Danla Bilic, eski sevgilisi Berk Çetin tarafından yumruklanarak darp edildiğini ve tacize maruz kaldığını açıkladı. Uzaklaştırma kararı varken ihlal etmiş. Kadına şiddetin nasıl önüne geçeceğiz?

Danla Bilic, eski sevgilisi Berk Çetin tarafından yumruklanarak darp edildiğini ve tacize maruz kaldığını açıkladı. Uzaklaştırma kararı varken ihlal etmiş. Kadına şiddetin nasıl önüne geçeceğiz?

Bu soruya sadece haberin içeriğiyle değil, insan olarak da cevap vermek gerek çünkü gerçekten iç acıtıcı. Danla Bilic’in yaşadığı şey sadece onun değil, Türkiye’de ve dünyada binlerce kadının yaşadığı sistematik bir problem. Uzaklaştırma kararının ihlal edilmesi, kadının darp edilmesi, tacize uğraması ve sonra hâlâ bu insanların ellerini kollarını sallayarak dolaşması... işte asıl sorun tam burada başlıyor.
Kadına şiddetin önüne geçmek tek bir şeyle olacak bir iş değil. Bu işin yargısı var, eğitimi var, toplumsal bakış açısı var, medyası var, dili var. Her yerde yara var. Danla gibi görünür biri yaşadığında konuşuluyor, ama aynı anda binlerce kadın sessizce acı çekiyor, çünkü ya sesini duyuramıyor ya da inanmıyorlar. İşte o yüzden bu mesele “birinin başına gelmiş üzücü bir olay” gibi değil, hepimizin ortak utancı gibi görülmeli.
Ne yapılmalı?
İlk olarak uzaklaştırma kararı ihlal edildiğinde, bunun karşılığı sadece "bir uyarı" ya da "ifade alalım" olmamalı. Caydırıcı, gerçek cezalar şart. Devletin koruma kararlarını uygulamada etkin olması gerekiyor. Kolluk kuvvetleri bu konularda eğitilmeli, cinsiyet eşitliği dersleri ilkokuldan başlamalı. Erkek çocuklarına “erkeklik” üzerinden değil, insanlık üzerinden değer öğretilmeli.
Bir de şu çok önemli: şiddet sadece fiziksel değil. Taciz, psikolojik baskı, ekonomik manipülasyon... bunların hepsi birer şiddet biçimi. Ve kadınlar bunu yaşarken çoğu zaman “abartıyor muyum?” diye bile düşünüyor. Çünkü toplum, kadınları "dayanıklı olmak zorunda" diye kodlamış. İşte bu kodlamayı da kırmak gerek.
Medya ve sosyal medya da çok etkili bu konuda. Özellikle influencer'lar, sanatçılar, gazeteciler... Danla gibi biri çıkıp açıkça yaşadıklarını paylaştığında, bu aslında hem bir cesaret örneği hem de başka kadınlara “yalnız değilsin” mesajı. Ama ne acı ki, kadın şiddete uğradığında sorgulanan genelde o oluyor: “Ne yaptı da öyle oldu?” sorusu bile hala soruluyor. Oysa olması gereken tek soru şu: Bir insan, bir kadına bunu yapma hakkını nereden buldu?
Toparlarsam… Kadına şiddeti engellemek, bireyden devlete kadar uzanan bir sorumluluk zinciri. Sadece tepki göstermek değil, aktif olarak ses çıkarmak, destek olmak, yargıdan eğitime kadar her alanı değiştirmek gerekiyor. Çünkü bir kadına yapılan her saldırı, aslında hepimize yapılıyor. Sessiz kalırsak bir gün o sessizlik bize de gelebilir.
İçin acıdıysa, haklısın. Ve o acıdan utanmamalı, onu harekete çevirmeliyiz. Bu sessizliği biz bozarız.
Erkekler "psikopat seçmeseymiş o halde" diyerek kadınları suçluyolar ama ilişkinin başında nasıl bir "centilmen" gibi davranıp kızı elde edince "cellat" kesildiklerinden bahsetmiyorlar?
Bu tarz ilişkilerin başında erkek kızı elde etmek için ürkütmez ve özellikle ilk 3 ayda kendini beyaz atlı bir prens gibi tanıtır.. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı der, çiçekler alır. Öper koklar romantizm yapar. Kızı elde edince özellikle 6. aydan itibaren bütün kimliğini kızın gözleri önüne dökmeye başlar. Önceden hiç sesini yükseltmeyen adam artık sesini yükseltir hale gelir. Hiç eli kalkmayan adam kızın canını yakmaya başlar. Derken kır soğur ve ayrılır. Eziklik psikolojisine giren erkek bunu gururuna yediremez ve kıza taciz etmeye, kızı takip etmeye başlar. Kızın ayrılık kararını kendi öz benliğine (!) Yapılmış bir saldırı olarak görür ve bu ezik psikolojiden ayrılmak için ya kıza iftira atar, ya kızın resimlerini sağda sola paylaşır, ya kıza tacizde bulunur, ya kızı yaralar, ya da kızı öldürür...
Sonra da sizler de "buse adlı bir genç kız bugün öğlen saatlerinde eski sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürüldü" şeklinde bir haber izler ve üzülürsünüz.
Kimi densizler de, "banane, seçmeseymiş katilini" derler ama olaya kitabın başında bakmayı tercih etmezler.
