AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
gizlenecek bi durumu da yok kutlanacak bi durumu da yok. kutlanması için çok keyifli bi durum olmadı lazım ki kızlar için hiç keyifli bi durum değil tüm psikolojiyi değiştiriyo karmakarışık oluyo duygular hisler, can sıkıcı. gizlenmesi için de günah ya da ayıp bi şey olması lazım ki o da değil. yani yaygaraya gerek yok doğal bi durum. ne gizle ne de kutla.
Ya sanki kadın kızının pedini koydu, kendinize gore malzeme yapacaksınız illa ki, çocuğunun birtakım rahatsızlıkları var ve bu anne için çocuğunun yeni bir döneme adım atıyor olması normalden daha değerli haliyle, azcik empati yapın ya. Herşeyi kadın erkek zitligina bağlamayın, çocukların bunlardan haberi yok, bence anne de bunun için yapmadı. Boşa çene yapıyonuz yani.
Regl elbette utanilacak bir sey degildir ama bunu alalen sosyal medyada duyurmak ne kadar dogru. Aile arasinda kutlanmasinda hic bir sakinca yok, kadinliga ilk adim olarak kutlanilabilinir cokta guzel olur. Farkindalik yapicaz diye cok sacmaliyorlar unluler malesef..
İnsanlar neyle neyi ayırt etmelerini unutmuş galiba evet utanılacak birşey değil derken yerine göre. ama cümle alame duyurulacak şeyde değil bunlar önemsiz gözükebilir ama haya hayaa insanalr artık herşeyi ortada yaşmaktan haya kalmamış dilediklerini yapıyorlar bunları ayırt etmek lazım
Utanilacak bir sey degil kesinlikle ama kutlanacak bir seyde degil.
Millet sünnet kutlaniyor regl neden kutlanmasin diye düsüne bilir ama bence sünnet dügünüde gereksiz bir sey. Bizene senin oglunun neresi kesiliyorsa kesilsin.
Ne halt yiyorlarsa bi özelde kimseye duyurmadan yapamiyorlar sanki, illa farkindalik olusturacaklar... samimi bulmuyorum 👎
kutlanacak kadar önemli bir şey değil ancak gönderide abartı bir şey görmedim bir annenin özel çocuğunun büyümesinden duyduğu sevinci paylaşması kimseyi rahatsız etmemeli :) ne zorluklarla ne yollardan geçerek bu günlere geldi en iyi yaşayan bilir o yüzden bunu paylaşması bana çok masum geldi
Pardon da erkeklerin pipisi kesilirken kutlama oluyor ise bize de olsun bir zahmet nerde hak nerde adalet.
işin komik kısmı kadınlar erkeklerden aşağı kalmıyor olumsuz tepkide. yazık çok yazık. kadının kadına kadınlığa tahammülü yok. çok üzüldüm doğrusu
Şükür ki biri bunu yaptı!
Yıllardır gördüğümüz sünnet düğünlerine kimse laf etmezken neden bir genç kızlığa adımın kutlanması bu kadar ağır geldi?
Reglin asla utanılması veya herkesten saklanması gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ama kutlama yapılması da bana saçma geldi. Belki çevremde hiç görmediğim içindir. Sonuçta herkesin kişisel düşüncesi. Zaten ritüel falan yazmış Ceyda Hanım, belli ki onların kendine ait bir gelenekleri var. Kendisi kutlamaktan, herkese göstermekten sevinç duyuyorsa ve siz buna bozuluyorsanız bir daha takip etmeyebilirsiniz.
Şahsen bende kutlarım bunu hem bu kızın regl e bakış açısını değiştirir bunun kötü iğrenç birşey olduğu düşüncesiyle büyümez kendinden nefret ettiği bir ergenlik geçirmez sünnet nasıl erkeği erkek yapıyorsa buda kızı genç kız yapar bu saklanacak birşey değil
Utanılacak bir şey yok. Sünnet düğününü de bir gelenekten çıkarıp yadırgayalım o hâlde. Sünnet düğünüyle erkekleri ve organlarını yüceltmiyor muyuz? Erkek adam oldun diye küçücük çocukların beyinlerini böyle saçma bilgilerle doldurmuyor muyuz? Bir regl kutlamasının bu kadar eleştirilmesine anlam veremedim.
