AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Kadın sıkıntıdan neyi kutlayacağını şaşırmış belli ki sjdjsdj
Tepki yapacak birşey yok ki bunda genç kızlığa ilk adımı sonuçta çok güzel düşünmüş
Erkekler sünnet olunca düğün yapıyorlar Utanmıyorlar ama
Bence normal algıyı değiştirmek için iyide yapmış utanılmaması gereken bir konı doğal bir döngü
Utanılacak bir şey değil ama bunun yaygarasına yapmakta saçmalık. Nasil gösteriş yapacaklarını şaşırdılar iyice
Yani tabi oğlunu sünnet ettirip fotolarını nete koysa normal karşılanır sünnet canim nolcak ki kız olunca owww
Utanılacak birşey değil de ben gerek gerek gor. Bence bir anne için bu çocuğunun yürümeye başladığını görünce paylaştığı sevinç gibi birşey.
Erkekler sünnet olunca erkek oldum diyerek sünnet düğünü vs yapıyorsa biz de bunu gayette güzel yapabiliriz
Regl kutlanacak bir şey değil. Yani gizlenmeli demiyorum aman kimse duymasın vs de değil her kadının yaşadığı bir şey ama kutlamak da nediraq
Kutlanacak bir sey de degil saklanacak bir sey de degil. Cis yapinca kutluyo musunuz ya da sakliyo musunuz.
Yok artık. Benim annem böyle bir şey yapmış olsaydı aklım başıma geldiğinde benden duyacakları olurdu. Ne saçmalık.
Çok saçma. Kutlanmamalı. Utanılmasına da gerek yok. Ama herkesin kendi özeli bu. Sosyal medya var diye her özelimizi de anlatmalı değiliz
Utanılacak bir durum yokta artık şu regl olayı çok can sıkmaya başladı ne gerek var sürekli regl konusuna her yerde paylaşılmaya
Yani utanılacak ayıp olacak bir şey asla değil ama kutlamak mı cidden insanlar kafayı yemiş diyorum:)
Sosyal medya akıl sağlığımıza çok zararlı çok
Kutlamaya Gerek yoktu, onlarin canı sıkılmış, regl kutlamışlar bence jahajdn😃
Cidden kadının duygusal anlar yaşadığına inanırım, ama regl kullanılacak bir şey değil. Özellikle bizim toplumumuzda bunu insanların gözünün içine sokmasına gerek yok.
Utanılacak bir şey değil ama kutlanacak bir durum olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. Biraz gereksiz olmuş.
Cümle aleme duyurulması gereken büyük bir olay olduğunu düşünmüyorum. Keza sünnet olayının da öyle.
Doğal bir ritüel olmalı.
Bu durumu sosyal medyada duyurmak çok saçma bir kadında edep haya olmalı... Allah hidayet nasip etsin 🤲
Tamam utanılacak bişey değil de kutlamak neyin nesi ya saçmalamış resmen
Gizlenmesi ne gerek yok ama açığa çıkarılmasına da gerek yok. Çok saçma bir konu.
o zaman erkek çocuklarıda sünnet olurken düğün falan yapılmasın o da ayıp onuda gizleyin
Gizlenmesi gereken bir şey de değil, kutlanması gereken bir şey de değil, doğal bir süreç.
Utanılacak bir şey değil tabii ama kutlanması ne kadar mantıklı orası da tartışılır.
İlk regli anne kız arasın da kutlanılabilir pasta alınır birlikte avm ye gidilebilir ama sosyal medyada paylaşmak biraz garip. benim annem paylaşsa anne napıyon ya derdim
Regli utanılacak bir durum değil ama kutlamak da tıpkı sünnet düğünleri gibi saçma
Oğlunun sünnet olduğunu yedi cihana duyuran toplum neden bunu linçliyor hala anlamıyorum.
Hayır utanılacak bir şey değil tabi ki. Kutlayıp kutlamamak tercihtir ancak yargılanmaz.
