Çocukken sanırım 6 yaşlarında falan. Dünyanın düz olduğunu düşünürdüm. Neden böyle bir düşünce içerisindeydim bilgim yoktu. Sanırım sadece cevremde görebildiğim kadarıyla yorumluyordum. İlkokulda öğretmenim dünyanin yuvarlak olduğunu söylediğinde yıkılmıştım. 😂 Bu sefer tekrar düşünmeye başladım. Ufuklara baktım belli bir yerden sonra uzaklıkta görünen nokta kayboluyordu ben o uzaklık noktasının kendince uçurum gibi olduğunu düşünüyordum. Sonra deney yapmaya karar verdim. Görebildiğim son odak noktasını belirledim ve yürüdüm. Sanırım karanlık basmıştı dediğim yere vardım. Sonra tekrar ufka baktım. Bu sefer başka bir konum oluşmuştu. Bu sefer karar verdim. Öğretmenin bir sözü aklıma geldi. "Dünya bir topa benzer bizlerde üstünde yer alıyoruz." Tabi aklımda başka başka sorularda oluşmaya başlamıştı. Biz bu top gibi dünyanin üstünde nasıl olurda düşmüyoruz. Denizler göller nehirler neden dökülmüyor sabit kalıyor. Her şey neden sabit 😕 Bu konuda baya uzun yerçekimi olayı😂
Bu arada kaybolmuştum 😂 Eve nasıl döneceğimi düşünüyordum. Sonra bir amca beni gordu sorular sordu verdiğim cevaplar doğrultusunda eve getirdi.
Simdi ben bunu niye anlattım. Bu adam benim 7 yaşımdaki zeka seviyeminde altında.
@HebeleeHübelee oda annesi gibi uyumuyor heral. Ben genelde uzun yazmam. Elimden geldiğince kısa tutmaya çalıştım. Fakat bu dünya yuvarlak, düz olayı cidden çocukken aklıma baya takılmıştı. Sorgulama ile çözüme ulaşmıştım. O nedenle ornekvari bir nitelik taşıdı görüş.
Sonuç bu din şarlatanlarının zeka yaşı seviyesini kendi çocukluğumdan örnek vererek açıkladım.
@HebeleeHübelee yallı git başka yorumlara kışkış Fuatım 7 yaşımdayken ben de başkalarının benim için yaratıldığını düşünürdüm ki bu düşünceler de çok normal.
Bilim ile din arasında kalmış insanlar. Araplar dine direk bağlı oldukları için onu reddedemez. Bu durumda dinle bilimin çeliştiği konularda bilimi görmazden gelip dini referans alıyorlar. Sonra İslam alemi Amerika yüzünden gelişemiyormuş izin vermiyorlarmış. Belki doğrudur ama sen önce kendi zararlı paradigmalarını yıkacaksın sonra mücadele edersin engelleyenlerle. Boş beleş suçlamalarla bir yere varılmaz.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Şu araplardan 1 tane adam çıkmış oda peygambermiş zaten. Oda bunları düzeltemeden gitmiş garibim. İnanç şekilleri bile bozuk anladıklarınıda yanlış anlamışlar.
Mûsa dedi: "Eğer aklınızı işletirseniz O, doğunun, batının ve bunlar arasındakilerin de Rabbidir." Şuara/28 Burada Musa'nın Firavun'a karşı çıkışı var ama bu ayeti okuyup Allah dünya düz diyor diyen cahiller varsa onlara sözüm yok. Bu müftüde bunu böyle anlamış demek ki ama anlayamadığı şey, bilmem kaç bin yıl önce bir insanın diğer bir insana dünyayı anlatabilme şeklidir.
En azından adam dönek değilmiş. Çünkü Kuranda yuvarlak yazmaz. Düz de yazmaz ama düz olduğuna yorumlanabilecek daha çok ayet vardır. Doğru söylüyor, peygamber hiç yuvarlak dememiştir. Allah da dememiştir. Diğer islamcılar gibi güneş sisteminin, dünyanın vs düzeni ve bunun gibi bir çok bilimsel olay keşfedildiğine içinde "güneş" geçen bir ayeti bir yerlerdinden yorumlayıp "bunlar zaten kuranda yazıyordu" dememiş. :)
Dünyanın şekli belli değil küre desen küre değil top desen top değil yuvarlak desen değil içi dolu elips desen hiç değil basık olduğu için başka bir boyutta :D yuvarlağa yakındır ama inkar etmişler klasik cahillik kokan hareketler :D
Dünyanın düz olduğunu muhammed söylüyor ayetlerde döşek beşik köşeli hatta en batı ile en doğu arasının tanrısı yazar haberi yok yuvarlak dünyada en batı ile en doğu aynı noktadır neyse zekiler anlayacaktır 😂
1975 yılında yazdığı kitaba bak. Rezalet. Abd ve Rusya'nın çoktan uzaya çıktığı dönem ama bu açıklamaların İslamla bağdaştırılmasına karşıyım şiddetle.
Ben adam müslüman değil demedim zaten. Müslüman diye onun söyledikleri sanki İslamın söylediği şeyler gibi lanse edilmemeli. O adamın düşünceleri onu bağlar ama İslamda böyle şeyler yok demek istedim. Bunun nesini anlamadın kanka?
Bunu dediğine göre amerikan halkının %20 sinin ABD'nin aya çıkmadığına inandığını bilmiyorsun sanırım. Bunun yanında dünyada evrim kuramını savunan bir çok müslüman var, ülkemizde de dahil olmak üzere.
