Didem Soydan açıklamasında şunları söyledi: "Ailem benden ümidi kesti. Bana geçen gün şey dediler. 'Biliyorum sen evlenmeyeceksin ama çocuk yapsan!' Ben de dedim ki anne babasız nasıl büyüyecek? Onlarda dedi ki 'Siz nasıl büyüdünüz biz bakarız.'" Şu an oyuncu Burak Deniz ile aşk yaşıyor, ben böyle bir şey duysam ayrılırım :D Sizin aileniz: Evlenmeyeceksin bari çocuk yap talebinde bulunur mu?
Didem Soydan: Ailem evlenmeden çocuk yapmamı istedi! Sizin ailenizin böyle talepleri var mı?
Bu doğru değil diye yargı dağıtan tayfa kendilerini yargıç mı sanıyor yoksa peygamber mi? Neyin yanlış neyin doğru olduğunu ne biliyorsunuz? Herkesin doğrusu kendine, isteyen evlenmeden doğurur istemeyen evlenerek, size batan ne? Evlenmeden çocuk yapmam diyebilirsin ama başkasına da yapamaz diyemezsin, ne bu yobazlık? İstemeyen yapmasın kardeşim zorla mı hamile bırakacaklar sanki.. O taptığınız Türk aile yapısı; evlenmeden seks yapma/çocuk yapma, eve geç gelme, elalem ne der, kısa giyme, biz istediğimizde evlen çocuk yap, ya doktor ya mühendis ol... gibi kazık kadar insanlara dayattıkları şeylerle mi olmalı? Ya da papağan gibi sürekli Türk geleneklerinden bahsederken, hergün haberlerde gördüğümüz aile yapısı mı Türk ailesine örnek? Çocuğuna tecavüz eden babalar bozmadı da , Didem Soydan'ın açıklaması mı bozdu muhteşem aile yapınızı? Aileye söz geçmez, aile ne derse o diye yetiştirdiğiniz için 30 yaşına gelip hala baba parasıyla geçinenen asalak bir toplum yarattınız. Geniş toplum diye eleştirdiğiniz AB ülkelerinin yüzde 1i kadar geniş (!) olsaydınız başkalarının özgürlüğüne ses çıkarmak yerine çocukların acılarına ses çıkarırdınız... Kimse sizin feodal aile yapınıza uymak zorunda değil ve sizde onların aile yapısına uymak zorunda değilsiniz! Biri evlenmeden çocuk doğuruyorsa, çocuk onun a. ndan çıkıyordur, sizin değil. Bu haberi gördükten sonra da evlenmeden çocuk doğuralım kuyruğuna da kimse girmez sakin olun. Yorumlara çıldırıyorum cidden, ne yobaz bir memlekete evriliyoruz belli değil.. İnsanların hayatına "bana ne" demeyi öğrenin. Şu cıkcıklayan mahalle teyzeleri kafasından çıkın ve kendi hayatınızla ilgilenin. Sırf şu barbarlar yüzünden ülke değiştiriyor yeni nesil, sonra neden beyin göçü çok? Burada özgürlük kalmadı cidden, kendi yapamadığı için yapanı kıskanan hazımsız bir ülke olduk. Bıktım şu dayatılan aile, din ve sözde ahlak zihniyetinden, yargılarınızla birlikte azalarak yok olursunuz umarım!
"3. sayfa haberlerinde ki namus cinayetlerinde, çocuk tacizlerinde, kaynım bana kaydı diyen kadınların çıktığı televizyon programlarında falan çok iyi anladık..."
Mümkünse Türk aile yapısı benden uzak dursun...
Didem Soydan'ı tanımam ama büyük ihtimalle 80 Milyonun 79.9 Milyonundan daha namuslu ve dürüsttür.
Youtube'da Yalçın Çakır'ın Flash Tv'de ki eski programlarını izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Türk Aile Yapısında ki kadar geniş bir fantazi dünyasının başka bir ortamda ya da aile yapısında olduğunu zannetmiyorum...
