Müge anlı yeni sezona Büyükşen cinayeti ile başlamış onunla kapamıştı zaten, olaylarda Anadolu'da çok eşliliğin olduğundan bahsediliyordu Müge Anlı durmadı yapıştırdı cevabı. Sizce haklı mı?
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Adam olanın değil, İNSAN olanın. Kadınlar 2. ya da 3. eş olmayı, kuma olmayı kabul etmeseler sadece erkeklerin isteğiyle böyle bir şey olmaz.
Kadın / erkek değil, toplum suçlu burada.
Çok eşlilik isteyebilir bir insan, ondan ona ondan ona atlamak isteyebilir, o zaman evlenmezsin hayatını yaşarsın normal şartlarda, ama malesef malum coğrafyamızın Ege kıyıları ve bir kaç büyük şehrin bir iki semti hariç son derece basakıcı ve bağnaz bir yapısı olduğu için insanlar evlenmek zorunda kalıp içlerinde kalan şeyleri de evlendikten sonra yaşıyorlar.
Tanıdığım bir kız evlendikten sonra farklı erkeklerle birlikte olacağını söylemişti. Evlenmeden yaşa ne istiyorsan, niye evlendikten sonra dedim?
Bakire olmazsam evlenemem, evlenip bakirelikten kurtulacam, sonra da istediğimi yaşayacağım demişti...
Yani evleneceği adamı AÇACAK olarak kullacaktı...
İnsanları bu kadar baskılarsan kadın erkek farketmezsizin herkes kendince bir çıkar yol bulur...
2021 yılında hala daha ne evlilik baskısı, ne bakireliği? Bırakın insnalar yaşasınlar istediği gibi.
İnsanların (kadın /erkek ) ADAM olabilmesi için öncelikle ÖZGÜR olmaları lazım.
yuce ALLAH s. w. t kurani kerimde erkeklere aralarinda adaleti saglayabilirseniz ve gecimlerini üstlenebilirseniz 4 kadina kadar evlenebilirsiniz ama 1 tanesiyle yetinirseniz bu sizin icin daha hayirlidir buyurmustur...
fıtratende bu vakıa gercektir...
gercek hayatta olsun herkesin icini gizlisini doktugu sanal alem olsun ; dunyanin neresinde olursa olsun hangi millet olursa olsun ;
hic bir kadinin bırak kocasi olmasini 2 tne sevgilisi dahi olmamistir... bunda kasıt erkeklerin birbirinden haberi olup bu durumu kabul etmesinden bahsediyorum...
(kocasindan gizli sakli aldatan yollulardan bahsetmiyorum... ki kocasini aldatan kadinlar dahi yasak ask yasadiklari erkegin kendilerini oocalarindan kiskandigini dahi soyluyor...)
ve runyanin hic birinde 2 erkek 1 kadinin sevgilisi ya da kocasi olmayi asla ve kata kabul etmez...
amaa kadinlar ise tipini begenmedikleri ni degil tabi...;karizmasina mevkisine maddiyatina düstukleri sevgililerinin ya da kocalarinin hayatinda ki kacamaklarini sevgililerini yatip kalktigi kadinlari adlari ve soyadlari gibi bililrler ve umurlarinda olmazlar... islam dini Allahresulunun dedigi gibi fıtrat dinidir... kainlarin fıtrati 2.3.4. kadini kabul eder...
Resmî olarak herkesin zaten 1 eşi var oradaki laf dini nikahı öne sürerek çok eşliliğin iyi olduğunu düşünen zihniyet yoksunlarına bence
adam olanın bir eşi olur diyerek, eşi olup başka kadınlarda fantezi arayan arsızlara gönderme yapmış
Bizler iç güdüleriyle yaşayan ve sevgi, saygı, sadakat gibi duygulardan bihaber hayvanlar değilsek; insan isek tek eşli olmamız gerekir.
Müge Anlı'nın sözlerini de haklı buluyorum.
Cevap
122Cevap
Hakli tabi sonuna kadar o kadin cok dogru konusuyo konusmasini biliyo cok zeki kadin ben omru haytimda boyle kadin gormedim yeri geldiginde racon kesmesinide biliyo
Tabikide adam olanin bir esi olur evlendin madem diger kadinlarla ne isin var ulan g’ot veren p’ezevenk😡 namussuz p’ic burda bazilari yine her zaman ki gibi zırvalamis alistik onlara CHP zihniyeti iste nolcak onlara hersey normal sokak ortasinda seks yapsalar normal karsilarlar lan birak ne b’ok oldugunuzu butun millet biliyo sesimizi cikartmiyoruz diye b’okunu cikartiyosunuz acmayalim eski defterleri isterseniz zararli cikarsiniz diyecegim cook sey varda yazi uzun olur bu konulari yuz yuze konusmak lazim
bence orada eger sunucu ise tarafsız olmalı müge hanım. neticede dinen bir cevaz hali var. dinin ötesinde konusmamalı. inanıyorum diyorsan tabi bu Allahın dini. bu toplara girmemeli. orda bayanların tarafını tutması algısı oluyor bu şekilde. keşke dediği gibi olsa ama dünya böyle değil. bayanların da cok eskileri var erkeklerinde. bu söylemi cinsiyet temelinden ayırıp insanların tek eşi olmasını dogru buluyorum diye konusabilirdi. burda cok esli olana adam değilsin iması da var. kendisi adamlık verip vermeyecek düstürda biri de değil. kişisel fikrim bu arada herkes tek eşli olsun yonunde.
*Müge Anlı, Esra Erol ve onun gibi birkaç aklı evvel kadın medyada alt kültür gurubuna hitap ederken, sanırım hadlerini iyice unutmuş olmalılar...
*Kendilerinin seviyeleri tv den net olarak görülürken bu havalar kime acaba diyesim geliyor.
*Soruya gelince.. Herkesin kendisine göre bir doğrusu ve yaşam tarzı vardır. Peygamberin de çok eşli birisi olduğunu müslümanım diyenlere hatırlatırım.
Önemli olan ilişkilerin şekli görünüğü değil, içeriğidir.. tıpkı insanlarda olduğu gibi..
Eşsiz veya tek eşli bir yaşamı seçmek ne kadar saygı görüyor ise, ortada bir zorlama, şantaj, baskı.. vs olmadığı durumlarda , çok eşli bir yaşamın tercihi de saygı görmeyi hak eder.
E yani öyle olur kadın haklı. Çok eşlilikmiş insan doğasıymış falan saçma sapan şeylerle insanların aklını çelmeye çalışıyorlar. Karaktersizlerin de bahanesi olmuş çok eşlilik. Madem çok eşlisiniz evlenmeyin kardeşim bir sürü karıyla flört edin ama bir kadının duygularıyla oynamayın.
Kurana göre 4 tane olabilir.. Kuranla çelişiyor Kurana uyanlara adam değil diyor el afganistan el Taliban.. İdam cezası ahaha şakaya vurarak olayı yumuşatmaya çalışıyorum ama Müslümanım diyen herkes kurandaki bu ayeti neden ciddiye almıyor anlamış değilim. Allah 4 diyor siz 1 ateist misiniz olum :)
Kuran 1 tane eşiniz olsun der. Çok mecbur kalınca 2 3 olsun der anladın mı?
