Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, koronavirüs vaka artışından 84 milyonun sorumlu olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya tepki gösterdi.
Gökhan Özoğuz twiti; Fahrettin Koca'nın yanıtı;Tabii bu konuşmalar devam ediyor... Sizce bu konuda kim haklı? Ve sizin vaka artış sayısındaki rolünüz ne?
Gökhan Özoğuz 'Vakalardan Neden Ben Sorumluyum? diyerek tepki gösterdi! Sizin vakalardaki rolünüz ne?
Şimdik, Nisan ayında aşılama 100 milyon olacak diyen bir bakan çıkıp şu an aşılama sorunu şirketlerin sözünü tutmaması diyorsa ki aşı almak için ne kadar geç kalındığını cümle alem bilirken... Vaka artışının sorumluluğunu halka yüklemesi çok normal, virüsün hiç suçu yok hani. Piyasa malı maskelere almak için dünyanın parası ödedik, gezmedik, lebalep yapmadık ama yine hasta olunuyor. Çıkıp çıkıp açıklama yapmaları neyi değiştiriyor? Milyonluk mercedes yerine kaç aşı alınabilirdi mesela? Bu halkı haketmediğiniz halde aynı halka laf etmeye kalkması zeytinyağı misali.
Geçen seneden beri doğru dürüst bir eve kapanıp karantinaya giremedim, kafa dinleyemedim. Bizim işler öyle yoğun öyle yoğun ki günde 3-4 saat uyuyabiliyorum. Çok özeniyorum eve kapananlara. Bu arada sokaklar boş olunca gezmekte keyif vermiyor.
Abi üstünü örtmek için hepimiz sorumluyuz bilmem ne. Kafe restoran açık ki insanlar gitsin değil mi? Kafeleri açan bizler değiliz. Toplu taşımalar anasının. mına kadar dolu görmezden geliyorlar denetim yok dikkat etmeyen insanımız da çok doğru ancak verilen cezalar garibana sadece kime gücü yeterse sonra vakalar arttı bir şeyi de tam yapsınlar ya o zaman
Devlet suçu halkına atamaz Hiç öyle bir hakkı yoktur Toplumlar kendi kendini yönetebilse size gerek kalmazdı Genel tedbirler alınmadığında bu virüsün yayıldığı artık bilinen bir gerçek. İnsanlara devlet destek olacak insanlar da evlerine kapanacak bir kaç hafta bu iş bitecek. Yapamadınız
Basbayağı milletin suçu. İstanbul'da yere iğne atsan yere düşmez. Çoğu hâlâ AVM geziyor. Maske takanların %70'i burnunu bile kapatmıyor. Bu halka müstahak. Ben olsam kural ihlalinde bulunanlara sağlık desteği bile sağlamazdım, kendisi gibi başkalarının da hayatını riske atıyorlar. Bu tip sorumsuz insanlar yüzünden dünyada 2'nci sıradayız işte. En büyük problemimiz de özeleştiri yapamıyor oluşumuz. Maskeyi takarken burnunu kapatma ve öylece keyfiyetten marketlerde, AVM'lerde dolaş, sonra da ''Vakalar niye azalmıyor'' diye hayıflan.
Gökhan Ozoğuz yaşadığı ülkenin insanını tanımıyor ya da gündeme gelmek için duyar kasıp saçmalıyor yine her zamanki gibi.
Bir kere Fahrettin Koca haklıdır. Televizyonlar hep vatandaşları uyarıyorlar " mutant virüs var, kendinize çok dikkat edin" diye. Bir kere insanın bir duyma bir de algılama yeteneği vardır. Ama maalesef vatandaşlardan birçoğu bu uyarıları ve kuralları duymamazlıktan gelerek kurallara uymuyorlar. Burada herkes sorumludur. Görüşümü görenlere sesleniyorum; benim burada herhangi bir siyasetle alakam yoktur. Sadece olanları söylüyorum. ( siyasi düşünenler için diyorum) Ama burada bir sıkıntı var bence. O da şu; maske mesafe temizliğe harfiyen uymak mümkün değildir. O yüzden görev devlete düşüyor. Devlet milletiyle bölünmez bütün olduğu için, sorumlu hem vatandaşlardır hem de devlet.
