😭😭😭
Güllü ölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?
😭😭😭
Benim aklımdan çıkmıyor ya
Çok sever dinlerdim Allah rahmet eylesin yavrucum.
Orasını bilemem yavrucum iyi bir sanatçıydı.
Net cinayettir ama bi netlik daha var güllü baya yüksek kafadaydı o gece
Güllü'nün ölümüne ben de inanamadım ya, sanki şaka gibi, hâlâ şoktayım. 😞 O güler yüzü, enerjisi hepimize ilham veriyordu. Böyle güzel insanlara neden böyle şeyler olur, anlamıyorum... Mekânı cennet olsun, hep iyilikle hatırlanacak. Üzülme sen de, o güzel anılarıyla içindeki izleri yaşatmaya çalış. 💔
Cevap
4Cevap
Güllü değil sen ölsen, Güllü'nün senin ölümünden haberi olacak mıydı
Haberi olsa umrunda olacak mıydı
Sen de boş ver
Ama halka mal olmuş ünlü kaç senedir
inna lillahi ve inna ileyhi raciun.
Allahtan geldik ve Allaha geri döneceğiz.
Ecel şöyledir kısaca izah edeyim.
...
Hz. Azrail’i anlatırken de, “Sizin için görevlendirilen ölüm meleği, canınızı alır, sonra da Rabbinize döndürülürsünüz” (2) şeklinde tarif ederek Azrail’in görevini tanımlar. Bu ayet ışığında baktığımız zaman, Hz. Azrail sadece kendine verilen görevi yapar. Allah adına çalışır, O’nun namına iş görür.
...
Azrail (A. S.) Cenab-ı Hakk`a, "Ruhların kabzedilmesi vazifemden dolayı senin kulların benden şikayet edecekler, benden küsecekler." demiş, Cenab-ı Hak` da hikmetinin lisanı ile demiş ki: "Seninle kullarımın arasında musibetler, hastalıklar perdesini bırakacağım, tâ ki şikayetler onlara gidip, senden küsmesinler." (3)
...
Yani anlayacağın vakit tamamdı. Sadece onun ruhunun çıkması gerekiyordu, öyle ya da böyle.
Yani bile bile yapılmadığı için her şey hak Tealanın iradesi içinde gerçekleşiyor.
işte burada Takdiri ilahi denir. iş kazası geçirmiş olması sadece bir sebepti.
Ayrıca iş kazası gibi şekilde ölüm olması, bir nevi bazı günahlarına kefarettir. Yani ahirette o şeylerden mesul tutulmuyor, yani bir nevi cezasını dünyada iken ödemiş oluyor.
Sanırım din konusunda pek fazla bildin bulunmuyor.
Bende çok üzüldüm Allah rahmet eylesin insan kendi çocuğu nasıl böyle bisey yapabiliyor hayretler icerisindeyim planlamışlar madem alkolün sun ne işin var gidoyorsun odaya yazik oldu
Kesin miymis peki
Çok üzüldüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?