Yani dünyanın her yerinde cahil kalmış insanlar var sadece müslümanlar öyle diye lanse etmek yanlış. Bu adamın görüşleri de kendini bağlar dediğim gibi evrimi savunan müslümanlar da var. İki taraf da kendi düşüncelerini söylüyor şimdi şahısların görüşleri üzerinden dini eleştirirsek büyük bir mantık hatası olur.
Verdim aslında ama anlamadın, daha açık anlatacağım. Senin sorun şuydu bu tip cahil insanlar neden müslüman ülkelerden çıkıyor?
Ben de dedim ki cahil insanlar sadece müslümanlar arasında yok bugün dünyanın en gelişmiş ülkesi dediğim Abd de bile ciddi bir cahil kesim var ve o aya çıkma örneğini verdim. Ardından da üstüne ekledim dedim ki cahil kişiler senin iddia ettiğin gibi sadece müslümanların arasında olsa bile onların söylediklerine bakarak islamı eleştirmek yanlış olur. Çünkü onlar o kişilerin kendi fikirleridir. Kişisel fikirleridir. Dini eleştirmek istiyorsak dinin ne söylediğine bakmalıyız. Şahısların değil.
Afedersin bir işim çıktı da uzun yazmam gerekiyordu sonraya bıraktım o yüzden. Bu arada ben müslümanım desem de dogmatik değilim yani çok fazla sorgularım ve bazı konularda hala kafam karışık. Her neyse cevaba geçeyim.
Şimdi öncelikle bütün dinsiz ülkeler gelişmiştir dinli ülkeler az gelişmiştir veya gelişmemiştir diye bir şey söyleyemeyiz. Yani dindar olup da gelişmiş ülkeler de var/vardı. Mesela osmanlı bir şeriat ülkesiydi ve asırlarca dünyaya hükmetti. Mesela israil dünyanın gizli patronlarından. Örnekler artırılabilir.
Ha ama şuna katılırım genel olarak gelişmiş ülkeler dinle daha az bağlantılı oluyor dersek doğru. Bunun sebebi de bana göre dinlerin yanlış anlaşılması. Yani İslam üzerinden konuşursam mesela devamlı bilmeye öğrenmeye yönelik ayetler varken, peygambere ilk gelen emir ''oku'' iken müslümanlara yıllarca bilim şeytan işidir, ateist icadıdır diye yutturdular. Bunun bir çok sebebi var dış güçlerin oyunları, bilimin batıda kiliseye karşı açtığı savaştan sonra gelişmesi
bilimin söylediği bazı şeylerin eski dinlerin söylediklerine ters düşmesi gibi sebepler. Neyse işte günümüzde bilim ve teknoloji çağı olduğu için bu ikisine sahip olan dünyanın süper gücü olduğu için müslümanlar bu kadar geri kaldılar. Bilim ve teknolojinin avantajları saymakla bitmez sende biliyorsundur zaten.
Yani sonuç olarak müslümanlar yıllarca oyuna getirildi, bilim şeytan işi olarak görüldü. Bunu da yapan gerici yobaz müslümanlar ve müslümanların içine karışmış dış güçlerin ajanı. Daha yeni yeni maymun gözünü açmaya başlasa da şu an çok geride kaldık. Çok köklü yapısal reformlar yapılmadığı sürece toparlanabileceğimizi de sanmıyorum.
Osmanlı şeriat ülkesiydi ve dünyaya hükmetti... Bilimin skolastik evresinden yavaş yavaş doğrulduğu zamanlardaydı bu. Neden tam doğrulduğu zaman ortada yok? Sadece Osmanlı değil, İslam dünyası. Zaten , sanırım 80di, 80 İngiliz Yahudi bu dünyanın sahibi ona söz yok. Ama Yahudi şeriatı istemedikleri de bir gerçek.
Eskiden dünya düzdür denmesi de belli teorik kanıtlara dayalıydı zaten. Senin kast ettiğin sanırım bilimin iyice gelişip her yöne yayıldığı dönem ve haklısın. Osmanlı zaten teknoloji ve bilimde geri kaldığı için Dünyada hükmünü sürdüremedi.
Osmanlı'nın son dönemlerinde, Einstein fizik öğrenirken, Osmanlı'da üniversite bile bulunmuyordu. Her şey Cumhuriyet dönemiyle başladı ve köklü devrimler yapıldı. Aynısını yine yapmamız lazım işte yoksa gidişat iyi değil.
bir ateist sin demedim iki zorla konusturmiyorum üç daha evvel yorumlarda denk geldik seninle hatta ülkücüym dedin referandum mevzusunda tartismistik dört sen bilirsin yeğenim
Dine inanmamak=Yaratıcıya inanmamak mı? Ya böyle dertleşitorum orada burada yalan yanlış şeyler anlayıyorsanız vay halime... Ayrıca benim sorumdasın ve benle muhattap oluyorsun farkında mısın?
hayırdır yaa sabah sabah bu atar ne ben yanlış bir hatırlatma yaptım , hemen gaza gelip atarlanan sensin sonuçta allah herkese özgürlük vermiş kimin neye inandığı beni ilgilendirmez ama bu kadar sinir iyi değil bence elma hatun
olmadığını nerden biliyorsun kahin misin 😄 okumakla alim olunsaydı memleket alim den gecilmezdi mesele bilmek değil bildiğini paylaşmak faydalı işlerle
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Dünyanın yuvarlak olduğunu iddia eden kişiyi kafir ilan etti. Abdülaziz bin Baz'ın bu görüşü hakkında ne düşünüyorsunuz?
En İyi Cevaplar