Hazal Kaya biliyorsunuz yeni anne oldu. Fikret Ali adında bir oğlu var Ali Atay'dan. Röportaja katılan Hazal Kaya, ‘Çocuğun lgbti+ olsa ilk tepkin ne olurdu?’ sorusunu cevapladı: “Beni hiç ilgilendirmez. Bu konuda çok hassasım. Benim ne tepkim olabilir? O benden başka bir birey. Onu yönlendirmek haddim değil. Ben ancak ona yol arkadaşı olabilirim.” diye cevap verdi. Siz de Hazal Kaya gibi mi düşünüyorsunuz? Çocuğunuz lgbt+ olsa ne tepki verirdiniz? hazal kaya ve oğlu
Fikret Ali isminde bir oğlu olan Hazal Kaya, ‘Çocuğun lgbti+ olsa ilk tepkin ne olurdu?’ sorusunu cevapladı: “Beni hiç ilgilendirmez. Bu konuda çok hassasım. Benim ne tepkim olabilir? O benden başka bir birey. Onu yönlendirmek haddim değil. Ben ancak ona yol arkadaşı olabilirim.” pic.twitter.com/97KjzcZAvK— Kadraj Magazin (@kadrajmagazin) June 12, 2020
"Çocuğun lgbt+ olsa ne tepki verirdin" sorusuna "beni ilgilendirmez" diyen Hazal Kaya gibi mi düşünüyorsunuz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
22 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hazal hanım gibi düşünen geniş görüşlü (medeniyet dediğiniz tek dişi kalmış canavarlar) hanımlar ve beyler: Şimdi dini konulara girersem, ateisti var, münafığı var, dindar diye geçinen var, modern islam kisvesinde olan var, müslümanlıkla müminlik arasındaki farkı bilmeyen var, yani var oğlu var derler ya 😊 o nedenle din konularına girmiyorum yani herkesin inancı kendine ve hesap günü her koyun (insancık) kendi bacağından asılacak 🤷♂️Siz diyorsunuz ki; çocuklarımız bizden bağımsız bir birey.. Onlar kendi kararlarını almalı.. Onlara sadece yol arkadaşı olmalıyız.. Demokratik olduğumuz için herkes kendi kararlarını almakla TAMAMEN özgürdür.. falan filan.. Peki.. Tamam.. O halde;Çocuğumuz uyuşturucu kullanmaya karar verirse, Çocuğumuz hırsızlık yapmaya karar verirse, Çocuğumuz terörist olmaya karar verirse, Çocuğumuz mafya olmaya karar verirse, Çocuğumuz birine tecavüz etmeye karar verirse, Çocuğumuz birini öldürmeye karar verirse, Ne oldu neden sözümü kestiniz 🤔 duyamadım 😳 hah tamam anladım, diyorsunuz ki; "LGBT olmak kanunen suç değil ama o saydıklarınızın hepsi suç yani ne biçim örnekler bunlar"Siz çocuğunuza sadece kanunen suç olan konularda mı karışırsınız, yönlendirirsiniz, müdahale edersiniz, yasaklarsınız, engel olursunuz vs.. Peki.. Tamam.. O halde;Sigara kullanmak suç değil, Satanist olmak suç değil, (kedi öldürmediği sürece) p*rno filminde oyuncu olmak suç değil, Devletin gözetiminde olan (genelev) hayat kadını olarak çalışmak suç değil, Ensest (aile içi cinsellik) ilişkileri suç değil (iğrençleştim evet ama başka türlü idrak edemiyorsunuz bazı şeyleri) Hayvanları öldürmek suç değil (kanunlarımızda sadece sahipli olan hayvanlara zarar verilmesi suç) Birini aldatmak suç değil, Birini kandırıp kötü emellerine alet etmek suç değil, Birinin hayallerini kasti olarak yıkmak suç değil, Yalan söylemek suç değil, Eeee yeter mi yani nice örnekler daha verilir ama okuyanları sıkmak istemem artık ihtiyaç duyan kendi türetsin 🤷♂️ tüm bu saydıklarımın hepsi suç değil 🙃 bu durumda o saydıklarımın hepsini çocuğunuz yapmak isterse, HALEN çocuğunuza karışmamakta ısrarlısınız değil mi? Bazen sözün bittiği yerde oluruz, bazen de olduğumuz yerler bittiği için söz başlar…Anlayana sivrisinek konser gelir, anlamayana ise atom bombası bile az gelir yani duyamaz (idrak edemez) Dipnot: iyi ki sizin gibilerin çocuğu değilim !!!
5
15 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Aralıklı yazmıştım ama site otomatik birleştirmiş 🤓 sadeleştirilmiş hali aşağıda 👇
Hazal hanım gibi düşünen geniş görüşlü (medeniyet dediğiniz tek dişi kalmış canavarlar) hanımlar ve beyler: Şimdi dini konulara girersem, ateisti var, münafığı var, dindar diye geçinen var, modern islam kisvesinde olan var, müslümanlıkla müminlik arasındaki farkı bilmeyen var, yani var oğlu var derler ya 😊 o nedenle din konularına girmiyorum yani herkesin inancı kendine ve hesap günü her koyun (insancık) kendi bacağından asılacak 🤷♂️
Siz diyorsunuz ki; çocuklarımız bizden bağımsız bir birey.. Onlar kendi kararlarını almalı.. Onlara sadece yol arkadaşı olmalıyız.. Demokratik olduğumuz için herkes kendi kararlarını almakla TAMAMEN özgürdür.. falan filan..
Peki..
Tamam..
O halde;
Çocuğumuz uyuşturucu kullanmaya karar verirse,
Çocuğumuz hırsızlık yapmaya karar verirse,
Çocuğumuz terörist olmaya karar verirse,
Çocuğumuz mafya olmaya karar verirse,
Çocuğumuz birine tecavüz etmeye karar verirse,
Çocuğumuz birini öldürmeye karar verirse,
Ne oldu neden sözümü kestiniz 🤔 duyamadım 😳 hah tamam anladım, diyorsunuz ki; "LGBT olmak kanunen suç değil ama o saydıklarınızın hepsi suç yani ne biçim örnekler bunlar"
Siz çocuğunuza sadece kanunen suç olan konularda mı karışırsınız, yönlendirirsiniz, müdahale edersiniz, yasaklarsınız, engel olursunuz vs..
Peki..
Tamam..
O halde;
Sigara kullanmak suç değil,
Satanist olmak suç değil, (kedi öldürmediği sürece)
p*rno filminde oyuncu olmak suç değil,
Devletin gözetiminde olan (genelev) hayat kadını olarak çalışmak suç değil,
Ensest (aile içi cinsellik) ilişkileri suç değil (iğrençleştim evet ama başka türlü idrak edemiyorsunuz bazı şeyleri)
Hayvanları öldürmek suç değil (kanunlarımızda sadece sahipli olan hayvanlara zarar verilmesi suç)
Birini aldatmak suç değil,
Birini kandırıp kötü emellerine alet etmek suç değil,
Birinin hayallerini kasti olarak yıkmak suç değil,
Yalan söylemek suç değil,
Eeee yeter mi yani nice örnekler daha verilir ama okuyanları sıkmak istemem artık ihtiyaç duyan kendi türetsin 🤷♂️ tüm bu saydıklarımın hepsi suç değil 🙃 bu durumda o saydıklarımın hepsini çocuğunuz yapmak isterse, HALEN çocuğunuza karışmamakta ısrarlısınız değil mi?
Bazen sözün bittiği yerde oluruz, bazen de olduğumuz yerler bittiği için söz başlar…
Anlayana sivrisinek konser gelir, anlamayana ise atom bombası bile az gelir yani duyamaz (idrak edemez)
@jeennyy 9 yaşındaki erkek çocuğa hayatında hiç doğum yapamayacağını söylerek osikolojik liddete mağruz bırakan gay çiftin hangi saf sevgisinden bahsedebilirsin? Elma ile armutu karıştırmayın lütfen.
@kimene85 Psikolojik şiddete maruz kalmak mı? Güldürme be. Eşcinsel çiftlerin evlat edindiği çocuklarla yapılan röportajlara, araştırmalara bak. Hepsi gayet hem fiziksel hem de psikolojik olarak sağlıklı ve mutlu. Hiçbir şey araştırmadan bilmeden insanlara sallamak çok kolay değil mi? :)
Bugün “Onur Yürüyüşleri” adıyla 8-10 yaşındaki küçücük çocuklar “cinsel obje” gibi giydirilerek dünyanın en “medeni” şehirlerinin caddelerinde yürütülüyor, dans ettiriliyor.
“Bence herkes istediği her şeyi yapabilir. Eğer aileniz bundan rahatsızsa yeni bir aile bulursunuz. Arkadaşlarınız rahatsızsa yeni arkadaşlar bulursunuz.”
Brazilyalı lezbiyen bir çift. Çiftlerden birinin oğlu var. Çocuğa zorla cinsiyet değişimi ameliyatı yaptılar. Cinsel organını kestikleri 9 yaşındaki çocuk öldü.
