Ünlü sanatçı Bülent Ersoy'un gerçek kürklere olan zaafı herkes tarafından bilinen bir konu. Bülent Ersoy, yeni kürkü için 450 bin TL ödeme yaptı. Bu yeni kürkü için 55 gümüş tilki katledildi.
Bazı moda devleri markalarında gerçek kürk kullanmayı bıraksa da maalesef hala bazı dev markalar kürk kullanmaya devam ediyor. Birçok insan tepki göstermesine rağmen kürk kullanmaktan vazgeçmiyorlar.
KScanlar kürk kullanımı konusunda ne düşünüyor merak ediyoruz. Sizce kürk yasaklanmalı mı? Görüşlerinizi bekliyoruz.Bülent Ersoy
Hayvanlar zevk uğruna katledilmemeli. Bu nedenle kürk yasaklanmalı.
İnsanın kendi tercihine bırakılmalı. Bu nedenle kürk yasaklanmamalı.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bülent Ersoy’un 450 bin TL’ye aldığı kürk için tam “55 Gümüş Tilki” katledildi. Kürk yasaklanmalı mı?
benim fikrim biraz ortadan. bence hayat siyah ve beyazdan ibaret değil. dünyada en yüce varlık insandır. kürkler soguk iklimde kullanılıyor. sibiryada insanlar kullanıyorlarmıs bi belgeselde duymustum. eminimki baska alanlarda vardır. önemli olan ırkın geleceğini yok etmemek. hamsilerde katlediliyor etleri için. üreme zamanlarını tehdit etmeden uygun sayıda yapılabilir. ayakkabılar deri. ceketler deri. bunlarda hayvanların ölümü demek. insan var oldukca bu eylemler hep olucaktır. insanı öldürmek gerek. ama tabi olmaz. bir şeyi yasaklamak daha da cazip kılar düşüncesindeyim acıkcası. tabi safane bir düşünce olarak cogu insan yasaklansın modundadır. ama olgun düşüncek olursak bence durum böyle. ben asıl fiyatına takıldım. fiyatı. daha yuksektir diye düşünmüştüm. bence ulasılabilirliğini kırar fiyat. devletler buna vergi koyup satısını denetlerse sayı azalıcaktır. birazda sunisini yapmak da care olur bu devirde eminim ki gerceğine cok yakın sunisi yapılabilir. toplumu bence dizayn etmeliyiz. birşeyi sıfırlamak zaten mümkün değil. amac bokunu cıkarmamak diyorum. kelime için sorry. tam manasını versin istedim
Koyun, dana ve kuzu derisinden yapılan deri kıyafetler ve alpaka ve kaşmir gibi hayvanların kıllarından elde edilen kıyafetlere karşı değilim. Koyun, dana ve kuzu kasaplarda kesilir ve derileri tüketilemeyeceği için tekstil firmalarına gönderilir. Tekstil firmaları da bunlardan deri, kemer, çanta imal ederler. Yine alpaka devesi ve koyun kılları kırpılması lazım, bunda da sakınca yok.
Ama timsah derisi, angora yünü (tavşan yünü), tilki, vizon ve vaşak gibi hayvanların kürklerinden elde edilen tekstil ürünlerine karşıyım. Çünkü bu hayvanlar, sadece moda için öldürülüyorlar.
SUÇ ÜRETİCİLERDE DEĞİL, TÜKETİCİLERDE!Kapitalist sistemde talep varsa yapılan hareket etik değilse bile yine yapılır ancak insanlar bu tür kıyafetler almaktan vazgeçerlerse üreticiler de artık bu tip hayvanları öldürüp kürklerini almazlar. Talep olduğu sürece bu hayvanlar kürklerinden olmaya devam edecek.
Şu sevimli yaratığın sırf birkaç kokoş daha alımlı giyinecek diye derilerini yüzenlerin ve bu tür ürünleri bile bile almaya devam edenlerin Allah belasını versin!