Sanatçılar böyle olmalı , sıradan vatandaş yapsa çok tuhaf kaçacak şeylere sanatçı öncü olur. Evet sünnetin kutlanması ne kadar garipse regl de ancak o kadar garip olabilirdi ama sünneti kutluyoruz , ilk regl de kız çocukları için bir şok maksat destekse o da kutlanmalı
Kadınların yaşadığı her özel anın saklanması fikri maalesef bizim toplumumuzda var. Ama bu bir genç kızın sağlıklı olduğununda göstergesi ve Ceyda Hanımın kızı özel bir çocuk. Hiç kimse yaşamadan o anın nasıl mutluluk verdiğini ya da üzdüğünü bilemez. Bir anne olarak çok iyi anlıyorum ve bu paylaşımı çok normal buluyorum.
Bir çocuğun olgunlaşması adına belki kutlanabilir ama Türkiye'nin bunu kaldırabilecek bir ülke olduğunu zannetmiyorum. Ceyda Düvenci'nin kızının hasta olduğunu da biliyorum. Belki de durumun kızı üzerinde yaratacağı etkiyi azaltma, ona kendini iyi hissettirme amacı ile yapmış olabileceğini de düşünüyorum ancak bunu sosyal medyadan duyurma kısmı gereksiz.
Ayıp bir şey değil ama kutlanılacak bir şey mi tartışılır ilk reglin kutlu olsun bol ağrılı kramplar tatlı krizi duygusal zamanlarda mutlu olmanı dilerim abi neresi kutlanmalı acıdan kıvranırken her ay bunu mu kutladık mk der ben olsam derdim yani geceleri acıdan uykudan uyanabilirsin ama olsun
Ben regl olunca annem vatana millete hayırlı olsun diyor fazla sinirli olup herkesi azarladığım için
İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz sizene!
Erkeklerde nasıl sünnet düğünü yapılıyorsa kızlardada regl kutlaması gayet normal.
Sosyal medyaya yansıtmaya gelince o saçma olmuş.
Ama insanların kutlayıp kutlamaması sizi zerre kadar alakadar etmiyor.
İşinize bakın.
Kutlanılabilir çünkü erkeklerin nasıl ki sünnet düğünü vs kutlanıyorsa kutlanır regl utanılacak bir durum değil her kadının sağlıklı bir birey olabilmesi için bunu yaşaması lazım ayıplanacak şeyler varsa gerdek gecesi kanlı çarşaf ayıplansın bu cahil düşüncelerden kurtulmadıkça hep geride kalmaya mahkum olacaklar.
Bence abartmış kendi aralarında kutlayabilirlerdi tamam ama sosyal medya da paylaşması saçma. Birde farkettim ki regl olma yaşı düşmüş. Normal bir genç kız 13-14 yaşları arasında regl olur ama şimdiki çocuklar 9-12 yaşları arasında veya daha erken oluyorlar.🤔
Ceyda Düvenci oğlunun sünnetini kutladığında da tepki verecek mi bu insanlar merak ediyorum. Regl utanılacak bir şey değildir. Saklamak isteyen saklar ama saklamak istemeyene kimse karışamaz.
çünkü sünnet dini bir ritüel ama regl değil ve geleneğimiz de var edebiyatta suriyye olarak geçer
@Antoni367 Gelenek dediğimiz şeyin de ilk kez gerçekleştiği bir an vardır. Herkes şimdi regl gününü kutlamaya başlasa bundan 20 yıl sonra geleneğe dönüşmüş olur ve hepimiz normal karşılarız. Doğru, haklısın. Sünnet dinimizin bir gereği ama davul zurna ile kutlanmasının dini bir gereklilik olduğunu sanmıyorum. Bu bakış açısıyla alakalı bir durum. Kadınlarla ilgili her şey baskılanırken erkeklerle ilgili her şey normal karşılanıyor.
Ceyda Düvenci'nin yaptığı şu açıdan yanlış olabilir. Kızı belki büyüyünce annesi bunu ilan ettiği için rahatsızlık duyacak. Belki de duymayacak, bilemeyiz. Yani kutlayıp kutlamamak kişinin kendi kararı olmalı. Biri regl gününü kutlamak istiyorsa ayıp diye eleştirmek kimseye düşmemeli bence. Saygı çerçevesinde fikrimi beyan ettim. Senin fikrine de saygı duyuyorum.