Los Angles Onur Haftası yürüyüşüne 7 yaşındaki bir trans çocuk öncülük etti. İngiliz komedyen Tony Posnanski bu fotoğrafı eleştirenleri hedef alarak “burada kim zarar görüyor” diye paylaştı.
Bir ilkokul öğretmeni 6 yaşındaki çocuklara bir erkeğin ağzından başka bir erkeğe aşk mektubu yazmalarını söylüyor. #Warrington'daki bu okul LGBT öğretimi ödülü kazanmış...
8 yaşında kadın görünümüne girmiş erkek çocuğunun ELLE sponsorluğunda servis edilip 10 milyon görüntülenme alması artık “normal” bir durum. Bunu eleştirmek “homofobik gericilik” oluyor!
Hani birileri çıkıp “çocuklarınızı gay yapmıyorlar, gay haklarını savunuyorlar” diyerek sözde zekice argümanlar sunuyor ya: Bu haberde de “Çocuklar için kurulan Drag Kamplar gelecek neslin drug queenlerini yetiştiriyor.”
@kimene85 Bazı insanların çıkıp yaptığı şeylerden dolayı tüm eşcinsellere sapık diyemezsin. En basitinden gidip Japonya'da yapılan onur yürüyüşüne bakabilirsin. Güzelce yürüyorlar, ne çıplaklık var ne bir şey. O zaman ben de sana şunu soruyorum. Haberlerde, İnternet'te hep bir erkeğin bir kadına tecavüz, taciz ettiğini, şiddet uyguladığını vs. görüyorum. Çıkıp "Tüm erkekler sapıktır eğeğeğeğ" "Heterolar neler yapıyor bakın hepsi çok sapık!!!111!" mı diyeyim? Bu dünyada kalbi güzel olan o kadar çok eşcinseller de varken, gözünüzün sadece görmek istediği şeyleri bakıp bize atıyorsunuz. Yemezler.
sigara vücuda zarar verir hayvan öldürmek bizim gibi geri kalmış toplumlarda suç değil, kafanı seveyim, bir canlıyı öldürmemek suç değil diye birinin onu öldürmesine müsade edicez ha diğerleri de bir şekilde birine zarar veriyor, aldatmak mesela suç değil ama haksız fiil. kafan tam ortadoğu kafası, basit çıkarım bile yapamayacak seviyedesin. birinin cinsel yönelimiyle karşılaştırdığı konulara bak.
Keşke karşı tarafın düşünce şekline saldırmadan görüşünü çürütmeye çalışsan,
Keşke savunduğun görüşü analiz ederken karşındakine kabaca davranmasan,
Sen bu basit meziyetleri bile başaramamışken, seninle tartışmak 🤔 değer mi yoksa boşuna vakit kaybı mı olur emin olamadım ama olur ya yazdıklarımızı okuyup, sessiz kaldığımı gören birileri "cevapsızlığımı" asaletimden değil de, pes edişliğimden sanırsa, korkarım cinsiyetini değiştirmeye koşar 😱 e bari seni adam yerine koyup cevap verelim bakalım, üslubunu düzeltecek misin yoksa çirkeflikte nirvana mı yapacaksın çok merak ediyorum 🤓
Benim yorumlarımdan işine gelen yerleri kırpmışsın ama keşke resmin geneline bakma zahmetinde bulunsaydın 🤦♂️
Senin sentezine göre hareket edelim; senin çürütme tezlerin nelermiş bakalım 🤔 "zarar" ve "haksız fiil" hımmm o halde bu iki silahına karşı silah kullanmadan, doğal kalkanlarımızı kontrol edelim bakalım çalışıyor mu 🙄
Ensest ilişkilerde iki tarafta isteyerek yapıyorsa? (zarar ve haksız fiil yok)
Devletin genelevinde hayat kadını olarak çalışmak (zarar ve haksız fiil yok)
p*rno filminde oyuncu olmak (zarar ve haksız fiil yok)
Satanist olmak (zarar ve haksız fiil yok)
Şimdi soruyorum; bu saydığım hususların hangisini ailenden (annen, baban, kardeşin, eşin, çocuğun) birinin yapmak istemesi durumunda, HERKES BAĞIMSIZ BİR BİREYDİR VE DEMOKRATİK SEÇİMİNİ ÖZGÜRCE YAPABİLİR diyerek, engel olmayacaksın, öneride bulunmayacaksın ve yönlendirme yapmayıp, bilakis destek vereceksin medeni ve modern seçimine 🤷♂️ ççççoooookkkkk geniş görüşüne hangisini sığdırabilirsin acaba.!
"""kafanı seveyim""" demişsin.. Allah korusun ya kirlenmiş bir kalp benim kafamı değil, ayağımın altını bile sevmesin nolur...
"""kafan tam ortadoğu kafası""" demişsin.. O doğu, bu doğu, şu doğu fark etmez yani hangi kıtadaki insanlarla benzeştiğimin hiçbir önemi yok yive yegane önemli unsur kafamın Allah sevgisi ile dolu olmasıdır...
"""basit çıkarım bile yapamayacak seviyedesin""" demişsin.. Mevlana Celaleddin-i Rûmî der ki: “Sen ne söylersen söyle; söylediğin, karşındakinin anladığı kadardır.” Ben einstein gibi atomları parçalasam ne yazar, sen idrak ve eriş konusunda yetersiz olduktan sonra...
***birinin cinsel yönelimiyle karşılaştırdığı konulara bak*** demişsin.. Hem yukarıdaki mevlanın sözünü hatırlatayım hem de irdelemiş olayım; dikkat edersen, din konularına girmek istemedim yani malum herkesin dini inançları farklıdır ve bazı kişiler de inançsızdır ya işte ondan dolayı konu kısır döngüye girmesin diye ateistlere bile hitap edecek şekilde filtreledim. Bu bağlamda, lgbt konularına doğrudan değinmedim ve dolaylı olarak derin nakşettim zihinlere ama işte anlamak-algılamak kapasitesi olanlara hitaben.! Kimine göre lgbt tercihtir, kimine göre hastalıktır, kimine göre sapıklıktır, kimine göre ise hobidir. Ancak, asıl konumuz çocuklar olduğuna göre, demek ki lgbt konusu gölgede kalıyor ve böylece, bir çocuğa hangi konularda nasıl karışmalıyız veya her konuda hiç karışmamalı mıyız noktasında bazı misallemeler yaptım ama tekrar söylüyorum SADECE ÖNYARGISIZ OKUYAN VE KENDİ ANLAMAK İSTEDİĞİ GİBİ DEĞİL, BENİM ANLATMAK İSTEDİĞİMİ ANLAMAYI BAŞARANLARA anlatmaya çalıştım…
Sonuç olarak; sen istediğin gibi çocuk yetiştirmek konusunda özgürsün 😏 senin erkek çocuğun kız olmak isterse, beraber hastaneye gidersiniz ve çükünü kestiklerinde zafer nidaları atarsınız beraber.. Kız çocuğun erkek olmak isterse de yine beraber hastaneye gidersiniz ve kızına da çük diktiklerin de yine kutlarsınız 🤗 ha bu arada, annen ve baban için yaşlıdır yapmaz falan deme yani belli olmaz bu işler belki annen ve baban da cinsiyet değiştirmek isteyebilir yani onlara da destek ol 😳 hatta eşin de cinsiyet değiştirmek isterse, onu da anlayışla karşılarsın ve artık cinselliğiniz nasıl olur bilemem ama bence sen her ihtimale karşılık eşine arkanı dönme 😱 KİMBİLİR belki sen bile cinsiyet değiştirmek istersin 😉
@kimene85 bunlar zombi ölmüyorlar 🤷♂️ ama gerçek ölümleri Allahın huzuruna vardıklarında olacak, onu da bilmiyorlar 🤦♂️ bu arada o yazan malum diğer şahısa sen gerekeni fazlasıyla güzide bir şekilde söylemişsin yani bana kırıntı bile kalmamış 👏
A'raf ve Hud surelerinde geçen; eşcinselliğin sapkınlık ve günah olduğunu belirten ayetler sebebiyle; bu konuya din temelinde yaklaşan insanlarla, Hazal Kaya'nın bakış açısına ve düşünce yapısına sahip insanlar dün anlaşamadılar, bugün anlaşamıyorlar, yarın da anlaşamayacaklar. Allah'a ve ayetlerine inanan bir kişinin eşcinsel bir insana anlayışla bakması mümkün değil. Çünkü eşcinselliğin; günaha sebebiyet veren, düzeltilmesi, tedavi edilmesi gereken bir durum olduğuna inanıyorlar.
Herkesin birbirine karşı saygılı olması ve kimsenin bir diğerini, davranışları ve düşünceleri sebebiyle yargılamaması gereken bir konu.
Çoğu kararı için doğru bir yol aslinda. cocugumu bir birey olarak görüp her kararında destek olmak yanında olmak elbette en doğrusu. bana göre yanlış tercihleri onun için vazgeçilmezleri olabilir. ve nekadar istemesem de o kalbindekini yapicak. benim görevimde ona destek olmak. ama lgbt cok farklı. yani bir hastalik değil bir tercih. cevresel veya psikolojik etkenlerden bunu istiyor olabilir kendi haline birakamam. insan doğasına aykırı. bunu istemesindeki nedenleri çözmeye çalışırım. dogasina aykırı yasamamali.