Bence olay sadece kül kolay değil yeryüzünde zenginler gerçekten kendilerine bir halt zannediyor özellikle şu sanat camiasında gerçekten ozellikle sanat camiasi herkesi genellemiyorum ama bazı kesimler gerçekten sanki dünyayı ben yarattım havasındalar ve gerçekten o kadar mide bulandırıcı bir haller var ki Örneğin en başta şu Bülent Ersoy o kadar tiksinç o kadar nefretlik bir insan ki Ben bu kadını zaten hiç bir zaman sevmedim hiçbir zaman da sevmeyeceğim bu ve bunun gibi insanlar gerçekten hiçbir şekilde güzelliği hak etmiyor sırf kendi zevkleri ve kendi egoları için şu yaptıklarına bak
Hiç bir canlı bir diğerinin keyfi çıkarı doğrultusunda ne öldürülmeli ne kullanılmalı. Hiç bir canlı bir diğerinin keyfine göre ziyan olmamalı. Her canlı kendi fıtratında yaşaması gereken şekilde yaşamalı. Bu tarz kürk ya da zevki kıyafetler upruna hayvanlar öldürülmemeli. Sadece buda değil mesela atlar keyfi fayton çekici olmamalı. Keyfi yarışlarda kullanılmamalı. Mesela köpekler zevk uğruna dövüştürülmemeli. Mesela kuşlar zevk için kafeslere kapatılmamalı. Bu meselalar uzar gider sonu gelmez. Bizler hayvanlarında bir canı olduğunu öğrenmeli ve öğretmeliyiz.
Birkaç yıl önce bir kitap yazmaya başlamıştım. Kitabın bir bölümünde Bülent Ersoy ve onun bu abartılı kürk sevdası aklıma gelince onun gibi bir karakter oluşturmuştum. Hikayenin bir bölümünde kafatasına inen demir bir sopayla öldürüldükten sonra derisinin soyulmasını da işlemiştim. Şimdi o geldi aklıma. İyi ki, böyle bir ölümü ona hak görmüşüm. Umarım karma aynı ölüm şeklini ona yaşatır. Hatta kürk giyen herkese bunu yaşatır.
Bir başka canlının hayatı söz konusuysa tercihe bırakmak da en az öldürmek kadar suçtur. belki de o tilkilerin tüyü kadar bile değerli olmayan insanlar sırf zevk için hayvanları katlediyor.
Yahu bir taraftan hayvanların kurkleri için katledilmesini eleştiriyoruz bir taraftan da sözüm ona avcılık sporu (spor degildir) için ihale düzenleyip hayvan katledilmesine izin veriyoruz. Ikisi de para için. Değişen bir şey yok
Ve kesinlikle yasaklanmalı. Besin piramidiyle oynamaya devam edersek zaten sonumuz gümüş tilki gibi olacak. Zevk uğruna hayvanları özgür yaşamından kopardigimiz yetmiyor aynı zamanda derileri için de katlediyoruz...
Ve insan yalnız kalmıştı. Hüznün derinliklerinde yüzüyordu. Etrafındaki tüm hayvanlar ona yaklaştı ve şöyle dediler: ‘Seni bu kadar üzgün görmek istemiyoruz, ne dilersen dile, senin için gerçekleştirelim.’ İnsan dedi ki; ‘Daha iyi görmek istiyorum.’ Akbaba dedi ki; ‘Görüşüm senin olsun, al. İnsan dedi ki; ‘Daha güçlü olmak istiyorum.’ Jaguar cevapladı; ‘Benim kadar güçlü olacaksın.’ Sonra insan dedi ki; ‘Yeryüzünün sırlarını öğrenmek istiyorum.’ Yılan dedi ki; ‘Hepsini sana ben göstereceğim.’ Böylece, insan hayvanlardan aldığı bütün özelliklerle beraber gitti. Onun ardından baykuş, geride kalan hayvanlara dönerek şöyle dedi: ‘Artık insan daha çok şey biliyor ve daha çok şey yapabilir. Artık ondan korkmaya başladım.’ Geyik şöyle cevapladı onu; ‘İnsan, ne istediyse aldı. Artık üzüntüsü bitecek. Ancak baykuş böyle düşünmüyordu: ‘İnsanda hiçbir zaman dolduramayacağı bir boşluk gördüm. Onu üzen ve devamlı istemesine sebep olan şey işte bu boşluk. O almaya devam edecek. Ta ki yeryüzü ona şöyle diyene dek: ‘Artık bende sana verecek hiçbir şey kalmadı.
