Bu yılın güzeli Dilara Korkmaz oldu, ressssmen ateş ediyoooor! Nasıl buldunuz?
Bu gönderiyi Instagram'da görüntüleyin
Bu gönderiyi Instagram'da görüntüleyin
Merhaba..
'Güzellik görecelidir' desem ya da Aşık Veysel'inde dediği gibi
Güzelliğin on para etmez, bu bende ki aşk olmasa'
Her zaman duyabileceğimiz, klasik ama doğru örneklerle başlamak istedim bu kez..
Ama böyle yarışmalarda ( en azından profesyonel organizasyonlarda ) bizim şu an tartıştığımız pencereden değil de,
Boy-kilo oranı, okuduğu veya mezun olduğu okul, en basit örnekle deli paralar verilen o sponsor kıyafetlerle nasıl yürüdüğü, oturması kalkması, konuşması, kelimeleri telaffuz etme yetenegi gibi her detaya bakılır.
Hele ki kültür seviyesi en önemli faktörlerden biridir.
Mesela yıllardır süren bir tartışma konusu olan 'Güzeller illa aptal mı olur?' sorusuna genelde bazı taraflar hemen savunma moduyla karşılık verirken..
Bu yarışmalarda, tek soruluk kısımlarda verilen tuhaf ama gerçek o cevaplar bazen, maalesef gülüp dalga geçsek de güzelliğin on para etmediğinin gerçek bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.
Ve son olarak kısa bir anımı anlatarak bitirmek istiyorum..
Yıllar önce Türkiye ve daha sonra Dünya güzeli seçilen sevgili Azra Akın'ın katıldığı yarışmalarda sonucu tahmin edip iddia yı kazanmam da gösteriyor ki..
Ben güzelden anlarım. 😊
Atatürk’ün 16 Ağustos 1938 de gezdiği Nazilli Sümerbank fabrikasına 2002 yılında kilit vurulmasından 6 ay sonra 2002’de Dünya güzeli seçilen AZRA AKIN’ın elbisesini Sümerbank Nazilli Basma Fabrikasında üretilen kumaştan CEMİL İPEKÇİ dikmiş ve en güzel giysi seçilmişti.
Ve eminim ki Arza Akın 'ın o kıyafeti taşıması ve gece boyunca yüzünden eksiltmedigi gülüşü en az ödülün %50 sini garantilemişti.
Maalesef ki o kıyafet sonradan çalınmıştı ama olsun..
O anı ve gurur bizim.

re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft, div
nasıl ya ilk 3 vardı. hani bir ara haberlerdeydi. diğerleri elenmişti. öyle bir haber okumustum 1 2 ve 3 secilmiş hatta ilk 3 e. bu nasıl iş ya diye işkillenmiştim. hem bu 20 kişi podyumda yürücekler vs değilmiydi demiştim içimden ama tahmınım 14 dü. 14 secilmiş ya su anda sok :D
Siz birde bu güzeli 2 yıl sonra görün. Tabi yüzü bu halde mi olur bilemem. Bir çok estetikten birkaçını olur. Ama o yöntemlerde estetik operasyonu sayılmayacağı için aaa bu kız o kız mıydı deyip duracağız 😀
3 isim vermiştim, şimdi isimlerini unuttum. Ama onlardan biri bu kız değildi. Gerçekte bakmak lazım. Zaten bu yarışmanın arkasında başka işler dönüyor. Kafaya takmaya gerek yok. Şimdi gezip tozup parasına, PR'ına bakacak. Bizi ilgilendiriyor olmasa daha iyi olur.
Cevap
98Cevap
aman aman bi güzelliği yok bence

Açıkçası ateş ediyor derecese bir güzellik göremedim. Aksine onca güzel aday arasından finale bile kalamayacak bir isimdi bence. Ama bu tür yerlerde bir şeyler dönüyor biz bilemeyiz. Çok yakından takip etmedim ve radikal bir destekçi olmadım.
Açıkcası içlerinden seçilebilecek en iyi aday bence görselini buraya paylaştığım kadın. Çok fazla takip etmemiş olsamda kazanması gereken birisi varsa o da bu kadındı. Hepsinin yolu açık olsun. Zaten yarışmaya katılmış olmak bile tül hayatlarında onları ileriye taşıyacak ve doğru stratejilerle basamakları ikişer üçer çıkacaklar.
adaylara şimdi Göz attım. Zevk meselesi evet. Kazanan kızımıza hayırlı olsun. bunlarda güzelmiş

Emin misin güzel olduklarına?
