Sayın psikoloğumuza ve herkese selamlar..Saba Tümer'in İnstagram da canlı yayınına konuk olan ünlü televizyoncu Okan Bayülgen sanrım baya dolmuş. Sosyal medyanın tümüne vermiş veriştirmiş. Ama en çok ta TikTok kullanıcılarına öfkelenmiş ve demiş ki;,
"TikTok’ta dans edenler geri zekalı... Gençlerden niçin ümitli olmamamız gerektiğinin en güzel göstergesi. Bu çocukların yüzde 15 IQ’sü varsa bu telefonlar yüzde 5’e indirdi.."Kendisini seversiniz veya sevmezsiniz. ayrı konu ama adam gerçekten doğruyu söylemiş.. Ben tüm sosyal medya platformlarının kötü olduğunu düşünmüyorum. Önemli olan nasıl ve ne amaçla kullandığın ve sınırlarını iyi belirlemen. Tiktok ise farklı bir durum var. Orada durum çığırından çıkmış gözüküyor..
Peki siz Okan Bayülgen'in bu sözlerine katılıyor musunuz?
Kesinlikle katılıyorum. TikTok uygulamasını aktif olarak kullanmadım. Genelde sürekli gözümün önüne geldiği için indirip inceleme gereksinimi duymuştum. Bakıp, sildim.
TikTok veya diğer benzer uygulamaların kullanıcılara faydası var mı? Aslında kalite olarak bir şey sunduklarını söylemek zor, ancak bu uygulamalardan gelir elde ediyorlar. Günlük asgari ücretten fazla kazanan TikTok fenomenleri! varmış.
Yaptıkları neler? Dans, şaka vs. Tabii bunların gerçek dans ya da şaka olup olmadığı tartışılır.
Bu uygulamalar daha çok kadınları, kadın cinselliğini öne itiyor. Kadınlar ve erkekler de bu renkli gördükleri dünyada aldanıyorlar. Sonuç?
Sonuç, koca bir hiç! Boşa geçip giden zaman ve düşünmekten, üretmekten aciz olan gençler topluluğu! Faydalı içerik üretenler de var ancak TikTok kötü bir üne sahip!
Okan Bayülgen’in bu sözlerine kesinlikle katılıyorum.
O da kendini bilirkişi zannediyor herhalde. Saçmasapan konuşup duruyor birçok konuda. Tiktok’um yok, diğer platformlardaki paylaşımlardan gördüğüm kadarıyla saçmasapan paylaşım da çok ama insanlar eğleniyor, coşuyor, kendince stres atıyor. Programına reyting uğruna canım canım birçok kişiyi çıkarmış biri kalkıp da eleştirmesin bu insanları. Önce tutarlı ve ilkeli olsun.
Ayrıca bazen harika yaratıcılıkta paylaşımlar çıkıyor Tiktok’ta. Hem mizahi hem eleştirel hem farklı bir bakış açısı sunan.
Sen alıntı yaptığında ayrı yazdığın için sorun olmamış mesela :) bana da fikir verdi bu. Doğru yazım değil ama anlaşılmak adına böyle yazmak daha iyi galiba
Her sosyal mecra kendi kullanıcısıyla özdeşleşir, iyiler köyüler zamanla ayrışır. Dans etmek kötü bir şey değil. Özellikle insanların evlerinde tıkılı kaldığı bu zamanlarda vakit geçirmek için aktivite arayışına girdği bu dönemde bir aktivite olarak dans etmek hem sağlıklı hem de eğlenceli bence. Zamanında tv izleyicilerine de patates deniyordu ama sen televizyonu ne izlemek için kullanıyorsun bu önemli. Elimizdeki bilgi kaynaklarını faydalı ve verimli kullanma konusunda daha fazla eğitime ihtiyacımız var, bu doğru. Ama bir mecrayı hedef seçip saldırmayı doğru bulmuyorum. Çünkü ne demek istediğini doğru ifade edemeyen insan hedefindeki kişilerden farklı değildir. Okan Bayülgen günü yakalamakta zorlanıyor, çağ dışı kalmadan önce bunu anlamaya çalışmasını beklerdim, özellikle onun gibi popüler kültür ürünü bir ünlüden.