Cem Yılmaz'ın dediği gibi, "Hani biz marjinaldik? Mahalle tren yapıyor."
En çok sapıklıkta bunlardan çıkıyor zaten.. Görüyoruz sabah kuşağındaki prototipleri, hepsi muhafazakar geçinir onu bunu ayıplar ama 7 8 tane erkekle/kadınla birlikte olur evliyken. Cinayet desen onlarda, tecavüz desen onlarda, bu zihniyette en çok aklı başında özgür insanlardan rahatsız olur, çünkü yalancı sapkın ahlak anlayışımız yok!!
Sorun kimin nereden çıktığı değil kimin ne söyleyeceği de verilen böyle bir kararın sonrasındaki çocuğun evreleri annesi babası ayrı büyüyen çocuğun psikolojisi ve ilerde ona yapabileceği mantıklı bir açıklamanın olmaması ayrılık sebebimiz yok çünkü hiç bir arada olmadık demeyi mi eyeğlersin ayıplama yapanlar ayrı onlar hakkında aynı açıdan bakıyoruz ama sorun çocuğun gelişimi ha diyeceksin ki tek ayrı olan çift bunlar değil ama geçerli sebepleri vardır diye umuyorum her ayrılan çiftin ama doğacak çocuğun kaderini doğmadan belirlemek oluyor bu
@Rmznozkn böyle kesimlerin çocukları bile bunları takmaz emin ol adamlar hayatını yaşıyor biz sadece burdan izleyip kendimizce eleştiriyoruz ya da savunuyoruz. Mesela acun habire kızı yaşındakilerle birlikte oluyor ama kızlarına bakıyosun hiiç takmıyolar bile onlar şu anda miamide içkilerini yudumluyodur. Hadi öyle olmasa bile gerçekten çocuk etkilenecek olsa yine kısa sürer. Dünyada ne ağır şeyler oluyor anne babasının bir kağıda imza atmaması mı travma yaratacak
Aynı kadın aynı cümleyle ilgili onlarca konu açılmış, bu kadın aykırı olmayı sevip gündemde kalmayı istiyor prim vermeyin bize ne, istediğini yapsın ailesi de böyle bir şeye onay veriyorsa bize ne, biz kendi anne babamızın söylediklerini mi daha çok umursuyoruz yoksa hayatımızda hiç görmediğimiz, görme ihtimalimizin bile olmadığı kişilerin dediklerini mi? Yarın öbür gün kendi çeker sıkıntısını eğer yasalar önünde çocuğun hakları olmazsa.
Bizden bir talebi olmamış ailenin, bizim yargılayacağımız bir şey yok. evlenmeden demiyorlar ayrıca, evlenmeyeceksin belli, bari çocuk yap (torun istiyorlar). İki cümle aynı anlama çıkmıyor. Benim ailem istemez, öbürünün ailesi ister vesaire vesaire emin olun o aile de bize bakınca eleştirecek bir şey bulur.
Çocuk için evlenmeye falan gerek yok, orası doğru. Ama şöyle bir gerçek var ; çocuk büyürken anne ve babanın bir arada bulunduğu bir aile ortamına ihtiyaç duyar.
Evlilik olmasa bile birlikte yaşamak şart bence çocuğun sağlıklı bir birey olması için.
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
110
Cevap
111
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Atatürk bunlar gibi modern, liberal, sözde "Atatürkçüler" yüzünden mezarında kıvranıyordur.
Adam o kadar uğraştı medeni kanunu getirdi. Aile hukuku, miras hukuku... çocukların, özellikle kız çocuklarınında mirastan yararlarnması sağladı. Evlilikte çocuklarıda korudu.