@Tubaacelyaaa benim için evet
Sizin için evet bana hiç de güzel gelmediler ne de olsa güzellik görecelidir 🙂
@Tubaacelyaaa kesinlikle öyle :)
asıl emoji bu 🙂 KS nin emoji değişmesine sinir oluyorum
:)))) izin yapmak istiyorum buna izin vermiyorlar ben de sinir oluyorum
@Tubaacelyaaa anlamadım üzgünüm
Ben de :))) yapmak istiyorum ama KS de bunu yapınca 🙂böyle oluyor
@Tubaacelyaaa haaa anladım. evet doğru bir çok smiley i kendi istedikleri gibi yoruyorlar. gereksiz bence
Bence de :)
Sosyal medyada sürekli güzellik algısını yıkmaya çalışanlar nasıl bu yarışmayı destekliyor anlamıyorum... Güzelliği yarıştırmak ki hadi yüz güzelliği olsa neyse de fizikleri yarıştırıp sürekli zayıfların kabul edildiği bir yarışma nedir...
Kızlar güzeller tabi onlara lafım yok ama cidden çok saçma yarışma.
Merhabalar. Güzel kadın ama aman aman ateş ediyor kadar değil. Standart bence açıkçası programın yayınlandığını bile şu an öğrendim izlemedim belki resimden kaynaklı da olabilir. 🍃
Yahu bunun neresi güzel?
Yaa yemin ederim öyle insanlar var ki bu Miss Turkey veya dünya güzellerine bin basar.
Nefret ediyorum bu yarışmalardan, yani neden yapıldığı da belli değil, çıplak bedenlerini milyonlara sunuyorlar...
Sırf bir miktar para, taç için.
Sonra da ya sunucu, ya oyuncu, ya manken olurlar...
ya da hiçbir şey olmazlar, yaşlanıp giderler...
Çirkin kadın değil ama bir Türkiye güzelide değil bence..
Selamlar,
Türkiye'de milyonlarca güzel kadınımız var ama gerek özgürlükleri kısıtlı olduğundan gerekse de örf ve adetlerimizden dolayı bu tarz yarışmalara katılamamaktadırlar.
şu an görüş yazan KScan kadınlarının profilline baktığımda, 1. kadından çok daha fazla güzellerini görüyorum.
Miss Turkey 1. si yoktur. Özgürlüğü elinde olan, hür iradesiyle yarışmaya katılabilmiş kadın vardır.
İyi geceler.
Siz laf olsun diye konuşuyorsunuz galiba tam olarak nesi ateş ediyor? Benim güzellik algıma göre ortalamanında altında, hak etmedikleri halde estetikle torpille bir yerlere geliyorlar işte ha birde sizin gibi yağ makinaları sayesinde.
Ya zaten içlerin de çok güzel denicek bir kız yok ki, hepsi vasat hepsinin yüzü erkeksi bunları kime ve neye göre seçiyorlar anlamıyorum. Sokakta daha güzel kızlar var valla çoğu zaten karşılaşıyorum
Bende mi bir gariplik var yoksa Dunya cok mu garip bir yer oldu. Bir insanin dis gorunusuyle alakali (dogustan gelen , sonradan kazanilan bir yonu olmayan) ozelliklerini degerlendiren bir de jurisi bulunan bir yarisma... Bu cok sacma ve bu yarismaya katilanlarin da bence kendisine saygisi yok.
En çok bunun babasının parası varmış demek ki. Güzellik yarışmalarında gerçekten güzel olan bir kişiye rastlasam dişimi kırıcam
Çok klasik bir cümle olacak ama
" ben güzelden anlarımmm" 😇
geçtiğimiz günlerde birisii adayları paylaşıp sormuştu benim 3 cevabımdan biriisii kendisiii...
Tebrikler Güzelliği taçlanan Kadın 💯🧚🏻♀️
Ateş edenler bunlarsa ateş etmeyenler ne durumda acaba. Ksde gördüm bunu da zaten normalde açıp takip eden biri değilim de çarşıya çıksam bunlardan kat kat güzel yığınla kız görürüm bir sürü. Makyaj bile kurtarmamış hani o kadar kötü.
Benim tipim değil esmer birkere
İkincisi öyle ahım şahım güzelliği yok Germany de sokaktan geçen bir kızı çevir bundan 10 kat daha güzel, bu miss Turkey de 1. Olduysa Türkiye’de sokaktaki kızları düşünemiyorum şeytan başına tövbe tövbe

Asıl benim 10 sene önceki halim ateş ediyor. Ben katılsam yarışma bile yapılmazdı. Direk birinci olurdum. Yazık oldu
türkiye güzeli neye göre seçiliyor?
kurayla falan mı bu kız türkiye güzeli olacak kadar güzel değil çünkü
Amacım kendisini yermek ya da çirkin demek değil ama her gün sokakta bir sürü fıstık gibi bundan çok daha güzelleri falan gördüğüm için çok sıradan geldi
Tebrik etmek lazim güzel bir gülüşü var şu an ona bütün reklam, sinema, dizi kapıları açılmıştır. Güzel bir kariyerin kapılarında şans yanında olsun çok fazla seçenek var rakiplerinin arasında demek ki bir özelliği onu farklı kılmış şahsen bende güzel olsam katılırdım bu yarışmaya ve elimden geldiğince çabalardım. Maşallah demek ve tebrik etmek lazım.
Neden güzel olmadığınızı düşünüyorsunuz?