@AyTanrıçasıHekate davul zurna hepsi bir gelenek edebiyatta suriyye vardır sünnet düğünleri için yazılmıştır bir ona bakın ki regli kutlamak yerine sünneti de kutlanmasın desen daha iyi olur bu sefer ikisi arasında yarış başlıyıcak ne gerek var
@AyTanrıçasıHekate bir de ne sizde baskılanıyor onu anlamadım reglidir kadınlar ile alakalı baskılanan herşey erkek içinde var gece erkek de babası izin vermezse çıkamıyor hırsız için kadın erkek ayrımı mı var ki
@Antoni367 Şimdi gerçekçi olalım. Evet erkeklerde de baskı var ama kadınlardaki baskının toplumumuzda daha çok olduğunu inkar etmeye gerek yok. Kadınlara yapılan baskıyı burada sıralamama gerek yok çünkü sıralarsam sayfalarca yazmam gerekir. Konunun zaten hırsızla hiç bir alakası yok. Hırsızın amacı bir şey çalmaktır neden kadın erkek ayrımı yapsın ki?
Şunu söylüyorum ben. Bir şeyin gelenek olması doğru ya da yanlış olduğu anlamına gelmez. Regl kutlamasını ayıp gören biri o zaman sünnet kutlamasını da ayıp görmeli. Neden cinsiyete göre fikrimiz değişiyor? Sırf gelenek diye mi? Geleneğin arkasına sığınıyoruz. Mesele gelenek değil, birinin kadın birinin erkek olması maalesef.
İsteyen sünnetini kutlar isteyen regl gününü. Benim karşı çıktığım sünnet düğününe tepki vermeyenlerin regl kutlamasına tepki vermesi. Mesela benim oğlum olsa sünnetini kutlamam, kızım olsa reglsini kutlamam. İkisini de aile içinde hallederim.
Erkek çocukları sünnet olduğunda düğün yapılmasa bile akrabalara ilan ediliyor ve altın takılıyor. Ama kız çocukları hakkındaki her şey iğrenç ve ayıp olarak görülüyor. Bir ayrımcılığı belirtmemiz yarış başlattığımız anlamına gelmiyor. Neyse kimse aynı fikirde olmak zorunda değil. Ben savunduğum şeyi neden savunduğumu anlatmaya çalıştım.
Sünnet düğünü yapanlara neden çok saçma kutlanmaz demiyorsunuz? çiftestandart uygulamayın şimdi. biri erkekliğin diğeri kadınlığım sembolü iki olay var. biri diğerinden neden daha ANORMAL olsun. bana kalırsa kadınlık artık daha çok yüceltilmeli erkekliği yücelte yücelte ülkeyi bka çevirdiniz
Kıskandınmı
@Mehmetkr98 bktanlığı kıskanacak değilim kudurma boş yere
tamam aşkım
Beynin var mı
işin komik kısmı kadınlar erkeklerden aşağı kalmıyor olumsuz tepkide. yazık çok yazık. kadının kadına kadınlığa tahammülü yok
@EssMeeR000 senin olmadığı için anlayamazsın canım
@ŞEREFXAN_KARDAŞ_21 kadının kadına tahammülü yok derken? okuduğunu anlayabildiğine emin misin? bol bol cümlede anlam testi çözmeni tavsiye ediyorum
Boş yapmayın regl ayrı sünnet ayrı
Senin beni anlamadığın aşikâr. Onca yargılayan arasında bir seni yargılamaz buldum. Sende anlama özürlü çıktın
Neden erkekler sünnet olunca erkekliğe bir adım atmış olup düğün veriliyor fotoğraflar çekiliyor paylaşılıyor ve bunda utanılacak bir şey olmuyor kızda da aynı şey kızı da genç kızlılığa kadınlığa bir adım atmış ve bunu kutlamış neyini hazmedemediniz 10 da 10 luk hareket
Şu eksileyen arkadaş ne yaşıyor acaba ya cidden Allah beyin versin
Kendi aralarında kutlamak istiyorlarsa kutlayabilirler. Evet regl saklanılacak bişi değil ama paylaşılacak birşey de değil. Adı üstünde özel gün. Bu kızının özeli herkesin değil. Öyle olsaydı herkes kutlardı bence. Ben saçma buldum.