Aile ile ilgi bir çok güzel şey söyledi; “Medeniyetin esası, gelişme ve gücün temeli aile hayatındadır. Bu hayatta fenalık, muhakkak sosyal, ekonomik, siyasal güçsüzlüğe sebep olur. Aileyi teşkil eden kadın ve erkek unsurların doğal haklarına sahip olmaları, aile görevlerini başaracak güçte olmaları gereklidir.” tabi anlaya bilene.
Ailemi bırak Benim dediğim şey Evlenmeden bir ömür yaşa istersen evlenmeden çocuk yap orası sana kalmış
Evlilik pişmanlık detay vermeye gerek yok herkes dünyadan haberdardır haberdar olmayan internette parası olanın bile boşandığını veya bazı kişiler boşanmak istediği ama boşanamadığı falan vesaire.
Evlilik bu devirde pişmanlık Evlilik çocuk oyuncağına çevirildi
Çocuk yapmak için evlenmek şart değil diyenler olaylara ne kadar dar bir bakış açısıyla yaklaşıyor ya. O çocuğun psikolojisini düşünmüyor musunuz hiç? Sırf birilerinin canı çocuk sevmek istiyor diye çocuk getirilmez bu dünyaya. Her detayı düşünmek gerek. Olmaz öyle anne bir yerde, baba bir yerde, çocuklar ninede filan. Hayret ya.
Herkesin mezhebi aynı genişlikte değil. Fakat Batı ülkelerinde falan normal karşılanıyor evlilik dışı çocuk doğurma planı. Hatta üniversite yıllarında Avusturyalı bir arkadaşım anlatmıştı, sırf çocuk için eski sevgilisinden hamile kalmayı düşünüyormuş, fakat o kişiyle beraberliği, evliliği istemezmiş karakterinden dolayı. Tek sebep yakışıklıymış
Zengin yapınca alkışlarlar fakir yapınca daşlar mkdumun oğulları ben bunlara değil bizim kardeşim halkta suçu buluyorum... Bu kadın şimdi bir yere gitsin kraliçe gibi karşılanır çocukken evlenen birine acıyarak bakarlar kendi düşüncelerine acıyacaklarına la cidden sıkıldım seri katil falan mı olsam acaba :D
Aileler çocuk konusuna neden karışır hani onuda anlamıyorum. Büyük mesuliyet çocuk yapmak , büyütmek , yetiştirmek çocuk olunca hiçte öyle yardım etmiyorlar. Sorumluluğun çoğu anneye kalıyor ailelerin didişmesi her ağızdan bir laf çıkması insanın sinirlerini ruhsal sağlığını ayrı bir bozuyor. Bir çocuk dünyaya gelecekse eğer kesinlikle sağlıklı bir aile anlayışlı bir eşin olması gerekiyor.
Bunun cesurlukla bir ilgisi yok. Sevgi yok, aşk yok senle çocuk yapalım olmadı ayrılalım. Evlilik iki kişinin birbirini sevip o sevgiyi ömür boyunca taşımasıdır.
Bence çocuğun Saadeti için birarada bulunmalılar...Çocuk Anne ve Babada tanımalı ilk cinsiyet farklılığını ve ilk onları sevmeli... Mesela babasının elinden tutup parka giderken mutlulukla gülümsemeli ve yolda ona şeker alacak ve parkta onu sallayacak bir babadan Mahrum kalmamalı... Onu sıcacık saran ona evde yemekler yapan Anneden... Aile hayatının huzuru güveni ve eğitimi sağlıklı bireyler için hayata atılmış ilk mihenk taşıdır...