Diyelim ki gariban çok mecbur durumda ndjdjkdj
@Yalnızıkkk01 engel olabilir 🤣
Adaletli dediği kadın yaşlanınca oluyor anladın yani yaşlandı diyr yeni kadın aldın diye ondan sevgini mahrum bırakma diyor
yani sende nasıl olduda islamdan girdin? :)
ben müge anlının ne demek istediğini çok iyi anladım tek eşi varken başka kadınlarla ilişki yaşayan gavatlara gönderme yapmış sosyal bir problem iken nedense kendi inancına da gönderme yapanları görünce şaşırıyorum
Müge Hanım bunu anlatmak istemiş tek eşliliği şimdi senin için demiyorum başka yorumları okudum bazıları sorunun islamda olduğunu anlatmış nedense herkes islama çamur atmaya çalışıyor lakin sorun inançda değil insanın kendi zevklerinde yanlış tercihlerinde
Allah diyor ki sizin için en hayırlısı 1 tane eştir
Kuranda açıkça böyle ayet var ama.. Sanırsam 1400 sene öncesi için normaldi şimdi biraz garip kaçıyor.. Çağ değişti insanların evliliğe bakışı değişti. O zaman Arap toplumunda kadınları alıp satıyorlardı 4 eşe kadar indirmeyi başardı kuran.. O dönem için iyi bir yöntem ama şuanki topluma ters..
işte o satılan kadınları korumak amacı ile çok evliliğe izin vermiş Hz. Muhammed Mustafa (sav) Efendimizde kendisine köle olarak yollanan kadınları ve dul kadınları korumak amacıyla evlenmiştir dinimizde tek eşlilik önerilir ancak zor koşullarda çok eşliliğe izin verilmiştir adaletli olmak ve kadınların rızası olmak koşulu ile savaş veya babadan oğula geçen devlet yönetme şeklinden dolayı en fazla 4 evliliğe izin verilir bunların dışında izin verilmez
Bi susun be bi susun
https://youtu.be/vfc-PHDMfxY
Kadın istemese adam kuma getirmez getirse bile Allah katında nikah haram olur
Gidin araştırın görürsünüz o zaman
Kur'an 4 kişiyi mümkün kılmış ama demiş ki haksızlık yapmayacaksanız demiş ve başka bir ayetinde de haksızlık yapmamanın mümkün olmadığını söyleyerek tek eşliliğe davet etmiştir. Aynı zamanda da eşin rızası olmadan mümkün değildir. İlahiyat terk olduğunuz belli. İsinize gelir şekilde araştirmayacaksiniz, objektif sekilde arastiracaksiniz, doğru yöntem budur. Nokta.
Reis bu kızlar uyanmayalım gözlerimiz açılmasın hakkımızı aramayalım istiyorlar galiba 😂🤣 bak nasıl da saldırgan olmaya başladılar 🤣
Nisa Suresi 3. Ayet
﴾3﴿
Yetimlerin hakkına riayet edemeyeceğinizden korkarsanız, beğendiğiniz kadınlardan ikişer, üçer, dörder nikâhlayın. Haksızlık etmekten korkarsanız tek kadın veya mülkiyetinizde bulunan câriye ile yetinin; bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
Nisa Suresi 129. Ayet
﴾129﴿
Ne kadar üzerine düşseniz de kadınlar arasında âdil davranmaya güç yetiremezsiniz; bari birine büsbütün kapılıp da diğerini askıda imiş gibi bırakmayın. Eğer arayı düzeltir ve Allah’a itaatsizlikten sakınırsanız bilin ki Allah çok bağışlayıcıdır, engin rahmet sahibidir.
@Boksörünüz genelde her şeyi işinize geldiği gii anladığınız için size nasıl objektif olunur, doğrusu nedir onu öğretiyorum :)
@HaveANiceDay2021 👏👏
@Tubaacelyaaa 👭👏🙏💗
@HaveANiceDay2021 @Tubaacelyaaa ben tek eşliliği savunan biriyim maksat gıcıklık, sataşayım dedim 🤣😂
@Boksörünüz 🤣😂
@HaveANiceDay2021 ❤️💚🌼
ilahiyatı keşke bırakmasaydın çünkü doğrusunu öğrenebilirdin dinimizde kadın mal olarak görülmüyor alıp satılan bir şey de değilizdir öyle olsaydı peygamber efendimiz kendisine köle olarak yollanan kadınlar ile evlenmezdi onları korumazdı “Cennet anaların ayakları altındadır.” hadisi neden var o zaman? benim dedem imam bütün kızlarını okuttu evlendirirken de hepsine rızasının olup olmadığını sordu erkek evlatlarınadan hiçbir zaman ayırmadı benim akrabalarımın çoğu imam hatip ilahiyat mezunu dinimizde kadınlar değerlidir senin için annen değersiz o zaman ben bu anlamı çıkartıyorum kusura bakma
peygamber efendimiz kendisine gönderilen köşe kadınlara her zaman saygı ile yaklaşmıştır hiçbir ihtiyaçlarını kusur etmemiştir
Hz. Muhammed (s. a. v), kizi Fatma, kendisini ziyarete gelince, ayaga kalkar, elini tutar, kendisini öper, ona yer verip yanina oturturdu ve iltifat yagdirirdi. Fatma da kendisine, ayni şekilde karşilik verirdi.
“Kadınların haklarını yerine getirme husûsunda Allâh’tan korkunuz! Zîrâ siz onları Allâh’ın bir emâneti olarak aldınız.”
“Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de ehline karşı en hayırlı olanınızım.”
“Mü’minlerin îmân bakımından en olgunu ve en hayırlısı, hanımına karşı en hayırlı olanıdır.”
“Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allâh’dan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır.”
“Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!”
“Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!.. Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur."
“Kadınlar hakkında birbirinize hayır tavsiye ediniz!”
“Mü’min bir erkek, mü’min bir kadına kızıp darılmasın! Eğer onun bir huyundan hoşlanmazsa, öbüründen memnûn olabilir.”
“Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir."
“Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder.”
"Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."
"Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.”
Kız evlâdlarını hor görmeyin. Zirâ ben de kız babasıyım.”
Bunlar hadisdir. Yani peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’nın sözleridir. Bu sözleri söyleyen peygamberin dini nasıl kadınını mal olarak görsün? Lütfen biraz objektif davranır mısınız. Dinimizi kötülemeyin.
Sana kadınlar ile ilgili sahih kaynaklardan öyle hadisler atarım kafayı yersin :) peygamber kadınları ile sırayla ilişkiye giriyor bir gün aişenin sırasını atlıyor Aişe kavga çıkarıyor.. Paygamber cinsel açıdan bilmem kaç erkek gücünde.. Buharide filan geçen bir sürü hadis atarım kadını yerden yere vuran. Hadisler sıkıntı. Googleye hadis alimlerinin itirafları yaz çoğu hadisi bilerek kendileri yazıyor halkı doğru yola yönlendirmek için.
Reis şimdiki kadınlar çok şımardı yerlerini ve hadlerini bilmiyorlar iyicene azıttılar, abarttılar bak şu kadının tatlılığına (gerçi bu da kurgudur video için)
https://vm.tiktok.com/ZMRfk6pot/
bir de gerçek hayattakilere bak miğdem bulanmaya başladı evlilikten de yerini ve haddini bilmeyen kadınlardan da şu videodaki kadın gibi gerçekte böyle biri olsa var ya dünyadaki en mutlu kadın olmasını sağlamak için insan elinden gelen her şeyi yapar ama yok böylesi yok.
