9 gü

Arkadaşım 'sadece arkadaşım' dediği çocukla birlikte olmamda haklı mıyım, yoksa haksızlık mı ettim?

Kızlar selam, akıl sağlığımı kaybetmek üzereyim, vicdanımla mantığım arasında sıkışıp kaldım. Yorumlarınıza çok ihtiyacım var, dürüstçe yazın lütfen.

6-7 yıllık en yakın kız arkadaşım (Nehir diyelim) hayatımda her zaman yol gösterici gördüğüm, çok değer verdiğim biriydi. Nehir’in hayatında uzun süredir konuştuğu, takıldığı bir çocuk vardı (Taha diyelim). Nehir bana Taha için her zaman "O benim sadece arkadaşım, dostum, aramızda bir şey yok" diyordu. Ben de onun bu lafına güvenerek Taha’yla arama bir mesafe koymadım ve süreç içerisinde Taha ile aramızda bir yakınlaşma oldu, hatta beraber olduk/yattık.

Ama bu olaydan sonra Nehir inanılmaz değişti. Meğer içten içe Taha’ya âşıkmış ve bizim yakınlaştığımızı/yattığımızı hissetmiş ama bana gelip dürüstçe "Ben bu çocuğu kıskanıyorum" diyemedi. Bunun yerine 1 hafta boyunca durduk yere krizler çıkardı, en ufak şeyden kavga etti. Ben arkadaşlığımız bozulmasın diye sırf sevgimden defalarca özür diledim, alttan aldım.

En son arkamdan Taha’nın attığı tek görünümlük fotoğraflarla "Ece’den tiksiniyorum" diye mesajlar attığını ve beni kötülediğini öğrendim. Yüz yüze geldiğimizde soğuk yapıp kaçmaya çalışınca ben durakta patladım, gerçekleri yüzüne vurdum. Kız lafla cevap veremeyince bana fiziksel olarak saldırdı, tekme tokat kavga ettik.

Ben de bana şiddet uyguladığı ve arkamdan iş çevirdiği için çıldırdım. Gittim Taha’ya Nehir’in arkasından çevirdiği tüm oyunları, attığı mesajları ve bana saldırdığını anlattım. Taha da bunu duyunca Nehir’i her yerden engelledi. Arkasından Nehir’e de çok ağır küfürlü bir mesaj atıp "Taha'yla yattığıma da pişman değilim, bir daha yüzüme bakma" deyip ipleri tamamen kopardım.

Şimdi durum şu:

1 Nehir bana en baştan "arkadaşım" dediği için Taha'yla yakınlaşırken vicdan yapmamıştım.

2 Ama yıllardır beni hep "haksız" hissettirmeye alıştırdığı için şu an masayı deviren ben olduğumdan içten içe özür dilemeliymişim gibi bir vicdan azabı çekiyorum.

Sizce bana fiziksel şiddet uygulayan ve ikiyüzlülük yapan 6 yıllık arkadaşıma gerçekleri Taha'ya anlatıp ağır mesaj atarak haksızlık mı yapmışım, yoksa meşru müdafaa mı yapıp hakkımı mı savunmuşum? Nehir şu an pişman mıdır?

Arkadaşım 'sadece arkadaşım' dediği çocukla birlikte olmamda haklı mıyım, yoksa haksızlık mı ettim?