Senin evlenecegin yok yuva kuracagin yok bari cocuk yapta biz bakariz nasol olsa resmi olarak bir esin olmayacak diyorlar.. Unlulerin camiasina bakarsak duzenli olarak iliskilerini saglam temeller uzerine oturtmuş ve devam ettirmekte olan cok az insan var.. Cogu ayrilirlar sonra baskasi sonra yine baskasi.. Toplumumuzda da boyle soruyorsun kac sevgilin oldu adam sayıyor😂 Ailesi kizinin cocugunun olmasini evli olmasini digee her aile gibi istemis ama kizlarindanda bunu göremeyince bari cocuk yap demiş torunumuzu sevelim demis.. Olay bu..
mantıklı konusmus ailesi. cesurca. cogu aile bunları dile getirmiyor. ailesi biraz demekki esnek. yavas yavas dini inanclar eriyor. ve toplum ilerde böyle olcak. aile dicekki ne var evladım evlenmeden yap cocuk kime ne. biz bakarız sen bakarsın. cok da fifi. hallolur.
Evlenmeden neden çocuk yapayım? Onu geçtim ailem böyle bir istekle gelmez bana asla. Aksine bunu yapmış olsam direk evlatlıktan ret. Tabii hayata bakış açıları, ciddiye aldıkları durumlar, ekonomik gücün oluşturduğu rahatlık da var bunu tetikleyen.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında bu tip karakterlerin ve bu tip durumların bilerek, planlanmış olarak ve toplumun değerlerine leke getirmek amacıyla yapıldığını düşünüyorum ben. Yoksa, bir insan, binlercesinin kendisini göreceğini bile bile, neden iffetten ve edepten yoksun hareketlere, söylemleee kalkışır ki? Çünkü amaçları Müslümanların büyük bir yoğunlukta olduğu ülkede değerlere leke sürebilme "çabasıdır".
normal olan birşey söylersin kültüründen gelen aile terbiyenden gelen ama ahlak bekçisi derler gerici derler. bunu kabullenip olabilir nolcak dersin okadar genişliği de bünye karakter kaldırmıyor. namusu savunursun Ahlak bekçisi diye yaftalarlar. genişliği savunursun escortt gavatt olursun. millet olarak bizim kültürümüzü bayağı değiştirmişler. hele ki burada takılan escortt kılıklı kişiler millete ahlak dersi veriyor en komiği de o
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çocuk psikolojisi icin doğru bulmuyorum ama bu rahatlık hosuma gitti. Dünyanın sonu gibi davranilmasindansa rahatlar işte hayat bunlara kolay. Baskici anne babadan bıktık. Pantolon giyinme kız gibi ol elbise giyin diyo, gidiyorum yere kadar uzun elbise aliyorum. Bu sefer de niye astari da yere kadar değil güneş vurunca için görünür bunu giyemezsin diyoaQ yobazı Biktik vallaaa. Bu konya ovası aileyi tercih ederdim.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
M4L çomarlar eksilemiş m4L olduğunu belli etmek isteyenler eksiler zaten
Üff ne boş bir kadın ne boş bir haber ne diyorlarsa desin belki bu ailenin kökü dinsiz Batı özentisi bir aile ne halleri varsa görsünler bu boş insanlar bir güne bir gün Türkye ye bir faydan dokunsun be kadın
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aslında bu ebeveynlerin de içinde bulunduğu bir handikap. Onlar da torun sevgisini tatmak istiyorlar. Fakat çocuklarının belki de sevdikleri ve "Tamam ya ben bununla aile kurarım yaşarım ben bununla" dedikleri birisi olmadığı için evlenmemeleri onları böyle söylemeye sevk ediyor. Öyle bir zamandayız ki insan kime güveneceğini bilemiyor, kimseyi sevemiyor. Herkes çaresiz. Çareler çaresiz...🚬🚬
Benim ailemde öyle düşünüyor. Biz çok geniş bir aileyiz. Hatta çocuğu senin sevgilin tasimasin parasını ver taşıyıcı anne bulalım dediler o taşısın. Modern çağda yiz arkadaşlar biraz açılın dar kafatası izi artık bırakın.😃
Çoğu insan dini ve ekonomik (nafaka) açıdan buna pozitif bakmıyor. Ama ünlülerin çoğu dine pek önem vermiyor ve ekonomik sıkıntıları yok. Anne tek başına çocuğu büyütse de nafakaya ihtiyaç duymaz zaten. O yüzden ahlak dersi vermeniz gereksiz. Herkesin dini kendine. Evli olup da neler neler yapan insanlar var her şey evlilik değil.