Az bile demiş... Daha bugün bi arkadaşımla konuştuk. 12 yaşında kızı var tiktok hesabı açmış, deli gibi video çekip çekip atıyodu kaybediyodum kızımı neredeyse dedi!! (engel olmayı başarmış ama nice gençlere sahip çıkan ebeveynler yok) 😪😔
tik tok ya da sosyal medyada yapılan paylasılan bir cok paylasım sacmalık sinırlarının otesinde geliyor bana :) ama dunyada boyle bir kitle var hatta buyuyor insanlar artik ekran basinda iletisim kurup orada sacmaliyor ya da egleniyor o yuzden ne kadar sevmesemde ben elestirmiyorum:) benim lise yillarımda futbol maclari ilk defa gece oynanmaya baslayacakdı ve yayın ihalesi konusuluyordu o gunlerden bu gunlere bence cok hizli ve kontrolsuz bir sekilde ilerliyor hayatimizdaki tekneloji yani birgin tik tok en elitlerin bulustugu nokta bile olabilir malesef :)
Tiktok'ta binlerce farklı içerik var. Hepsini birden genellemek mümkün değil. Okan Bey dans edenleri ele almış mesela. Oradan devam edelim. Neden canım oluyorlar anlamadım. Tiktok çevresi asla benlik bir çevre değil ama birçok gencin güzel içerik ürettiğini görüyorum. Tiktok'tan önce Instagram gönderi ve hikayelerinde görüyorduk dans edenleri, şimdi başka bir platforma geçtiler. Ayrıca aksine çok da zekiler, o eleştirdiğimiz danslardan öyle paralar kazanıyorlar ki ağzınız açık kalır. Bizim hoşumuza gitmeyecek içerik çok evet ama bu insanlara canım demek haddimize mi önce onu tartışalım.
Okan ya 😄 bayılıyorum bu adama. ama canım demesine katılmıyorum. İnsanlar dans ediyor, kendince eğleniyor, saçmalıyor falan... kime ne? Kime ne? Bırakın eğlensinler, dans etsinler, şarkı söylesinler... hep mi kaçanları izleyecez, birbirini öldürenleri, dedikodu yapanları, eleştirmenleri, sözde zekileri... amaaannnn insanlar istediklerini yapmakta özgür... hele dans ve saçmalama konusu ise... istemeyen izlemez olur biter.
Canım dememiş zaten.. Başlık ta yazan doğrudur.. Yazarken ben nasıl olduysa hata yapmışım. :) Afedersiniz.. Sanırım düzeltilir hemen. KS ye yazdım çünkü..
Tiktok şu sıralar popüler video paylaşılan ağlardan birisi oldu. Dans videoları çekiyorlar akım adı verdikleri değişik videolar atıyorlar. Değişik efektler deniyorlar. Falan Birde bunun video dışında canlı yayın açıp hediyelerle para kazanma durumu var. Tiktok sayesinde insanlar kolay yoldan meşhur olma peşindeler resmen. Patlayayım da nasıl olsa olsun. Dans konusuna gelecek olursak bana da acayip geliyor yaptıkları hareketler. Tabi bunları da izleyen takip eden insan sayısı epey fazla. Youtube sanki biraz daha emek gerektiriyor gibi. Tiktok da kısa sürede yüksek takipçi yapabiliyorsun. Artık meşhur olmak için tvye çıkmak değil tiktokçu olmak gerekiyor.
Zamane genclerıne cıdden uzuluyorum. Gencecık kızların roberto carlosun baldırı gıbı dudaklarına sılıkon yaptırmaları ığrenc ıgrenc makyajlar takıpcı kasıcam dıye aptal saptal şeyler ıle ön plana cıkma çabalarını acıyarak ızlıyorum aslında farkında degıller hem agresıf hem asosyal oluyorlar en ufak elestırıyı bıle kadlıramayan bır genclığin bu ülkeye ve kendıne verecegı hıc bır sey yoktur okan bayulgen az bıle söylemıs bakıyorsun 300 bın takıpcı var bunun 290 bını fake hesap zaten her tarafı takıpcı olsa ne olacak genclerın daha gercek daha realıst gözle bakmaları gerekır ama malesef cıdden ot gıbı kayıp bır nesıl yetısıyor
Keşke sadece sosyal medyanın etkisi olsa. Büyüklerimiz bize çok sabır gösterdi. Bunun karşılığı da yaşıtlarım olacak insanlar tüm dünyada kendi kültür ve milliyetlerini kendi elleriyle katletti"Özgürlük ve medeniyet"adı altında. Daha kendini yönetemeyen, en ufak zorlukta her şeyin kolayına kaçan anarşist Z kuşağı (ben de bu kuşaktayım) sosyal medyaya hakim olursa böyle olur. Z kuşağı kitlesinin alışkanlıkları tıpkı vücuda hızla sirayet eden bitap düşüren mikroplar gibi. İmkan ve potansiyelimiz çok fakat kullanmıyoruz. Tıpkı zincirlerinş koparmış canavarlar gibiyiz.