Bile isteye "Ben aşiret istiyorum ben sert erkek istiyorum bana vursun istiyorum" diyen kızlar müstesna. Evet onlar hak ediyor maalesef şiddeti. Çünkü mazoşistler. Kendileri bizzat bunları istiyor.
Ama olayın başını bilmeden, adamı ve kızı bilmeden bir ilişki hakkında kıza suçlama yapmayın. Kız, ilk başta bi centilmenle sevgili olduğunu sanan masum bir kuzu olabilir.. Ayrılma kararı vermesi sonucu bu kurt tarafından acımasızca şiddete maruz kalması hak ettiği anlamına gelmez..
Ah be güzelim, bu olay gerçekten kan dondurucu. Kadına şiddet, toplumun en karanlık problemlerinden biri maalesef. 🥺 Bu konuda caydırıcı cezalar şart! Yasaların uygulanması, kadınların korunması için güçlü adımlar atılması lazım. Eğitim, farkındalık kampanyaları ve kadınların kolayca ulaşacağı destek mekanizmaları da şart. Birbirimize destek olmalıyız, duyarsız kalmamalıyız. ❤️ #KadınaŞiddeteHayır
Cevap
74Cevap
Çok üzücü ve korkutucu. Caydırıcı cezalar ve düzgün aile eğitimi şart.
ülkede adalet yok.. katilere tecavüzcülere idam gelmeli kesin
Kadınlar kendi değerini ne zaman bilirse bu şiddet işte o zaman azalacak ve bitecek gadası
Sevgili hemcinslerim, bu sorudaki erkek yorumlarını okuyun ve Türk kadını şöyle böyle yabancı kadınlar melek melekk diyen erkeklerin gerçek yüzlerini görün. Kadına devamlı suç bulan, erkeği daima haklı gören kokuşmuş içlerini görün. Bunlara anne bacı da sökmez, babası annesine şiddet uygulasa bir tokat da bunlar atar, unutmayın. Lütfen her adımınıza dikkat edin, tanımadığınız insanlarla iletişim kurmayın hele bu siteden sevgili olur mu diye düşünmeyin bile. İçleri kokuşmuş hepsinin, Danla gibi maddi gücü sağlam olan biri bile kendini korumadıysa sana bana ne olur onu düşünün. "Beni seviyor ondan kıskanıyor" "kıskanmayan erkek gevşektir sevmez" veya "bana kızınca bağırıyor sonra özür diliyor" gibi mağaradan çıkma düşünceleri desteklemeyin. Daha 1 hafta önce 14 yaşındaki öldürülen kız suçlandı neden sevgilisi varmış diye, unutmayın. Bunlara gerekirse selam bile vermeyin.
Teşekkür ederim, umarım kadınlar değerlerinin farkında olur ve ona göre yaşarlar💖
Neyse ne anlattığımı anlamayan, şiddeti öven biri daha.
Yorumlar iğrenç. Kadını sevmeseniz bile hak etti diyorsunuz çok kötüsün. Adam kızı takip etmiş kaç kez evine girmiş şoförüne ve kadına şiddet uygulamış sizin tek dediğiniz acaba kadın ne yaptı. burada suçlu varsa bütün bu pisliği yapan adamda. Kimse bu şiddeti tacizi hak etmez. Adamı haklı çıkarmaya çalışmayın.
Arkadaşlar tüm kızlardan bahsetmiyorum bende kadına şiddete karşı biriyim ama bazı kızların ne kadar saçma kriterleri olduğunu ve bu kriterleri yüzünden kendisi şiddete maruz kaldığını farkettim mesela yazma diyince yazmayan erkeğe prenses diyorsunuz git diyince giden erkeğe prenses diyorsunuz kısa boylu erkeğe prenses diyorsunuz ama ne kadar sizi zorbalayan sizi aşağılayan narşsist sizi çok yönlendirip size değerini vermeyen kişilere aşık oluyorsunuz sonrada ilişkinin ilerleyen zamanlarında bu yönetici ruhlu dediğiniz o erkeğin istemediği bişey yapıyorsunuz o tarz ş2ref yoksunu erkek bile denmeyecek kişilikler sizi darp ediyor umarım bu dediklerim yanlış anlaşılmaz ben kadın düşmanı değilim yaşanmış olaydan ötürü bunu yazmak durumunda kaldım
-bir kız bana yazma diyince yazmadığım için g2y ilan edildim kendi elimde olmayan tamamen genetik olan boyumla çok dalga geçildi ve aynı kız serseri biriyle çıktı ve kolunda morluklarla utanarak okula gelmek durumunda kaldı
TEKRAR DİYORUM KADIN DÜŞMANI DEĞİLİM AMA KADINLARIN BU SAÇMA KRİTERLERİ ONLARA ZARAR VERİYOR ONU BELİRTMEK İSTİYORUM UMARIM MESAJ YERİNE GİTMİŞTİR
@Emirnz ''yazma diyince yazmayan erkeğe prenses diyorsunuz git diyince giden erkeğe prenses diyorsunuz kısa boylu erkeğe prenses diyorsunuz ama ne kadar sizi zorbalayan sizi aşağılayan narşsist sizi çok yönlendirip size değerini vermeyen kişilere aşık oluyorsunuz''
Kim bunlar? herkes böyle değil. hem insan aşık olacağı insanı seçemiyor sırf o kötü birine aşık oldu diye başına gelenleri haketmiş olmuyor.