Gösteriş değil tamamen vahşet, bayağılık akıyor artık böyle şeylerden. Tamamen zevk uğruna iğrenç bir şey. Umarım derhal ülkede kürk yasaklanır, bilhassa böyle zevk uğruna büyük paralar yatıranlara o tilkilerin yakalanma ve öldürülme sahneleri izletilmeli.
Konuyu sakın ama balık da yiyoruz et de şeklinde görmeyin, ben görmüyorum. Bu tamamen zevk artık. İğrenç bir zevk.
Tabi ki A şıkkı. Yasaklansın. Birilerinin zevki uğruna onlarca hayvan öldürülüyor, hem de ne şartlarda. Ya bu nasıl bir vicdan o tilkilerin nasıl vahşice katledildiğini hiç mi bilmiyor? Sadece o değil diğer bütün kürk giyenler hiç mi bir gram bile mi düşünmüyorlar üstlerinde bir hayvanın CESEDİNİ taşıdıklarını. Hiç anlamıyorum. Hadi şundan 1000 yıl önce yaşasak neyse diyeceğim, o zamanlar kürk giymek gerekliydi hava şartları ve insanların korunma gücü vs. çok daha zayıftı ama 21. yüzyıldayız, giyim sanayisi o kadar gelişti ki. Yani demem o ki çok mu şart bir kürk giymek? Giysi yapmak için bir canı almak barbarca.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bide bu kadın dinden imandan bahsediyor ilginç birde bunu yapanlar okumuş sanatçı yani başka bir normal bir vatandaş yapsa bunların yaptığını hemen cani vahşet diye sosyal medya da paylaşılıyor
Hayvanlara sırf zevki Sefa için kıymak hangi dinde var hayvanların Ağıxi dilli yok diye katletmek nasıl bir mantık
Çok merak ediyorum acaba bu kürkler hayvanların sırtından alınmasıydi bunu yaparken insanlarin derisinden kürk olsaydı insanlari mi katledecektiler
İnsanların nasıl yaşama hakkı varsa hayvanlarının da var ağızi dilli yok diye katletmek benim kitabımda suçtur vicdansizliktir hiçbir kitapta yeri yok bide bu kişilik programlarda besmele çekiyor yazık çok yazık hayvanlar kadar akıllı olsaydık keşke bu tip insanlar yüzünden Kendi insanlığimdan utanıyorum
@Vetbay dünyada bir besin zinciri döngüsü vardır ve insanlarda bu döngünün içinde insan için ya da diğer hayvanlar için etten alınacak çok şey var yani bu bir ihtiyaç fakat kürk keyiftir gıda da zaruri ihtiyaç için hayvanlar öldürülür kürk ise lüks ihtiyaç için hayvanları öldürür ikisini aynı tutmak düpedüz cahilliktir
@Akrep-Bir_Adam Hayatında hiç kürklerin nasıl yapıldığını izledin mi? Kürk üretimine aç bir bak istersen nasıl bir vahşet var. Yemek için hayvana eziyet etmiyorsun canlı canlı etini yemiyorsun elektrik vermiyorsun. Herşeyi geçtim yemek ihtiyaçken kürk keyfi birşey bir mi yani? İnsanlar doğanın bir parçası, nasıl bir Aslanın et yemesi normalse bizim yememiz de o kadar normal problem bunu yaparken hayvana eziyet etmemekte.
Peluş neyine yetmiyo patates kılıklının? Gidin çarşı mağaza dolu peluş, pamuklu yün ipliklerden yapılıyo. Ayrıca bu yüzden koyunlar katledilmiyo sadece tüyleri makineyle alınıyo. Acı yok! Can almak yok! Yeşil kağıtlar yok! Ve bir atasözü bırakıp veda eder benkendall; Eşeğe altın semer takmışlar, eşek yine eşek!Teşekkürler...
beslenme ve göşteriş farklı konulardır aralarında kesinllikle bir ortak alan yoktur. Canlı canlı hayvanların derileri yüzülüp bir kenara atılıp ölmesini beklerken vafsı olmayan bir kişinin gündem ve parasıyla kalacağı bir oyuncağı olacak konusu değildir. O parayla neler yapabilirdi ? neden insanlar iyilik yapmak yerine zulüme ortak oluyorlar umarım o katledilen zevk keyif uğruna hayvanların acılar hem bu dünyada hemde öteki dünya da bırakılmaz.