Ne yapalım Zaten bunları önceden belirleniyor hangi zengin kalburüstü adamın altından geçiyorsa güzellik yarışmasında 1. Oluyor o yüzden sıkıntı yok yani ilgi alanıma girmiyor
Ben beğenmemişim Bizim kızlar ;
https://m.youtube.com/watch?v=PkBrZ1cx0Qctv izlemiyorum aylar oldu belki yıllar olacak artık izlemiyorum tvden uzağım eskiden sadece belgesel seyrederdim şimdi onu bile seyretmiyorum mutsuzum çünkü
Çok daha güzel kadınlar var ama önemli olan insanın kalbi güzel olsun gerisini plastik cerrahlar hallediyor.
Yaşlı ve erkeksi yüz hatlarına sahip. Abartılacak bir yanı yok.
Güzel ama abartılı değil.
Neye göre seçildiği konusunda hiç bir fikrim yok. Uluslararası düzeyde hiç bir şey olmaz. Sıradan, silik bir yüz.
normal yani ahım şahım bişeyi yokki. sokağa çık iki cadde sahil dolaş daha iyileri var yani. ama hayırlı olsun yeni reklam dizi oyuncumuz piyasaya
17 numarayı beğenmiştim kendime de benzettim ancak işin garip yanı hiç güzel bir bayan değil hak ettiğini düşünmüyorum
Güzel kadın tamam ama öyle 1. olacak kadar aman aman bir güzelliği yok bence. Diğer adaylar arasında çok daha güzelleri vardı.
buna güzel diyen gözlerine baktırsın ortalama bir güzellikte sokakta bir sürü buna benzer bayan dolu
Nesi güzel ya allasen buna 10 basacak kizlar var tipe bak
Bu mu ates ediyor? İzmir kordona cik bunu tokatlayacak bin kat güzel kadınları gorursun. Mal bizimkiler nerede sıradan bi insan var onu guzel sexiyorlar
Büyük bir hayal kırıklığı olmuş bu kızlardan hiç biri ilk 20 ye bile giremez
Güzel olan kızlar hep dışarıda, bildikleri için katılmıyorlar bile. Yarışmadakilerin bir tanesi bile mi güzel olmaz yav...
Geçen yılda doğru tahmin etmiştim bu yılda dilarayi seçmiştim bir soruda
En çok medyada popüler olan kazanıyor bence
burada beğenmedim diyen kızlardan güzel olduğu kesin güzele güzel derim gayet iyi diğer yıllara göre
Sıradan bişey. Miss turkey 1. si olmayı hak etmedi bence.
Estetik yok mudur? Bu sitede bunlardan daha güzel olanlar var.
Güzel değil... 4 ve 20 numara ondan daha iyiydi bence.
Nefis güzel biri. Gözleri, ağzı... Maşallah resmen özenle yaratılmış. Tacını sonuna kadar hak etmiş.
Bu arkadaş güzelse geri kalan afet. Her yarışmada bir liyakatsizlik 😅güzellik yarışmasında yapmayın bari
Daha güzeller varrr mesela ben dkcjfk ve bir çok kişi
Göğüsleri olmayan kadına missTurkey güzeli diyende ne bileyim.
Güzellik göreceli bir kavramdır ben beğenemedim nedense
Abartılacak bir yeri yok bunun neresini güzel seçmişlerse
Bir erkek olarak bana göre dahi ateş eden bir kız değil. Normal bir kadın. Eli yüzü düzgün. O kadar.
Olağan üstü güzel diyemem.
Dışarda daha güzeller var
Dışarıdaki normal biri sanırım daha güzeldir bundan
Yani eskilere bakınca bu mu güzel dedim…Abartı bir güzelliği yok
Güzellerde 90larda kalmış demekki. Jülide ateş arzum onan neşe erberk ve daha niceleri
benim favorilerimden biri cemrenaz biri şiraydı. biri 1. olmuş diğeri üçüncü
Güzel de, Türkiye güzeli bu muymuş? Kimse katılmaya tenezzül etmiyor herhalde
Normal bir kız işte yani bu kadar büyütmeye gerek yok. Sokakta bundan daha güzel kızlar var.
Bizim karsi bloktaki isvecli komsu kizi bundan 4 5 kat daha guzel mk 😂
Sıradan biri gibi. Tek tanıdığım miss turkey azra akın 😅
Benim seçtiğim kişi kazanmamış her zamanki gibi. 😂 Tebrik ediyorum kendisini. 👏
Bulunduğum ülke de ki kızlara nazaran 10 üzerinden 6
Bu kız Dilay Korkmaz diye bir eleman vardı yine bu güzellik şeyinden çıkan.. onun kardeşi sanırım
Diğer senelere nazaran çıta bir tık yükselmiş ama öyle öf be olmadım ne yalan söyleyeyim
Ben cemrenazi cok begenmistim her sene bir hayalkirikligi benim icin 😒
O kızlardan olan tüm kızlarda var o kadar da şey yapmamak lazım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?