Biz de ailemle kutlamıştık o gün benim istediğim yerlere gidildi benim iatediğim şeyler yendi kısacası özel bir gün olmuştu benim için. Nasıl ki erkek kardeşinin sünneti kutlandı bu da öyle bir durum diye açıklamıştı ailem bana.
Regl olmak çok doğal bir durum. Nasıl ki erkek çocuklarının pipisi kesilince erkek oldu benim oğlum diye övünüp göster oğlum amcaya pipini demeyi biliyorsunuz aynı şeyin kız çocukları içinde yapılmasının bi sakıncası yok😉
Sende kutladinn mi
@yanlizkurt8434 ben kutlayamadım geri kafalı bi ailem olduğu için erkek kuzenlerimin sünnet düğünü yapıldı sana yapıldığı gibi 😉
Bana yapılmadı , pantolon ölçüsü Alacam derken kazara kestik dediler bnde istemedim kesilmesini bu bir , ikisi aynı şey değil ama ,
@yanlizkurt8434 sana yapılmaması çoğu erkeğe yapıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Tamam istisnasın anladık. Sana sormamalarıda senin ailenin geri kafalı olması sebebiyle oluyor ama bunada yapabilecek bir şeyim yok. Kendi oğlun olduğu zaman ona sorarsın sünnet olmak istiyor mu diye.
Yaptırdigim için pişman değilim, yaptrcam tabiiki hem bunun sağlık için önemi var , bunu anlamak işine gelmez senin , mahrem diye birşey var özel diye birşey yaparsın ama bunu milete duyururp reklam yapman o çocuk için ile boş değil
@yanlizkurt8434 sünnetle karşılaştırılmasının sebebi toplum bu arada. Sünnet olan erkeğe erkek oldu diye bakıyorlar, sünnet erkekliğe adımın göstergesi. Öyle olduğu için reglde kadınlığa adımın göstergesi.
@yanlizkurt8434 sünnetin sağlık için önemi falan yok. Aksine zararı var. Ve benim burda bahsettiğim konu sünnet kutlanıyorsa reglde kutlanır saklanacak bir şey değil. Kız çocuklarıyla erkek çocuklarının eşitliği açısından. Erkek çocuklarının yüceltilip kız çocuklarının aşağılanmasına karşıyım. İkisinede eşit yaklaşılmalı. Sen diyorsun ki sünnetin herkese duyurulmasına gerek yok ama reglinde öyle. O zaman benim seninle sorunum yok. Benim sorunum hala sünnet düğünü yapanlarla herkese oğlum erkek oldu diyenlerle.
Yanlış düşünüyorsun sünnet kutlayıp regl kutlamamak kızları aşağılamak değil, sendeki nefret yaşadığın topluma kültürüne karşı olan nefret. Sen istiyorsun ki Avrupai yaşayım kucaktan kucağa gezeyim sonra istediğimde evleneyim olmdu baskasini seçerim... Sevgili ile aynı eve çıkarım... Sana hayırlı işler. kendi kültürünü aşağılayan insanalr başka kültürün artığı olur sadece. iyi günler.
@yanlizkurt8434 sünnet ve regl konusundan buralara geldiğinize göre çok aydınlık zihniyetinizle size iyi günler dilerim asıl.
Algı değiştirmek bence çok güzel bi davranış isteyen kutlar istemeyen kutlamaz ve buna kimsenin bişey demeye hakkı yoktur nasıl bi erkek sünnet olunca adam oldu diyip davul zurnalı düğün yapıyolar buda öyle birşey.
Oğullarının siikini kestirip sünnet düğünü adı altında hava atan cahil ataerkil ebeveynlere niye böyle tepki gelmiyor acaba, ceyda düvenci kim, bilmem ama kadın haklı bi şey yapmış kutlarım ceyda düvenciyi
Ayrıca tepki gösterenler de zaten potansiyel kadın düşmanı, şiddetçi, tacizci insanlardır kesin
Yıllardır erkekler sünnet olunca düğün kızlar olunca saklanmalı algısı vardı. Şimdi erkeklerde öyle kızlarda böyle diye tartışılırken niye tepki toplamış hayret doğrusu 🙄
Yine de kutlamak tercihim değil yani sosyal medyada duyurmak
Sünnet düğünü varsa bu da olmalı şahsen ben kendi kızıma bunu yapmam oğluma da sünnet düğünü yapmam boş işler ama bunlwr özel şeyler değil
Aşağıya baktımda... sünneti normalleştirip reglı ayıplayanlarla dolu... evet haklısınız (!) cinsel organınızının bi parçasını kesip düğün yapmanız çok normal. Ama bir kızın genç kız olması ne kadar da ayıp (!) üzülüyorum sizlere..