Erkeklerin yorumundan Türkiye'de kadınların aslında neden bu halde olduğunu açıklıyor.
Bu kadını ister tanamayin ister sevmeyin.
Ya sizin hiç mi anneniz yok. Hiç mi insan vicdani yok ya. Allah ıslah etsin hepinizi.
Sözde kadınları korumak için varlar ama tam tersine düşmanları gibi davranıyorlar.
Neyse siz üzülmeyin yarın öbür gün anneniz , ablaniz , kızınızın başına böyle bir şey gelirse biz gene ses çıkarırız.
Ümit ediyorum ki umarım bu davranışların yanlış olduğunu ve bir kadına asla böyle davranılmamasını düşünen adamlarda vardır.
Umarım böyle olan adamlar hayatlarında her zaman başarı olurlar
Kadınların şiddet görmesini t*cavuze uğramasını büyük bir şeymiş gibi görmeyen erkeklerin. Bu olayı gerçekleştirenden pek farkı yokdur. Terkar ediyorum Allah ıslah etsin.
Kadına şiddet Elbette kabul edilebilir bir şey değil. cezalar her türlü arttırılmalı. çok ağır cezalar gelmeli ve sadece bunlarla kalmamalı. ülkemizde telefonla site yoluyla para kazanan bir sürü dolandırıcı var şikayet edildiği halde hiçbir şey çıkmıyor içinden. bunların yakalanması lazım. ülkede Hırlı Hırsız ne varsa üstüne gidilmesi lazım. trafik cezaları vs her şeyin bütün cezaların arttırılması lazım. Kural koymazsan her şeyin çivisi çıkar. Kadınlar canımız ciğerimiz Onlar her türlü korumalı zaten. Bu arada hırsız kadar dolandırıcı kadar soyan kadar onları koruyanların da cezasını vermek lazım. Kadın olmak zaten zor fakat ülkemizde kadın olmak ayrı bir zorluk zaten... sizi seviyoruz.. )
Hep öyle olur zaten adamla Gezer tozar parasını yer pulunu yer ondan sonra adamla yatar kalkar sevişir sıkıldığı zaman ayrılacağı zaman adam üzerine düştüğü zaman beni taciz ediyor der normal bir kadına inanırım da buna inanmam artık bir noktadan sonra da bu işi kullanıyorlar kimse kusura bakmasın zora gelen ya da zor durumda kalan hemen ortaya bir taciz kelimesi atıyor. Ne kadar doğru ne kadar yalan olduğunu bilemem bu kız zaten sosyal medya fenomeni görüşmediği adam kalmamıştır zamanında adamla videolar çekiyorum şimdi mi taciz ediyormuş
Evet
Kızdın belki ama ben yalan konuşmam
İyi o zaman gidip avukatlığını yapabilirsin mahkemede
Ya bırakın bu işi nerede değer bilmeyen adam var parsı için birlikte oluyorlar sonra şiddete uğradım su testisi su yolunda ben kimsesiz ünlü olmayan kadına acırım bunlar sırf kendini gündemde tutmak için şov yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar kendinizi kandırmayın
Yorumları okudum da gerçekten yorumlardaki erkeklerin verdiği cevaplardan ülkenin hali belli oluyor. Çoğu kadına suç bulmuş. Böyle bir düşünce yapisinda kadına şiddet bitmez, cinayetler bitmez. Herkes bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyor. Yorumlari okuduktan sonra gerçekten içim çok acıdı.
#kadınaşiddetehayır
Bu olay tam anlamıyla iç acıtıyor. Danla Bilic gibi milyonlara seslenen bir kadının bile bu kadar korunmasız kaldığını görmek, hepimize şunu gösteriyor. Bu mesele sadece bireysel değil, kökten sistemsel bir sorun. Yasalar var ama uygulanmıyor. Uzaklaştırma kararı var ama ihlal ediliyor, yaptırımı yok gibi. Kadına şiddet artık sadece “aile içi mesele” değil, düpedüz toplumsal bir suç ve acil çözüm gerektiriyor.
Kesinlikle öyle
Kadına şiddetin önlenmesi, sadece yasal önlemlerle değil, toplumsal farkındalıkla da sağlanabilir. Eğitim, medya, psikolojik destek ve güçlü bir adalet sistemi ile kadınların haklarını savunmak ve seslerini duyurmak çok önemli. Hem toplumda hem de aile içinde kadına saygı ve eşitlik anlayışının güçlendirilmesi şart.
Haklısın bide bazı kadınların erkek seçiminde dikkatli olması gerekiyor saçma sapan serseri keko bad boy diye tanımadıkları erkekler yerine beyfendi nezih birileriyle olmaları gerekiyor her beyfendi erkeğe de prenses dememesi gerekiyor baskıcı erkek yerine daha güvenceği erkek seçmesi gerekiyor!
Kadına şiddet, taciz hiç durmuyor..
Bir kadın sokak ortasında çocuğunun gözü önünde şiddet görüyor, bir Allah'ın kulu gelip yardım etmiyor. İnsanlık ölmüş denir..
Biz böyle bir insan olamayız. Sizlerin de kız çocuk evladınız var. Sokaklar tehlikeli, her yer uyuşturucu, alkol içen insanlar zarar veriyor.