Kimileri yanlış yönlendirildiğinden ya da ailevi sorunlardan ötürü tercihleri değişiyor kiminin ise doğuştan oluyor. Eğer ben çocuğumu doğru yetiştirdiğime inanıyorsam bunu anlayışla karşılarım eğer tercihleri değişiyorsa ve ben bunu hissediyorsam onu yönlendirmeye çalışırım yine de olmuyorsa yanında olurum yani evladım. Anne baba reddederse ileride çok daha yanlış yollara sürüklenebilir. Hangi anne baba bunu ister.
"Hiç bir günahkâr, başkasının günahını çekmez. Eğer yükü ağır gelen kimse onu taşımak için (başkalarını çağırsa) onun yükünden hiç bir şey (alınıp) taşınmaz. Akrabası dahi olsa (kimse onun yükünü taşımaz)." (Fâtır Suresi, 35/18).
Necm suresi 38. ayet. Gerçek şu ki, hiçbir günahkar, başka bir günahkarın yükünü yüklenemez. Ella teziru vaziretun vizre uhra. "Gerçekten hiçbir günahkar, başkasının günah yükünü yüklenemez."
@Emorrrreeebum28429 Nisa Suresi 7. (6.) ayette: Ve o yetimleri sonunda o nikâh çağına erişince deneyin ki onlarda olgunlaşma algılarsanız da onların mallarını onlara salın. Ve büyüyecekler diye onları israf ederek ve tez elden kendinize katmayın. Ve kim muhtaç değilse de kaçınsın ve kim yoksulsa ki o benimsenen tarzda kendi yararına kullansın. Ki mallarını kendilerine saldığınız zaman da onlara karşı şahit edinin. Ve hesap görmek için Allah yeterlidir. Gördüğünüz gibi yetimlerden ve o nikah yaşından bahsedilmektedir. Yani ergenliğin bitip yetişkinliğin başladığı özel bir nikah yapma yaşı vardır. Yani o nikah yaşına ulaşmayan hiçbir kız veya erkek evlendirilemez. Bazıları bu ayeti “yetimlerin ergenliğe ulaşması” gibi yorumlamaya çalışırlar ki nikah kelimesi Kuran da 23 kez geçer ve hepsinde “evlenmek” anlamındadır. Bu kelime buluğ anlamında da hiç kullanılmamıştır.
@Machine_X Zaten, Peygamber efendimizde bu mücadelesi vermiş ve Allah onun üzülmesinden dolayı ayet dahi indirmiştir.
En’âm Suresi 107. Ayet: Allah, öyle olmasını tercih etseydi (zorlayıcı bir düzen kursaydı) şirke düşmezlerdi. Biz seni onların koruyucusu yapmadık. Sen onların üzerinde vekil de (onların yaptıklarından sorumlu da) değilsin.
@SeviyorSanSev yüzde yüz eminim sosyal medya platformu olduğu için bu kadar terbiyesizsin Kur'an'ın hangi sayfasında pedofiliyi övüyor ya da yasaklamıyor söyler misin
@Emorrrreeebum28429 beyinsiz bak sana ne diyeceğim sizin gibi erken den ergenliğe girenler var aranızda. Hiç araştırdın mı acaba çan kafa neden erkenden ergenliğe giriliyor diye benim bir yakınım 18 yaşında ergenliğe girmiş. Şaşırdın demi eskiler de insanlar 17 en erken 19 en geç girerlerdi ergenliğe şimdi ise gdo dolu yiyeceklerden erken giriliyor bundan bu şımarıklığınız işte... 🤮🤮🤮
@Masajcıkız98 Neyi önleyebilir? Fikirleri mi? Boş konuşuyorsunuz. Bir insan gideceği yola kendisi karar verir. Ama sizler gibi kafası başka şekilde çalışanlar bunu idrak edemiyorlar. Uzatmayın fazla.
@OfsaytKazım aidsli insan olmayı engelleyebilir nefsine gem vurabilir. Zina yapmayı önleyebilir, nesillere ahlaksızlık aşılamaya önleyebilir. Bu sadece lgbtliler için herkes için geçerli. Zinadan geberecrksiniz... Yalan mı?
@Masajcıkız98 Bak kardeşim, insana ne kadar doğru bildiğini anlatırsan anlat uymayacaksa uymaz. Boşuna konuşup da boş kalabalık yapma. Aids de sadece cinsellikten bulaşmıyor. Bunu da bilgi haznene eklemiş ol da rezil olma sağda solda.
Herkes reddederim, öldürürüm, bir daha benle konuşmamasını söylerim, döve döve "doğruyu" gösteririm vs. demiş. Yazık yani diyecek bir şeyim yok. Oğlum veya kızım eşcinsel olsa, onun yanında olurum, onu korurum. Eşcinsellik heteroseksüellik kadar normaldir. Doğada hayvanlarda da bulunuyor. Zaten doğaya aykırı olsa evrimleşme sürecinde doğaya tutunamayıp yok olurdu. Doğuştan gelen bir şey. Kimse gelip de "Ben bundan sonra erkeklere aşık olacağım yhaaa" diye bir şey demez. Tercihse söyleyin siz ne zaman heteroseksüelliği tercih ettiniz? Ha bir de herkes kendini saf Müslüman sanıyor. Ama icraatte yok. Bana Kur'an'ı noktasına kadar okuyup yazılan her şeyi uyguladığınızı mı sanıyorsunuz? Ben size acı gerçeği söyleyeyim. Hayır. Ayrıca bu dünyada sadece tek din İslam değil. Herkes istediği dine inanır veya inanmaz. Bu hiçbirinizi ilgilendirmez. Klavye başında insanlara küfrederek Müslüman olmuyorsunuz veya size sevap yazılmıyor. Onları aşağılayarak, dışlayarak gerçekten İslam'ı benimsediğini düşünen insanlar var. Hepinize acıyorum.
Selamlar, Çocuğumu ateşe atacak her şey beni ilgilendirir ben çocuğumun gunahlarina karışıp, doğruyu göstermiceksem olmaz olsun benim gibi baba yani. Bu insanlarda nasıl vicdan var anlamıyorum müslümanız diye yaşıyoruz çocuğunun yaptığı şey için "beni ilgilendirmez" diyor. Allah hayırlı evlatlar nasip eyelsin.
Ya ünlü popülasyonu yapıp, piyasadan silinmemek adına böyle bir açıklama yapıyor. Bariz ortada bu hiç bir anne veya baba çocuğunun lgbt bireyi olmasını, buna kendisini zorlamasını asla ve asla istemez! Bu ünlüler hayvanları da sırf milletin gözüne sokar gibi severler, attıkları adımı da sırf gündem olayım, zamanın İstanbul 'un sadece belli semtlerinde oda azınlık olarak popülerlik kazanmış olan bir konu LGBT meselesinde sırf onlardan kötü söz duymayayım, konser, tiyatro işleri kapanmasın, hazır İBB de bunu destekliyorken tepkileri üzerime çekmeyeyim diye zoraki bir şey söylemiş...
Hanginiz toplumun değerlerine ters olan bu akım uğruna çocuğunu veya 1 akrabasını ne üdüğü belirsiz bir akım uğruna harcayabilir? Boş ve gündem yaratmak üzerine açıklamalar için azıcık samimiyet diyorum.
Sen bildiğini degil yorumunu söyledin hic eşinden insanların hayatını okudun mu ya da izledin mi dun cinsiyet değiştiren bir erkeğin hikayesini dinledim babam beni zorla kadin yapmaya çalışıyordu dedi ya da murat ovuc de babam hep erkek gibi davranmamı isterdi dedi bu aile ile olacak bir durum değil neden bir ailede bütün erkek çocukları escinsel olmuyor mesela bu aileyle alakali degil psikoloji ile de bizim yapacağımız şey escinsel hayati daha cok normal karşılamak kimliklerini gizli tutmadiklari bir dünya yaratmak eger boyle bir dünya yaramazsa mağdur olan bir suru insan olmaya devam edecek
Neden hep böyle farklı eğilimleri olanlar olayı seks olarak ele alıyor... Kadın gibi giyin yasa ok de ama erotizm niye var.. Makyaj dekolte , Bu niyeti açık açık göster miyor mu..
Hiç sapik birisi ben sapığın der mi , Ya da hiç deli olup da ben deliyim diyen gördün mü , Her şeye kılıf bulunur.. Bu onu doğru yapmaz..
Bilimsel verilerle gel bana...
Ben yaratıcıya inanırım. Ve o herkesi bir kadın ve erkekten yaratmış yaratıyor..
Hiç bir transtan çocuk olur mu...
Essek ile atın birleşiminden katır doğar O da kısır olur ,, nesli yoktur.