@Boksörünüz sizin gibi erkeklere yok böyle kadın. Erkek gibi erkek karısının kıymetini bilen erkeğe var boyle eş.
@HaveANiceDay2021 Beni ne kadar tanıyorsun ki böyle konuşuyorsun erkek gibi erkek karısının kıymetini bilene de yok böyle eş ne yazık ki.
@Boksörünüz seni yorumların kadar tanımam yeterli oldu, üstü kalsın.
Kes sesini yalancı uydurma hepsi senin gibi İslamfobiklerin uydurdukları hadiselere inanacağımizi zannetin ilahiyat okuduğun hepsi yalancı uydurma Hz Muhammed asla ama asla hiçbir eşini hor görmemiş sallama bunlar
@HaveANiceDay2021 Troll görüşler yazmayı seviyorum kdldksjddk çoğu gerçek görüşüm değil tabi bu resmi e devletin sosyal portalı olmadığı için böyle üstü kalsınmış laflara bak laflara babababa ba 😂🤣
ben inernetten uyduruk şeyleri okumam çünkü senin gibi insanlar çok var dinimizi kötüleyen kadınları aşağılayan benim dedem imam bunca yıl okumuş bilmiş ilahiyat mezunu ona mı inanacağım onun sergilediği davranışlara mı bakacağım yoksa internette saçma salak dinimizi kötülemeye çalışan insanlara mı? Evet miras paylaşımında erkeğe kızdan daha fazla veriyorlar bunun nedenini aç oku ama internetten değil çünkü erkekler eşlerine bakmakla yükünlü onlara verilen mirası ve kazancını eşiyle paylaşmalı ama kadınlar kendilerine düşen mirası vermek zorunda değiller isteğe bağlı kazançlarını da paylaşmak zorunda değil bütün parayı kendine ve çocuklarına harcayabilir ancak erkek de öyle bir durum yok eşine ve çocuklarına bakmakla yükümlü erkek bakmakla yükümlü olduğu için ona biraz daha pay veririler
tabii miras sahibi kız ve erkek evladına eşit miras da verebilir dedem erkek ve kız çocuklarına eşit böldü mesela
Cinsel arzular boyutunu bilemem ama yüzde yüz katılıyorum: Adam olan bir tane kadına eş olur ve ondan olan çocuklara da babalık yapar. Yapamayacaksa hiç evlenmesin kardeşim. İnsanları helâk etmenin manası yok. Zaten bir kadına doğru düzgün davranamayan adam dolu ortalık, o kadar kadının hakkını kim ödeyecek? Kimse peygamber falan değil sonuçta. Günümüzde hangi erkek kadınlara o denli adaletli ve düzgün davranabilir ki? O yüzden herkes yanındakine adam gibi davransın yeter. Onu bile yapamayanlarla dolu ortalık.
Kesinlikle Hakkı çünkü insanların bir tane kalbi vardır ve o bir kalp bir kişiye ait olabilir bir kişiden fazla kişiye bir kalp ait olamaz bu yüzden de bir adamın 1 karısı olabilir ancak ona yetebilir onunla ilgilenebilir bir kimse aynı anda birkaç kişiyi ve hatta iki kişi ile ilgilen emez bu insan fıtratında yok eğer böyle biri varsa zaten ben o kişinin karaktersizliğine nokta koyabilirim
Kesinlikle haklı zaten tartışmasız. Ne olacaktı aynı anda birden fazla kadını idare eden birine mi adam diyecektik? Bu cümleye haksız diyen birinin ahlaki değerlerinden arınmış olması gerek. Birden fazlasına göz dikmek doyumsuzluktur, insanlık ayıbıdır ihtiyaç adı altında ihanettir. Bir de bu gibi durumlarda "erkek değil mi, yapar." diye savunanlar günümüzde hala var ya ona yanıyorum. Aynı şeyi bir kadın yapsa şiddetle hatta ölümle bile cezalandırılır oysa ki.
maddi imkanı varsa 4e kadar hakkı var
Ya siz tek eşlilik savunuyorsunuz ama bu durumdan menmun olanlar da var herkesin kendince bu duruma razı olduğu hayatlar var kendine kuma gelmesini isteyen kadınlar da var bu kimseyi ilgilendirmezki burda dikkat edilmesi gereken herkesin rızasıyla yapılması
Bu erkeğin maddi statüsüne göre değişiyor bu mesela ortalama bir erkeğin bir tane eşi olur ama çok zenginse ve yaşlı olsa bile 10 tane kadına sahip olabilir hiç bir kadında bunu yadırgamaz. Önemli olan sizin maddi statüsünüz diye düşünüyorum. Saygılar, sevgiler.
Ya kardeşim bayan olsun, erkek olsun uçkurunuz var ise ona uygun sözler edin. Zamanın da Gülben Ergen de bu gibi söylemlerde çok bulunurdu ama sonrasında ne olduğunu gördük hep beraber..
Evli olup başkası ile sabahlayanlar, hiç evlenmeyip sürekli birilerini koluna takıp sevgili değiştirenler daha sayayayım mı? O yüzden herkes kendine baksın öyle konuşsun..
Evet haklı, adam olan eşini üzmez üzenlerden uzak tutar. Adamlık sözde değil davranışlarda saklıdır. Olayın dini boyutuna değineceklere ise dinde izin var ama destek yoktur. Ayrıca eşin izniyle olur bu, çünkü kadının boşanma hakkı vardır.
Yani her halukarda evet çok haklı Müge Anlı.
İnandırıcı değil.
Toplum ile çelişiyor.
Zengin bir adam düşünün.
Eşlerinden hiç bir şey esirgemeyen.
O adam istemese bile binlerce kadın eşi olmak isteyecektir.
Ya ümitcan uygun davasına ne diyeceksiniz. Onlarca kadının mesajları ne oldu 😒
bilmiyorum da bana göre üretim hatası var🤓
Şöyle genel olarak yorumlara baktım düşünce fikir aynı gibi ama nedense gerçekleri yazmak konuşmak "sanırım taşa tutulma sebebi olsa da ben biraz gerçekleri yazayım. Cinsiyet farketmez bence. Eğer kadın/erkek aldatma eğiliminde ise ve karşı cins buna izin veriyor ise suç iki kişiye ait oluyor. Sadece tek tarafın istemesi ile olacak bir durum değil bu. Gerçekçi düşünmekten korkmayın.

Müge gelsin bu tarz kadınlara eğitim versin önce ;) böyle kadınların yetiştirdiği çocuk nasıl adam olacak? Adam olacak çocuğun temelleri anne karnında atılır, bebekliğinde bina edilir. Elbette tüm suçu kadınlara atmıyorum ama ortada erkeklere atılacak bir suç varsa önce kadınlar kendine bakmalı.
Müge Anlı böyle bir kadına da ağzının payını verirdi zaten. Siz müge anlı izlemiyorsunuz sanırım
@izmirliiiiikiiiiz35 Sen mi diss attın?
