Tek bir söylem bile bazen benim için yeterli sebep olur..

Tek bir söylem bile bazen benim için yeterli sebep olur..
Bunun lise arkadaşı versiyonuna sahibim.
“dünyanın küre olduğunu, bize gösterilen haritaların doğru olduğunu nereden biliyoruz?” gibi bir soruyla gelmişti bir gün.
başka bir gün ise “victoria’s secret mankenlerinin gerçekten kadın olduğunu nereden biliyoruz?” sorusuyla geldi.
kesinlikle dalga geçmek için paylaşmıyorum. çok çok çok severim kendisini. çevremde her şeyi sorgulayan (bana saçma gelse bile) , zihninizi düşünmeye sevk eden birini hiç soru sormayan birine tercih ederim. canım arkadaşım🙂
Çok önceden bir çok şeye ön yargılıydım.
Bu ne olursa olsun, bana ters olan bir fikir duyduğum da sınırımı çiziyordum.
Bu konuda bu sınırı biraz aştım.
Bana ve düşüncelerime saygı duyduğu sürece engel değil bir çok şey.
Ama o'nun savunduğu benim hayatımı etkiliyorsa ve her seferinde bana müdahale ediyorsa işte o zaman "arkadaşım" olamaz.
Bu soruyu neden görmemişim tuhaf🤔
Arkadaş tercih etmiyorum pek 😄
Genel olarak arkadaşım yok varsın o da olmayı versin
Cevap
20Cevap
Yeter ki sürekli malum parti için olumlu konuşmasın ben bir şekilde atlatırım gerisini
Almanya bizi kıskanıyor
😂😂
Dün bütün gün arkadaşımla farkli görüşlerimiz üzerine konuştuk. Seviyorum onu bütün farklılıklarımıza ve farklı hayat felsefemize rağmen. Azcık sinir oldum onada bunları söylüyorum gıcık uyuz ama arkadaşım onunla çok eğleniyorum.
Arkadaşım olamaz
Dünya atmosferden düz gözükseydi
Astronotlar düz olduğunu söylerdi
Zira ilk defa duyduğum bir şeye inanacak değilim
Arkadaş olma konusunda da fikirler ayrı olabilir bu bizim arkadaşlığımızı engelleyemez
Yaa şarkıda dahi söylenmiş "dünya dönüyor sen ne dersen de" diye, bu şarkıyı ona armağan ederim.
Zıt fikirleri savunabiliriz ama aramızdaki saygı bitmemişse arkadaşlığımız devam edebilir.
Olurdum bence. Kafa kirik bunun deyip burnundan getirirdim kesin ama arkadas olurdum. Siyasi gorusleri benden tamamen farkli olan arkadaslarim var, yahudi, hristiyan, inancsiz, hindu arkadaslarimda var sorunsuz yasayip gidiyoruz birlikte. Turk oldugum halde irkci oldugunu savunan yabancilar ulkemizden gitsin diyen ama bana birsey olsa herkesten once yardima kosacak cocukluk arkadaslarimda var. O yuzden birinin dunya duz demesi arkadasligimizi sarsmaz.
Tuhaf tabularım var kendi içimde. Biraz fazla seçici olduğum için zor arkadaş edinirim fakat edindiğim zaman sağlam temelli olur. Böyle basit düşünceli bir insanla arkadaş olmazdım fakat şaka da olsa dediği cümle yine de laubali insanlara da gelemediğimden hiçbir türlü arkadaşım olamazdı bu kişi.
Dünya düzdür diyen birinin her konuda farklı bir bakış açısı vardır, olurum
Sen dünyanın nasıl olduğunu iddaa ediyorsun? Bana göre dünya oval
Bunu diyen biri zorlama bi şekilde "farklı biri" olmaya çalışıyor gibime gelir sevmem o tarz insanları ama yani arkadaşlıkta tek sorunumuz bu olmayacağına göre diğer kriterlerim uyuyorsa olurum asdf
Olurum ya neden olmayım onun kendi fikri bırak düz olduğunu düşünsün bana bir zararı yok nasılsa. Sevdiğim biri ise sırf bu sebeple arkadaşlık bitirmem.
Benim en yakın kuzum gibi sevdiğim arkadaşım katiyen astrolojiye inanmıyor. Bense tam tersi inanıyorum ve ilgiliyim. Birbirimize saygı duyuyoruz. Ve arkadaşız senelerdir. Yani fikirlere saygım var.