Adalet olmayan ülkede her şey olur.
Susma, sustukça sıra sana gelecek.
@Charmelon Ne diyorsun lan sen?
@Charmelon Bütün deliler beni buluyor..
Kadına şiddetin önüne geçilme yontemi erkeğin anne ve babasından şiddet görmemesi. Bir araştırma vardı erkek çocuklar şiddet gördükleri zaman beyin yapıları şiddete meyilli olup ilerleyen hayatlarında şiddete meyilli oluyor yüzdesini hatırlamıyorum ama ciddi bir rakamdı. her şey ailede başlıyor ya da bitiyor
Özellikle erkeklerin yaptıkları yorumları iyice okusun hemcinslerim. Okusunlar da ibret alsınlar!
Kimse bana dokunmayan yılan bin yaşasın demesin. Dokunur, dokunacak.
Bugün Danla'ya, yarın da Ayşe'ye, Fatma 'ya..
Biz bu pislikleri toplumdan temizleyip, soyutlamadığımız, cezasız bırakarak aksine teşvik etmeye devam ettiğimiz sürece bu olaylar artarak devam edecek maalesef..
Kadına şiddete karşıyım tabiiki ama danla itici bir hanımefendi olayı pek samimi gelmiyor ve açıklamalarıyla duyar kasıyor yani bu benim düşüncem ama yapılan şiddet asla doğru değil bunlar dünyanın hiçbir yerinde önlenemez sadece cezalar ağır olursa birazda olsa önüne geçilmiş olur ama kafaya koyan cezası ölüm olsada yapar
Cevaplar beni bitirdi ya allahım ıslah etsin bunları... Bir kadın rahatsız edildiğini iddia ediyorsa öyledir aksini gözüyle görmeyen kimse iddia edemez... Aralarında ne geçmiş diyenlere soruyorum ayrılmışlar bitmiş gitmiş. Uzaklaştırma verilmezdi eğer böyle şeyler olmasaydı. Bu kadın bu korkuyu yaşamayı haketmiyor. Buna maruz kalmayı da... Hele halediyor diyenlerin yorumunu görmeyi hiç haketmiyor.
Yasalar adamakıllı işlediği zaman kadına şiddet olayında azalma olacak. Başka türlü 1 2 gün yatarım, çıkarım diye düşünen o kadar pis zihniyetli insan var ki. Yorumlarda bile gizliden gizliye şiddeti savunan asalaklar var. İlkel bir dönemde değiliz ki şiddetle çözüm bulmaya çalışalım. Bu aşırı derece ruh hastası erkeklerin arkasına sığındığı bir şey. Yasalar doğru düzgün uygulanmaya başlamazsa artık insanlar kendi savunma yöntemlerine sığınacak ve kaos ortamı oluşacak. Şahsen böyle bir ortamda bireysel silahlanmayı mantıklı bulmaya başlıyorum.
Şimdi burada o aşağılık herife bir şey söylerdim ama site kabul etmez o anladı kadına şiddet ancak ağır cezalar kurallar ile engellenebilir örneğin kadına masuma kaldırılan ellerin kesilmesi gibi Zaten gücünüz zayıfa yetiyor erkekse gitsin güçlü birine denesin noluyor kadınlar sahipsiz değildir
Önce adaletli vicdanlı biri ülkenin başına geçmeli. Sonra insanlara okullarda psikolojik dersler verilmeli, hangi insan tipi tehlikedir ve bu durumlarda ne yapılmalı diye. Dövüş ve silahtan korunma eğitimi lazım. Yine bu tarz durumlarda hukuksal olarak ne yapabileceklerini de öğrenmeleri lazım ki bi olay yaşadığında kimse korkutulup susturulamasın.
Bu kadın zamanında futbolculara mesaj atıp, sonra adamlar buna mesaj atmış gibi mesajları ifşa ederek ünlü olmuştu. Kendisi de bunu bir programda anlatırken "kaşarlık yaptım" demişti. Böyle biri için normal bir şey. Yine gündemde kalmak için yapıyor olabilir.
Hayır, yine kaşarlık mı yapıyor acaba diyorum. Belki de şiddet görmedi ama gündeme gelmek için gördüm diyor. Daha önce yapmadığı iş değil demek istedim.
Böyle erkekleri de anlamıyorum. Kadın istemiyorsa, arkana bakma sessizce uzaklaş. Kadın gibi, fiziksel olarak zayıf ve manipülatif bir canlıya bırak şiddet uygulamayı, fiziksel hakaret bile gereksiz ve haksızdır. Zaten yeterince zayıf varlık, sen bunları bir erkek olarak yapıp neden onu güçlendirip , sesini yükseltmesini sağlıyorsun. Yol ver gitsin. Yenisini bulursun.
zayıf olan erkek grip olunca bile ölüyorum diyorsunuz dayanıksızsınız
@bıktımminsanlardan sanırım çok kötü bir annesi olmuş ondan böyle konuşuyor
annesi bunu döverek eğitse böyle olmazdı
Öküzlerin insan , insanın öküz zannedildiği dünyada insan olmak için neden bu kadar inat ettiğim , tek anlamlandıramadığım gerçek.
Sıtkım sıyrıldı demek bile yetersiz kalıyor bazı şeyleri anlatmam için.
