kendi temizliklerine ve kokularına baksınlar. Ben sigara içmiyorsa kötü kokan ve pis erkeğe denk gelmedim ama yüzünde 1 ton makyajla tuvaletten sonra elini yıkamayan bir sürü türk kızı var bu konuda türk kızları erkeklerden daha leş ve pislik.
Evet okadar azki onlardan, heleki belli bir yaşın üstünde ise hayat bitmiş onlar için. Ben daha 45 yaşında kılığı kıyafeti düzgün erkek görmedim hepsi b. o. k çuvalı gibi :))))
Hayatla mücadele veriyorlar. çalışıyorlar ihmal ediyorlar. sebep bu bence. aslında bütün yükü onlarda daşıyor ve mecburiyetle üstelik nedeni ise erkek olmak. bence bu.
Erkekler çok kolay hayat yaşıyorlar asıl mücadeleci kadınlar sabah işe gidip akşam dönmek mi mücadele
Bütün ağır işler erkeklere kitlenir her sektörde
Onlar kadınlardan fiziksel anlamda daha güçlü çünkü
Tebrik ederim çok gerçekçi ve Olgunca bir yaklaşım yapmışsınız
Çok güzel bşr yorum.. ellerine sağlık.. ama temiz olmak şart
@90isimsiz90
Daha güçlü olsa da daha çok yük bindiriliyor sadece fiziksel düşünme ofistede bütün zor işleri erkeklere kitliyorlar
Erkekler daha çok çalışıyor ve daha çok proje yapıyor , elinde tuttuğun telefondan dışarda gördüğün şeylere kadar çoğu şey erkek ürünü
Bu tabiki kendine bakmamaya bahane değil , her erkegin işi ağır değil
Cevap
86Cevap
Kişisel bakım temizliğime özen gösteririm, toplu taşımalarda ter kokan adamları ben de anlamıyorum. Giysiye de gelecek olursak, kimsenin janti giyinmesine gerek yok, uyum sağlamasına da gerek yok. Sanki kırmızı halının üstünde yürüyüp kameralara poz verecek halimiz var. Sade, temiz ve göze batmayacak olduğu müddetçe her giysi yakışır. 😊
Günde bir duş alırsan hem su faturana yüklü bir miktarda yansır, hem de küresel ısınmaya katkın olur. Onun yerine koltuk altını sabunlu su ile temizlemek daha tasarruflu.
Parfüm de sıkmamak gerekiyor. Ozon tabakasına kadar gidip deliyor. Özel günlerde sıkılsa bence yeterli.
Dikkat ettim de; kendisine sevgili arayan kitle, giyimine özen gösteriyor. Sevgili arayışında olmayanlar ise buna hiç dikkat etmiyor.
Öyle apaçi tipler gibi asla giyinmedim giyinmem de ( nedense kızların en çok sevdiği tipler bunlar ama ), takım elbise olsun da nasıl olursa olsun Mahmutpaşa Collection dan ucuza giyineyim diyen ve sonra sokakta yürürken kendini Polat Alemdar ya da Karadayı zanneden tiplerden de hiç olmadım olmam da. Üzerime yakıştırdığım herşeyi giyerim abartıya kaçmadan ama öncelikle temiz olmalı insan, sen temiz ve bakımlı ol ki üzerinde taşıdığın kıyafet de seni tam yansıtsın.
Günümüzde maalesef sık ve bakımlı olmak aynı zamanda giyinmek her geçen gün önemini kaybediyor.
Fakat yapan her zaman + puan alır diye düşünüyorum..
Saç sakal üst baş birbirine karışmış kişiler çok..
İşin ilginci tersini yapan insan (bakımlı şık) farklı olumsuz bir gözle bakılıyor. İsteyen istediğini yapsın ben yine bakımlı şık olmaya devam edeceğim.
İnsan temiz olmalı tabii ama hiçbir zaman yeni kıyafetler, güzel kıyafetler vs. giyinmeye çalışmam mesela. Çünkü bu gösterişten başka bir şey değildir. (Benim için) Herkesin bir gösteriş peşinde, bir şey kanıtlama peşinde olmamasını, mütevazı olmasını isterim.
Bakimima bakarım. Temizlik olsun ter , duş. Giyim ile ne alaka? Üstteki adam gibi giyinmeyi seviyorum tamam ama giyinmiyor. Salaş ya da o sıra ne gözüme geldiyse giyiniyorum. Şimdilik beni o takımı giyinmem için bir tetikleyici yok. Gerek varmı? Hiç yok 😂 rahatım. Kafam rahat , hayat rahat. Sıkıyor sıkıyor.