Evet yorumlara bakicak olursak neden avrupa birligine giremedigimizde anlasiliyor ne yapsin avrupa birligi boyle cahil insanlari sunnet olunca boy boy paylasirsiniz gurula erkek ya
Erkekler Ne Diyor
Şimdiiii kişinin kendine has özel durumları vardır ki bizi alakadar etmez. Yani mesela ergenin teki çıkıp burada ''Arkadaşlar gtümün deliğinin sol alt köşesinde sivilce çıkmış sizce neden oldu bu?'' diye sorsa ben şahsen ''Bana ne lannn senin gtünden '' derim. Ve aynı şekilde bize ne elin kızının bir tarafından gelen kandan.
Öyle düşünürsek toplumda hiç sosyal bağ, düğün, dernek, etkinlik kalmaz. bu banane olgusu her durum için kullanabilecek bir şey çünkü.
@Ferhanım Senin dediğin kadar da uç noktaya gidersek bu sefer de millet ''Kızımın ilk sevişmesi, kızımın ilk çığlıklar içinde boşalması, kızımın ilk işemelliii sıççmalı fantezisi'' başlıklarıyla gelir. İşte ahlak dediğin şey buna en sağlıklı sınırı koyan duygudur. Onu da eğitimini alan bilir.
Şimdi bu vatandaş kendi kafasına göre erkek çocuk adam oldu diye millete gösteriliyor diye ayrımcılık yapmamış kızını da aynı şekilde göstermek istemiş. Eleştiri yapanların geneli de regl utanılacak bir şey olduğu için değil, sağda solda reklam yaptığı için kızmıştır. Erkek olsa oğlum ilk mastını çekti kutlaması yapılsa aynı tepki gene alınırdı. Biraz oranları düşebilirdi küçük bir ihtimal. Regl ayıp bir şey değil, ama kutlanacak bir şey de değil. Reklam yapılacak bir şey de değil.
Gizlenmesi gerektiğini söyleyen kısım yobaz, cahil kısım. Kutlanılmasını isteyen, çağdaş, modern kısımdır. Çokta birşey demeye gerek yok. Evet regl utanılacak birşey değildir ve evet regl kutlanılmalıdır.
#DestekliyorumCeydaDüvenci!
Kutlanır kutlanmasına da aile arasında yani, Toplumsal yapıdan dolayı tepki almaları normal. Regl olan kadın sağlıklı kadındır. REGL hatalık değildir beyler bayanlar. Bunu hep söylüyorum yazılarımda yine söylüyorum. Regl olmayan kadın hastalıklı kadındır evlenseniz çocuğunuz olmaz ya. Regl kadınlar için kadınlığın ilk adımıdır. Düşünsenize testisleriniz daha sperm üretmiyor. Hiç mi görmediniz haberlerde adamlarla dalga geçiyorlar erkek değil falan diye yapmayın Allah aşkına ya.
En gereksiz kutlamaları en gereksizler yapmıştır bu zamana kadar..
Yine şaşırtmadı..
#Vesselam
Kutlamamak gizlemek anlamına gelmez. Bu önemli bir olay elbette ama sosyal medyadan duyurmak saçma.
isteyen kutlasın bizene mq o ayrı konuda yorumlarda "sünnet kutlanıyorsa regl de kutlansın" diyenler olum siz malmısınız lan, sünnet geleneksel bir ritüel. ergenliğe giriş diye kutlanmıyor, yani şöyle daha ayrıntılı açıklayayım siz şimdi malsınız anlamazsınız, kimse oğlum ilk defa ereksiyon oldu artık ergenliğe girdi bunu kutlamalıyım demiyor, o zaman regl oluncada kutlamak gereksiz. mukayese edecekseniz birbirine denk şeyleri mukayese edin aklının yayını ziktiklerim
Erkeklerin sünnet kutlamasından bu durumun ne farkı var? Ne güzel bi' anne ki çocuğunun gelişimi için önemli olan bir sürecin başında kendisine destek olmuş. Buna tepki gösteren erkekleri ve -özellikle de- kızları anlayamıyorum. Utanılacak veya saklanacak bir durum olduğunu asla düşünmüyorum, Ceyda Hanımı destekliyorum!