Adam yerde göğe kadar halkı bunu kimse inkar edemez! Şu sosyal medya bozuntusu yüzünden aptal saptal insanlar ünlü oldu. Yüzüne bile bakılmyacak under ratedın da altına olacak tiplemeleri göğe yükseltti. Takip etmeyip alakamız olmasa bile bunların ne yaptıklarını duyuyoruz, duymak da zorunda değiliz. Gel gelelim şu influencer denilen gürüh kesime. Oralarını buralarını yaptırıp photoshopun 7 ceddini ağlatan, saçma sapan akıllarıyla gerçek dünyadan uzak çoook uzak yaşıyormuşçasına kazandıkları paranın, yediği, içtiği, s. tığı, giydikleri ve gereksiz harcamalarıyla bir sürü insanı özendirip rol model oluyorlar. Hem de hiçbir emek harcamadan saçma salak portallardan. Buna karşın hala bunlara prim veriyorlar. Likelayınca. Cidden o kadar okul bitirip olmalarına rağmen bunca işsiz insanlar var. Cidden bu sosyal medya kapatılsa ne bk yiyecekler acaba?
Sanane benim güzelliğimden ya da fiziğimin düzgün olmasından. Sırf güzelim ve fiziğim düzgün diye bunlarla ön plana çıkacak değilim. Şımarık ve eksik bir insan değilim. Dişiliğim değil kişiliğim konuşsun. Sen de güzel olup fiziğini gösteren kızlara bakıp da hoş olmaya devam et. Saldırma buralara!
asil canımın içi kendisi artik eskidi yüzü eskidi kendini aşiri beğenmiş egolu sirf gündeme gelebilmek için unutupmuş yüzünü hatirlaymak için günümüz genclerine hakret ediyor.. şovmenlik yaptigi siralar başarili olmus olabilir. ama bu onu genclere sürekli hakaret etme hakkini ona vermiyor.. televizyonlardan kovulup kac yil sonra geri döndüğü zaman araliginda huysuz ihtiyara dönüp bunamiş bence trendleri eskisi gibi okuyamiyor anlamiyor ve buda hakaret etmesine neden oluyor.. kendisinin şovmenlik dişinda ne başarisi var? onu ne ile hatirliyoruz.. oyunculugu berbat.. ve kendini çok zeki zannediyor..
Kesinlikle katılıyorum. Uygulamayı indirmesem bile heryerden tiktok reklamları adeta fışkırıyor. Video izlerken bile kenarda köşede çıkıveriyor.
Bir kere karşıma çıktı öyle bir video ben izlerken utandım.🙄 Bazıları güzel danslar edebiliyor elbette fakat kendilerini rezil eden ve dans konusunda daha farklı haraketler yapanlarda oldukça fazla. Bir de o platformlarda dans için para alanlarda var..
Demem o ki para için show yapıyorlar saçma ve utanç verici.
Katılmıyorum. Gençler veya yetişkinler. Bu platformda bizi daha çok bilgilendiriyor toplum ile alakalı olarak. Aklı başında biri buraları incelerse gelecek için planlar oluşturabilir. Krizlerden veya olumsuz durumlardan fırsat yaratmak gerek. Karanlığa küfretme bir ışık yak 😁
Evet, katılıyorum. Çok saçma, boş beleş içerikler var. Birkaç fenomene bakarak yorum yapmıyorum. Keşfedilmemiş bireyleri inceledim biraz. Ben utandım arkadaş, bir başkası yerine utandım. Aksini iddia etmeye gerek yok.
Geçenlerde okuduğum bir alıntıda birinin sözü de şu şekildeydi; " Tik Tok gençleri aptallaştırmıyor, aptalları ortaya çıkarıyor." Okuyunca ne diyeceğimi şaşırdım. Cidden tespit gibi tespit.