Yani Netice i kelam , Insan nesline dinamittir bu tipler
her lgbt üyesi makyaj yapmaz örneğin kadin gibi giyinen davranan ve hala kadınlardan hoslanan da var erkek gibi giyinip davranıp gay olan da var lezbiyenler ve gayler kendi cinslerinden hoşlanıp kendi cinsiyetlerinden de memnun olanlar biseksueller belki de en şanslı grup onun da kendi cinsiyetiyle sikintisi yok sadece iki cinsten de hoşlanıyor translar kendinden memnun olmayan ve değişmeye calisab grup inanır mısın bir erkeğin cinsiyet değiştirip kadin olduktan sonra hala kadınlardan hoslanani biliyorum eger bilimle kanit arıyorsan sana dünya Sağlık örgütünden bahsedebilirim tanrı dediginiz hata yapmıyor mu birsuru kusurlu cocuk doğuyor kimisi engelli vs ama ben bu insanları küçük görenleri inandıkları tanrı sınar inşallah
@Karamellicake yahu bak sen de itiraf ettin , Tanrı niye yasaklamış , kudur eksik hata degildir imtihandır.. Önemli olan insan neslinin devamidir.. Ben idam edildinler mi dedim ki konuyu oraya buraya cekiyorsun. Topluma zarar vermeden ne halt ederse etsin. Ki zarar veriyorlar
Pedofili ile sen nasıl escinselligi bir tutacak kadar dusuncesiz olabilirsin 18 yaşından küçük bir çocuğun vücuduna dokunmak o izin verse bile yasalara aykırıdır ortada rıza yoktur zorlama vardır senin bahsettiğin içki içmekle adam öldürmek kadar aptal bir benzetme
@Karamellicake yahu uzun uzun anlattım ya , Aileyi bozuyor.. Neslin devamı tehlikeye giriyor.. Sapkinlik orani artıyor. Lut kavmi gibi.. Kadınları bırakıp erkeklere gidiliyor ( tersi de aynı şey ),
benim çocuğumun gay bir öğretmeni olabilir bu benim için sorun değil bir de cevreye bakıyorsan yeterince üreyen insan var fazla var ki yetimhaneler dolu zaten engellenecek bir sey olmadığı için yapabileceğimiz hic bir sey yok
@Karamellicake NATO kafa NATO mermer 😂😂😂, Bir teklif bu eşcilsel egilimliler bir ulke kursa.. Hepsi orada özgürce yaşasa da bu virüsü başkalarına bulastirmasalar ,, Ne dersin.
Özgürlük. ..
Çok değil 50 yıl sonra Avrupali diye bir millet kalmiycak zaten
Ya sen bir erkek olarak bir erkekle denemeyi düşünür müsün o kendini keşfetmistir ya bana bir kadının dokunması cok iğrenç geliyor onlara da tam tersi kimse durul durduğu yerde gideyim bir erkekle seviseyim dusubcesi gelmez
Cocugum heteroseksüel olsa ne olur lgbt bireyi olsa ne olur? Benim için değişen bir şey yok sonuçta. O bu durumdan nasıl etkileniyor benim için önemli olan bu. Cahil insanlar yüzünden kendisini hasta, aykiri, anormal hissetmesini istemem. O kendini kötü hissediyorsa yanında olurum, hasta olduğunu düşündüğüm için değil. Ve sürekli bunun içine dini karıştıran insanlar var. Belki ben müslüman değilim, çocuğum müslüman değil. Ayrıca bu onun yönelimi seçimi değil. Bir şeyleri anlayın artık. Hem müslüman inancına gore herşey, insanlar Allahın kontrolundeyse, herşey ondan geliyorsa, bu yönelimi de o verdi insanı öyle yarattı çünkü bu tercih değil doğuştan gelen birşey. Özentilik vesaire diyenler de var. Sanırım interseksuel insanlarda özenti
Beni ilgilendirmez de bence ayrı bir boş veriş umursamazlıktır. Ben çocuğum ile arkadaş olmak istemem benim genimden olan genetik özelliklerimi taşıyan birinden bahsediyoruz çünkü. Böyle bir durum olsa idi biraz kabullenmem zaman alabilir çünkü Normal bir cinsel yönelimi karşı cins olan birini isterdim. Bundan dolayı küçükte olsa hayal kırıklı olur ister istemez bende. Ama zamanla kabullenirim ne yapayım evlat bu atsan atılmaz satsan satılmaz. Dediğim gibi ne kadar insanların cinsel kimliklerine saygı duysam da bir anlık şok olur bende yalan yok.
Selam💕 Herşeyi iyi-kötü ayıran da var; sevap-günah diye ayıranda... Söz konusu insan ahlakı olunca bunlar sadece fısıltı olarak kalır. Çünkü bir birey kendini zaptedemiyorsa, normalleşmeye yönlendiremiyorsa bu durumda ihtiyacı olan şey ne dini bilgilerdir ne de ceza! Psikolojik destek şarttır. Bir çocuk eğer LGBT yönelimine sahipse eğer. İnsanlat her şeye saygı duyar hale geldiler nedense anlam veremiyorum. Şimdi bende çıkıp diyorum ki: " ben LGBT' ye karşıyım! Desteklenecek neyiniz var? Tamam doğuştan olabilir okey ona bir şey demiyorum, beni ilgilendirmez de zaten. Benim demek istediğim ülkemizde özenti sonucu ortaya çıkan LGBT yönelimi. Umarım anlatabilmişimdir bazı şahıslara. Sözüm ona iyi ki normal orta düzeyli bir ailede yetişmişim. Allahtan ki kültürlüler. Bunlar kültürlüyse biz de görmemiş oluyoruz sanırım. İyi geceler...
Anneliği bir tek doğurmak olarak gören zihniyet. Seni ilgilendirmezse neden doğurdun o çocuğu? Anne babanın görevi çocuğuna doğruyu yanlışı öğretmektir, yol göstermektir.
Herşeyi yaptıktan sonra hala seçini yanlışsa, gene sahip çıkmaktır.
Beni ilgilendirmez demek ebeveyn olmak demek değildir.
Bir çocuk yeme içme sıçma konuşma herşeyine karışılır. Öyle ki öğretilir. Çünkü yeni doğan ve gelişmekte olan insan bilgisizdir. Hayatta yaşam mücadelesi vermek ve güzel bir süreç yaşamak için aile onu eğitir ve ona öğretir. Şimdi çocuğa LGBT öğretilecek değil elbet ama doğuştan bir bebek çocuk eşcinsel veya değişikcinsel olacak değil böyle bir seçim yapacak imkanda değil.
Çocuğa bir çok şey öğretilir bu cinsellik konuları vücudun isteği gelişmesi eşliğinde biyolojik olarak belli bir evreye geldiği zaman yardımcı olunur. Ergenlik döneminde hormonların etkisiyle. Yani artık erişkin oluyor. İşte o zaman kendi tercihini yapar. Ama o zamana kadar ben ona güzel şeyler faydalı şeyler öğretirim ve herşeyine karışirim.
Onu ben yaptım benim çocuğum benden parça üstünde her türlü hakkım var. Kim ne derse desin. Türün ve soyun devamı için çocuk getirilir bu dünyaya lgbt olsun diye değil.
"İşte o zaman tercihini yapar" ne ya IGKFJDSOIRKTHNBFDS affedersin ama çok güldüm buna. Üniversite tercihleri gibi. Ayrıca ben heteroseksüelliği tercih ettiğimi hiç hatırlamıyorum. Puanla falan mı yapılıyor bu tercihler? Puhahahahah
Böyle düşünen bir birey olmaz olsun, ne demek ya... Ona yol gösterecek onu ilk eğitecek olan ve ona kötüyü-iyiyi ayırt edip iyiliği aşılayacak olan yine onun anne babasıdır... Ne demek yani... Kusura bakmayın ama hayvanda doğurup doğurup duruyor...
Ona inancını Allah'ı, iyiyi-kötüyü, nelerin yanlış nelerin doğru nelerin günah nelerin sevap olduğunu öğretmesi, biz anne babaların en büyük görevidir... Böyle bireyleri nefretle kınıyorum... Ve Allah kimsenin başına ne böyle düşünen ebeveyn versin... Allah çocuklarımızı böyle pislik durumlardan korusun... Amin 🤲🤲🤲
@gdragon_ boş onlar, hikaye... Ahir zamanda yaşayan bazı zevzeklerin uydurması... Allah iki cinsiyet yaratmış birisi erkek bir diğeri de kadın... Gerisi hikaye... Benim inancimt olan İslam'a göre... Ben öyle şahısların dediklerine inanmam... 3-5 tane gerzek buluşmalar bir oluşum atmışlar akıllarınca ve öyle milleti inandırmışlar...
Yazık cok yazık böyle düşünenlere, kendilerini akıllı sanıyorlar ama yanılıyorlar...
@Jdnmdmrmrkk nerde yazıyor acaba bir kac gerzegin uydurmasi sonucu milleti inandiranlar işte... Mesela örnek verecek olursam bir tane... Charles Darwin'in Evrim Teorisi de buna örnektir... Çünkü bu yazarda gerzektir... Bu dünyayı veya insanları başka insanlar oluşturmadı...
