Şimdi bu kişileri tanımam magazinde de görsem muhtemelen kanal değiştiririm. Yani tanımadığım için..
Fakat sizinle şunu paylaşmayı çok isterim.
Çalışma hayatıma başladığımda ilk patronum beni maaşımı vermek üzere yanına çağırdığında önce kısa bir konuşma yaptı benimle.
Eskilerin tabiriyle Kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmaz cümlesinden başlayarak;
Gelir ve giderlerin yalnızca kişi ve varsa ilgili ailesinin tarafından bilinmesinin ne kadar önemli bir durum olduğu üzerinde kısa bir konuşma yaptı benimle.. Bu durum bende o zamanlardan beri alışkanlık kazandırmış ve hayatıma çok olumlu sonuçlar doğurmuştur.
Duruma bir de şu açıdan baktığımızda..
Açık gözlü Ev sahipleri ya da haber olmak için böyle paralar ödeyen kiracıları değerlendirdiğimizde konuda bahsi geçen evin yakınındaki diğer evlerin kira fiyatlarının nasıl artacağına dair yorumu size bırakıyorum.
Ah güzel ülkem.. Senin insanların ne ara bu hale geldi :(
Belirli maddi gelirin üzerinde kazanan insanlar çevreye dayalı ev seçimi yapar. Siz x bölgesinde bir ev alırsınız fakat komşularını sıradan işlerle uğraşır. Fakat y bölgesinde kiraya çıkarsınız komşularınız üst düzey profilde olur. Bence burada ödenen parada bu sebeple.
üniversitede bir çocuk biz bunla 4 5 gündür bakışıyoruz. ne zaman ona baksam onunda bana baktığını yakalıyorum. evim uzak olduğu için üniversitenin servisiyle eve gidiyorum. geçende servisimin önünden geçerken durdu bana baktı. bugünde arkadaşımla hızlı hızlı merdivenlerden çıkarken koşmayın kızım koşmayın tarzı bir şey söyledi. acaba konu açmaya falan mı çalışıyor? yardımcı olur musunuz lütfen..
Kirası 40.000 olan bir evi almak o kadar da kolay olmasa gerek, ayrıca herkesin yaşam standartı ve kazancı farklı herkes kendi istekleri doğrultusunda bir evde oturur.
Gösterişe bir tek bizim millet meraklı, koca bill gates dünyanın en zengin 10. İnsanıyken burger almak için sırada bekliyor. Oysa adamın o şirketi komple satın alacak parası varken. Bizimkilerde iki uç avuç parası var diye kendini ilah zannediyor gösteriş çabalarına gidiyor. İşte aradaki kuşak farkı tam olarak bu.
Birçok sinama sanatçısının yaşlanınca ne hale düştüğü kimisinin çöpçülük kimisinin bodrum katlarda ne sefalet çekerek öldüğüne şahit oluyoruz ne demişler güvenme gençliğine hep böyle gidecek sanıyorlar heralde yasak elma denen o saçma diziden bu kadar fazla para kazanmalarıda ayrı bir trajikomik.
çook ama çok saçma. 5 senedemkirası hiç artmasa zaten 2.4 milyon tl kira ödeyecek ama elinde 1 kuruşluk malı olmayacak. nasıl bir muhasebeleri var ki o kadar kira ödemek karlı geldi onlara acaba...
Yuksek gelirli insanlar oturdukları evi yatırım aracı olarak görmez. Sıkılınca başka yere taşınır. Niye ömür boyu oturmak istemeyeceği yere o kadar para gömsünler ki?