Cükkünü keserken millet halay çekiyor. O erkeklikse, buda kadınlık işte. Kadına tahammülü yok milletin
Ülkede kadınların ezilmediğini hatta kadınların kayırıldığını ve hatta kadın olmanın biyolojik sonuçlarının bayram olarak kutlandığını ifşa ettiği için sayın Düvenciyi tebrik ediyorum. Bir insanın penisi varsa etrafı için vajinası varsa sadece kendisi için yaşadığının kanıtıdır bu e tabi anlayana...
O kadar bos ve komik bi ulkeyiz ki tartistigimiz seylere bak 😂
Ulan tepki verilmesi gereken hic bir boka tepki vermezler nerde sacma sapan seyler var orada biterler.
Tamam regl normal birsey de kadının yaptığı da sacmalık
Markete gidersin , ped alırsın bunda zaten birşey olmamalı.
İhtiyaçtır alınır.
Fakat herkese göstere göstere regl olduk demek de saçma yani
Acıdan geberiyonuz lan zaten , neyini kutluyonuz a q :D
Utanılacak bir şey değildir tabi ama karantina'nin etkisinden midir bilemem ama sosyal medyada kutlanacak başka bişey bulamamışlar heralde 🤦🏻♂️ Mesela her güne dünya bilmem ne günü diye isim takıyorlardı onu kutlasalar tepki almazlardı.
Çok üstünde durulması gereken bir sey degıl kızım saglıklı bır birey dıye bır paylasım yapmıs çok bir olay gormedım ben
Utanilacak birsey degil ama kutlamak ya sacma bisey
aile içinde bunu kutlarsa kutlasın da bütün dünyaya duyurması neden gerekli?
Ekleme yapayım; sünnet ile regli aynu saymak da saçma, biri biyolojik bir degisim, diğeri dinin gerektirdiği bir cerrahi girişim... erkekler sünneti kutluyor kadınlar regli niye saklıyor gibi bir mantığa burunmeyi ben anlamıyorum çünkü apayri seyler, sünnet cocukken yapilir regl kadinin ömür boyu yaşadığı bir şey... Sünnet çocuğu denir adi üzerinde.. sünnet olunca çocuk üreme kabiliyeti kazanmaz, regl ise kadinin vücudunda her ay yasamak zorunda kaldığı üremeyle ilgili bir kanamadir.. yani saydikca sayilir da, sünnet İslam ile ilgili.. Hristiyan bir erkek cocugu için bu kutlama olmaz ama cok ataerkil ve regli ayip sayan Hristiyanlarda milyarlarca kişidir.. vs vs..
Regli döngüsü de anne olabilmek için gerekli?
Anne olmakta kutsal bir durumm?
🙂 kutsal değil dini dedim.. iki sey birbirinden ayrı.. her ay regl mi kutluyorsun?
Annelik dini bir durum mu, ya cidden elma ile ıspanak kiyaslamasi gibi bir şey.. bir de ne gerek var kıyaslamaya? Her ikisi kendi içinde bir olay... lüzumu var mi böyle "erkekte öyle oluyor daa kadinda böyle oluyorrr " demeye?
Pardon ama sadece kadin erkek çekişmesi olusturmak için yazan biri bana yazmak için yazmayin diyemez... ikisini de kendi durumuna göre değerlendirmelisin... erkeklerle rekabete girecek bir şey degil bu.. anne olacagini gebe kalınca kutlarsin.. kimse de gebe kalinca bir insan ayiplamiyor farkındaysan, halbuki bir kişinin hamile kalması cinsel ilişki sonucu... fakat yok bu konuda bir yadirgama.. kutsal olan ile dini olan şeyler ayni mi? Türkçe anlama sorunun da var...
Satasma iceren bir sey yazarsan silerim...
Annelikte dinde önemli bir yere sahip vede anotomi geregi regl gerektiriyor.. Anca konuşmak için zırvalıyorsunuz begenmiyorsanız engelleyin.