Pipi ucunu kesmek için sünnet düğünü neden yapıyorlar o zaman?
Allah akıl versin
@EssMeeR000 dua et sana da verir, üzülme sakın.
Ahahahahha bu kızlar bir çılgın dostum 🤣🤣🤣
Ne bilem ya sünnetin de kutlanması saçma geliyo aşırı
Yuh
Niye erkekler sünnet olurken kutlanıyor Ama Bence farklı bir bakış açısı Helal olsun
Erkekler Ne Diyor
Nasıl bir ezik bunlar ya mevzuları kess 🤣🤣 mahallede kavga varken o. Saçını tararmış hesabı
dostum zenginler yapacak bir şey yok hadi gel erkeklerle sidik yarıştıralım kafası aklınca feministlik yaptı
Kutlancak bir şey mi bilmem değil herhalde hadi öyle olsa bizene bundan
Neyini kutluyor aw. Tepki alıp gündeme geleceğini adı gibi biliyor. Kasıtlı yapmış..
Kim ne diyor umurumda değil fakat küçük bir kızın üzerine yüklenen bir yük burada. Bence buna dikkat edilmeli.
amcaya pipisini göstersin aslan oğlumdaki görgüsüzlüğün modernize olmuş hali.
Her gün reklamda çıkıyor karşımıza zaten. Orda sorun yok bunda mı sorun var :D şaka gibi
regl yasamsal bi dongu kimsenin kimseyi kinamaya hakki yok sonucda öcü degil
sünnete düğün yapılan yerde, regl de kutlanır. ceyda hanım adres versin çeyrek takalım.
Bize ne? Kutlar kutlamaz az saygı.. hatta çok saygı.. bize ne. Cahil türk toplumu
Sosyal medyayı alet etmek sıradan ceyda düvenci geldi. başka kim gelecek hesaplamalar yapalım biz.
Çok saçma bi şey erkek çocukları da ilk boşaldığında bi kutlama yapalım o zaman
Sünnet olurken yaptığınız kutlama yetmiyor mu
@benbalıkburcuyum sünnet doğal bir süreç değil ki İslamda ve diğer birkaç din veya inanışlarda var
Kutlama yapılcak bi şey değil bu
Abartmamak lazım.
Sapık bir toplumda yaşıyoruz.
O regl olsa da, daha bir çocuk!
Hoş bir durum değil bence vede paylaşmak sosyal medyada
Ne özel bir gün ne de kutlanacak bir şey. Bu tarz şeyler aile içi kalmalı. Ama gidip sünneti davulla zurnayla kutlayan millet buna neden bu kadar tepki gösterme gereği duyuyor anlamadım.
Ceyda hanım belli ki bu konudaki tabuları yıkıp farkındalık oluşturmaya çalışmış
Erkek çocuğunun sünnet düğünü kutlanınca cinsiyetçilik oluyordu değil mi :)
Sünnetle regl ne alaka? Kimse oğlumun penisi sertleşti meni fışkırdı genç oldu diye kutlama yapmaz. Sünnet ayrı bir şey bir gelenek örf kültürdür. Yeni doğanada yapılır.
@cache345 Eee o zaman regl kutlaması da yapılsın, zamanla o da örf olur, gelenek olur :)
tamam o zaman erkek çocugundada spermleri çıktıgı ııcn kutlama yapalım dört bir yana oğlumdan sperm fışkırdı diye haber salalım?
Gizli kalması gereken şeylerin açığa vurularak kutlamasından daha çok nefret ediyorum😡😡
Erkeklerin sünneti bir gün kutlanıyor. Ama kızlar regliz diye bir ömür boyunca sevgililerine, kocalarına işkence yapıyor ona ne demeli
Benim yorumum şöyle;
İlk regl kızlar için özel bir gündür, ancak kutlamaya gerek yoktur.
Gizlenecek bir şey degil ama kutlanacak bir şey de değil.