Akpli bakan kelime oyunuyla söylediklerini çevirmeye çalışmış. Kötü bir sonuçtan sorumlu olmak demek, o kötü sonucun ortaya çıkmasına katkı sunmuş olmak demektir. Dolayısıyla bu süreçte evine kapanmış, kurallara harfiyen uymuş insanlar vaka sayısının tavan yapmasından sorumlu olamaz.
valla kimse kusura bakmasın 1 yıldır ben evde durmaktan kafayı yerken millet kongrelere gitti tatillere gitti misafirliklere gitti ben evden çıkmadım şimdi de onlar evde kalsın umrumda değil artık uymuyorum da kurallara var mı diyeceğiniz 1 yıldır kafayı yedik la evde
Gökhan haklı. 150.000 aşı Lübnan'a gidiyor 30.000 aşı Bosna Hersek'e gidiyor, bizde bir şehrin vaka sayılarını sıfırlar bu rakamlar. Yetmiyor tam huzura kavuşacaz, onu açalım bunu açalım bilmem ne. Sonra insanlar gezince de ee niye gezdiniz vaka arttı. Saçma sapan bir düzendeyiz bakalım nolacak.
Gökhan yanlış kişiye yazmış cumhur başkanına yazmasi lâzımdı. Fahrettin koca ne yapsın oda emir kulu oda padişahım çok yasa diyor sonuçta..
Milletin hiç bir sucu yok Bu işin bu kadar uzamasinin tek sorumlusu iktidar. Doğru düzgün yönetseydiler sureci 1 ay da cozerlerdi sıkıntıları bu hale gelmezdi kimse.
Bırakın şu dünyaya sevimli gözükme çabalarını 150 bin aşı neden libyaya gidiyor da bize patates soğan veriliyor olm cidden bizim gibi mal bir millet yeryüzünde hiç var olmamıştır...
Burada Sağlık Bakanının hiç bir suçu yok. Aşı aşı diye tutturuyorlar. Aşı oluyorsun antikor oluşturup oluşturmayacağı bile meçhul. Maske mesafe hijyene özen göstermiyoruz millet olarak! Ve bunun sonuçlarından da hepimiz meshuluz.
yıllardır cafe işletiyorum.. farklı iki şehirde farklı 4 mekanda.. kendimi ve misafirlerimi korumak için herşeyi yaptım.. bu süreçte hergün çalışmama rağmen bir kere bile korona olmadım.. ama ceza yine ilk bana ve yatırımlarıma kesildi..
Gökhan Özoğuz haklı. Aşılamada çok geri kaldık ve üzerine sanki ülkenin çoğunluğu asi olmuş gibi elimizdeki aşıları başka ülkelere hibe ediyoruz. Ve yasaklarda aynı şekilde çiftte standartlı. Herkes sinirlenmekte haklı.
Çözüm basit. Kapanacaksın! Ölen ölecek. Nüfus 30-40 milyon düştüğünde dolayısıyla yoğunluk azalacak ve virüs bitecek. Güçlü hayatta kalacak, güçsüz elenecek.
Bu tartisma sonra tatliya baglandi yahu. Benim artislarla bir alakam yok ztn trde yasamiyorum. Evden cikmiyorum sadece yuruyus ve kosu icin onun disinda hep maskeliyim sosyal hayat sifir daha napiim öleyim mi?
Yani aşıyı yapmıyorsunuz sorumlu vatandaş oluyor millet kapanmaktan bıktı bu pandemi kapanmakla bitmez ancak aşı olunarak birikir oda öyle bi aşı varsa
Gökhan kral adam ama işte karşısındaki susturulan çaresiz bir adam. Söyleyebilecekleri kısıtlı. Ve gökhan da haklı tabi ki. Söylediği her şey de doğru.
Ben hic bir kongreye katilmadim yasaklarda disarida cikmiyorum asker eglencesi dugun cenazeyede katilmiyorum benim sorumlulugum neymis tek sorumlu saglik bakaniyla malum parti ve onun cahil yandaslari
Ay bıktık ya açsınlar her yeri giden gider kalan sağlar bizimdir bu ne ya? açıl susam açıl.. kapan susam kapan. Masallar diyarına hoşgeldiniz yani. İllet geldi millete
''boş boş kapanma'' kısmına katılıyorum, kapanacağız virüsün artışı azalacak, ee peki sonra ne olacak? Hiç mi dışarı çıkmayacağız, hep mi eve kapanacağız?
çevrede maskesiz gezen, hapşırmak için maskesini indirip hapşırıp maskesini yukarı çekenler, yere tükürenler ve yasağı çiğnemek için kırk takla atanlar varken bu kendini bilmez ne hakla bakanı suçlamayı kendine hak görüyor? bu süreçte ana karakterler biziz.
Bakan Fahrettin Koca kongrelere karşı birisi aka partisinde dinleyen var mı? Yok. Onların toplanmasını bakan koca dan çıkarmak saçma olur. Adam elinden geleni yapıyor bir SAĞLIK BAKANI olarak.