Sünnet ile ne alakası var?
Satastikca ve hakaret ettikce silerim @minikhırçınkedi
@minikhırçınkedi istenmediğin yere bulaşmayı seviyorsun sanırım
biraz onur meselesi tabii, bir insan olgun ve duruş sahibi olsa, durmayı da istenmediği yerden gitmeyi de bilir ama napacaksın.. olmayınca olmuyor..
Yorumumumdaaa sataşma icerikli bir sey yoktu zorunuza gitttigi için yorum silmeyee marifet sanıyorsunuz neyse sizinle uğraşamaam.
@minikhırçınkedi zaten burası benim yorumum... asıl ben seninle uğraşmama... sözlerini sıralayım " yazmış olmak için yazma, zırvalama, yav he hee" yani daha ne kadar düşük seviyeli birine denk geldim bilemiyorum.. bunları sataşmak değil de saygı belirtmek için mi kullandın? sırf bir görüş ayrılığı için yarattığın polemiğe bak.. yazıklar olsun... bu yorum benim, beğenmediysen sebebini söyledin, sonrası boş laf... o yüzden sataşma daha fazla..
Kendi aralarında elbette kutlayabilirler ama bunu herkesle paylaşmaları doğru bir hareket değil.. bazı kılıflar uydurarak bunu süslemeleride doğru değil... Bu neye benziyor biliyormusunuz gerdek gecesini sosyal medyada paylaşmaya benziyor..
Regl utanılacak bir şey değil, kutlanmayacak bir şey.
Ünlüler her zaman farklı bir şeyler yapmaya çalışıyorlar bilemedim. Türkiye de alışık olunmayan şeyleri deniyorlar. Saygı duyarım. kutlamak isteyen kutlasın da. Pek kimsenin de kutlayacağını sanmıyorum.
kutlanmalı mı gizlenmeli mi :)))))
bunlar nasıl secenekler arasi yok mu bunun gayet normal bir durummus gibi hayat devam edemiyor mu yani
Utanılacak bir şey değil ama kutlanması da daha önce görülmüş bir şey olmadığından insanlar tarafından yadırgayabilir. Kendi görüşümü sorarsan da umurumda değil kim neyi istiyorsa kutlasın.
Kutlayabılır herseye nereden baktıgın onemlıdır saglıklı bır kız evladın var ve ergenlıgıne kadsr saglıklı bır sekılde gırıyor bu bbır anne baba ıcın guzel olabılır aıle ıcı kutlana da bılır cunku bu konular anormal gosterılıp gerı plana atıldıkca cınsel suc vakalarının durumları ortada guzel bırsey ancak sosyal medyadan paylasılması ıyı mıdır kotu mudur bılemedım kararsıiz kaldım
Regl veya adet, adına her ne diyorsak gayet insani ve doğal bir durumdur ama bunu sosyal medyada ya da insanların içinde kutlamak son derece aptalca ve seviyesizce bir davranıştır.
Sünnet olmak Müslüman olmanın en önemli adımlarından biridir. Lakin sünnet düğünü yapmak şart değil. Yapanların da gelenekten ötürü yaptığını düşünüyorum. Tekrar çocukluğuma dönseydim ve bana sorsalardı, cevabım net olurdu. SİZENE BENIM ÇÜKÜMDEN 😀.
Regl kutlanacak özel bir gün de değil gizli tutulacak bir şey de değil sünnet düğünü de öyle mesela aşırı gereksiz bulurum ve düğün falan da yaptırmadım
Kutlayacaksa alsın hediyesini konuşsun ama sosyal medya da her türlü cıvık kutlamaya karşıyım
Biraz mahremiyet bir az edep yahu
İnsan her dakikasını paylaşmaz
Bugün genç kız oldu diye kutlama yapanlar, yarın bakirelik gidince kadın oldu diye de kutlama yapar.
Eşitlik adı altında herşeyi yaparlar.
Bunda gizlenilecek birşey yok ama buna rağmen parti yapacak da bir durum yok ortada ne bileyim bilemedim 🙄
Ne kadar aptalca bişey ya regl normal bir durum bunu milletimiz niye bu kadar yanlış anlar ayıplar anlamam gündemde bir sürü suçlar ayıplar saçmalıklar varken buna mı takılıyor millet.