Allah yarattı ve insanları da cinsiyet olarak erkek kadın olarak ayırdı... Hatta hemen hemen bütün canlıları öyle ayırdı... Ben insanların bu konularda yazdıklarını kaileye almam... Ben bu konuda Kur'an'a ve Allah'ın dediklerine inanırım
Yol arkadaşı olmak nedir ya! Annelik babalık kavramını yok etmeye çalışıyor bunlar! Benim çocuğum tabi beni ilgilendirecek. Ne demek lgbt bireyi! Müslümanım ben. Böyle bir cinsiyet yok. Bu yönelimiyle lanetlenen bir kavim var. Bu bir hastalık değil; sapkınlık. Asla kabul etmem.
2 arkadaş konuşuyorlarmış aralarında ; "5 evim olsa 1 ni sana veririm" " 5 arabam olsa 1 ni sana veririm" "5 tane iş yerim olsa 1 ni sana veririm" demiş arkadaşına. Arkadaşı da " peki 5 gömleğin olsa 1 ni bana verir misin?" demiş. O da " vermem" demiş. Arkadaşı da "neden vermiyorsun? arabanı, evini, iş yerini veriyorsun ama" demiş. Arkadaşı da " ama arabam, evim, iş yerim yok. Ama 5 tane gömleğim var" demiş. Yani sözün kısası olmayan bir şey üzerinden her zaman konuşmak kolaydı. Boşuna dememişler "bekara, karı boşamak kolay" diye. Çocuğu olsa ben sanmıyorum "beni ilgilendirmez" diyeceğini. Ve röportajda öyle birden mi sorulmuş. Yani sorulmasının zamanı ve sebebi nedir onu anlamadım. Durduk yere mi sorulmuş? Yoksa röportaj yapıldı gün lgbt günü müydü? bu sorunun alakası neydi yani
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hazal kendimi ifade edeyim derken sıçıp batırmış. Haddim değil veya beni ilgilendirmez gibi cümleler bir anneye ait olmamalı. Ben ona yol göstermem yol arkadaşı olurum kelimeside yanlış. Bu çocuk bir kere hayata geliyor evet ama yanlış bir seçimi bilmeden seçebilir sen bir anne olarak buna müdahale etmek zorundasın. Atıyorum bu çocuk anne ben hız yapmayı seviyorum motorsiklet seviyorum dese ne yapacaksın? Git oğlum hız yap öl mü diyeceksin diyebilecek misin? Tabiki hayır. O zaman bu cümleler yanlış. Yani ben daha anlayışlı bir anne olabilirim dersin ama senden olan ve senin korumana hayat boyu ihtiyaç duyan bir çocuk için haddim değil beni ilgilendirmez denmez. Benim çocuğum eşcinsel doğsa anlamaya çalışırım beraber doktorlara gideriz ilgilenirim dışlamam. Ama ne halin varsa gör banane demem. Bence kendini ifade edememiş
bu soruyu sormanız çok iyi olmuş sayenizde baya homofobik moron engelledim. çocukları birey olarak değerlendirmek gerekiyor kızsam ''aa cıss'' desem ne kadar değişecek ki? cinsel yönelimler tercih değil insanlar böyle doğuyor önemli olan ne olursa olsun çocuğunun arkasında durmak. yok evlatlıktan reddederim falan yazanlar olmuş siz zaten çocuk sahibi olmayın ne kendinizi ne günahsız bebeklerin başını yakmayın daha kendi evladınızı dahi olduğu gibi kabullenemeyecek kadar taş kalplisiniz.
LGBT bir hastalıktır, bir eksiklik ya da fazlalıktır, olması gerekenin dışında olan bir durumdur, var ise tedavisi konusunda elimden geleni yaparım. ben Müslüman bir bireyim, benim kanımdan olanın da müslüman ve bu değerlere sahip çıkan biri olmasını isterim. cinsel olarak hemcinsinden hoşlanmak güzel bir durum değil. iğrenç bir durum hatta
asıl hasta olanlar eşcinsellerin kimlerle seviştiğini bu kadar kafaya takan hetero bireylerdir 21. yüzyılda bu konu üzerine bir tane bile makale okumamış zavallılar gelip burada bilim insanlığı taslıyor. çok zavallısınız.
Yani ne tepki verebilirsin ki. Aileyi tabi ki ilgilendirir çocuk bir şekilde bunu ailesiyle paylaşabilir. Ama insanın elinde değil ki. İnsanlar küçücük bir ameliyata girmeye bile korkarken ki haklı olarak her ameliyatın bir riski var. Bu insanlar tamamen cinsiyet değiştirmek için zorlu ameliyatlara girip, birsürü hormon alıyorlar. Bu sapkınlık mıdır ki? Kendilerini kendi bedenlerine ait hissetmiyorlar ve bu bir rahatsızlık değil. Çünkü bu durumu değiştirebilen olmamış şimdiye kadar. Bu hayatta herkesin imtihanı farklı. Hepimiz farklı bedenlerde, ama tek bir ruhla doğuyoruz. Hepimiz öyle ya da böyle bir şekilde sınanıyoruz. Bu bir rahatsızlık değil, ama bir insanı değiştiremeyeceği bir şey için kötü hissettirmek bir rahatsızlık. Dolayısıyla çevresine ve kendine zarar vermedikçe çocuğuma da başka bu durumu yaşayan herhangi bir bireye de destek olurum.
Beni ilgilendirmez değil ilgilendirir ahirette çocuk ana babaya soracak beni neden düzgün yetirmediniz diye bana dogruyu göstermediniz tabi canım zaten aile kurmak evlenmek çocuk yapmak boşa oluyor zaten benim çocuğumu düzgün yetiştirmeliyim doğru yolu göstermeliyim bunu yapamayacaksam niye evleniyorum niye çocuk yapıyorum bu toplumun bozuk olması aileden kaynaklı ana baba onlar doğru yolda yasamıyor ki çocuk yaşasın değil mi?
Ya anlamiyorum kanıtlı şeylere neden inatla itiraz ediyorsunuz bunun bir hastalık olmadığı kanıtlandı yaradilistan gelen bir şey olduğu kanıtlandı ama inatla hayir oyle degil diyorsunuz
Böyle bir durum olsa elbette çocuğumun yanında olurum. Ama beni ilgilendirmez demem. Zor ve üzücü bir durum. Eğer çocuğun yönelimi bu şekilde ise ya doğuştan gelen hormonal bir durum var. Ya da cinsiyet gelişim döneminde bir takım sıkıntılar yaşanmış demektir. Her iki durum için de yapacak bir şey yok. Zaten şu an yeni trend, 5 yaşındaki çocuğun yaptığı davranışlara bile beni ilgilendirmez onun kararı demek oldu. Biz her şeyi abarttığımız gibi çocuğun birey olmasını sağlamaya çalılırken de bazı şeyleri abarttık.
Çocuğuna doğru yolu göstermek onu korumak ve her konuda fikirlerini paylaşmak anne babanın göreviyken çocuğum ne yaparsa yapsın arkasındayım demek yanlış sen ona doğruyu anlat öğret kavrasın sonra yine yanında ol destek ol ama yanlışını da söyleyerek bunu yap.
Bu ülkede yaşıyorsam beni de aşırı ilgilendirir çünkü evladım ömrü boyunca kendisinin tercihi olmayan doğası yüzünden hakarete, aşağılanmaya, dışlanmaya maruz kalacak. LGBTİ+ anneleri diğer annelerden kat be kat daha güçlü durmak durumunda evlatlarının yanında.
Ebeveyn büyüklerinden ne görürse küçüklerine onu uygular, biz buna aile terbiye ve ahlak sistemi diyoruz..
Avrupa da yıllar önce çöken bu sistem TÜRKİYE 🇹🇷 de çökertmek istemiyordu en sonunda oldu, 44 yaşındayım uzunn ömrüm kalmadı ama gençler için ileriki yıllar hiçte parlak olmayacak
ülkenin tek sorunu eş cinsellik sanki he insanlar bu herkese saygı duyulsa çözülebilecek bir şey. zaten eşcinsellik osmanlı'da da vardı türkiye'de de var çünkü bu doğuştan gelen bir şey. o kadar eğitimde, ekonomide sorun varken hiç bir genç geleceğine inanmazken her şey bu kadar karışıkken geleceğin eşcinsellik yüzünden kötü olacağını söylemek biraz aptallık değil de nedir? önemli olan müslümana, hristiyana, aleviye, ateiste saygı ve hoşgörüyle yaklaşmak. türk aile yapısı illaki değişecek çünkü dünya ve düzen değişiyor. ilgilenilmesi gereken çok daha önemli sıkıntılar var bu ülkede
@rhyttyuhwqde saygı saygı diye diye en ahlaksız boktan işlerinizi topluma dayattiniz, normallestirdiniz. Aynı çıplaklığı medeni kabul eden beyinler, desenize hayvanlar sizden daha medeni!
@rhyttyuhwqde anlayan anlar, batı özentisi gençlik olduğunuz için, batının bilimini değil de sapkinligini ciplakligini ahlaksızlığını benimsediginiz ve bunu topluma dayatip, karşı çıkanlara bok atmaya çalıştığınız için ahlaksız zekası geri gelecek nesillerle karşı karşıya kalacağız.