Yani şöyle ki zaten kesilmiş olan hayvanların ( kuzu koyun felan gibi hayvanlar işte) bunların derileri kullanılarak deri kıyafetler felan yapılması saçma gelmiyor bana ki kesilme amacı bu olmuyor zaten. Ama sırf kürk uğruna bir canlının yaşamına son vermek oldukça canice bir hareket.
Bu ve bunun gibiler bunun üstüne bir de Kürk yasaklansın diye duyar kasmak için kednilerince haber yapar... Sesine hiç bir lafım yok, cinsel kimliğine de saygım var kendi seçimidir ama karakter ve de kişilik olarak beş para etmeyen bir insan müsvettesi...
Bir zamanlar Twitter kullanırdım o dönemde Sinem Umaş takipçim idi. Yine uç bir yoruma imza atmış kendisi ama haksız da değil. Bu firmaların reklamını yapanlarda o kürkü giyenler de o kadar sorumlu bence de.. Ne yazık ki evrimleşmişte olsa birçok canlıyı katletmişler. O derisi için o hayvanların nasıl katledildiğini de eski bir derici arkadaşımdan biliyorum. Oldukça acı verici şekilde yapıyorlar.
yani şöyle bişi öldürdümüz hayvanlar kadar ölseydik insan ırkı olmazdı tamam var olmak için bazı hayvanlar yenilirde gereksiz öldürmeye katletmek yok etmek denir onlarda zaten bu dünyada değilse öbür dünyada tek tek hesaplarını verecekler ne yazıyor zulüm ettiğiniz hayvanlar dile gelecek karşınıza gelecek
Bir arkadaşın söylediği gibi karıncaların üstünden atlayan insanım. Giysim için bir hayvanın katletmek mi? Samimi söylüyorum günlerce uyuyamam. Elbette yasaklanmalı.
Ek olarak keyif ile gıdayı karıştırmayı saçma buluyorum. Bazı arkadaşlara cevaben.
Suç Bülent Ersoy da değil, suç kürkü yapanlarda... Neden bir, iki hayvan ile kürk yapmıyorlar da 55 hayvanla kürk yapıyorlar diye sorarlar adama... Ayrıca dinimizde de suç değil isteyen istediği kürkü giyebilir ama bir hayvan öldürüp kürk yapmak başka 55 hayvan öldürüp kürk yapmak başka. Katliam resmen.
Bir şeyi yasaklamak ve yasadışı kılmak onu daha çekici kılar. Ve zenginler kaçak yollarla buna ulaşmaya çalışır. Ha kürk güzel bir giyim malzemesidir. Kimse kürk giymesin diyenler Vegan olsun öncelikle. En azından boş laf değil de "tüm hayvanlar" için iyi bir şeyler yapmış olurlar. Ya vegansındır. ya değilsindir. Değilsen kimin kürk giyip giymediğini umursamak açıkcası bana "duyar kasmak gibi geliyor.
Kesinlikle, alan da satan da cezalandırılmalı. Bu mümkün değilse %100 gibi ağır bir vergisi olmalı. Çünkü zorunlu bir şey değil, tamamen keyfi. Pırlantada da ağır vergi olmalı, neden en az vergi pırlantada. Yeter artık kapilatizmin zenginleri koruması bıktık ağırımıza gidiyor. 😎
O kürkle bayağa gözümde bu görsel canlandı bee sadece hayvan katladenlere değil bunun gibi kürk giymeyi tercih edenlerde ceza almalı. Bizim hayvanlardan alabileceğimiz şey anca süttür, yumurtadır, bal'dır. Kürk nedir be vicdansız haysiyetsiz moda anlayışlarına tükürdüyüm adi'ler!