Demiyor da aynı insanın haltiyim ne demek her şey evlilik değil evlilik aile demek, Sevgi demek bir ömür boyu aynı insanla yıllarca yaşamak mutlu olmak demek kısa ve saçma ilişkilere gerek yok Batı nın düşünceleriyle değil kendi düşüncenle gel
@Tubaacelyaaa herkesin düşüncesi farklı sen olaylara çok pozitif bakıyosun. Bana göre de evlilik sadece bir imza. Ne oluyor evlenince kutsanıyor musun? Nerde evli çift görsem ya birbirini aldatıyor ya şiddet var ya psikolojik şiddet vs var. Ortada gerçek sevgi varsa zaten bu bir imzayla davulla zurnayla kanıtlanacak bir şey değil. aynı insanın haltıysam da seni ilgilendirmez bu sosyal medyada neden herkes yargıç kesiliyor? Sanki herkes mükemmel insanlarmış gibi.
Ailesi mi para için genç yaşta bu işe alıştırdı onu acaba evlilik sevmez o tip aileler musluk suyu kesilir çocuk ister sebebi müşteri yani babadan para koparmak
Tamam adamın gene parası olur, adam parasız olmaz da kadın da zengin. Nafaka da talep edemez, evli değil. evli olsa boşanır, nafaka talep eder. Para koparır. Arada evlilik yok, adam en fazla çocuğuna harçlık verir, çocuğun geçimini çok çok yarı yarıya üstlenir ikisi. Adam kabul ederse tabi.
Bu kadın da gündemde kalmak için sürekli böyle şeyler söylüyor. Ama bize ne bundan. Senin çocuk planlamanla ilgileniyor mu sence bu toplum sevgili Didem. Ben yapmam evlenmeden çocuk.
Cocuk sevdigin adamdan sevdigun kişiden olan bir ortak noktanizdir bir parçadır boyle saçmalıktır olur evlilik dışı cocuk yapmak ailen midemi bulsndirdi
Zenginlere serbest zaten resmiyete bağlamasan da, resmi gibi işlem görür prosedür, kamuoyu bildiği için düğün de olmuş gibi olur. Sadece imzalar, memur, şahitler olmamış olur.
Çok açık görüşlü birisiyim ama evlenmeden aile temelleri atılmadan çocuk yapılmasını doğru bulmuyorum. Her çocuğun hakkı anne ve babasıyla mutlu bir ailede büyümek olmalı
Bayılıyorum bu kadına, kendine has bir karakteri var, kimseyi umursamıyor, milletin lafına bakmıyor. İdolüm benim #DidemSoydan ❤️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu konunun batısı doğusu yok! Bir çocuk dünyaya kadın ve erkeğin birleşiminden geliyorsa doğunca da ikiside ilgilenecek! Anne ve babanın yerini kimse dolduramaz, evet fiziksel anlamda büyür ama ruhu? Bu terbiyesizlikten başka bir şey değil!
O zaman evlenmeyi de kaldıralım ortadan herşey evlenmeden olsun bitsin yani Avrupa ya dönmeden kendimize çeki düzen vermemiz lazım yoksa onlardan Bi farkımız kalmıcak
@MustiEmre E ben kendi ailemi mantıklı, süper dahi mi addettim? Annem baskıcının, insanı hayattan soğutan yobazın allahıydı ki en azından şimdi ''Cahildik oğlum biz şimdi düşünüyorum da ne kadar acayipmişim'' diyebiliyor. Hala yobazlık ediyor da biraz dozunu azaltacak kadar alıştı bazı şeylere.
