Başsavcımız Ebru Cansu; "sırada Çağla Tuğaltay dosyası var." "26 yıl boyunca 9 savcı ve yüzlerce polis baktı. İki kez özel ekip kuruldu, yine de sonuç alınamadı." "Bakın, bu çok ağır bir ayrıntı; adeta sistematik yetersizlik iddiası." Bu kadar sahipsiz olmasına, bizler gibi başkaları tarafından sahiplenilmek zorunda bırakılmış olmasına, istese de yasal olarak kolayca nonfonksiyonel bırakılabilen yabancılar tarafından 26 yıldır savunulmak zorunda kalmasına üzülüyorum.. Cennet suyu ruhuna işlesin Çağla.
26 yıldır çözülemeyen Çağla Tuğaltay dosyası hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu kıza o kadar üzüldüm ki daha gençliğin baharında gencecik bir kızdı gerçekten bunu yapan gün yüzü görmesin ailesi ne kadar soğuk kanlı en çok annesinden sühpe ettim kızım güzel biri değildi diyen bir anne olabilir mi abisi İstanbul dışındaymış çağla abisinin arkasından hoşlanıyormuş izin vermemiş işte duyduğuma göre yakın olan biri yapmış çünkü zorlama yoktu kapıda
Kuzum o kadar doğru ki dediklerin olayda o kadar yalan dolan düzenbazlık dönüyor ki işimi gücümü bırakır bütün trollere sabaha kadar ağız payı verebilirim. x ve youtubeda da yakaladım mı affetmiyorum o kızın kanı yerde kalmayacak kral çıplak artık umarım özel ekip bütün çelişkileri görür.
Annesi susuyor sorun orada abisi ben yapmadım diyor ve o gün doktor randevum vardı dedi iptal mi olmuş gidememiş her neyse sorun demis annesi kalbimde kötü hiss var flan yarım saate içinde olmuş bu olay zaten annesinin gittiğini görüp cağlayi katletmiş sonra etiğini sirmiş tecavüz yok diyorlar sonra babası gelmiş eteğini indirmiş komşuları biz duymadık demişler nasıl olurda duymazlar kızın boğazını kesmiş
Valla uzucu bir olay.. garip ifadeler anlamsız suçlamalar var.. anne ile baba bir tuhaf duruyor anlatilablara bakınca herkes çok şey biliyor ama kimse bir şeyde bilmiyor gibi saçma sapan detaylar garip garip insanlar vs.. bir kere katil kesinlikle tanıdık o kesin.. alınan DNA kardan bir şey çıkmaması bana enteresan geliyor.. anneyle babanın olay örgusunde zamansal tutarsızlıklar var.15 dakikalık yerden 1 saatte gelmek gibi.. tepkisizliklerine bir şey diyemem her insan acıyı ya da şoku farklı yaşayabilir. sonrasında sacmalayadabilir. ama abi beni düşündürüyor başka şehirde olduğu aoyleniyor ispatlaniyor ama birsekilde olayı bildiğini düşünüyorum . abisinin odasında öldürülmesi girişte zorlama olmamasi. . vs vs.. cozulememside bana olay örgüsünün tasarlandigini düşündürüyor planlı gibi...
Gerçekten o kadar üzücü bir vaka ki, bu ülkede narin, rojin, gülistan ve daha binlerce kızımızın akıbeti saklanıyor.. Yürekli savcılara ihtiyacımız var
Bu dosya hepimizin içini oyan dosyalardan… 26 yıl boyunca çözülmemesi vicdanlara ciddi bir tokat resmen 🥺 Sistematik yetersizlik kısmına da çok katılıyorum, tam “adalet geç geldiğinde adalet değildir” örneği bu 💔
Ben umudun tamamen bittiğine inanmıyorum ama; dosyanın yeniden gündeme gelmesi bile önemli. Çağla’nın ruhu huzur bulsun, geride kalanlar için de gerçek adalet umarım artık gelir 🙏🕊️
Kuzum neler var neler Twitter yıkılıyor zaten. Annenin beyni olayın olduğu gün sanırım savaş - kaç moduna girmemiş, freeze moduna girmiş. Donmuş kalmış o yüzden hiç kızıma ne oldu diye sormamış, eve çıkayım gözümle göreyim dememiş, emniyete gidene kadar kızının öldüğünü bile bilmiyormuş yıllar sonra "katile seslen" denildiğinde iki çift laf edemiyor ama aynı anne o gün içine kor düşüp komşuyu eve kontrole gönderecek kadar da duygulu özel ekip inşallah çözer şu olayı.
Bir ara ağabeyden şüpheleniyorlardı. Hapisten çıkan birisi ölmüştü. Münevverin davasıyla ilgilenen muhabir vardı ya, o anlatıyordu youtube da. Senin anlattığına göre annenin davranışları gerçekten şüpheli.
Ay o da katıldı zaten programa.. artık neler yaşadıysa dosyasında birdenbire saf değiştirmiş, habertürk'ün yayınında izlediğim kişi o ise bu kadar saçma sapan ve körü körüne aileyi savunan birine o ödül nasıl verildi merak etmekteyim.. sanki bir gazeteciyi değil de azılı bir holiganı dinliyor gibiydim.. tartışmanın bile zevkli olmadığı türde insanlardan
Ya para karşılığı saf değiştiriyorlar ya da bir açığını bulup şantaj karşılığı. Münevver davasında da satın alınabilir kişi, o zaman bir açığını buldukları için saf değiştirmesi daha mantıklı geliyor. Yine de ekonominin kötü olduğu dönemde davasını da satabilir gazeteci. Ödülü olayın arkasındaki güçlü bir kişi verdirmiş olabilir. Belki de aileyi savunması aileden şüphelenilmesini sağlamak içindir, o da bir taktik olabilir. Karışık bir mevzu.