Türkiye gibi mevsimi sert olmayan ülkelerde kürke ihtiyaç yok bülent hanımın meslek ya da yaşamı icabı kürkü giyecek bir ortamıda yok tamamen savurganlık onun yaptığı endüstriyel amaçla yetiştirilen hayvanlar sonuçta ama doğru seçimlerde kullanılmaıdırlar kürk sentetik kumaşlardan daha sağlıklı ve kullanışlı eski çağlardan bu yana insan oğlu avladıklrı hayvanların kürklerini giyer
Bülent ersoyu sevmiyom zai öff neyse konumuza gelelim şöyle düşünsünler bakalım bir ceket için kendi derisinin kullanılması lazım hiçte hoş olmazdı dimi gidin sahte kürk giyin ya hiçmi kalbiniz acımaz hayvanın öldüğünü bile bile giyerken sahte kürk yapıyor adamlar orda ki ben zaten kürk sevmem şu kıyafet için hayvan katliamının bi cezası olmalı hatta hayvan hakları yasası çıkmalı
Kürk ya da hayvan derisi giyimine bir şekilde anlayış gösterebilirim o da zaten ölmüş ya da besin için ölmüş olan hayvanların derilerini kürklerini kullanırlarsa. Haricinde böyle zevk resmen için öldürülmüş hayvan kürkü giyen benim gözümde vicdansızlık potansiyel sapık bir cani katildir.
Zaten şu anki hayvan katlıyamını insanların kendi tercihleri olduğu halde görüyoruz. 😅 Talep olmasaydı, böyle bir endüstride doğmazdı. O yüzden bu konuda yasaklanmalı diye düşünüyorum. 😔 Onlarda canlı! Ama yaşamımızı devam ettirmek için değil zevk için öldürülüyorlar. 😢
Eti yenen hayvanlar haricinde sırf kürk için öldürülen hayvanlar yasaklanmalı. Özellikle kafeslerde tutulup şişmanlatılan hayvanlara veya kaynar suya atılan hayvanları gördükçe üzülüyorum. Ve güzellik ve ihtişam tamam yılardır açı ile karşılanıyor ama ne zamandır zulümlü ölümlere kadar indi? Hadi ilk insanların ihtiyacıydı ama şimdi?
Bu kadın mıdır erkek midir bayağı sapkın bir şey çıktı, sen hep topluma mal olmuş biri ol hem böyle iğrenç zevklerin olsun bu ne cesaret böyle Zaten yıllardır türk sanat müziğinin yaşayan en ağır topuymuş gibi davranması da çok aşırı itici. Bunun konserine gidip buna kürk giymesi için para kazandıranların da kafasına tüküreyim 😂
Destekleme açısından bakınca desteklemiyorum diyeceğim ama kürk giymesek de kapitalizm sağolsun bir çok alanda hayvanları sömürdüğümüz için bunu desteklememek ikiyüzlülük oluyor ne yazık ki. Belki biz kürk giymiyoruz ama ondan beter bir çok sömürü ürünü kullanıyoruz. Gereksiz duyar kasılmış buna sadece.
Gercekten güzel bir kadının asla takıp takıştırmaya, makyaja, lüKS giyinmeye ihtiyacı yoktur. Güzel kadın 10 liralık giysiyle de etkileyebilendir. Hiç kürk giymedim. Montum yeterince ısıtıyor. Hayvanlar benim arkadaşım. Arkadaşlarıma iyi davranırım derilerini yüzmem.
Empati yapın biraz, bizden çok daha fazla gelişmiş uzaylı bir medeniyet gelse ve bizim derimizi yüzüp kendilerine kıyafet yapsalar nasıl olur?
Düşünsenize mezbaha gibi bir yerde ayaklarınızdan bağlanmışsınız, sırayala alınıp canlı canlı derinizi yüzüyorlar, önce çocuklarınız, sonra eşiniz sonra da siz yüzülmeye alınıyorsunuz ve hepsine şahit olup can çekişiyorsunuz...
Nasıl? hayal edebildiniz mi nasıl bir şey olduğunu?
Bülent Ersoy'un doğadaki yeri, 55 tilkiden daha değerlidir ve bu sebepledir ki tilkiler kimsenin umurunda olmaz. Besin zincirinin en üstünde yer alan insanlar arasında, en üst statüdeki yüzde 10luk dilime girebileceği düşünülürse bu duyar sadece lafta kalacaktır.