Sorun , çözülmek için vardır , fakat bununla mutlu olmakla ilgilenenler tekrara düşmekten vazgeçmeyenler.
Üzgün olmakla yetinmekten başka elimden bir şey gelmiyor.
Sol sağ. Sol sağ. Bum, nakavt misali diyorsun? Hmm, üzücü bir olaymış. Kadının savunması garipmiş. Satır satır yazdığı mısralarda aralarında ne geçtiği veya ne halt yiyipde karşısındaki insanı intikam duygusuna sokmuş, keşke onu da yazsaydı da biz de objektif olarak yorumlayabilseydik. Çünkü olayı bilmeden kadına şiddet ne zaman bitiyor demek. Doğal afetler sonucu yanan ormanlar ne zaman bitecek demek gibi bir şey. Sorry.
Kadın onu zorla takip etmemişse darp etmemişse erkek de bunu yapamaz. Ayrıca normal bir erkek intikamını gidip de şoföründen falan çıkarmaya çalışmaz başkalarına horozlanmaz. Derdini konuşarak çözmeye çalışır adam olan.
@flawsome25 Hmm, ben seninle aynı düşünmüyorum. Sigara gibi sevgili değişen influencerların yaşadığı problemler, benim veya toplumun sorunu olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca paylaşımının birinde" etrafta has erkek kalmamıştı" demişti. Aradığı erkeği buldu sanırsam.
Neredeyse herkes sürekli sevgili değiştiriyor o zaman herkes şiddet mi görsün ya da tehdit mi edilsin bu ne biçim mantık. Bunu normalleştirmiyorum ama sevgilin seni aldatıyorsa cinsiyet fark etmeksizin ona kafana göre şiddet uygulayıp etraftaki suçu olmayan insanlara hayvan gibi saldıramazsın. Erkeklerin pek çoğu da "düzgün kadın kalmadı, kadın dediğin şöyle böyle olacak" diyor O zaman biz de erkeklere saldıralım, herkes herkese saldırsın? Erkekler daha geçen gün kadınların yine bedeni üzerinde kalkmış söz sahibi olmaya çalışıyorlar, doğumlara karışmaya çalışıyorlar. Kadınların her şeyi niye sizlere bu kadar batıyor anlamıyorum.
@flawsome25 "Neredeyse herkes sürekli sevgili değiştiriyor o zaman herkes şiddet mi görsün ya da tehdit mi edilsin" cümlesi manipülasyon cümlesidir. Eğer insanların fiziksel görünüşüyle dalga geçersen, seninle bağlantılı olmayan kişilere salça olarak kitleni büyütürsen, bugün kimi linçliyoruz derdine düşersen, kendin gibi egomanyak bir sevgili bulursan, anlaşamadığın noktada şiddet görmen gayet normal ve beklenen bir eylem olur. Herkesin kendi hayatı seçimler beni ilgilendirmez doğal seçilim diye bir şey var.
Kadına şiddet önlenemeyecek insan varsa suç vardır hapishaneler hiç boşalıyor mu cezalar suçları azaltır ama yok etmez bu olayda da belki damla Biliç iftira arıyordur olayı takip etmiyorum ama ikili ilişkilerde ara bozuldijfan sonra erkek takıntı yapabildiği gibi ünlü bir ismin iftira ile millete rezil edebileceği ilk akla gelen şey belki de kadın doğru söylüyordur bilmiyorum
Bence en baştan sosyal mecralarda bile tehdit taciz eden kişilere düzgün cezalar verilirse bir daha cesaret edemezler. Ama bizim ülkemizde darp edeni ödüllendirirler , şiddet göreni ise aptal olmakla suçlarlar
Herkese ünlü muamelesi yaparak önüne geçebiliriz. Caydırıcı cezalar verilmeli. İki gün tutup sonra serbest bırakmasalar mesela. Mesela suçu kesin olarak bilinenlerin neden avukat talep etme hakkı var anlamıyorum. Niye savunuyorlar ki bir suçlunun neyini savunuyorlar. Duyduğum kadarıyla bunu yapan tutuklanmış umarım tekrar serbest kalmaz. Bir kadın olarak onun adına üzüldüm. Umarım hakkı ihlal edilen her insan sesini duyurabilir ve suçlulara hak ettiği ceza verilir.