Yok haksız (!). Arkadaşlar şöyle sorular sorup sanki tartışmaya açık bir konu gibi lanse etmeyin lütfen. Bakın böyle şeyleri dile getirirken ister istemez normalleştirirsiniz. Şok edici bi soru yani. Bunu da sorma nolur.
arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın ama evli olup da başka birisiyle olana asla saygı gösterilmesi gerektiğini zaten düşünmüyorum ama lgBt+ bireylerinden olan biseksüeller için bakış açım aynı değil ve zaten eklemek gerekirse biseksüellik herkesin rızası ile olan bir şeydir!!
Adam olana 1 eş zaten
yumurta kıramaz, eve ekmek getiremez, bilgi kültür 0, insanlık adına eser yok ama karı düşkünü
sen önce kı. cını yıkamayı ögren, üreme organını güya helal yolla ona buna sürtmeyi değil ... diye denmez mi bu kişilere?
Dinde evet var ama bu bir emir değildir! böylelerine hele hiç yok zaten şu devirde hiç bir kadın kabullenemez böyle durumu erkek 1. karısının rızası dışında evlenirse zaten günahkar oluyor...
Bir den fazla eş isteyen erkekler karısının da başka erkekleri istemesine saygı duysun o zaman madem tek eşli kalamıyorsunuz kimseninde size sadık olmasını beklemeyin.
Doğru demiş ama bu sadece adamlar geçerli değil, kadınların da aynı şekilde "kadın olanın bir tane eşi olur" diyorum bende. Neler var neler kadın erkek hepsi aynı hataya düşüyor...
Müge Anlı'ya bayılıyorum. Ayakları üzerinde çok sağlam duran bir kadın, Türk kadınlarına örnek bir kadın, iyi bir vatandaş... Bu arada savunduğu şeyleri böyle kendinden geçerek sinirli bir şekilde ifade etmesi hoşuma gidiyor 😂😂
Hayır, kimi insan çok eşlidir, kimi insan tek eşlidir. Bir insan kendini bilmeli ve ona göre hareket etmeli. Çok eşli olan evlenmemeli, kimseyi aldatmamalı. Bugünkü aldatmaların sebebi, insanların çoğunlunun çok eşli olması.
Bencede halkı adam olanın bir eşi olur ve ondan başkasını görmez gözü sevgi saygı sadakat onda güzeldir çünkü ayrıca eşi olduğu halde hala arayış içinde olanlar gerçekten mide bulandırıcı insanlar Allahtan bulsunlar hepsi bu yüzde müge anlıya sonuna kadar katılıyorum
Haklı tabiki. Eskiden 1den fazla eş alınmasının sebebi savaşlarmış. Eşleri ölen kadınların ortada kalmamaları için evlenirlermiş. Günümüzde böyle bir şey söz konusu değil.
O zaman zamparalık yapanları karısını kocasını aldatanları evlenmeden giylaşanları idam etmek gerek. Aslında İslam'da bunun cezası ölüm öldürmenin bir cezası yok. Ama biz zaten en iyi müslümanlardan olduğumuz için sorun yok
Doğru demişte o cinayetin akabi nedir bir ara evdeydim baya izledim o programı ama bu seferde katiller aslında katil değil falan dendi birisi ölmüş ceza evinde böyle haberler var ama olayın seyri nedir.
Onemli olan insanlik. Katilmiyorum. Peygamber efendimizinde çok eşi vardi. Koskoca Sultanlarin ve padisahlarin da çogu çok eşliydi. Ve bunlqrda Turklerde vardi. Osmanli ve Selçuklu. Sana mi kaldik be. Muge anliymis. Yaptigi bi bok yok. Magazinden baska. Bu tur programlardan nefret ediyorum. Topkumun ruh sagligi bozuk zaten var olaninda içine ediyor. He erkek olanin tek esi olur alirsin basini.
Bunu yapanın da kabul edenin de hayvandan farkı yoktur
@didiishere92 hi hi tahi ecehennemlik
Allahin dunyayi yaratmaktaki sebebim dedigi zati hayvan yerine koyuyorsun HASA. Muhatap olmaya deymez. Ve ayrica koskoca selcuklu ve osmanli padisahlari adam degil siz adamsiniz. Osmanli 24 milyon m2 hukmetmiş ve adam degil. Onlarin hepsi. Neyse yaa deymez.
sektir ordan
@didiishere aynen deymez. Sen oraya focuslan missin çunku.
Aynen kardeşim.
Şu var ki; Peygamberler ve sultanlar nikahta tamamen dinin salâhını düşünmüşler.
Şöyle düşünelim, Allah neden 4 hanıma izin vermiş?
Zevk için mi? Asla… bu ancak evlatlarının çok olup dine hizmet etmeleri içindir.
Zaten Allaha yakınlık için evlenen mahrum olmaz.
Ama nefsani arzularından dolayı böyle birşeyin yapılması Allah katında çirkindir.
Kaldı ki, kalp kırmak kadar büyük günah yoktur ve bir kadının kalbini kırarak da bunun yapılması ne kadar kötü.
Allah dostları, hanım hiçbir şey yapmıyorsa bile kolunu kaldırmaya gücü varsa ikinci evliliğe izin vermemişler.
Görüldüğü üzere tamamen mantık esas alınıyor. Ayrıca fazla evlilik hususu eşler arasında adaletli olabilenler içindir. Yoksa buna da izin verilmemiştir. Ki bu konuda adaleti sağlamak çok zor olur
@Zhlrns tabiki dogru. Iste gercek dini yasayanlar tarihte. Bizse nerelerdeyiz Allah affetsin.
Bir adam evli olmasına rağmen biriyle daha evlenecek ise karısının rızası olması gerekiyor onur türlü geçersiz benim bildiğim kadarıyla
Çok şükür artık iğrenç bir din anlayışıyla yönetilmiyoruz, hukuk devletindeyiz. Sizin gibi kadına değer vermeyen kompleksli davarlara bir tanesi bile fazla. Ayrıca dinde 4 eş alma sebebi savaş durumlarında mağdur olan kadınları ortada bırakmamaktı. Osmanlı da bu durumu fanteziye döktü. Çok şükür yıkıldı, keşke senin gibi zihniyetlerde yıkılsa. Toplum ahlakını bozan bu programdan ziyade sizin sapık arzularınız
@korkularım_var Öyle bir şart yok
Ama kadınların çoğu bilmese de evlenirken başka kadınla evlenmemeyi şart koşabilirler öyle olursa erkek yapamaz
Çünkü dediğim gibi dinde mantık esas alınmış. Nikah da bir nevi hayat ortaklığı ve ciddi bir mesele.
@Bodyofnothingness İslam’ın kadına değer vermediği inanışı ve komik ve zavallıca.
Her şeyin bir sonu var, bakalım sen hiçbir şey iken seni Yaradan Allah’a ne diyeceksin. Din düşmanlığı seni kurtarmayacak.
Sende din adı altında sapkın isteklerini kapatamazsın. Savunduğun şeyin geçerlilik zamanına bak birde bu zamana. Kafasına göre kimse 4 kadınla evlenmedi. 600lü yıllarda okuma yazma bilmez savaş zamanları kadına değer verilmedi çalıştırılmadığı dönemlerdi bu yüzden kadına sahip çıkma amacıyla yapılırdı. Senin sapık cinsel fantezilerinle karıştırma. Şu devirde bu ülkede açıkta kalmış kadın mı var ki bir erkeğe muhtaç olsun, devlet var artık hukuk var...