Ben Bülent ersoydan ben beni bileli nefret ederim, Zevk uğruna hayvanları katledenlerden daha çok nefret ediyorum, Bülent ersoyun ve onun gibilere lanet olsun. Birileride çıkıp hayvanları katledenleri katletse, Ben onlardan sonsuz nefret ediyorum.
Her şey bitti bir kürkümüz eksikti. Yasaklansın ama kürk değil, kürk giyenler yasaklansın dışlansın bakalım bir daha giyebiliyor mu. Yasaklansın demekle de olmuyor işte buradan bunları yazarak bir şeyler düzelecek olsa...
Muşamba suratlı o tilkiler bile kurtaramaz. Daha neler söylerdim de söylesem ne fayda hayvanlara işkence bitmeyecek.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yemek yemek için öldürülen hayvanların derisinden, tüyünden, kürkünden yararlanılmasına karşı değilim. Tilkiler sadece kürk için öldürülmesiyle (canlı canlı derisi yolunmadıysa), yemek içinde kullanıldıysa bir de nesli tehlike altında değilse bence sorun yok.
Buna karşı olmak için vegan olmak lazım vegan değilseniz gereksiz duyar kasıyorsunuzdur.
Parası olanlar için hiçbir şeyi yasaklayamazsın, birbirimizi kandırmayalım. Herkes görüyor ki parası olana kanunlar bile esnek oluyor. Gerçekler acı maalesef. Bin sene önce imkan yoktu belki o kürkü hayatta kalmak için giyersin anlarım. Artık onun yerine ikame edilecek çok fazla imkan varken, inatla bunu yapmak evet pek insanca olmadığı bariz.
Hayvanların bir çok şeyinden faydalanıyoruz dışkılarından kemiklerinden bile ama sadece kürk için hayvan katletmeyi doğru bulmuyorum kendi kendine öldükten sonra derisi alınabilir ama alt tarafı deri için katledilmemeli
Çok üzücü bir durum, masum canlar bir giysi uğruna katlediliyor. Nolacak ki suni yapsalar, yinr pahalı olsun, gerçek gibi olsun tamam ama hayvancıklar zarar görmesin.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu gerçekten tartışmak bizim ne kadar bencil geri kalmış insan topluluğu olduğunu gösteriyor buna izin verenler bunu giyenler kadar iğrenç yaratıklardır insan olamazlar onları karşınıza koyup muahtap almayın ağızlarının ortasına vurn kanlarını çekin kana ihtiyacı olan hayvanlar a verin
Eskiden bir ucubeydi şimdi kürküyle birlikte tam bir ucube yığınına dönmüş, bana kalırsa kürk pazarı yasağından önce düşünülmesi gereken bir yasak varsa, o da bu türü belirsiz mahlukatın dışarıda bulunmasının yasaklanmasıdır.
Doğanın kuralı bu güçlü olan zayıfı eziyor. Modern dünya bunu değiştirmiyor. Tilki kendinden güçsüzleri Avlar ondan güçlü olanda onu avlar. İnsan işin içine girdiğinde değişen tek fark keyfi için öldürmesi ve yanlış olanda bu.!
Neyi kendi tercihine bırakayım abi, katillik değil mi bu? O zaman insanları da öldürelim, dişlerinden kolyeler yapalım bizim tercihimize sunulsun. Hayvanlar diye değerleri yok mu sanıyor bu zavallılar, Allah hepsini kahretsin.
Bir canlının yaşarken derisini yüzkek veya derisini yüzmek için öldürmek tabiki yasaklanmalı. Bunların alternatifleri varken can almak ne insanlığa ne de herhangi bir dine sığmaz. Sadece canilik bu.
Kesinlikle yasaklanmalı. İnsanlar daha kıyafet ne giyinmek ne demek bilmezken bu hayvanların kürklerini giyinip ısınırlardı. Ama gel gör ki taş devrinde değiliz. Pamuklu kiyafetler oldukça sağlıklı. Gereksiz ve bencilce yapılan bir katliam.