@Jllhljljljljllhljl he batıdan geldi eşcinsellik insanlar da gördü aa ben de eşcinsel olayım dedi olabilir mi böyle bir şey? ayrıca bu sapkınlık falan değil sadece cinsel yönelim. Popüler kültüre ayak uyduran gençler değil zaten konumuz onu da başka bir başlıkta tartışın isterseniz.
@rhyttyuhwqde escinsellik olabilir ama düzeltilebilir de. Biz hayvan değiliz iç gudulerimize göre yaşamak zorunda değiliz. Bir insanın iç güdüsü böyleyse ona koyun gibi boyun eğecek diye bir şey yok iradesi beyni aklı var sonuçta. Düşünebilir bazı şeyleri. Çoğu genç popüler kültür diye hissetmek istediği özgür olmak istediği için bilerek oraya yönlendiriliyor bu sanatçı dediğin kadında buna yandaşlık ediyor. Hastalık olan escinsellige hayvan olmadığımız için karşı çıkabiliriz.
@Masajcıkız98 eşcinselliğe destek olanlar mı belirliyor eş cinselliğin nasıl bir şey olduğunu? Daha bunu bile bilmeden, Osmanlı'da olan eşcinselliği de araştırmadna bana iğrenç ve asalak diyebiliyorsunuz ya sizlere hiç bir şey demiyorum. Bilgi çağındayız biraz ufkunuzu geliştirmek için bu konuda araştırma yapın ve öyle millete ahkam kesin. Yıllardır eş cinselliğin hastalık olmadığı tıpta bilinen bir şeyken sizler hala nefret duyup birbirinizi ötekileştirebiliyorsunuz bunun sonu iyi değil lütfen ya saygı duymayı öğrnen ya da eşcinselliği araştırın.
@rhyttyuhwqde söyle anlatayım kaç sene önceden başlamış olmasın onun hastalık olmadığını göstermez, down sendromu da bir hastalık değil o zaman. Escinsellerde de normal kabul edilen insanlara göre bazı farklılıklar var beyinlerinde, yanlış hormonlar ya da dengesiz hormonlar ile eğilimleri değişiyor yani bir hastalık, hormonal bozukluk.
@Jllhljljljljllhljl iyi de down sendromu kromozom fazlalığından dolayı eş cinsellikte böyle bir şey yok ki?''Eşcinsellik dünya sağlık örgütü tarafından da akıl hastalıkları teşhis ve istatistikleri kılavuzu'ndan sonsuza dek çıkarıldı. cinsel yönelim, tek başına, bir rahatsızlık/hastalık olarak kabul edilemez" maddesi de eklendi. Yani bu ne bir batı ahlaksızlığı ne de hormonal bir bozukluk sadece yönelim. İnsna cinselliğinin bir diğer yüzüdür snein bir erkeğe ilgi duyman kadar normal bir durum. Hormonlarla cinsel yönelimin bir alaksı yok ki yapılan hormon tedavileri de bir sonuç vermemiştir. Eğer eşcinsellik özenilecek bir şey olsaydı o tertemiz çocuklarınız sizlrin ''normal'' ilişkilerine eğilim gösterirdi. Kim ister ki toplumda bu kadar dışlanıp aptal şeylere maruz kalmayı?
@rthy saygı görmek istiyorsunuz! Ancak benim kitabım sizin çirkin işler yaptığınızı anlatıyor!
Türkiye 🇹🇷 nin tek sorunu cinsellik değil elbet ancak siz tüm dünya için sorunsunuz, bunu ben değil benim kitabım söylüyor, belkide aşağıdaki ayetlerde sizin türünüzden bahsedilen açıklamaları ilk defa göreceksin! Lütfen tarafsız oku bu kitap geçmişten ve gelecekten bahseder sizin türünüzün helak nasıl oldu ve yeri nerede hepsini tarif ediyor ve kendi gelişinden önce olan bu olayı nasıl anlatmış!
Lütfen okuyunuz
Lut’u da (kavmine gönderdik.) Hani (Lut) kavmine: “Sizden önce âlemlerden hiç kimsenin yapmadığı bir fuhşiyatı mı yapıyorsunuz?” demişti. (7/A'râf 80)
Şüphesiz ki sizler, kadınları bırakıp erkeklere şehvetle yaklaşıyorsunuz. Siz, aşırı giden taşkın bir toplumsunuz.” (7/A'râf 81)
Onların üzerine bir (azap) yağmuru yağdırmıştık. Suçlu günahkârların akıbetinin nasıl olduğuna bir bak! (7/A'râf 84)
(Derken) Güneş’in doğmasıyla onları bir çığlık yakalayıverdi. (15/Hicr 73)
Oranın altını üstüne getirdik. Üzerlerine de balçıktan pişirilmiş taşlar yağdırdık. (15/Hicr 74)
Şüphesiz ki bunda, basiret/feraset sahibi insanlar için (ibret alınacak) ayetler vardır. (15/Hicr 75)
Üzerlerine (taş) yağmurları yağdırdık. Uyarılanların yağmuru ne kötüdür. (26/Şuarâ 173)
Andolsun ki kesinleşmiş bir azap, erken vakitte onları bastırdı. (54/Kamer 38)
► Tadın (bakalım) azabımı ve uyarımı! (54/Kamer 39)
Burada okudukların sana bir şey ifade etmeye bilir, ancak bu şekilde yok olan topluluklar senin yaptığını yapıp bunu normal gösterdi!
@rhyttyuhwqde Osmanlı da eşcinsellik vardı diyorsun farkında mısın Osmanlı da hep Soyu bozuk ermeniler yahudiler inglizler de yaşardı. Türkler de bu iğrençliği sapkınlığı göremezsin... şu an da olduğu gibi o zaman da da abazalık vardı git sen önce bunu araştır... Yalancı öströjeni araştır ondan sonra gel konuş...
Şaşırmadım bunlara göre herşey bu normal zaten hatta ilişki yaşarken de destek verirler, elbette böyle insanları dışlayıcı öldürtmek hakaret etmek gibi durumları tasvip etmiyorum ama Allah'ım kimseyi hiç bir anne babayı bu durumla karşı karşıya gelecek duruma sokmasın zaten ünlüler geniş onlara göre herşey normal çünkü çoğunda Allah korkusu ölüm korkusu yok. Allah ıslah etsin inşallah.
Doğumu erkek, dogum kız olarak dünyaya gelen kişi için ruhsal olarak ilerleyen yaşlarda kendini karşı cins olarak hissetmesini veya kendi cinsini sevgi duygusallığı açısından karşı cins gibi görüp hislere kapılmasıni ruhsal hastalık olarak görüyorum ve tedaviye gerek görülen bir hastalık olarak düşünürüm ama CINSEL OLARAK KENDİ CİNSİNİ İLİŞKİ YAŞAMAK ADINA BİSEY SE BU İSTER DİNİ AÇIDAN OLSUN İSTER TOPLUMSAL VE EVRENSEL AHLAK YASASINA GÖRE OLSUN " bana ne" ymiş diyemem, AHLAKSIZLIĞIN ÜST SEVIYELEEINDEN SAYARIM, bunu da hoş karşılamam. İkisi arasında net ve büyük, net bir fark var
Ona böyle durumların günah olduğunu anlatırdım ( kalbini kırmadan). Ve onun kendine gelmesi için çaba sarf ederim. Çünkü normal bir durum değil diye düşünüyorum. Ben kendi çocuğumu evlatlıktan asla red etmem çünkü kendisi de bu durumda olmak istemezdi. Diğer insanlar ne yaparsa yapsın beni hiç alakadar etmez ama kendi çocuğuma böyle bir şey olsun istemem. Cehennemde yanacağına, onu güzelce uyarayım..
Ya evet önce onla konuşurum bu durumu öncelikle duygularından emin olmasını sağlarım eğer eminse ona saygı duyarım. Sonuçta onun hayatı ve onun seçimi ben karışamam buna eğer emin değilse bu yöneliminden ya da duygularından emin olmasına yardımcı olurdum😊
Bence baştan yanlış bir soru. Çocuk daha bir büyüsün. Nedir bu soru hani. İkinciside, güzel bişey annesinin saygı duyup değer vermesi çocuguna. Ama yanlış tercihlerde yaptığında vs, anne olarak görevi onu doğru yoka sevk etmek karışmak gerekirse.
@armstor ne kadar sakin cevap vermişsin şu apt*la :D @Selin394 lafım sana. birincisi bu kafada biten bir şey değil kaç kere trans lezbiyen oldun da kafanda bitirdin gitti? cahil cahil konuşuyorsun ya kimsenin bunu tercih ettiği falan yok tamamen doğuştan gelen bir şey. müsaade etmemeli demiş bir de. ne yapacak müsaade etmeyip çocugunu mu öldürecek eve mi kapatacak?