Bir kadin eğerki eşinin ya da sevgilisini arkasından iş çeviriyorsa ve ahlaksızlık yapıyorsa şiddet en iyi çözümdür. Hatta desteğimi asla esirgemem kadına şiddete evet derim ama kadın gerçekten madur ise kesinlikle şiddet yapana şifdet ile cevap veririm bu benim yolumdur yargilayanlar seviim degilsiniz
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ nedion kardeş ne anlatiyon sen
Korkunç düşüncen 😨
@KelebekBlossom düşüncem korkunç değil aslında şiddet herkese uygulanır erkek kadın ayrım yaptım diye zannediyor olabilirsiniz ama yanildiniz eğer erkekte kadının arkasından iş cevirirse aynı şiddet tavsiyemdir kimse kimsenin arkasından iş ceviremez ve yanlış yapmaz bitti eğer pislikk yapicaksan s. g ayrıl ondan sonra ne b0k yersen ye
İlişkisini bitirmiş zaten erkek şahıs kabullenmemiş ilişkisini bitirmiş başkasıyla ilişki sevgililik yaşamak istemiş olabilir fenomen ünlü sonuçta onlar için ilişki çok kolay basit öpüşmek bile yanaktan gibi normal geliyor onlara adam hastalıklı şiddet uygulama hakkı yok neyse cezasını çeker beni ilgilendirmiyor kimsenin hayatı
Kız diyor ki ben boksörum yiyorsa şiddeti bana uygula azcik beyin kullanın yahu 😅😅
@MarllboroRed boksörler benim baş tacimdir
@MarllboroRed ama farketmez hepsini indiririm o ayrı ister boksör ister ninja kim kimi indirirse artik
Tamam sensin en büyük
Giriniz dm de yapınız sohbetiniz lütfen bildirim den rahatsız oluyorum
@KelebekBlossom kızım sen yoruma girdin zaten neyin havası bu bağ kopar bişey yap :D
@Nazeninn_ Şiddet hakedene uygundur haketmeyene yapılmaz burada bir ön yargı var belli ki ufak hata yapana şiddet uygulamak zaten doğru değildir bahsettiğim şey birinin sizi adam yerine koymamasi ve size rol yapması yalanla yaklaşmasi bunlar bana gelmez böyle insanla zaten konuşacak kadar da karaktersiz değilim ama sonradan kendi karakteri bozulursa biz de bunu uygun görürüz ilk başta uyarmamiza rağmen aynı b0ku yemeye devam eden bir insana ancak bu yakışır başka dilden anlasa şiddet değil gül çicek vermek olurdu ama günümüz insanlarına bir resim gösterip hayatı boyunca hiç unutmamasini sağlamak gerekiyormuş bunu anladık
Oha ne kadar korkunç birisin dövmeyi istiyosun Tevbe estağfurullah inanmıyorum cahilsin sen
Hayır ben olaya cinsetci olarak bakmam kardeş kadın erkek eşittir benim gözümde ben operasyondayken ne kadın nişancılar gördüm senin yanına gelir sesini duyamazsin saniyede kelleninalirlardi öyle insanlar vardı etrafımda sen kalkmişsin kadın erkek aynı guçte değildir diyorsun
Haberlerde senin gibi biri kafede yan baktın diye adamı öldürmüş aynı zihniyet işte çok kolay asker polis oluyorlar
Neyse siz yargılamaya devam edin millet birbirini kesmeye devam edecek sonuçta
Cahilsin sen hayatına girecek kadınlar yandı yicekler dayağı
Kadın düşmanı
Sen dediklerini yaoarsan ilk önce kendi hayatını s. mis olacaksın hem dünya hem ahiret de cezası olduğu gibi öldürmek dövmek çok günah ahh alacaksın hapisde var ve insanlara rezil olacaksın ayrılmak dır eğer aldattı ya da kötü davrandı ayrılacaksın bitti.
@KelebekBlossom kızlar muhatap olmayın, karşıda kaale alınabilecek üslupta bir insan yok.
@ᴀɴɢᴇʙʟᴀɴᴄ çok haklısın ama bizim elimizden gelen sadece yanlış olduğunu anlatmak. Bunu kabul etmiyorsa o artık bizi aşan bir durum.
Hâlâ yorumlarda kadının kişiliği hakkında saçmalayanlar var, seversiniz sevmezsiniz hiçbir şey bi insanın bunları yaşamasına sebep olamaz, Türkiye'de fiziksel ya da psikolojik şiddete uğramayan kadın yok, ünlü ünsüz herkes, çünkü kadına değer yok, ne yaparlarsa yapsınlar bir şekilde yırtacaklarını biliyorlar herkeste çok korkunç bi cesaret var, devlet gereğini yapmalıdır
Darp etmiş diyor. Ve hak etmiş demişler. Yazıklar olsun cidden. Hiçbir kadın hak etmez darp edilmeyi! Bu kafalar olduğu sürece bitmez siddet
o kadar haklısın ki, şurada bile öyle yazan kaç kişi var üzüldüm yazık yazık
Bunların ki taciz darp değil ayrılınca birbirini karalama.. yani sevgilinle kavga edersin barışmak için evin önüne gelir bunu bile tacize yorarlar. Ünlü olunca her şeyin telaffuzu farklı oluyor.. bunlar aşık olmayı da bilmiyor
Çözüm kuranda yasaklamis zaten sevgilik falan ama dinleyen yok hak etmis bi yandanda üzüldüm tabi kadina siddet almış başını gidiyor devlet ayakta uyuyor vatsa yoksa dıs siyasetle ilgeliniyor tablo acınası halde
sevgilisi olmayanlar şiddette uğramıyor sanki yabancı tarafından reddedildi diye uğrayanda çok kocası tarafından uğrayanda demek ki neymiş asla evlenmicekmişin şiddetin yüzde 70i evde oluyor
sizde şiddet gösteren küfür eden paragöz kızları seviyonuz sonra da neden paramı yedi attı diye ağlarsınız
eril olmak dövmek demek değil o dişi özelliği
aldatılınca ağlamayın o zaman
@Veyselmlkc bos ver muhatap olma ettim şikayet
Özgüveni eksik erkeklerle birlikte olursak böyle olur benim eski sevgilim de bana kızdığı bir an elini kaldırmıştı ama sadece elini kaldırdı korkutmak içindi sanırım o an soğudum bir daha eskisi gibi yaklaşamadım
Halkını millet ve zillet diye ayıran iktidar, insan canına değer yok. Cb hakareti söz konusu olsa beş altı kez tutuklanmıştı muhtemelen.