Bu özel Bi durum çoğu kadın paylaşmak istemez bilinmesini istemez hepsini geçtim sırf acı ağrı duyulan bişey için kutlama yapmak mantıksız gibi sanki
Oğlanlar erkek olur, kızlar kirlenir
Oğlanlar kız bulunca erkektir yapar, kızlar bulunca yolludur.
Bu ve benzeri her konuda kadınları aşağılarız.
ELHAMDÜLİLLAH müslümanız🙏
Kutlaması özel hayatı ve edebi zedeler ordan akan kanı bir zahmet bilmeyelim
sacmalamayın ya.. oğlunuz olursa da ilk kez 31 çekmesini mi kutlayacaksiniz.. pandemi dönemi bu insanlara hic iyi gelmemis anlasilan.. bye
Bizim toplumumuzda olan birşey değil ama büyütmemek lazım
Sünnet ile bunu karıştıranlar bir tutanlar neyin kafasını yaşıyor acaba?
Sünnetin önemi nedir?
Bir kültür gelenek, aynı şey diyorsan neden denizde havuzda göğüslerini kapatr kızlar
Ne alakası var konunun çıplaklıkla?
İkisini aynı tutuyorsun ya , öyle düşün!! Biz üstümüze birsey giymeyiz ama siz sütyen takiyoniz. Ayniysak takmayın...
Size kim aynıyız diyor?
Sünnet düğünü ile relg kutlamasını karşılaştırma yapanalra diyorum. sende sormuşsun ya sünnetin önemi ne diue
Bak şimdi fizyolojik olarak erkek ve kadın bir değildir. Erkek kadından daha güçlüdür zaten evrimsel süreçte kadın erkeğe bağlı olarak hayatta kalmıştır. Ancak konu ne fizyoloji, ne çıplaklık, ne ahlaki değerler. Birinin bir operasyonunu düğün yaparak kutluyorsak bu toplumsal normdur diğerinin annelik gibi bir duruma elverişli doğal yolla sağlanıyor ancak utanılıyorsa bu da toplumsal normdur. Kaç kız çocuğu sırf reglin saklanacak, utanılacak bir durum olduğunu düşündürdükleri içim bu dönemi ne zorluklarla geçiyor. Reglin getirisi olan değişikleri saklamak için örneğin göğüs büyümesi sırf bunu gizlemeye çalışmak için postür bozukluğu yaşıyor, psikolojik olarak zaten bir baskı gidip bir marketten ped almaya utanıyor ki bu ihtiyaç. Bu doğal gelişimi ayıp ve kusurlu gibi görmek normal mi? Olay bu. Sünnet düğün ile çok kutsal bir hal alırken kız çocukların bunu kutlamasının sakıncası ne bu periyodlar onun anne olmasına olanak sağlıyor, sağlıklı olduğunu gösteriyor. Ben bu iki ayrımı doğru bulmuyorum.
Dediklerine harfiyyen katılıyorum , ama kızlara ailesinin içinde annesi ile birlikte öğrensin lutlasin buna bir lafım yok, kadın ile erkeği herşey de eşit gösterme çabaları bana göre saçmalık o yüzden diyorum madem eşitiz herşey de sizde çıplak ustsuz gezin diyorum. kizin regl kutlaması ile erkeğin annet kutlaması bir değildir. isteyen kutlasin kendi kültürünün içine başka şeyleri normal gibi sokarsan böyle tepkiler alman da normaldir
Bu kadar iğrençliği bu kadından beklemiyordum sonunds buda oldu
Kutlancak bi şey mi peki? soruya bak ya umrum dışı kim napıya yapsın salaklık ama. Amaç ne yani?
Niye ikiye bölünüyorsunuz olum, kutlanacak bir şeyde değil, gizlenecek bir şeyde değil. Dağılın şimdi.
Tabi ki anormal. Tıpkı sünnet düğünü yapıp oğlum erkek oldu diye göbek atıp çocuğu şebek etmek gibi bir şey bu.