İngiltere’de estetik cerrahisi alanında hizmet veren Transform Hospital Group uzmanları, kendilerine başvuran hastaların en çok talep ettiği değişiklikleri, dünyaca ünlü isimler üzerinden listeledi. İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Daily Mail ise bu çalışma üzerinden ‘mükemmel kadın’ imajını tek bir karede bir araya getirdi. Söz konusu kadını oluşturmak için birbirinden ünlü 16 kadının özellikleri birleştirildi. Buna göre mükemmel kadının kaşları Holly Willoughby, göğüsleri İngiliz model Rosie Huntington-Whiteley, beli ABD’li oyuncu Jennifer Aniston, kalçaları Jennifer Lopez, elleri Gwyneth Paltrow, bacakları Victoria Beckham, ayak bilekleri Emma Watson, ayakları Scarlett Johansson’dan alındı. İngiliz manken Cara Delevigne elmacık kemikleriyle mükemmel kadına model olurken, Jennifer Lawrence burnu, Beyonce gözleri, Margot Robbie boynu, Cameron Diaz çenesi, Lily James saçları, Angelina Jolie dudakları ve Anne Hathaway kulaklarıyla güzellik idealini tamamladı.
Buradan da anlıyoruz ki ''mükemmel'' diye bir şey yoktur. Söz konusu 16 kadının beğenilen özellikleri, diğer özellikleriyle bütünleştiği için güzel bulunuyor. Ortaya çıkartılan kadın modelin hiçbir özelliği öne çıkmıyor. Çok sıradan ve orantısız gözüküyor.
Hellöö 👀 bu kadın mükemmel değil çünkü suratsız ya bu kadın cidden bizim Türk kadınları estetiksiz bin kat daha güzel mükemmel bir kadın olması için yüzünde tebessüm bakışları anlamlı olması lazım sorry bu kadın mükemmel kadın olmaya aday bile olamaz.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Lahmacun güzeldir, kadayıf da güzeldir, mercimek çorbası da güzeldir ama lahmacunun arasına kadayıf koyup üzerine mercimek çorbası dökmek hiç hoş olmaz. Bu da aynen çorbalı kadayıflı lahmacun olmuş. Ben Scarlet Johannson'u sek seviyorum bu ne lan?
Tatlım ya yazıyı nasıl heyecanla okudum 😅😅😅yiaaa ama gıcık oldum 🤭 kadının yüzü ikiye bölünmüş değil mi bana mı öyle geldi. bide kadın gerçekmi yoksa cansız mankenmi?🙈🙈
Daha detayi okumadan bir terslik oldugunu farkettim. Bu ne beee dedim ilkin. Yapay mi çizim mi diye dusündum önce. Kadinda onune gecilemez bir iticilik var.
Bunun psikolojik boyutu nedir? Düdünuyorumda cozemiyorum. Madem ki en güzel özellikleri bir araya getirmisler. Neden biz güzel olarak gormuyoruz? Cevaplarsan cok sevinirim. Çok merak ettim.
Orasi zaten oyle de biraz bilimsel bir cevap bekliyordum. Nasilda merakla baktım. bildirime varya😀😀😀 Neyse ben arastiracagim bunun nedenini. Bulursam yazarim.
Tanrinin yaratilis sanatinda kullandigı phi sayisi (altin oranla) uyumsuz gibi görünuyor. Hem de çok uyumsuz gibi. Şimdi hatirladım phi sayısını. Güsel gördüğümuz birçok şey phi sayısına uygun. Yani onun çenesine diğerinin dudağinı oturtarak bu orantıyı bozuyorsun. Bu arada davinci'nin monalizası bile daha sexi😀 Haklı çiktın. Tanrinın sayisi dedikleri phi'ye uymuyor hic.
Matematikteki pi sayısı değil ama. Fi (phi) sayısı yani 1.618 oranı. Bircok ünlu sanatcı eserlerinde bu sayıyi özellikle kullanıyor. Taaa antik mısırda farketmisler bu orani.
Birine benzeteceğim ama benzetemedim bir türlü. Bizim orada Hicran Abla vardı biraz onu anımsatıyor sanki. Yok mükemmel değil, Hicra Abla bunu görürsen kusura bakma lütfen.
Heee tabe canem yüzü çingeneden beter tip yok vücut zaten berbat bir de poz vermiş gelsin birlikte yarışa girelim mükemmellik yarışması bakalım kim kazancak ssjjs