Bu kadın neyi anlatmak istiyor?

Hadise, yabancı bir kadının yaptığı pozu akım haline getirip aynısını paylaşmış. Fakat kendi fotoğrafına hurma ve tesbih de eklemiş. Sosyal medyada kimileri saygısızlık olduğunu söylerken, kimileri de sadece farklı bir yorum kattığını düşünüyor.

Sizce bu paylaşım normal mi yoksa gerçekten tepkiyi hak ediyor mu?

Benim düşüncem; bana anlamsız görünüyor, böyle bir pozda hurma ve tesbih kullanmak bana direkt saçma geldi. Sen niye ( dinimizi , ayaklar üstüne alıyorsun ) saygısız kadın

Sosyal Medyadaki Tepkiler ve Tartışmanın Özeti

Akıma katılım: Hadise, “challenge accepted” (meydan okuma kabul edildi) notuyla katıldığı Nicki Minaj akımı kapsamında masa üzerinde poz verdi ve bu paylaşım büyük ilgi gördü.
Dini semboller içermesi: Arka planda hurma ve tespihin varlığı, özellikle dini hassasiyete sahip sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekti. Bazı yorumlar, “dini değerlere saygısızlık” üzerinden eleştiriyi artırdı.
Sembollerle ilgili yorumlar: İlahiyatçı Prof. Dr. Mehmet Hayri Kırbaşoğlu, hurma ve tespihin kutsal semboller olmadığını belirtti. Ancak Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan bu detayı eleştirirken “yosmaca hareket” ifadesini kullandı ve sembollerin önemine vurgu yaptı:
“Hurma da kutsal değil, obje formuyla tesbih de kutsal değil. Ama sembolik. Semboller de sembol oldukları için önemli…”
Türk medyasındaki yankılar: TGRT Haber ve İz Gazete gibi yayınlar, bu paylaşımı “dini sembolleri aşağıda gösterme” sınıflamasına aldı ve tartışmanın toplumda hızla yayıldığını vurguladı.
Sanatçıdan açıklama yok: Bu paylaşımla birlikte yaşanan tartışmalara rağmen, Hadise’den konuya dair herhangi bir resmi açıklama gelmedi.