Onun geçirdiği dönüşümün katresini geçirmiyor çoğu aile bizde.
Babam da geçimsiz, her şeyden huylanan, çok küçük yaşta İstanbul'a gelip kendi sosyokültürel altyapısından birinin yanyana gelemeyeceği insanlarla oturup kalkmaktan ötürü bazı şeyleri aşmış, ama yine de hele bundan 20 yıl önce tam köylü aklıyla davranan bir adamdır.
Ben gene erkek olduğum için bir yere kadar yırttım, bir sürü baskıyla saçma sapan şeyler yaşamak zorunda kalsam da bir yere kadar neyse. Asıl kız çocuğuysan. arrağı yiyorsun bu aile anlayışında
Tamam da onlarda öyle yetişmişler siz bu çağa ayak uyduruyorsunuz diye onlarında uyacak diye bir kaide yok. Kaldı ki belki bizler de sonra ki yıllara ayak uyduramayacağız belki zamane gençlerine komik gelecek kendimizi o döneme uydurmak. Ama görüş görüştür saygı duymak lazım kimseyi değiştirmekte zorlamakta haddimize değil.
@MustiEmre Mesele çağa ayak uydurmak değil. Ya benim iki tane kız kardeşim var, bir tanesinin bu aile anlayışının muhteşemliği yüzünden psikolojisi bozuldu hala normal bir sosyal hayat sahibi olamıyor.
İnsanlara daha ergenlik çağında hayatı dar etmenin ''Ay bizim çağımız şu bu'' diye mazur görülebilirliği yok
Geçen yıl babamın üçüncü dereceden bir akrabasını da almış bir yere gidiyorduk. Onun da bi tane kızı olmuştu yaşı da işte 4 falan. ''Ya devir çok değişti valla bazen diyorum keşke son çocuk da erkek olsaydı napacaz böyle'' diye başladı söylenmeye. Ama az buz değil rahat kırk dakka vödür vödür edip homurdanıyor
Dedim ''Gvatlığa alışacaksınız, ne olacak başka'' güldü müldü sonra ''Doğru diyorsun anasını satayım'' diye gene somurttu.
Bu işler böyle, bizden önceki nesil büyük oranda tarım toplumu kültüründen gelme olduğundan çocuklarına kafa göz giriyordu
Üniversitedeyken kız arkadaşıyla kafeye gidebilmek için okuldan kaçtı diye babası tarafından kemerle dövülen adam tanıdım ben bre
Peki bir kızınız olsa eve erkek arkadaşını çağırdı tanıştırdı. (Buraya kadar normal) Ders çalışacağız diye odaya çıktılar ama ilişki yaşadılar. Ya da ben böyle bir şey yaşadım diye anlatsa nasıl karşılardınız. (Bakın ben kimseyi dövün, sövün diye savunmuyorum burdan bu anlaşılmasın)
@MustiEmre Birincisi ben ders çalışmaya prensipte karşıyım.
İkincisi, benim önceliğim kızımın salaklığı yüzünden hamile kalmaması yahut başka bir fiziksel zarar görmemesi olur.
Bir de bu tip olayları benim evimde çevirmemesi. Yoksa umursamam yani ki hele bundan bi 20 yıl sonra artık böyle şeylerin tartışma konusu olacağnı bile düşünmüyorum bizim ülkede dahi
Kızınız belki salaklığından değil bile isteye hamile kaldı. Bunu da pat diye söyledi. Yine tepkisiz kalıp canın sağolsun kızım bakarız kimmiş babası diye cevap mı vereceksiniz?
@MustiEmre Benim ne yapacağım seni niye alakadar ediyor? Ki bunu da diyebilirim.
Genelde geleneksel değerleri savunan tipler hep böyle dikotomik yaklaşıyor olaya. Kadınların giyimi konu oldu mu ''Avrupa'daki gibi çıplak mı gezsinler'', konu seks oldu mu ''Kızın biriyle yatsa''
Dünya böyle bir yer değil lan valla bak.