Allah bize kurbanı sadece etini yiyelim diye göndermiş diğer hayvanlarında etleri bazen yiyilebiliyo, ama onları vahşi bir şekilde öldürmek, kürkleri giymek bunlar humanistliğe zıtt olan şeyler kabuledilmiyo
Son kere söylüyorum bu hayvanların eti yiyiliyosa kürkü de giyilmeli konusu değil, insanlık bu , çünkü bu işlemi yaparken hayvanlara işkence yapılıyo. siz kabul edermisiniz o kürkü giymeyi? vicdanınız buna izin verirmi?
@alyvaa_22 hanımefendi hayvanların canı can ise kurban kesilen hayvanlar da can. kürkü kesilen hayvanlar da can. işinize geleni allah dedi. işinize gelmeyeni humanist dediniz
Her hangi kitapda yazılmıyo, neden anlamıyosunuz? o kürk yapılırken hayvanlara işkence ediyolar, şimdi bir kitapda bunun yasağı yazılmıyo diye kürkmü giyelim? ne ara bu kadar vicdansiz oldukki?
@alyvaa_22 boş yapıyorsun. insanlığın var oluşundan bu yana hayvanların kürkü kullanılır. sen şimdi işine gelince allah diyorsun. emir diyorsun. işine gelince de humanist diyorsun. çok ağlıyorsun
Siz çok boş yapıyorsunuz, böyle konularda hassas olmamiz lazım, Allah kurban kesmeyi buyurmuş gidin kime istiyosanız sorun bilginiz yok sizin, Ama Allah kürk giymeyi buyurmamış böyle bir şey yok, insan yaptı bunları ve yaptığıda çok yanlış, Burda diyorumki hayvanlara işkence ediliyo siz hala boş yapma diyorsunuz gerçektende insanlık ölmüş, gidin o zaman o kürkü giyin bakalım vicdanınız rahat olucakmı? onu giyen insanlara nefret ediyorum, Hayvanlarda ahirette bunun hesabını sorucaklar zaten, onlar Allahın dilsiz kulları ama ahirette konuşucaklar
Desteklemiyorsunuz ama karşıda değilsiniz, evet hepimiz nefret ediyoruz içinde insanlığı olan her kes nefret ediyo bu durumdan, çünkü hayvanlar sadece moda için öldürülüyorlar zevk için yani
Gerçekten bu iki farkı nasıl ayırt edemezsin.. kurban edilme ve katledilme diyor şaşıyorum cidden nasıl hiç mi kitap okumuyorsunuz gözler bu kadar kör olamamalı..
Akrepciğim Hz. İbrahim'in hayatını okusaydın bilirdin; kurban bayramı erkekler için nimettir keza öyle olmasaydı, Hz İbrahim Allah'a oğlunu ona kurban edeceğine dair söz vermiştir lakin allah ona kurban olarak oğlu yerine hayvanı kesmesi için hayvan göndertmiştir. Şükretmeyi bilin, ta ilk insanoğlunun evlatlarının işlediği ilk cinayet nesillerden nesile geldi. Eğer kurban bayramı olmasaydı insanlar Allah'a şükür için dana, inek, sığır değil de erkek evladını da kurban edebilirdi.
Maide 3 be hacc 22 34 bak bi. Demişsin ya nerde yazıyor ben duymadım filan kuran da geçiyor okursan duyarsın. İnkar edersen de artık bilmem müslüman mısın bilmiyorum ama öyleyse eğer inkar ederek Kafir olmuş oluyorsun.. üzgünüm
@benkendall emin olun ki ben herşeyi o kadar iyi biliyorum sadece insanların neden olaylara tek taraflı bakıyor diye muhalefet oluyorum.
Hayvanların kılına zarar gelsin istemem. Beslediğim hayvan bile var. Lakin olaya tek taraflı bakılmasından nefret ediyorum.