Benimde suçum yok, ama suçlanıyorum? Evden işe işten eve, hiç bir şekilde gezmem, dolaşmam, maskemi çıkartmam, mesafeye dikkat ederim ama yine de suçlanıyorum? ilginç gerçekten..
valla annem ve ben evdeyiz paso.. belki 5 defa ablama gitmişitmdir o da zaten 200-300 metre ileride oturuyor.. Onun dışında annem zaten 79 yaşında olduğu için banka, alışveriş fatura işlerini ben yapıyorum hemen dönüyorum.. sabit bir rotam bile var, maskeli maskesiz kim geliyorsa karşıdan 2-3 metre yana çekiliyorum..
Doğru demiş biz enayiyiz sanki kurallara uyalım dışarı dahi çıkmayalım ama birileri toplansın bir araya gelsin kurallara uymasın suçlu biz olalım vay ne güzel dünya oh.
Ben sürekli yoldayım gökan haksız bence çünkü bu durdurulamaz önüne geçilmez bi durum önlem te bir ve birliktelikle olucak bisi şükür ben 1 yıldır yoldayım çalışyorum eve kapatmadım iş icabı kapanan arkadaslrida anlıyorum gökan boş yapmış bence dışarı çıkma demiyo kimse ona evde kendi kendine konuşulmuş sakinilan göze çöp batar ben hergun 50 yolcu taşıyorum 9 saat bana niye bisi olmuyo gökan kardeş sanki onu eve kitlemisler gibi konusuyor cik arkadaşım ama onlemini tabirini al ne kendini nede bo baskasini riske sokma
birliktelikle olucak bi durum ama kongrelerin hali ne olacak abi ondan haber ver. bu vakaların suçlusu biz değiliz kongreye gidenler. buna kimse laf söylemiyor lafa gelince hepimiz sorumluyuz deniliyor nedir bu şimdi
dezenfekte edilse ne olur? sürülerce insan maskesiz, dip dibe bir haldeler böyle bir durumda dezenfekte ne kadar işe yarayacak. görmediniz galiba kongre görsellerini. siz işinizde gücünüzdesiniz ekmek parası için çalışıyor çabalıyorsunuz ancak kongre zorunlu bir olay değil. büyük cenaze törenleri zorunlu bir olay değil. gönül isterdi ki bu gibi eylemler iç rahatlığı ile yapılsın yoksa kim neden rahatsız olur cenazeden, kongreden. içinde bulunduğumuz durum buna el vermiyorsa zorlamaya gerek yok yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin beni
Rölüm yok ama sorumluluğum var o yüzden kendimi izole ediyorum her zaman
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
aşıların dağıtılması hakkında neden bir şey dememiş? her gün 300 kişi ölüyor ülkemizde bu virüs yüzünden biz başka ülkelere aşı yardımı yapıyoruz bunun mantıklı bir tarafı var mı ya?
Keşke aşı randevusu herkese açık olsa gönüllü olarak aşı vurulurduk
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende sorumlu değilim. Sıçtı cafe bez getir olayındaki bezci tayfadanım. Sıçanlar sıvıyanlar bunlar. Paraları tek yerken niye bizi ortak etmiyorlarr. Bir bokyiyince tüm ğlke sorumla yokk yaa
Fazla sert tepki göstermiş Gökhan. Sonuçta o da devlet adamı çıkıp ağzına geleni söyleyemez tabi ki de genel hitaplarda bulunarak konuşacak. Bence Gökhan gereksiz abartmış
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Fahretrin hocam sanki aşı konusunda da bir soru vardı?😂
Kimse kusura bakmasın ben cahil biriyim... Ve bu virüs saçmalıklarına inanmıyorum yalan hepsi. Nezle olan virüs çıkıyor eli ağrıyan virüs çıkıyor saçma hepsi
Ooo sen akpye sövermiydin. Aklı olan bunj idrak ediyor akp kongrelerine gıkını çıkaramıyor toplu cenaze namszlarına gidiyor hala adamın işini iyi yaptığınj zannediyorlqr şaka gibi
Fahrettin Koca'yı çok severim parti kursun oy vereyim o derece :D ama birşeyleri yanlış yaptıkları doğru
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
@koray698 Çıkın şu akp ve chp zihniyetinden ben kimin işini layıkıyla yerine getirdiğini görürsem onu diğerlerine tercih ederim. Takım tutar gibi parti tutanlardan değilim. Fahrettin kocanın da yanlışları var yok değil ama en azından çabaladığını düşünüyorum. Bunlar benim düşüncelerim kimsenin görüşü kimseyi ilgilendirmez. Bu arada kötü konuşmam zoruna gittiyse ilk yazdığın yoruma da dön bir bak isterim. Ağzı bozuk insana karşı benim de duruşum böyle. Her neyse bu konuyu daha fazla uzatmayacağım iyi günler dilerim size...