Ayrıca benim tarafımdan yetiştirilmiş birinin bile isteye hamile kalma ihtimali zayıf, olsa bile sorumluluğu sonuna kadar kızın üzerine yüklerim hiçbir şekilde bu kadar ciddi bir olaya bana güvenerek kabullenmesine cevaz vermem. 17 yaşında anne mi olur mk sapıklığın alemi yok
Ki, bu ''Kimmiş babası'' tavrını dünyanın hiçbir yerinde de görmezsiniz, o sizin hayal dünyanız elin Amerikalısı, İngilizi falan da böyle davranmıyor.
Liseli kızların tuvalette çocuk doğurup çöpe attığı bir ülkede yaşama sebebimiz de senin gibiler. Bu tip rezillikler hep muhafazakar ailelerde patlıyor.
Bayım benim savunduğum ya da desteklediğim bir kavram yok. Siz bu kanıya nasıl vardınız bilmiyorum ama Avrupa çocuklar 18'inden sonra evden ayrılır başka yaşam kurarlar diye genel bir söylenti vardır. Benim bu soruyu sorma nedenim bu kuram üzerine Ayrıca kimin neyi giydiğiyle ilgilenmiyorum. 17 yaşında tabi anne olmaz mk. Ama evlenmeden sevgilim çocuk yapalım gibi bir düşünce de olmaz mk. Sevgi yok, aşk yok bu duygusuzlukla çocuk mu yapılır evlilik öyle sanılanın aksine düğün, dernek, gerdek değil sen hayatının geri kalanını sevdiğin, aşık olduğun biriyle paylaşıyorsun. Ve son olarak insanları daha tanımadan yazılan ya da sorunlan sorularla yargılamayın.
@MustiEmre Öyle bir şey yok işte. İtalya'da insanların ailelerinin yanından ayrılma yaşı 29, İngiltere dolaylarında 24, Ukrayna ve Rusya'da 26 falan. Bu tevatür Amerikan filmlerinden gaza gelmiş yurdum insanında var bir tek
İkincisi, evlilik tarım toplumunda ortaya çıkmış ve erkekler arasında kadınları takas amacı taşıyan bir yapıdır. Ne aşkla, ne sevgiyle bir alakası vardır. Hatta bunların hilafına, tamamen toplumsal kontrol amacı güder. Aşk, sevgi seksle flaan alakalıdır
İki kişinin evlenip hayatını birleştirmesi ne zamandan beri takas kavramıyla bir tutar hale geldi. Bu görüş evliliğe karşı, dostane hayatı savunanların uydurduğu bir görüş bence. Eğer maksadınız başlık parasını ifade etmekse o elbette körü körüne bir cahilliktir. Ama bunu sabaha kadar konuşsakta sizin görüşünüz belli benimki belli. En azından seviyeli bir tartışma oldu. (Şunu yapmadan geçemiyeceğim sen dost hayatını savundun!)
@pencerende Ben özellikle aile yapısı ile ilgili meselelerde zerre kadar trollük amacı taşımadan gerçekten tartıştığım için öyle geliyordur.
Din konusunda bazen karşı tarafın tartışma tarzına kıl kaptığımdan çıldırtacak kadar sataşmaya vardırdığım oluyor burada ama bu meseleler bence hakikaten ülkenin gerçek anlamda aklını başına alması gereken meseleler.
Mk ülkesinde kadınlar sokakta rahat yürüyemez hale geldi, fuhuş falan da özellikle fakirleşme nedeniyle git gide artıyor, özellikle muhafazakar ve fakir cenah ahlaki çöküntü içinde
Ama hala ''Vay efendim bizim mezhebimizin yüzey alanı kenarların karesinden daha geniş olamaz'' diye bır bır eden tipler var.
Çöktü arkadaşım geleneksel toplum, hala anlamak istemiyorlar bunu.