Yaa sen adamsın kanka bende onu diyorum bu bir tercih veya seçim değil, doğuştan gelen bir şey. Evet bazıları zamanla da oluştuğunu düşünüyorlar ama aslında o vardır ama zamanla ortaya çıkmıştır.
ya vallahi üzülüyorum böyle insanlar görünce, daha da kötüsü ülkenin yarısından çoğu bunun gibi düşünüyorlar. gerçekten herkes biraz farklılıklara saygı duymayı öğrense her şey daha kolay olacak bu ülkede
Sen onları görünce üzülüyorsun ama bende senin gibi insanları görünce mutlu oluyorum. Herkes aynı olamaz yani farklılıklar bence normal karşılamalı dediğin gibi ama çok zor bu hele Türkiye için çok çok zor
ne yalan söyliyim ben de mutlu oluyorum. akıl sağlığımızı korumak için etrafımızda sadece böyle insanlar bulundurmamız gerekiyor sanırım. umarım Türkiyeyi de bütün bunları aşmış olarak görürüz
Çocuğumla ilgili her şey tabiki beni ilgilendirir, ancak bu ona engel olurum kötü tepki veririm veya kızarım cezalandırırım anlamına gelmez. Yol arkadaşı olmak için hayatındaki her şeyi paylaşmak onunla ilgilenmek gerekiyor. Onunla konuşup onu anlamaya ve kendi fikirlerimi de ona anlatmaya çalışırım hepsi bu kadar.
hayır siz nasıl yetiştirirseniz öyle büyür o cocuk yanlışı doğruyu iiyiyi kötüyü objektif olup dşünmeyi mantıklı olmayı her şeyi ayırt ettirip gösterirseniz oda doğruyu blur ztn ve bu bana göre yanlış bir şey ki çocuğumunda böyle bir şeyin içinde olmasını istemem
Haddim değil lafını cok lüzumsuz buldum sen annesisin senin ve babasının değil de kimin haddi çocuğu yönlendirmek? Onların rehberi bizleriz hayatının gidişatında ve düşüncelerinin gelişiminde de öncelikli olarak anne baba bir rol model olacak. Mümkün olduğu kadar kendimden bir şeyler katacağım beni ilgilendirmez diye bir görüşe kesinlikle katılmıyorum
Eskiden özellikle erkek evlat için mert, yiğit ve cesur olsun, vatanına bayrağına sahip çıksın vs. denilirdi. Şimdi kendi kararı isterse gay olsun saygı duyarım oldu. Dini imanı bir kenara bırak, doğuştan asker savaşçı Türk denilen kavramları yavaş yavaş kaybediyoruz gibi sanki.
Beni ilgilendirmez sözünü saygı duyarım konuyu irdelemem anlamında söylediği bariz. Bir insanın siyahi doğması nasıl bir tercih değil ise bunun da bir tercih olmadığını düşünüyorum fakat ırkçılığa laf eden insanların çoğunu da lgbtye karşı nefret kusarken görmek akılsızca.
Benimde kızım var ben istemem tabiki böyle biley olmasını elimden geldince anlatmaya doğruyu göstermeye çalısırm zaten hiç bir anne baba bunu istemez fakat sonucta çocuklarımızda bir birey ve buna karar verdiyse tutup onuda silip atamam ömrüm yettince yanında yürürüm fakat tekrar söylüyorum kimse istemez herhalde bunu
LGBT liflerin tepkisini çekmemek için yalan söylemiş eskiden insanlar ben LGBT kıyım demeye utandırdı malesef günümüzde tam tersi ama BNC bu bı hastalık karşı cins hormonun daha ağır bastığı için elinde olmadan öyle davranıyorlar diye düşünüyorum hiçbir anne baba çocuğunun lgbt li olmasını istemez ve lgbt li olanlarda öyle olmak istrmezdi diye dusunuyorum
Allah hiç bir insanın dışınıda ruhunuda yarattığı cinsiyetten başka bir cinsiyete dönüşmesini nasip etmesin ! Yani kadınsa kadın olup erkeğe ilgi duysun Erkekse normal bir erkek gibi kadına ilgi duysun ! Ben bir insanı farklı bir cinsel eğilimde olduğu için yargılayamam ama yaratılış ne ise ve neyi emir edip uygun görüyorsa insanda o statüde olmalı ! Söyliyceklerim bu kadar
@Ndjsjjs insan o şekilde doğar mı bilmiyorum? Sonuçta Allah insanı bir erkek ve kadından yarattı Tüm dinlerde bu böyledir Bence doğuştan olan kısımlar sanırım fizyolojik sbepleer ve psikolojik bugranlar Bazen yaşadığı ruhsal bunalımda etkiler bir sebepten erkeklerden nefret duyar ya da erkek kadınlardan Bu konu çok psikolojik ve fizyolojik bir durum
Hayır asıl lgbt doğuştan gelen bir şeydir araştırırsan ama çok az çoğunluk bunu zevk için yapar bende diyorum ki bunlar hadi tamam ama doğuştan gelenlere bişey yapılmamalı sonuçta o o şekilde yaratılmış
insanlar ''yhaaa ben erkeklerden/kadınlardan sıkıldım eşcinsel olayım'' demiyor ki. çoğu eşcinsel böyle doğuyor cinsel yönelimler ''başka cinsiyete dönüşmek'' gibi sığ kavramlarla açıklanamaz. interseks bireyleri ne tarafa iteleyeceğiz mesela sizin mantığınızla bakarsak? kaç tane insan sırf cinsel yönelimi yüzünden şiddet gördü, intihara sürüklendi hatta öldürüldü hangi psikopat bile isteye böyle bir toplumda eşcinsel olur? insanları olduğu gibi kabul etmeyi ve gereksiz yere yargılamamayı öğrenmemiz gerek toplum olarak.
@75Lira kimseyi yargıladıgım yok !!! Kafanızda düşünce üretip yorum yazmayın lütfen ! İyi okuyup anlayıp yazıp ! Kimsenin cinsel tercihi beni ilgilendirmiyor ! Ben sadece önce insanın doğuştan fiziksel bazı durumlarının ergenlikten sonraki psikolojik durumunun dinin ve yaratılışın kadın vede erkek üzerinden var oluşunun tercihlerininde bir dişi bir erkek şeklinde var olduğunu söylemek istedim ! Sen oturup beni eleştiriyorsun !! Benim lgbtye bir öfke bir nefret ya da herhangi saldırgan bir yorumum yok ! Onlara NÖTR um anlıyormusun ! Herkesin seçimi kendisini ilgilendirir ! Sonuçta her koyun kendi bacagından yani
@75Lira sen yanlış okudun heralde yargılamak ayrı bişey evet güzel açıkladın ama buna rağmen zevk için yapanlar var bence diğer açıdan zaten doğuştan gelen bisey az olan çoğunluk bu şekilde diye düşünüyorum ben
@KaptanMagaralı kafamdan düşünce ürettiğim yok ben sadece meseleye aa bak şu kadındır bu erkektir gibi aşırı basit bir düzlemde bakılamayacağını söylüyorum.
@75Lira İnsanlar kimliklerine erkek ya da kadın diye yazılır Kişi cinsel tercihini ve kimliğini kendi seçer ! Dışarıda gördüğün insanın dış görünüşünde ya kadındır ya erkektir Başka bir şekilde göremezsin Görüyorsan eğer o cinsel tercihini değiştirmiştir Seçim yapmıştır Basit bir düzenleme dünya tıbbıyla yapılmıştır 3 bir kişilikle kimlik kaydı yapılmaz !!!
abi ünlem işaretini yeni mi öğrendin ya bir sakin. :D ben hiç biyolojiye girmemiştim ki fizyolojik olarak dahi tipik dişi - erkek genitallerinden farklı oluştuğu oluyor benim bahsettiğim şey toplumsal cinsiyet. işin psikolojik ve sosyolojik kısmında bu kadar keskin ayrımlar yapmak imkansızdır.
Ooo çok iyi güzel diye karşılamaz zaten hiç kimse. Ama bende bu konuda karışmazdım seçimine sonuçta onun hayatı. Doğru ya da yanlış yoktur. İnsanların kendi doğru ve yanlışları vardır. Kimse kimseyi seçimleri konusunda yargılayamaz. Ve bu seçimlerde bireyin yoldan çıktığını göstermez. Katil tecavüz şiddet gibi iğrençliklerdir yoldan çıkmışlık. Keşke cinsiyet ve tercihler seçimine yapılan linçler kadar bu iğrençliklere bu kadar yüksek çıksa sesiniz. Ama olur mu o zaman herkes 3 maymun.
Çocuğumda böyle birşeyi fark edememem ben ve eşimin hatasıdır. Böyle bir durumda zamanında müdahele edilmesi etkili bir çözüm olabilir. Açık konuşmak gerekirse hayatımda hiç lgbt li biriyle karşılaşmadım. Belki doğru da bulmuyorum ama bu o insanı küçük göreceğim aşşağılayacağım hatta toplum tarafından dışlanması gerektiği anlamına gelmez. Onun yaptığı günahsa bile o kişiyi ölüme sürünceye kadar depresyona sokup dışlamak kendisini öldürücek seviyeye getirmek de bence toplumun suçudur günahıdır. Kimse doğru değil tam anlamıyla. Yardım isteyen birine yardım edebilirsiniz ama karşınızdaki insan bunu istemiyorsa bu şekilde davranıp dışlamaya kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum.