Hayatımda hiç tiktok kullanmadım kullanma gibi bir niyetim de yok ama kullanan ve kendi çapında eğlenen insanlara da aptal deme hakkına sahip değilim. Hayat zor, insanlarda kafalarını boşaltmak rahatlamak istiyorlar bunu eleştirmek tamam ama hakaret saygı sınırlarını geçiyor.
Okan Bayülgen'i severim sayarım ve doğru demiştir. Geri seviyede zekalı olabilirler ama onların insan olduklarını unutmayalım. Karşımıza çıkabilirler eğer çıkarsalar derhal uzak duralım:))
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben katılmıyorum. Tiktok'a video çekmenin zeka ile ilgisi yok. Hee internet her yerimizi sardı evet belki bilişsel zekamızı olumsuz etkiliyordur, bunu bilemeyiz. Tiktok eğlenme yeri ve stres atmak in iyi duruyor. Ben video çekmiyorum ama hiç karşı olmam. O adam yaşlandığı için öyle demiştir bence.
Evet çok doğru demiş hepsini içermese de çocuğun yaptığı şeyler aşırı derecede s*lakca ve ya seviyesinden şüphe edilecek düzeyde.. Hani yabancıların kullanım tarzını kısmen beğensem de nefret ettiğim midemi bulandıran bir uygulama..
Aziz Nesin, Aysun Kayacı, Okan Bayülgen vs vs ara ara çıkıp ortaya pat diye böyle güzel analizler bırakıyorlar... Sonuna kadar da haklı... Sadece TikTok değil Z kuşağının %60 ınden fazlasını kapsar bu teori... Bence...
Albert Einstein bu konuda sözünü paylaşmak isterim haklı galiba. Korkarım ki bir gün teknoloji, insan iletişiminin ve yakınlaşmasının önüne geçecek ve aptal bir nesil ortaya çıkacak.
Tik tok hic kullanmadimm sacma bir yer bence cunku youtube de videolarını gorurum bazen evet dogru tum gerizekalilar orda toplanmis gibi hele su uzunmakaron , ayda vs falan var
Evet. Dans edenler degil, TickTock ta izledigim tek birseyi bile normal karsilamiyorum. Her biri ayri itici geliyo. Bugune kadar hep ve sadece bana denk gelmis olamaz sanirim.
TikTok uygulamasını kullanmadım ama çok gerekli bir uygulama olsaydı ya da yararlı şeyler yapmış olsaydı daha çok duyulurdu uygulamanın gereksiz olduğunu düşünüyorum
Adamı sivri dilli olduğu için pek sevmezdim ama bu konuda katılmadan edeceğim. Gençlerin katili oldu bu tiktok. Yeğenim resmen tiktok yüzünden bir kekoya dönüştü.
Kendisini hiç sevmiyorum çünkü insanlarla aşırı dalga geçiyor ve aşağılıyor. Kimsenin haddine değil. Sevmiyorsa bakmasın, çekene söylüyor kendi izliyor ama.
güzel içerik üretenler çok az saçma sapan şeyler yaparak para kazanıyorlar eskiden Yotuber lara laf edilirdi Enes Batur mesela cidden adam emek harcıyor bunlar dans bile edemiyor
Geçenlede Güldür Güldür programının bir oyununda tik tokçuları hem eleştirmiş hemde baya güldürüşlerdi. Bayülgen biraz sert eleştirmiş. Umarım sosyal herapları tiktokçular tarafından hecklenmez 😅
Tiktok saçma bir uygulama onu kullananlar dahada saçma kullanıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kesinlikle evet. Biz burda eşşek gibi çalışıp çabalayıp bir iş bulamıyoruz ve hakkettiğimiz parayı alamıyoruz. Onlar dams edip yayın açarak yüzlerce para kazanıyorlar
Dans etmek geri zekalılık değildir. Sadece böyle bir platform da olmaları saçmalıktır. Ve dans ederken görülenler deli sanıldı. Müziği duymayanlar tarafından.
Herşey beğeni olmuş bencede haklı insanlar utanmasa yatak odalarında yaşadıklarını paylaşacaklar bu rahatlık özgüven le alakalı değil çoğu ergene davranış
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Tiktoktakiler de harbiden bi kafa kırıklığı var ebleh ebleh videolara denk geliyorum bazen
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
herkes için değil tabi ama çok gereksiz ve anlamsız şeyler olduğu kesin