Kime ne gösterecek erkek günde 12 saat çalışan insanlar var bu ülkede ben değilim ama bu ülkede tek derdi evine ekmek götürmek olan insanlar ben o insanları her gün görüyorum ve helal olsun diyorum sadece bırak ter koksun paspal olsunlar adam gibi adam onlar çünkü kendine almaz eşine çoluğuna çoçuğuna alır
birazda imkan meselesi kardeşim bu. sen gidersin kendine 10 elbise alırsın bir başkası gider 1 elbise alır ve o aldığı 1 elbiseyi bir kaç ay idare etmek zorundadır. tabi kokma ağız sağlığı vs. gibi konulara gelirsek evet o konuda bakmaları lazım kendilerine.
Her gün yıkanıyorum suyu severim sular kesilince deli oluyorum deodorant kullanırım parfüm sıkmam alerjim var ama parfümüm var 5-6 tane yeri geldikçe alırım bulunsun yine de diye temiz olmayı severim bu yüzden hep eleştirilirim, bazı kızlar da kötü kokuyor, giyime gelirsek bir pantolon bir tişört iç çamaşırı ile birlikte saç kısa kestiririm çünkü daha rahat bakım derdi yok tasasızım
Bakımlıyım ama tipe baksan bakımsız dersiniz ama insanın içini kimse bilemez bilmiyorlar da üstüm saçım kokarsa deli olurum insanlara yaklaşmak istemem çok pis yerlerde bulundum evimiz ter temiz bulunduğum yerlerden çıkınca kendi bakımına özen gösteren biriydim çamur toprak toz pislikler ile iç içe bir yaşamım oldu onbir sene hala biraz var ama temizlik benim için vazgeçilmez bir eğlence 😊😊😊
Hanfendi 😃sizin ter kokunuzu siz hissetmessiniz başkası tarafından hissedilmesi gerekiyor yani ben ter kokmam diyen kişi yalan söyler erkek ya da kadın en ufak ter kokusu bile kokar parfüme boğulsak bile hissedilir ter kokusu dikkat etmek gerek her konuda
bakımlı kadın neden az? bok gibisiniz resmen şişkosunuz gt denen bişey yok diş fırçalama yok kol kılları desen orman gibi ustune kilolu halinizle yarım kot giyıyosunuz balına gibisiniz zombı suratınızı gizlemek ıcın 2 kilo makyaj yapıyosunuz bakımlıyız diyosunuz
Gündelik işte biraz paspalım, benim gibi bir cok insanda boyle lakin gün o kadar sıcak ki deo vs fark etmiyor ha kimisi var gercekten paspal burnunu kurcalar eli baska yerinde gezer oksurur agzini kapatmaz bu gercektende terbiyesizlik.
Ben paspalım. Ayrıca afilli kıyafet alacak param da yok. Kimsenin sevgisine ihtiyacım yok. Deodaranttan ve parfümden nefret ederim. Çünkü başımı ağrıtıyor. Günlük duş almaya çalışırım. En fazla ikinci güne sarkar. Bende durum bu.
Kendine bakan erkeği kadın nasıl elinde tutacak siz onu düşünün bence.!
Düşünsenize adam ekmek almaya çıkıyor dönüp sana bakıyor aklın gidiyor o adam sence çıkmalı mıdır?
😏
Öyle istersen böyle katlanmalısın
o nasıl bir şey? ne yani bakımlı kadın biriyle bir beraberlik sürdüremez mi? ya da sevgilimiz kendine bakıyo diye endişe mi duyalım?
Giyim ayrı bir konu temizlik ayrı bir konu. Diğerlerine göre çok paspal kötü giyilebilir, kendi tarzıdır, bunu eleştirmenizi doğru bulmuyorum. Ama pasaklı insanları ben de sevmiyorum.
Vallahi baştan sona kadar haklısın giyimi geçiyorum hadi durumu yoktur alamaz edemezde abicim bir adam leş gibi kokar mı az dikkat eder insan temizliğine
Katılmıyorum. Birazdan pantolonlarımı ütüleyecğim mesala. Günümüz şartlarında eşit sosyoekonomik şartlardaki insanlar çok benzer şekilde önem veriyorlar giyime kuşama.
Evet ya bu konudan ben de şikayetçiyim. Utanmasam deodorant dağıtacağım sokakta. Duş en fazla 10 dakikalarını alır. Ne bu iğrençlik ya :/
Valla ne diyelim kadınlar salsa demedikleri kalmiyor neyse rahat olun ben laf sokuyorum hepimizin yerine gordugum yerde
Erkeklerin tek derdi geleceğini kurtarıp düzgün bir yuva kurabilmek. Kızlar gibi evde yan yatıp modayı magazini takip edip sosyal medyada like kasmıyor erkeklerin büyük çoğunluğu. Kızlar işe girmese de evlenip yuva kurabiliyor
Kadınlar da çok farklı değil. Ülkede günlük duş alma alışkanlığı kimsede olmaz mı arkadaş. Bakımını geçtim duş al bari duş...