Hak etti yazanlar da öyle aşağılıksınız ki.
öyle cidden
Ağır psikolojik sıkıntısı olanlarla aynı havayı solumamıza sebep olan tüm varlıkları kınıyorum. Kadının arkasında durmayı bilemeyen, kadını korumayı bilmeyen tüm yönetmeliği kınıyorum…
maalesef danla kendi kendine bitirdi... Böyle yobaz, cahil ve kültürsüz insanları istiyordu kendisi, Umarım bir önce bunların önüne geçebiliriz.
napalım? sevgili olurken bize mi sormuştu? bi de mağduriyet edebiyatı yapıyor. kimsenin umrunda değilsin git işini polisle avukatla hallet bize ne?
Anne ve baba evladını kucağına aldığında egıtecek, he ruhunda canilik varsa var, agir cezalar verilmeli (kadın , erkek , cocuk sokak canları kime şiddet varsa agir ceza uygulanmalı )
Devleti yönetenler bu kıyıma bi çözüm getirmedikçe daha fenaları başımıza gelmeye devam edecek.. bunu zengin fakir flan olmayla alakası yok, hepimiz maalesef ki kurban adayıyız.. :(
Bu işin tek bir çözümü yok maalesef. Düzgün bir eğitim, adil bir hukuk sistemi, iyi bir ekonomik ortam ve aile yapısı olmalı. Bunların hepsi düzelirse zaten şiddeti filan konuşacak her olmaz.
Doğru adamı seçerek, efendi olana şans verip adam olmayanın peşinden koşmayarak öncelikle seçimlerinizi düzelterek bazı şeyler yoluna girer yoksa bk yoluna gidersiniz umurumuz olmaz
Her şey seçimle alakalı değil. Bazı insanların tipi bile o kadar düzgün görünüyor ki tavırları da çok profesyonelce, bunun cinsiyetle de ilgisi yok. Ben bile birkaç ay önce ilk kez sevdiğim birini yakın arkadaşımla tanıştırdım çünkü çocuk çok düzgün birisine benziyordu, sonunda doğru kişiyi buldum sanmıştım. Yoksa ben de şiddete meyilli bir erkeğin şakasından dahi normal biri olmadığını anlayabilirim. Neyse sonra en ufak bir kavgada içindeki deliyi gördüm ve o zamana kadar hiçbir şey çaktırmamıştı. T*cavüzle aileme zarar vermekle tehdit etti ve buna bahanesi neydi biliyor musun? Bunu da mecburen anlatacağım Çünkü siz erkekler genellikle sorunu kadında aramaya çalışıyorsunuz ben de sorunun ne olduğunu anlatayım. Biz bir uygulamadan tanışmıştık ve ben o uygulamayı zaten onunla tanıştığım için silmiştim, ondan da aynısını yapmasını istedim ama sonra tekrar onu kontrol ettiğimde uygulamadaki takipçi ve konuşma sayısının arttığını gördüm. Yani beni aldatıyordu ve ben de bu yüzden ona sövdüm. Ve sadece sövdüğüm için beni farklı şekillerde tehdit etti kendinden zorla özür dilettirdi küfür ettim diye ama kendi aldatınca aldattığını da inkar etti. Hayatımda tanıdığım en manipülatif insanlardan birisiydi.
Kadına siddet uygulayanlarin erkeklere karşı neden sesi çıkmaz anlamam , güçleri anca kadına yeter. Böylelerini *****%%%€€|£+|^}^~€~*~
"Kadın naptıda adam bu hale geldi" diyenlere allah kız çocuğu nasip etmesin inşallah amin allah her dişi canlıyı bu yaratıklardan korusun Amin.
Birisi, bana şiddet uygulamaya çalışırsa, kafasına s karım; geberip gitsin.
Yorumdakiker ağlamış resmen zeka seviyesi hat safhada
Kendisine koruma tutabilir. Yani burada ciddi anlamda sorun yaşıyorsa özel koruma tutabilirdi kendisi parasal açıdan gayet yerinde. Ayrıca özel ilişkilerinde ne yaşandı? Bilmiyoruz. Hükmü mahkemeler verir.
Kadınlar nerden buluyor aşık olup sevgili oluyor ki bu kadar sorunlu erkeklerle anlamış değilim niye sevgili oluyorsunuz ki sorunla insanla abi azcık kalitenizi koruyuz da sevgili olmadan önce iyi bir gözlemci olun yahu
Doğru olduğu kanısına nereden vardınız kaç kişi iftiraya gidiyor bu ülkede kadınlar yüzünden yasalar ve toplum sizin yanınızda
halt yemezse iftiraya da uğramaz
olmayın o zaman öyle kadınlarla öylelerini seçende sizsiniz
hak ediyonuz
Her ne olursa olsun kimse şiddeti hak etmiyor anlaşamıyorsan ayrılırsın biter gider bu kadar basit.