@Bodyofnothingness tarihten bihaber, kitaptan bihaber…
18 yaşında velet, ben tarihi kaynağından öğreniyorum sen BeyazTv'den öğreniyorsun belli... Asıl bilmeyen sensin sapkın velet, geleceğin mollası
İsimsiz biri bu orsp lar ne anlar dediğinden sektör et yarın obur gun eşi de onu aldattıgunda vay efendım sen ne yaptın pefff yersen, 🤣
@korkularım_var evet tabiki ama haram degil. Ve Zamaninda buyuk insanlarda yapmiş. Ama kotu degil. Ve eşinin rixasin alman lazim. Ben orayi soylemedim. Bilirler diye.
@Bodyofnothingness Yazık insanlarin (Gayrimuslimlerin) kendi milletinden gormedigi adaleti Osmanli ce Selçukluda gorduler. Kisacası gerçek islamı yasayanlar. Senin gibi cahiller oldugu surecede (ozur dilerim ) biz eski turkler olamayavagiz. Kendi atandan bile igreniyorsun. Ve ayrica Osmanli fanteziye çevirmedi. Sen bir iki kişinin yanlisi yuzunden koskoca 620 senelik imparathorlugun hepsine bu iftitayi atamaszin. Nerden gordunde boyle bi kaniya vardin. Bilemiyorum. O yuce padisahlar savaş meydaninda secdeye kapanip Allahtan yardim dilediler. Selcuklu ordusu 50 bin kişi , Bizans ise 150 bin veya 200 bin diye geciyor. Sultn Alparslan ( Malazgirt Savaşı). Senin hiç aklin aliyor mu abla sence bunun mantikli bir aciklamasi var mi? Gerektigi yerde I. Kosova da savaş oncesi "" Allahim bana ve milletime bu zaferi bahşet, gerekirse canımı al deyip sabaha kadar ağlayip dua ettigi Sultan Murad savaş sonrasi zaferde savaş meydanini gezerken sırplı bir asker tarafindan şehit edildi. Sen bu yuce padişahlarin devletine mi çok şukur yikildi diyorsun? Allah Allah dedigi donemde yaklasiķ 200 seneye yakin hicbir buyuk savasi kaybetmemiş bir Yuce Imparathorluk. Siz okulda hiç tarih gormediniz mi? Işte tatih derslerinde atarurkun yaptigi zulumler yerine Turklerin islam hassasiyeti anlayilsaydi şimdi bu durumda olmazdik. Şapka tkmadigi için 10 binlerce alim, imam idam edildi sadece şpka tkmadigi icın tbiki size okulda bunlari anlatmiyirlar ) Onlar her zaman Allah için cihad yaptilar. Ne zaman Allah Allah diye savaşa girseler kendilerinden 3-4 kat buyuklukteki koskoca super makinleri olan ordulari yerle bir ettiler. Çunku Allahin yardimi yanlarindaydi. Bizde ise gunumuzde siyasal islam var.
@Bodyofnothingness Dini siyasetleştirmek. Seninde o yuzden dinden sogudugunu dusunuyorum. Ve ayrica şu an Turkiye tarihin en karanlik donemini yasiyor. Allahim yardim et gozunuzun onundeki perdelri kaldirsin artik. Ne olur. Ulke gitti hicbir sekilde adalet yok. Ve ben esime kendimden daha çok deger veririm merak etme. Canimi bile veririm. Sen beni tanimadan boyle bir kaniya varamazsin. Herkesi ayni yargilayamazsin. Iste senin huku devletin. Bak 400 cadirlik bir islami yaşayan beylik Kayı boyu dunyaya 400 seney yakin hukmetmis bir imparathorluga nasil donustu? Ya senin hukuk devletin. Devletler adalet uzerine kurulur ve adalet uzerine yikilir ablacigim. Sen ne kadar adaletli olursan o kadar gelisirsin. Osmanlidan ornek vreyim. En parlak doneminden biri Kanuni Sultan Suleyman donemdir. Kanuni adindanda anlasilacagi uzere adaleti çok iyi iygulayan bir sultandi. Gelelim Selçukludan da ornek vereljm. Sultan Meliksah duydun mu? 17 yasinda toy bir melikken tahta çikti ve 20 senede Selcukluyu dunyada kilit bit devlete cevirdi. Islam inanci ve çok adaletli olmasindandir. Sultan Melikşah tarihe Ebul Feth ve adaletlilerin en adaletlisi biri olarak adini yazdirmistir. Ama osmanliy karşi olan tutuma çok uzuldum gercekten. Acaba daha neler bilmiyorsunjuz. Sormak istedigin bir sey var mi abla? Insllah bu kadar yazdiklarim bosuna degildir. Biraz kalbine dokunabilmisimdir. Ben eşim ugruna canimi bile veririm. Sadece muge anlinkn soyledigi lafa çok kzidm. Teşekkurler.
@Bodyofnothingness devlet adalet uzerine kurulur ve adalet uzerine yiklir. Melisahin cihan devleti olan koskoca selcuklu bile adaletsizlik yuzunden 30 senede yikildi.
@Bodyofnothingness hukuk yok hicbir sekilde ne hukukj baslama. Cinayet isleyenler kac ay yatiyor haberin var mi? Tecavuzculer kac ay yatiyorlar haberin var mi? Ha birde ceza infaz indirimleri var beleşe geliyorlar 3 4 ay yat çik sonra başkasini daha oldur. 10 senelik cinayet davalari var artik dosya zaman asimindan kapaniyor yaaa yaa hukuk devletiniz. Allah bu ulkeye salih kullari yuzunden acirsa acir. Yoksa sizin iflah olacaginiz yok. Çok aci. Yolsuzluklar var nerde hukuk devletin?
Ulan cahil bana tarih anlatma bölümünü okuyorum? Gelmiş burada tarih dersiyle laf salatalığı yapıyor.. Tarihi senden çok daha iyi biliyorum, sen inançla alındı derken ben savaş stratejilerini öğrenip nasıl aldıklarını biliyorum, herşeyi dine bağlama, sen Allah'ın yanında mıydın da yardım ettiğine bu kadar eminsin? Çok eşliliği savunuyorsun köşeye sıkışınca ezbere bildiğim tarihi anlatıyorsun. İyi ki de yıkılmış, bu devirde molla gibi mi gezilirdi? ya da sürekli Kuran dersi mi almalıydık bilim yerine? Kapalı mı gezmek zorunda mı kalmalıyız? Senin Osmanlı Döneminden kalma o kelle kesmeler.. Ayrıca o dönemde kaldı bu devirde o zihniyet yaşayamaz. O devirde her ülke az çok böyleydi bu yüzden bir şey demiyorum ama o arzu ettiğin şeriat asla bu dönemde var olamaz. Türkiye Cumhuriyeti kurulmasaydı sen şu an İncil'den ninniler okuyordun asalak. Atatürk sayesinde bu topraklarda havlıyorsun, o İngilizlere toprak satan sultanların sayesinde değil. O çirkef dilinle dehasıyla ülkeyi düşmana vermeyen Atatürk'e laf atıyorsun vatan haini, önce sen oku tarihi. İyi ki kestirmiş keşke daha da kestirseymiş bana göre Atatürk'ün hatası bu gibi mollalara yumuşak davranması, bak şimdi sizin gibiler şeriat isteriz diye ötüyor, benim elime düşseydiler o vatan haini sözde dincilere işkence bile yapardım, öldürülenlerin çoğu vatan haini İngiliz sempatizanlarıydı, o şapka olayı senin yanlı kitaplardan okuduğun şeyler. Osmanlı'da alınan savaşları yüceltirken, Atatürk'ün aldıklarını da yazsana ne imkansızlıklarla aldığını.. Utanmaz seni, işine gelirdi tabii kadınların evde kumalarıyla cahil cahil oturup itaat etmeleri. Atatürk'ün kadına seçme hakkı eşitlik vermesi çok koydu tabii sana. Osmanlı'daki haremdeki kadınlar hepsi sultanlara beddua ettiler onlar ölürken ama Atatürk'e hepsi dua ettiler. Ayrıca Türkiye 'nin son hali senin gibi dinci zihniyetin yönetimden kötüledi bunu da bil. Önce tarih oku ama kaynağından...