Demek ki sorun bundan başlıyor. Anneler düşünmeli bu konuyu. Başka bir birey doğru ama çocuk bu temiz sayfa gibi içine ne yazarsan o olur. İleride psikolojik sorunlu olan bireylerin sorun sebebi en çok çocuklukta yaşadıkları travma ya da ilgisizlikle alakalı. Öyle mama yedirdim temiz tuttumla olmuyor işte.
Bu söyledikleri kendi fikri değil kocaman bir mahalle baskısı ama kendisi bile bunun farkında değil. Lgbti'yi diger sapıkliklardan ayiran şey ne? Peki Hazal kayanin çocugu toplumca henüz kabul edilmemiş konulara marjinal olursa tepkisi ne olacak, dedigi gibi ilgisiz mi kalacak? Sanmıyorum. O kadar büyük bir algı ve baskı var ki mecbur bunları söylemeye.
Onun gibi düşünmek? Hayır, asla. Kendisi çocuğuna hangi konuda saygı duyarsa duysun/yanında olursa olsun beni bağlamaz. Ama ben bu konuda çocuğumun yanında olamam. Bazı tercihler vardır saygı duyulası. Ve bazı tercihler vardır saygı duyulması mümkün olmayan. Bu da onlardan biri. Kimse linçlemesin. Dediğim gibi kendi çocuğum söz konusu olduğunda saygı duymam. Diğerlerinin ne olduğuyla ve ne olmadığıyla ilgilenmiyorum.
Böyle anne baba olmaz, okulda sınavı nasıl ilgilendiriyor ise hayatıda beni ilgilendirir, yaşam tarzı arkadaşları dini inancı aklınıza ne geliyor ise, ilgilendirmiyorsa neden dünyaya getirdin azılı suçlu olsun, terörist olsun, vatanına bayrağına ihanet etsin ne demek beni ilgilendirmiyor, Allah korusun o dediğiniz kelimeden, öyle ana ve balık olsaydı insan olmaz hayvan olurduk, doğurmak marifetse sokağa bakın gezen kedilere, köpeklere
Bir kere demek ki islamiyeti iyi anlatamamışım ve yaşatamamışım diye düşünürüm. Rabbim verdiği gibi canımızı almayı nasip etsin. Saptırmasın inşaallah.
Dinden ne kadar uzaklaşırsak o kadar sapıtırız, o kadar günahlara bulaşırız.
Çift cinsiyetli bir şekilde doğuştan böyle doğmak var, birde millete özenip lgbtli bireyim diye gezmek var. Lütfen ikisini karıştırmayın. Tabi herkesin kendi tercihi fakat çocuğumda doğuştan gelen bir rahatsızlık olmadığı halde öyle davranıyorsa duruma müdahale etmezsem sorumsuz olmuş olurum.
Lgbt'yi eleştiriyorsunuz falan da kendi hayatınızda herşey çok mu NORMAL? tenhada köşelerde onu bunu yalıyorsunuz sorun yok ama lgbt bireylerini linçliyorsunuz Allah herşeyi görüyor pis niyetlerinizde boğulun köpekler
Hazal Kaya gibi düşünüyorum. Evladımın mutluluğu benim için her şeyden önce gelir. Benim canımdan, kanımdan. O da bir birey ve hissettikleri için evlatlıktan mı reddedeyim. Her koşulda yanında olurum, destek olurum.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İnsan vardır yol arkadaşı olur insan vardır gösterilen yoldan çıkmaması için yardımcı olur.
Büyük konuşmak bize göre değil ama Allah kimseyi isminden ve kimlil renginden mahrum yaşamayla cezalandırmasın.
Doğuştan bile olsa tedavisi mümkün olabilen bir rahatsızlık diye düşünüyorum ve yineleyerek söylüyorum kimse evladı için böyle birşey düşünmek istemez
Yaa kadın ilgilendirir dese olamaz dese ona da birsuru karşı çıkış olacaktı işte lgbt savunulacak ve bunun üzerine twitte bile düşerdi kadın olabilir dese yine karşı çıkışlar olacaktı ben izin vermezdim olamaz falan diye kadın Ben karışmam dedi diye yine söyleniyor bu çok uçta bir soru her verilecek cevabı olay bir soru herkesin kendi düşüncesi düşünce özgürlüğü diye birşey var sonuçta...
1 dakika da olsa bana kanada avrupa simülasyonu yaşattığı için teşekkür ederim. günah falan diyenlere bakmayın siz tivitırda eskort arıyorlar onlar. ortamlarda islam derim kim bilecekler.
Evet çok güzel konuşmuş. Çocukları biz doğuruyoruz diye onların üstlerinde tek hakim biz olamayız. O bir birey ve kendi aklı var. Biz onlara anca deneyimlerimizi anlatabiliriz karsr yine onundur. Bize de saygı duymak ve destek olmak düşer.
Rabbim hepimizi korusun. Allah doğru yoldan ayırmasın çocuklarımıza doğruluğu dürüstlüğü ve ahlaklı olmayı ogutlememiz gerekiyor. Yoksa her türlü ahlaksızlığa düşmemek için çocuklarımızı egitmemiz sart
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hic beklemedigi bie soruydu. Bence dedigi ve düşüncesi birbiriyle tutmuyor. Cunku yuz ifadesiyle agzinin dedikleri çelişiyor. Unlu biri sonucta simdi ne dese sıkıntı olacak. Diger turlu karışırım deseydi bu sefer cinsel yonelimlere saygi yok, bir de sanatci olacaksin diye topa tutulacakti.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendini yanlış ifade ettiğini ve gerçekten isteyerek bu cevabı verdiğini düşünüyorum soru sorulunca biraz panikte oldu. Onu yönlendirmek benim haddime değil diyor sen evladını yönlendirmek zorundasın olaya illa lgbt ki korkunç bir şey sapık veya suçlu da olabilir o zaman da bir birey karışamam diyebilir mi? Ya da bir tarikata gireceğim dese yine aynını söyleyebilir mi? Geçin bu işleri ya iğrençsiniz 1 temmuz yaklaşıyor neye prim veriyorsunuz siz. Mide bulandırıcısınız.
Sanırım söylemek istediğini yanlış bir şekilde ifade etmiş. Açıkçası ona doğru yolu göstermeye çalışırdım. Gerektiği tedaviyi almasını sağlardım, fikrinde kararlıysa yapacağım tek şey durumu kabullenmek olurdu. Birçok kişi yargılamış, ne kadar meraklı insanlar var cidden insanları yargılamayı. Bence herkes önce kendi hayatına baksın!
Onu anladığımı söyler uçak bileti alır yurt dışına gönderirim belirli bir miktar para veririm beni aramamasini ve buraya donmemesini söylerim biter tutup öldürürüm falan diyenler var çok yanlış bir düşünce tasvip etmiyorum
Çok ağır saçmalamış. ben açıklamasını dinledim kendisi bile söylediklerinin saçmalığından ötürü tedirgin ve değişik konuşuyordu saçmaladığının oda farkında.. bir anne çocuğu için onun hayatı ben karışamam diyebilirmi?
Büyüdükten sonrası için bahsediyor tabii ki belirli bir yasa geldikten sonra karışamazsın ayrıca özel hayatına hiç karışamazsın kendi tercihleri sonuçta
Görüşüne saygı duyarım fakat bizim yetiştiğimiz çevrede ya da toplumumuzda insan evladını hep gözetir kollar. kim ne yaparsa yapsın ama ben kendi hayatı diye çocuğumu öyle bırakamam çünkü onun tecrübe etmediği şeyleri görmüş bir tecrübem var. o o an belki hevesleri için mantıklı düşünemeyecek bazen isyan edecek ama sonucu kötü olduğunda yine ilk ben yanında olucam ve ben koşucam derdine.. evladını seven ve bilinçli bir ebeveyn onun kararlarına saygı duymanın yanında onun fikirlerinin mantıklı bir şekilde şekillenmesine yardımcı olmalı.
Lgbt pislik sapıklıktan başka bişey değil. Ne yaşayacaksan git evinizde yaşayın ona kimse karışmıyor herkesin görüşü kendine göre ona saygı duyayım ama şu lgbt yi topluma kabul ettirmeyin. Benim çocuğum kesinlikle böyle bişey yapmamali düzgünce uyarırim hiç sevmem böyle şeyleri
İlgisiz anne derim. Beni ilgilendirmez diye bir cevap veremez ne anne ne baba. Ne karar verirse arkasındayım diyebilirdi ama beni ilgilendirmez de nedir?
Cennet annelerin ayakları altındadır ama hangi annelerin? Böyle değil tabii ki. Çocuğa üzülüyorum sadece. kendini doğruya yönlendirecek kimsesi yok gibi simdilik.
O kadının ne dediği beni ilgilendirmiyor. Kendi çocuğuma doğruyu ahlaki edebi olguyu öğretecek kişi ben ve eşimdir. Cinsel yönelimlerinin zevk ve hormonsal durumlarını bastormasi irade altına alması gerektiğini baştan yönlendirmesini sağlarım.