Bana dayatma çabası yoksa ve kendince mantıklı açıklamaları varsa ya da onun için bir anlamı varsa öyle hissediyorum demesi bile yeterli neden olmasın
Dine ve onun dogmalarına inananlarla arkadaş olabiliyorsam, bunu söyleyenlerle de olurum. Yeter ki diğer önemli kriterler uygun olsun 😏
Ne mallarla arkadasligim var fikrimin uyusmadığı ohoo buna takılacak olursam kgjdk cahil cühela konuşup da kanıtlamaya çalışmasın yeter
Illa her konuda ayni fikirde olmamiz gerekmez ama tolerant biri olmali yoksa yollu acik olsun uğrasmam
onu boş ver de 10 senelik arkadaşım ingilizce kelimeleri yanlış söyledigi için ayrılmışlığım var fdddddddg
Ohhoo reis su içme diyen dayılarla aynı topraklarda yaşıyoruz. İstesek de istemesek de..
Bunun diyen baya dikkat çekmek isteyen bir kişi olur ve kendisini bu şekilde ön plana atanlarla da samimi olmayı sevmiyorum. 😃
Saygı duyarım ama arkadaş olmam. Bir şeylerin boş yere diretilmesinden sabit fikirlilikten hoşlanmıyorum.
Öyle birisiyle konuşmuştum bir süre. Baya baya inanıyordu buna. Sonra karakteristik sebeplerden anlaşamadık da. İlginç birisiydi
Cahil ama inancı var derim
Ve tabiki olmam normalim insan sevmiyor birde sala*kana olacak yok abi kalsın
Olurum. Arkadaşlarımla tıpatıp aynı olamayız zaten. Farklılıklar güzeldir
Evet, olabilirim: Her şeye kuşkuyla yaklaşırım ve bilim, bugün için bilinenlerdir.
Olmayın valla bu konuyu bir yana bırakın aptal oluyorlar. Çekemezsiniz inanın.
Arkadaş kalsam bile kendisine karşı görüşlerim hayli değişir
Olurum. Nasılsa günlük hayatta da her insanla bakış açımız bir değil.
Dünya düzdür diyen biri seni de engizosyona vurabilir
Nasıl malum partiyi destekleyen biriyle arkadaş olmayacaksam bu da aynı şekilde
Önce gülerdim komik diye. Baktım ki ciddi uzaklaşırdım
Dünya düzdür diyen
Akpye oy veren
Burçlara inanan.
Düzdür abi der yoluma devam ederim. Geri kafalılıkta çığır açmaya gerek yok.
Böyle bir şeyi söyleyen birine denk gelmeden bilemeyeceğim.
Olurum. Onu bu yanlisindan döndürmeye calisirim. Cunku dunya düz degil karedir !
ekonomi süper diyenlerden daha çok inanacağım kesin
Almanya bizi kıskanıyor diyenle arkadaş olurum daha iyi😄
Benim AKP li arkadaşlarım bile var dünya düz diyeni yadırgamam bu yüzden
Hayır. Bu kadar kör ve kapalı bir zihniyete sahip kimseyle arkadaş olamam.
Dünya düzdür zaten, Nasa denen çizgi filmi izleyen sizler BİLEMEZSİNİZ!
😂😂😂😂
Bana düşünceleri değil arkadaşlığı lazım herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok saçma sapan düşünende var aklı başında düşünende var...
Arkadaş olurum tabi neden olmayayım. Sonuçta kendi mantığında onu da bir yere oturtmuştur. Buna bile saygı duyarım. Onu ilgilendirir, beni değil. Arkadaşlığı iyiyse arkadaş olurum yani. Yargılamam.
Bence dünya düzdür 😌 hsshjs
dünya düzdür diyen biri ile değil arkadaş aynı kaldırımda yürümem kanser eder insanı aşkom valla
Olurdum. Çünkü dünya düzdür diyen birinden edineceğim bilgiler kıymetli.
Düşüncelerimiz aynı olmasın ztn farklı da olabilir
aptallarla arkadas olmam
Ha düz ha başka bir şey önemsemem
Olamam çünkü düz değil öküzün boynuzları üzerinde
Hala savunan var bunu. Olamazdım
Sanırım çok ilginç sohbetlerimiz olurdu 😅
Adam ruhunu teslim etti ayıp olur ona olmaz
Düz olan onun beyni bence
Bir insanı cahil olması ve kafasını kullanamaması kadar gözümden düşüren bir şey yok.
Arkadaş olurdum da polemiğe girmezdim
Olurum. Eğlenceli olur kafa falan bulurum
Bana göre dünya kare😂
Olmazdım ya 😃
Dünya düzdür bana göre de
Ayrıca dünya kutsal öküzlerin boynuzlari üzerinde duruyor öküzler sinirlenirse boynuzlari oynarsa deprem vb olaylar meydana geliyor
Ayrıca yağmur da öküzler küçük islerini görünce gerçekleşiyor
Olmam kara cahildir böylesi
Dünya düz evren yuvarlak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?