Hukuk devletini senin gibi dinci yanlıları bozduğu için olabilir mi?
@Bodyofnothingness yazik vallahi o kadar da zaman ayirdim gorusuruz obur tarafta senden alirim ama bunu unutma sen unutsan hak unutmaz ahmak. Size gore vatan haini ilan etmek kolay tabiki. Allah sahidim olsun bu ulke adam olmazsa gerekirse canim ciksin ama elin gavuruna caliscacagij. Sizin gibi zihniyetlerde surunsun buralarda. Ben bu yasimda ulkemdeki yanlislari gorup ileride duzeltmek icin gerekli cozumler dusunuyorum. Sende kalkmis beni vatan haini ilaj ediyorsun. Allah sahidim olsun eger bu zihniyet duzelmezse avrupadan faha çok cekersiniz. Ve cektiririm. Kendimi ovmeyi sevmem ama ben bir ise sarilirsam o isi hakkiyla yaparim. Ve sizin bu saçma zihniyetiniden dolayi ulkemdej soguyorum. Ben elaleim markasini yuceltecegim zaman sizde burda ovuneceksiniz. Aaa bak o da turk yine biz yapiyoruz. Bak iste turkiye yine. Boyl3 deva, edersejiz bunuda yuzunuze kadar soylerim avimam. Bu aklima yazildi. Vatan hainlihi kolay tabiki. En ufacik syede vatan haini ilan ediliyoruz sizin o ulkuvuler de arka planda hukumetle ne pislik ceviriyorlar derin devletle. Allah bilgibi gibi yapsin sizi. Ama hakkimi kesinlikle helal etmiyorum. Sana burada sadece birkac cumlede sitemimden dolayi agir konustum ama sen neredeyse her cumlende hakaret etmissin. Senin devleyin bu iste senin neslin. Senin ataturkun. Ben bir turkum ve ozgurlugume duskunum. Oyle kimsenin ulkesine yalakalip yapmam OLSEMDE. Kimseninde emrine girmem. Ha sizin korkak ulkucu dedikleriniz girerse bilemem.
@Bodyofnothingness Ha ayrica ataturku gommedim. Ama yanlislarini yazdim. Tamam vatan kurtulmasi ixin onculuk eymis. Ama yanlislarida var. O yuzden souledim. Yoksa ataturke karsi bir kin nefret vs. Yok. Kendinle karisitrma. Bu devlette ancak ve ancak yine islam ile yukselir. Sizin hukukunuzla degil bunuda buraya yaziyorum. Ben çok mu mutluum simdiden avrupa hayalleri kurmaya. Bizi bu durumlara dusurenlere ve destekleyenlere yaziklar olsun hicbir sekilde hakkimi helal etmiyorum. Su yasta dusunmekten saclarim beyazlamaya basladil neden? Bu devlet ne olavak diye dusunmekten. Ya sen? Soyle sacinda kac beyazin var ve bei vatan haini ilan ediyorsun. Yaziklar olsun. Senle konusmaya gerek yok aslinca. Ben yine bana yakisacak sekilde yazdim. Sende sana yakisacak sekilde yazabilirsin. Aramizdaki farkida okuyanlar gorsun senin hukuk devletini ve zihniyetinizi. Okuyorsun ama boşa. Ben okumadim halde..
Ve adaletle.
@Bodyofnothingness tr oneceden çok iyidi demi
Yahu 18 yaşında veletsin üniye başladın mı abisi? Ülkücü falan değilim nefret ederim faşizmden. Senden önce ben gidiyorum Avrupa'ya orada kardeşim yaşıyor zaten, sırf senin gibi şeriatçiler ülkeyi bozdu diye. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın velet seni. Din kurtaracakmış ülkeyi, hasktir oradan Arap kırması seni:D Evropa evropa deyip İslam diyor birde, bari orada da yap bunları da ssni bin parçaya bölmüyorlar mı? Birde hiçbir ülkenin yalakalığını yapmam diyor, o Avrupa hayallerini kurarken orada yaşamak için yapman gereken yalakalığı da bil asalak Orta Doğulu seni, senin helalliğine kalmadım:D Orada da savunursun bu çok eşliliği sonra sen çok eşli bir hücre olarak parçalarını Türkiye'ye gömeriz. Utanmaz sapkın zihniyetin orada sökmez bari başkalarına rezil etme bizi. Noldu Osmanlı'da yaşarkene çok mu bolluk içindeydin de 30 yıl önceyi sorguluyorsun 18lik amca:D
@Bodyofnothingness Tama sensin sen Allah bildigi gibi yapsin seni ne diyeyim. Senin gozun donmuş. Merak etme bu ulkeye senden daha fazla yararim oldu bu yasima kadar bunuda bil cehalet. YAPTIKLARIMI SAYMAMA GEREK YOK. Sende aslak avrupa cocugun o zmaan sen bana oyle diyorsun ya. Benden oncede sen gidecek missin ya Seni gibi Orta Dogulu.
Orta Doğu'yla hiç alakam yok çok şükür, ne tip ne düşüncem yanından geçemez ama sen Avrupa'ya bu şeriat talebinle gidemez anca Arap ülkelerinin köpeği olursun, senin dilinden sana Yallah diyorum Orta Doğulu İslamcı seni
@Bodyofnothingness vay be birde çok sukur diyor sen dini hatirlar miydin be sozlerinde zerrace din yok ama yazilarindanda eksik etmiyorsun. Bari agzina alma.
Şükür;teşekkür veya hoşnutluk belirtir, sadece din amaçlı kullanılmaz biraz bilgi yahu
@Bodyofnothingness tama sensin yaw off "En buyuk savaş cehalete karşi yapilan savaştir. M. Kemal Ataturk " al buda sana kapak olsun ve sus.
@Bodyofnothingness biraz bilgi yahu
Çok haklısın başından beri bir cahille savaşıyordum, Atatürk'te çok uğraştığı için zamanında senin gibilerle tam cuk olmuş
@Bodyofnothingness Aynen sizin soyunuzu neden kurutmamis acaba korkak hasereler. Daha da boyle tipler yetisiyor.