Para yok para yok para yok gelme komutanım gelme gelme gelme ben karizmayım karizma mıyım? Değil miyim?
Bencede bir erkek bunlara dikkat etmeli ama bizim erkeklerin çoğundaki düşünce beğenen doğal halimle beğensin
Giyim kuşam insana artı katar. Bunu bilmedikleri ya da önemsemedikleri içindir. Tabi herkes aynı değil...
Nice insanlar gördük, üzerinde elbise yok.
Nice elbiseler gördük, içinde insan yok demiş mevlana bu kızlar içinde geçerli
Kendimce özen gösteriyorum ama kendine bakmayan 2 metrelik aygıra kızlarına nasıl hallendiğini görünce hevesim kaçıyor...
Kadını erkeği yok ki bunun. Bazı insanlar deo roll on u bir ayakkabı markası sanacak kadar bilinçsiz.
neden bukadar uğraşalım. aynanın önünde iki saat geçirmenin ne anlamı var. kırk çeşit ayakkabı giymein ne anlamı var.
Özenli giyim neyse de temiz olun ya Allah rızası için
Çünkü burası Türkiye 🇹🇷 daha fazlasını bekleme he? 😂
grunge takılıp temizde olabilir insan... kimisi burun kıllarını bile almıyor ya.
Valla ben aylık saçına keratin attıran haftalık cilt bakımı yaptıran düzenli spor yapan biriyim bir karı kız peşinde koşacaklarına bir zahmet yapsınlar.
Itle kopekle cikip sirf sevdigi icin tum kusurlarini goz ardi eden kizlar yuzunden cunku adam zaten kusurlariyka kiz bulabiliyoken niye ekstra caba sarf etsin
Temizlik bakım ve tarz olmazsa olmaz ya hem erkekte hem kızda
Giyime dikkat edince de havalı zannediyorlar yaklaşmıyorlar yanımıza
Ah su genellemeler..
Bir cok insandan daha cok duzenli titiz ve ozenliyimdir.. :/
Kadınlar çok daha ucuza giyinebilirken. erkek giyim daha pahalı Caney. ondan
İstediğimi giyerim. Parfüm falanda kullanmam. Kokusu rahatsız ediyor beni. İsteyen buluşur, istemeyen buluşmaz. S*kimden yukarı, Kasımpaşa sokağı.
Deodorant kullaniyorum hergunde dus alırım temiz d3gilsede giymem galiba erkek değilim
Valla kusura bakma sizinde çoğunuz aynı ter kokusundan sınıfa girilmiyor 50 tane kız var. Burnumu kapatıp geçiyom yerime.
Sadece erkekler değil ya kız suratına o kadar makyaj yapmış ama dişlerini fırçalamaktan bir haber yani genel olarak insanlar pis otobüste herkese sakız dağıtacağım artık
aslında sadece erkekler demek pekte doğru değil kadınlar da aynı şekilde
Özellikle dışarıya çıkarsam mutlaka bakımıma özen gösterir ve her an hazırlıklı olurum.
Doğru söylüyorsun kızı erkeği yok insan bakımlı olmalı.
Ter kokmayan pek cok erkek var.. genele bunu demek yanlis olur.. buna katilmiyorum..
Çok haklı bir yazı fakat kızlar dada bakımını aksatanlar çok var
Alışmışlar öyle olmaya devam ediyorlar böyle kalmaya 😁😂
Çünkü erkekler ne giydiklerini önemsemezler. Bizim gibi ayrıntıcı değiller.
Yok, şahsen giyim konusunda üstüme tanımam, belki 30 dk evde giysi seçerim 😅
Maalesef öyle beni olduğum gibi sevsin felsefesi burdan çıktı sanıyorlar galiba
Bence Türk erkekleri yoğun iş tempoları yüzünden kendilerine vakit bile ayıramıyorlar
genel olarak evet erkek biraz daha pasaklı ama kızlarından pasaklısı mide bulandırıyor yüzü kolu kıllı tipler dolaşıyor alayı şişman spor yapan kadın çok az çok yemek yiyosunuz
benim için önemli bir şey giyinmek ne bilm dikkat ederim karşımdakine de dikkat ederim
Dolar yükseldiği için olabilir özen gösterme şeysi git gide düşer
basit bir kahve içmeye giderken bile saatlerce kızlar gibi hazırlanmıyorsak bu özen göstermediğimiz anlamına gelmiyor.
Bizim kadinlara iyi gorunme gibi bir gayemiz yok
Maddiyattan belkide ama çoğunluk pasaklı olduğu içindir :))
Akmam kokmam ama manikür pedikur de yaptiramam valla anfnfn
Günde 2 kere duş aldığımı biliyorum duş almadan çıkmam bir yere net.
Baban abin sevgilin öyle ise yapcak birşey yok
Biz öyle değiliz kezo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar