https:/haber/zafer-algoz-dunya-duzdur-973077.html

Kanıt istiyorsa bir sürü ilim ve pozitif bilime dair kitaplar mevcuttur. Kur' an-ı Kerim' in Türkçe meal ve tefsirini de öneririm. İkna olası yoksa da bir insanın siz ne yaparsanız yapın olmaz zaten çok ta üstüne düşmemek lazım. Tabii illaki bir örnek istiyorsa hemen açıklayalım.
Kur’an’da yerküresinin, geoit şeklinde yuvarlak olduğu da açıkça ifade edilmiştir. Şöyle ki; Yerin yaratılıp düzenlenmesiyle ilgili Kur’an’da yer alan “mehd=beşik, sath=düz satıh, firaş=sergi” gibi ifadelerinden, yerin düz bir tepsi gibi olduğu şeklinde anlayanlar olmuştur. Tabii ki, bu anlayış daha önceden var olan Yunan felsefesinin bir uzantısıdır.
Fakat Kur’an’da yerin düzenlenmesiyle ilgili Naziat suresinin 30. ayetine “Sonra da yeri döşeyip yerleşmeye hazırladı.” şeklinde meal verilmektedir. Ancak, “döşeme” sözcüğüyle ifade edilen kelimenin Arapça aslı “Deha”dır. Bu kelime, “udhiyye/udhuvve” kökünden gelmektedir ki, deve yumurtası anlamına gelip yuvarlaklığı ifade etmektedir. Aynı kökten gelen “medha” kelimesi deve kuşunun yumurtasını bıraktığı yuva anlamına gelir. Deve kuşu yumurtası, tam yuvarlak olmayıp elips şeklindedir.
İşte, bu ayette kullanılan “deha” kelimesi, diğer ayetlerin müteşabih (benzeşen) manalarını açıklığa kavuşturmaktadır.
Şunu da unutmamak gerekir, yerküresinin yuvarlaklığı, onun “döşek, sergi, beşik” olma özelliğine aykırı değildir.
Ne güzel soruya kendisini nasıl ikna ederiz 😂😂😂😂 boş ver
Teşekkür ederim 🤗
alın bunu götürün denizlere, çok basit ilkokul sorusu bu, dünya düz olsaydı çok uzaktaki gemileri nokta olarak da olsa görebilir olması gerekirdi. ama görüş mesafesine yaklaşan bir geminin önce bacaları sonra güvertesi en son karinası görünüyor. düz olsaydı en başta önbaşını görür en son da önbaşı kaybolurdu. gördüğüne de inanmıyorsa ilkokul hocasını çağırın bunun. ortaçağ papazları gibi konuşmasın. 😂
Cevap
8Cevap
Dünyanın düz olduğunu düşünen biriyle alay etmekten ileriye gitmezdim
Bilime inanmayanı ikna etmek zaman kaybıdır
zafer abi düz diyosa düzdür abi:))) üzmeyin adamı, ama bi görüşte dünya delikanlı olsa yuvarlak olmazdı der:))))))
şakalı bir şeylerdir. bu adamın buna inanacağını düşünmüyorum.
Tamam zafer senin dünyan düz diyip geçeceksin, uğraşmayacaksın yaşlı adamla
Tamam kendisi neye inanmak istiyorsa inansın
Trollük yapmıyorsa bir şey bilmiyorum 😅
Gündeme gelme çabası mı :D
İkna etmem her şey olabilir:d
reklam kokan hareketler
ikna etmem, adam haklı :)
Öz abim
O dediyse öyledir
Bu adam ikna olmaz
Bende y. rak gibi diyorum olmadigina hadi benide ikna edin
Bu adam aşırı itici ya