Her seferinde biri kürk giydi diye her yerde cıngart çıkarıyorlar. Koyunun da kürkü kullanılıyor. Dananın da. Yılanın da. Herkes işine geldiği gibi yorumluyor
Koyun, keçi gibi hayvanların eti kesildikten sonra onların derileri kullanılmayacağı için onu tekstile gönderip bir şeyler hazırlarlar (mesela giydiğimiz kıyafetlerin çoğusu), çünkü o deri artık kullanılmayacak, Ama yılan, tavşan, tilki gibi hayvanların kürkleri sadece moda, zevk için kullanılıyo. Yani etini yemiyoruz ama moda için işkencelerle kürkünü soyuyorlar. her kes buna karşı
55 tilkinin hayatının bedeli 450 bin lira demek 🤔 Bundan uzun zamanlar önce hayvanları öldürüp etiyle beslenen kürküyle örtünen geçmişlerimize lafım yok ama şu zamanda çok gereksiz geliyor bana bu.
Bu oluşum, bu parayı nasıl kazanıyor aklım almıyor... Sanatını devam ettiren bir isim de değil. Her neyse elbette yasaklanmalı. 101 Dalmaçyalı'da ki Cruella De Vil geliyor aklıma, bu kadını görünce... :)
Söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Hayvanlar zevk uğruna, moda adı altında katledilmemeli. Bu nedenle de kürk kullanımı yasaklanmalı. Ne yazık ki kürkleri uğruna rakunlar, tilkiler, kaplanlar katlediliyor. Buna bir "dur" denmeli artık.
çok kötü bir durum yaa,çok üzücü, Bülent ersoyun gerçek kürklere olan zaafı filan değil bu resmen hayvan katliamı, cinayet, yasaklanmalı. bu kadın hayvan öldürtmeyi mi seviyor ,çok günah yaa
Ersoy beyi/hanımı kazıklamışlardır. O kadar maliyeti olmaz tilkinin. Ama zaten kürk olayları insalık dışı elbette karşıyım. Hem o kadar para var diye bi kürke verilir mi?
Bi tasarımcı olarak düşüncem gerçek kürkkerin kullanılmasının yanlış olduğu yönünde bir çok kişi ile hem fikrim tekstil teknolojisi oldukça gelişti gayet iyi ve kaliteli yapay kürkler üretilebilir umarım kürk kullanmayı sevenlerde yapay kürke geçiş yaparlar
Bu şekilde kürklerin sadece dünyanın en soğuk yerlerinde kullanılmasını doğru buluyorum çünkü o tür yerlerde ancak bu soğuktan koruyabiliyor. Onun harici kullanmak tamamen saçmalık ve cahillik.
Sözüm one. Sahte kürk kullansan ne kaybedeceksin acaba. Sırf gösteriş için böyle bir vahşete sebep olmak doğrumu. yazık tüm hayvanlara. Bizden çektikleri kadar hiç bişeyden çekmediler
Kesinlikle yasaklanmalı Lakin 100 yıldır yasaklansın diyoruz ama boş dünyanın dört bir yanında kadınlar katlediliyor tecavüze uğruyor cocuklar masum insanlar diri diri yakılıyor hayanlara doğaya ağaça denize suya zarar veriliyor yok ediliyor sonrası Suriyede Irakta Arakanda Filistinde Mısırda Çeçenistanda hindistanda Her gün insanlar öldürülüyor
kime sorsan hayvanlar koruma altına alınmalı diyor ama gerçekte nedense hiç de öyle değil yazık yaa günah nasıl zevk uğruna katlediliyor anlam veremiyorum bunun için ağır cezalar verilmesi gerekiyor
Hayvan kürkü için katledilmesin doğal yolla (yaşlılıktan veya başka hayvanın kendisine saldırmasıyla) ölen zaten ölü olan hayvanların kürkleri kullanılsın...
Abi tabikide ya yasaklanmalı, sahte kürk yapımları var, gündemde olmak için ellerinden geleni yaparlar, yakında insan öldürür, bu seferde başka birşey çıkaartır, yaptırır, Allah akıl fikir versin, insanlığa, yazık, bunun vebalinin üstünden kalkacağını sanmıyorum.
Kaçıncı yüzyıldayız hala bu sığ düşünceler ile sırf zevk uğruna hayvan katliamı yapılması yasak değil. Bir de bu kadına hiç linç gelmemesi beni ayrı üzdü. Okumuşum diye böbürleniyor ama bir cana kıyacak kadar aciz ve cahil bir varlık. Gözümde hiçbir sempatisi kalmadı