4 eşliliği savunan İslamcı yönetimi benimseyen birinin kökünü zamanında kurutmayı unutmuşken benim gibi Atatürk'un yolundan cumhuriyetin ve çağdaşlığın yolundan giden biriyle anca gurur duyardı:)
@Bodyofnothingness ben keyfi çok esligigi savunmadim birrrr. Sadece zamaninca buyuk insanlarda yapmak zorunda kalmis veya yapmis dedim ikiiii. Turk devletleri zamaninda islamla yonelti ve dunyayada hukmetti üççç. Sizin cumhuriyet yonetiminide goruyoruz dörttttt. Senin gibi kalbinde zerre merhamet ve sevgi olmayan biri anca dunyada zalim olarak anilirdi beşşş. Bu yazişmalarida silmeyecegim ki okuyan herkes aramizdaki kalite farkini gorsun uslub hitap vs... buda altııı. Kapiş?
Bence de görsünler, ne örümcek beyinli velet olduğunu anlarlar. İğrenç şeriatçi sistemin yanında cumhuriyet tabii ki iyi, şimdikiler yönetemiyorsa bu cumhuriyetin suçu değil. Çoğu büyük ülke zaten cumhuriyetçi, biz hala islamcı zorba zihniyetle savaştığımız için ileri gidemiyoruz. Bayağı keyfi çok eşliliği savundun şimdi kıvırma, zora düşünce 180 derece dönme. Her devlet zamannda dinle yönetti faydası görülmedi, sadece bize özel değil. Senin gibi kadınları aşağılayan mal olarak görenlerde sapkın bir yobaz olarak görülür. Çok eşliliği savunanla kalitemi bile karlılaştırmam
@Bodyofnothingness kahrolsanız da İslâm mollaları kıyamete dek olacak...
@Bodyofnothingness Hüküm günü gelecek ki o zaman herkes sevdiğinin yanında olacak.
Allahın dostlarını sevenler onların yanında, Allahın düşmanlarını sevenler onların yanında olacak.
kardeşim ben şahidinim hesap gününde olanlar olacak. Sen Mevla'nın dışında hiçbir şeye güvenme
Mehdi Aleyhisselam'a kadar dünyada fitne fesad devamlı artacaktır. Ama Allah düşmanları her zaman rezil rüsvay olurlar. maalesef hakikatı her yerde de anlatmamak gerekiyor, haklı olduğu halde susan ve sabredenin hakkını Allah verir.
Mevlanın rahmeti üzerine olsun
@Bodyofnothingness şeriat çok uzun bir zamandır ülkemizde yok. O zaman ülkeyi mahveden nedir? :)
Devleti Aliyyeyi Osmaniye yüzyıllarca Şeriat ve tarikat ile ayakta kaldı. Allahın hükümleriyle amel ettiler, Hak dostlarının kapılarının eşiğinden ayrılmadılar.
Ahiret gününde öyle şeyler açığa çıkacak ki, bu yola düşman kesilenler keşke toprak olup gitseydik diyecekler. Tabii inşallah ben de, siz de onlardan olmazsınız...
@Bodyofnothingness zaman gelecek bu çağ güzeştede kalacak. öyleyse gerici kim...
@Bodyofnothingness gözünüzü kin ve nefret kaplamış. halbuki daha saygılı bir üslup kullanabilirsiniz. milleti yaşa göre yargılamak da ilginç hakikaten.
Ya uza ergenin ergen kankası seni, çağırmış başa çıkamadı diye dırdır yapıyorsunuz. Senin saçma inançlarına göre yaşamak zorunda değilim, kapanmak istemiyorum, kuma istemiyorum, dinle eğitilmek istemiyorum, senin o arzuladığın şeyi istemiyorum, kadınları aşağılayan pis mahluklar sizi. Hayvanlarda bir sürü eşle çiftleşiyor, onlardan farkınız yok işte, size nasıl insan gibi muamele edeyim ki? Hadsiz sünepe, çok şükür o istediğiniz iğrenç düzen asla gerçekleşmeyecek. Mollalar sizi, kımıl zararlıları, topluma zarar veriyorsunuz sapkın isteklerinizle. Yıl olmuş 2021 biz hala depremi zinaya bağlayan, şeriat isteyen yobazlarla uğraşıyoruz
@Bodyofnothingness arkadaşı tanımıyorum…
Önyargılarınız sizi ele veriyor. Emin olun tesettür, namaz vb. hepsi sizin yararınıza. Bunları yapmamanız da sizin zararınıza.
Arkadaş size uzun uzun yazmış ki, saygı çerçevesinde münâzara (hakkı batıldan ayırmak için saygıyla karşılıklı tartışma) yapmak istemiş, yazdıklarından da niyeti anlaşılıyor.
Sizin ise hakaret edip aşağılamaktan gayrı söylediğiniz düzgün bir şey bile yok.
Emin olun başı örtülü olsun, çarşaflı olsun kuması olan hanımlar sayıları neredeyse yok denecek kadar azdır.
İslam kadına eziyet edip aşağılasa erkeğe haddinden fazla değer verse, o zaman cümle kadınlar kafir olur, tüm erkekler müslüman olurdu. Ama maalesef herkes aklını kullanmıyor… Aklı kullanmamak da israftır ki, Yaradan sorar. Kuranı Kerimde övülerek ismi geçen Meryem Validemiz’in makamına, şu an bir erkek şariata tarikata ne kadar çalışırsa çalışsın asla çıkamaz. Erenlerden ilk diriltilecek olan Hz. Meryem’dir. Halbuki eren kelimesi (er, erkek adam, Allah’a ermiş) anlamında kullanılır. Demek ki büyük bir aldanış içindesiniz. Demek ki buradaki olay cinsiyet değil, daha farklı bir şey. Dini yerinden öğrenen asla ondan soğumaz.
Arkadaşım ateistim ben bana boş yapma, senin istediğin kurallara göre yaşamak zorunda değilim, sen nasıl yaşıyorsan yaşa ama bana bulaşma, kadınlara verilmiş hukuki medeni kanunlara da dil uzatma
@Bodyofnothingness kimse uzatmadi zaten kendi kafanda nasil bir psikolojideysen. Ve ayrica arkadaş veya abiyle alakamiź yok sadce yorummun altina yaorum yapmis.
@Zhlrns eyvallah abi e sonunda insanca konusan bir muhatap buldum ya şukur.
Aynı anda birden fazla kadınla ilişkisi olan erkeklere güzel laf söylemiş. Eğer ömür boyunca boşanma olsa bile tek bir kadınla ilişki olmalı deseydi Mehmet Ali Erbil ile fena çatışırlardı.
Doğada bile birçok hayvanın tek eşli olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Adam olanın tek eşi olur evet haklı ancak zaten çok eşlilik söz konusu dahi olmamalı
zaten genel sıkıntı es de degil es bir tane ama aldatmalarla kac tane oluyor bilen yok asıl laf adam olan erkek aldatmaz olmalıydı
O adam olanın bir tane eşi olur derken farklı bişeyden bahsetmiş bence hani şimdi bazılarının hiç olmuyor kadını hani o mevzu 😂
😂 😂 😂 allah iyiliğini versin kız gülmekten öldüm.