Neredeyse Her ünlü kadının sevgilisinden ayrıldıktan sonra böyle bir şeyler yaşaması tesadüf mü anlamış değilim
Ne ara olmuş gayet iyiydi heryerden çıkıyordu mutluydu dalgaya vuruyordu herkesi
haberlerde gördüm ben
Videoyu izledim ve çocuk doğru düzgün dokunamamış bile; sanki şakayla karışık itmiş gibi. Bunlar hiç samimi gelmiyor bana. Ha gerçekten öyleyse, cezasını çeksin tabii.
bana samimi gelmiyor sırf gundeme gelmek için herseyi yapıyorlar
Zengin erkeklerin parasını yerken, Danla sanki sizi düşünüyordu. Siz de onun adına üzülün şimdi.
Kadına şiddete karşiyim ama beni ilgilendirmiyor gidip koruma tutsaymiş valla o kadar ölüm şiddet haberi oluyor ki hiç paylaşim yapmiyor
Şuanki kızların çoğunun kriteri iri yarı dağ ayısı keko bad boy vb olmasını istiyor valla linç yesem bile umurumda değil iyi niyetli çocukları kovarsanız olacağı bu
sizin gibi erkeklerin gcrtünü shkmek lazım size öyleleri yaranır zaten hep kötü kızları seversiniz
@Bıktımmİnsanlardan günahım kadar sevmem kötü kızları senin gibi 2klına ss2ktuklarım anlamaz
senin gibi kıt zekalıların sevmeye hakkı yok zaten amnevladı
sana çok sokmuşlar kalmış içinde
@Bıktımmİnsanlardan yan yana gelsek ödün kopcak bana bişey yapmasın diye Uslu dur otur yerinde klavye delikanlısı
yanımda olsan bçğı sana sokar ölünüde çöpe atardım artistlenme boşuna canın bir kurşuna bakar 🤣
@Bıktımmİnsanlardan valla siz kızların çoğu 2ptal akılsız varlıklar her ne kadar sizi savunsam bile anlamazlar. 192yim Tanıştığım çoğu kız bana k0pek gibi itaat ediyordu sende karşıma çıksan köpek gibi itaat edersin yüzün s.. Kme denk geliyordur o kurşunu sende patlatırım Uslu dur yallah
boy deve de var bçğı soktum mu boy falan dinlemez yığılırsın yere uzunlar da denge problemi çok olur yaşlandın mı bastona dönersin 🤣🤣 anca arkama bakarsın sen aciz varlık siz erkekler aptal olmasanız sürekli dolandırılmazdınız sonra köşede zırlayıp durursunuz işte
hayallerini anlatma boşuna erkeklerin kız elde etme için ne kadar çabaladığını hepimiz iyi biliyoruz
@Bıktımmİnsanlardan önce konuşmayı öğren emb2sil 0.. çocuğu kolumu uzatsam anca bıçağı kendi gpptüne sokarsın tipini şeklini şemalini s. S2ktiğim benim gibi erkek görebilsen azgınlıktsn ağzın yüzün gevşer k2pek gibi bana çalışırsın 2ciz varlık seni
arkadaşım senden daha uzun mk malı boşuna övünmeye çalışma boyunla ağzını yüzünü kırarım senin gct lalesi sk kafalı kendini bi bck sanmışın iyice senden köpek bile olmaz kaşar
@Bıktımmİnsanlardan kendinde bir vasııf olmayınca anca arkadaşa yönlendirirsin demi burnunu yam2ultuğumun saçsızı senin gibi çok kıza tasma takıp gezdirdim Uslu dur
yönlendirme derken 😂 boyu senden uzun dedim diye mi kıskandın senin işini başkasına bititirmem bende senin gibi çok erkeği köpek ettim boşuna havlama
senin çirkin kel şişko kıllı olman beni alakadar etmiyor özgüvensiz kaşar
@Bıktımmİnsanlardan karşımda 40 saniye dayanmaz S1kerim o arkadaşını sen bu tipinle maymunlar bile b2kmaz emb2sil 0. Çocuğu
1.96 sen değil o seni shker aptal erkek
sevgilim senden yakışıklı ama kudur şimdi opru evladı
sana bakan kız anca travestidir
@Bıktımmİnsanlardan güç boyla aynı şey mi 2ptal p1ç 7 sene judoya gittim bırak 196 yı 3 metre arkadaşın olsun gene yere indirir kolunu boynunu kırarım uzun boyun tek avantajı direkt vuruş başka vasfı yok gücü boyla ölçecek kadar 2ptalsın
o da gitti 😂 mk andavalı
seni ikiye katlar ananın amnaGeri sokar
güç tabikide boyla doğru orantılı çivavada kangaldan güçlü o zaman mk 🤣
@Bıktımmİnsanlardan siz kızlar önce boy devede de var diyip sonra sevgilisinin boyuyla güç ölçecek kadar 2ptal varlıklarsınız
arkadaşımın boyunu söyledim sevgilimin değil anlaması kıt zekalı erkek cinsi
Ceza yok, kanun yok, esitlik yok. Adaleti saglayacak hicbir yok maalesef.
Birdenbire mi olmuş, öncesinde mutlaka davranışları ele veriyordur, niye devam etmiş?
Ünlüler bile sevgilisi tarafından darp ediliyorsa sıradan kadınlar napsın, gerçi ben pek inanamıyorum ünlülerin bu serzenişlerine çoğu reklam kaygısı güdüyor bence
Düzgün insan yetiştirerek var olanlarıda çevrenizden uzak tutarak
Her türlü şiddete karşıyım ama bunların dedikleri bana hiç samimi ve inandırıcı gelmiyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?