Ahahaaha
Herkes istediği kadar kişiye eş olsun canım, kime ne. Rıza dahilinde olduktan sonra onun iki eşi olmuş, bunun üç eşi olmuş çok önemli değil. Hem kadınlar, hem de erkekler için diyorum ha.
Zaten doğru olan bişey. Şimdi bide bunun doğru olup olmadığını mı tartışacağız? Ondan sonra bide güneş doğudan mı doğar batıdan mı doğar onu tartışalım isterseniz.
Gönlü geniş olanın çok eşi çok flortü çok sevgilisi olur
Sadakat ve ahlak sahibi her insanın tek sevgilisi tek flortü tek eşi olur.
Bu akıllara kazınmalı
Böyle bir soruyu sorman bile ayıp. Tabi ki de haklı. Bu konu tartışmaya açık bile değil. Çok eşliler hayvan statüsündedir bazı hayvanlar çok eşlidir ki aslında hayvanlar bile tek eşli öldükten sonra başka biriyle birlikte oluyorlar yani çok eşli insan hayvandan daha aşağılıktır en aşağılık yaratıktır
Hazır olun kızlar şimdi erkeklere kendini beğendirmeye çalışan muhafazakar ve dindar bir pick me girl gelip bize taş atacak ve erkek dediğin aldatabilir, erkeklere sabretmek zorundayız, erkekler şöyle iyi biz şöyle kötüyüz falan diyecek. Eminim bak birazdan gelir o pick me girl. 🤣🤣🤣
@Unsocial_ Hangi ülkede yaşıyorsun?
@Unsocial_ peki aşkım sen ne dersen odur
Pick me girl denilen şeyi de siz çıkardınız zaten. Ayrıca bu aldatma veya başka kişiyle birlikte olmayı da normalleştirende sizsiniz. Muhafazakar erkek/kadın bunlara karşıdır en başta. Genel kültürün çok zayıf, emin olmadığın konularda yorum yapmamaya çalış.
Kafana yazık
Elhamdülillah müslümanım elhamdülillah kitabımı okuyup anlarım ne aldatmayı kabul ederim ne kendimi durduk yere kötülerim asıl bu işleri sizler yapıyorsunuz özgürüz istediğimizi yaparız kafası oldukça çok aldatıp aldatılırsınız tabii ki özgür olmak gerek ama her şey dozunda
@Hayal_dir_hayal peki aşkım sen haklısın saygılar
Müge Anlı'nın bu özelliğine bayılıyorum ya çok güzel lafı gediğine oturtuyor. O avukata okumuşsunuz ama medeniyetten bir haber kalmışsınız deseydi içimin yağları erirdi.
İbrahim tatlısese laf sokmuş adam olana bir eş diye giydirmiş tabi anlayana.
kuranı kerimde dese kadınlarında 4 eşe sahip olma hakkı var görürüm ben 4 eş isteyen erkekleri keza kadınları
ben dine göre 4 tane kadınla evlenebilirim, ama medeni kanuna göre 1 tane kadınla evlenebilirim
Eskiden doğru inanç anlayışı olsa haksızdı ama günümüz insanı dolayısıyla haklı
Bu kadın iyi işler belki yapmış olabilir ama bazen böyle boş boş konuşur.
Sevdanın hası tek olur. Bu adam için de geçerli kadın için de.
soruyu soran bide şey yazmış 'haklı mı' ya bu kadınlar neden bu kadınlar böyle saf saf sorular soruyore lkasjdşlaksdasdaşdasdsadddfs
Söylediklerinde haklı ama kendisinin de evli bi adamdan çocuk yapıp sonra onla evlenmesi ve bunları söylemesi çok ironik bir durum
Müge Anlı'nın ideal adam, ideal erkek tanımı yapabilecek kalibrede ve karakterde olduğuna inanmıyorum. Ne sanıyor ki kendini böyle büyük laflar ediyor.
Yani bu konuyu konuşmak bile saçma hala bunları tartışıyorsak vah halimize biz bu kafayla hiç ilerleyemeyiz çok üzgünüm...
Herkes tribüne oynuyor. Aksini iddia edip seyirci kaybedecek kadar salak bir kadın olmadığı bariz. :):
vallahi bakabiliyorsa bir harem kursun kendine ne denilebilir kii
Aynen öyle, bir tane eşin olur onun için yaşar onun için ölürsün..
Bu ne biçim bir soru ya. Sizce haklı mı nedir 😀 tartışılacak bir konu mu bu şimdi 21 yy da yaşıyoruz.
Haklı mı diye sorarken?
Atatürk öleli oluyor 1 asır, adam bunu çözeli 1 asır! Bu kadar mı bir millet, hele ki kadınlar bunu konuşur.
Bence kadınların.. nafaka sevdası olmazsa erkekler bu kadar agresif olmaz.. tabi bir kadına el kaldırmak kesinlikle yanlış bir şey..
adam olanın bir eşi olur lafı ile insanlar ne anladı acaba bazı yorumları okuyorum da olayı yine siyasete dökmeye çalışıyorlar
Müge anlı haklı olsa ne yazar bunu yapanların gönlü var demekki zorla oluyorsa sıkıntı ama gönlü varsa kimsede bir şey diyemez
Kadın Erkek eğer eşitse tabiki haklı. Avrupaya göre haklı. Doğuya göre değil.
Onu adam olanın değil de insan olanın diyelim zira evli olup da altadan kadın sayısı da az değil
Bu kadını hiç sevmiyorum. Olmasa dünya daha güzel olacak.
Allah diyor ki sizin en hayırlısı tek eştir. Dinimiz dört eşede izin veriyor. Tek eş daha iyi
Ben çok eşliliği destekliyorum. 1 erkek bir kadına yetemeyebiliyor bazen ama 10 erkek kesinlikle bir kadına yeter. 1 erkek bu kadar mutlu ediyorsa 10 erkek nasıl mutlu eder gibi düşünmek lazım.
Bir erkek bu kadar mutlu ediyorsa mı? Kanka nerede bu mutlu eden erkekler akskskd
Cuckold yaşam tarzından bahsediyorum kanka sen anlamazsın
@Ayabasanmaymun arkadaş farklı bir fantezi peşinde hani kadın veya erkeklerin evli olduğu halde farklı eşler de de ilişki yaşamasını doğal karşılamaya çalışıyor demekki amerikan dizilerini örnek alıyor
@serdaryildirim5631 ben duygusal yaklaştım ya akskak neyse o zaman kim nasıl mutluysa öyle olsun ne diyelim🙄
@Ayabasanmaymun şimdi kardeşim müslüman bir eşin, evli olduğu halde farklı eşlerde fantezi araması bizim kültürümüze ters lakin günümüzde bırak tek eşliliği aynı cinsiyet evliliği bile hakir görmemeye başladı
Hadi be 10 tane imiş Allah bile en az dört tane denyo
@Tubaacelyaaa arkadaşlar neden sorunu islama yaklaştırdınız sorun sosyal bir sorun, bireylerin yanlış tercihleri eşini aldatanlara gelmiş laf
@serdaryildirim5631 konuyu buraya çeken millete sormak lazım 🙄
@Tubaacelyaaa :) yapacak bişe yok
Haklı yani şimdikiler gidip araba değiştirir gibi değiştiriyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?