Hey! Selam, bu gün oturup magazin gündemini takip ederken bir kaç ünlüyü inceledim. Sürekli gündemde olan bir kac kişiyi takibe aldım. Bu kişilerin büyük bir genç kitlesi var onları örnek alabilecek kişiler bunlar. Yaşantıları, yazıları olsun toplumumuza hiç uygun değil. Dünyada ahlak diye bir şeyin yavaş yavaş kalktığını düşünüyorum. Siz bazı ünlülerin ülkemizin ahlaki değerlerini bozduğunu düşünüyor musunuz?
Bazı ünlülerin ülkemizin ahlaki değerlerini bozduğunu düşünüyor musunuz?
Turkiyede cogu insan böyle. Seyma gibi olan kadinlar var. Acun gibi surekli kadin değiştiren, her kadindan cocuk yapan erkekler var. Hatta esiyle evli olmasina ragmen ve cocuklari olmasina ragmen 2-3 kadinla beraber olan erkekler var. Kerimcan durmaz gibi eşcinsel olan kişilerde var. Bunlar fazlasiyla ulkemizde var. Kimin eli kimin cebinde belli degil. Toplum ve millet olarak ahlakımız bozuk zaten bu ünlülere gerek yok. Bunlarin bu kadar adımın cikmasi bir sekilde unlu olmalari işte. Bunlari yapan sadece ünlüler değil sadece bunlarin yaptigi daha cok dikkat çekiyor. Ülke cok bozuk bu konuda. Ama cocuklar icin iyi degiller elbette. Teknoloji cağında ne kadar cocuga teknolojiyle az ilgilenmesini saglasakta, girebilecegi kanallara şifre koysakta illaki bir yerlerden bu ünlümsü seylerin yaptigi pislikleri görüyorlar malesef. Cocugunda her zaman yaninda olanıyor insan. Özellikle gencler de durum daha sıkıntı. Ergenligin zirvesindeler. cocuk gibi oraya girme, bu siteye girme, sifre koyma gibi durumlar yapamiyorsun. Gençler daha cok bu haberlere maruz kalıyor. Bir sureden sonra boyle seyler yapmak, evlenip bosanmak, baska insanlardan cocuk yapmak, baska kisilerle her gece bir seyler ysamak normal hale geliyor. Normal hale getiriyorlar malesef. En iyisi cocuklara ve genclere doğru olanı iyice öğretmek. Dogru olan seyi öğrendiklerinde bunlarin yanlis ve ne kadar igrenc olduklarını biraz olsa da anlarlar diye dusunuyorum.
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ayrica bu unluler her pislikte ortada varken deprem oldugunda, multeciler ya da bizim insanimiz zor durumda kaldiginda, virus doneminde hangisi elini cebine atti? Sorsan cok duyarlilar ama. Sonra çıkıp devleti kotuluyorlar. devlet kendi insanına bakamıyor diye. Insan bakmak kolaysa sen yap o zaman. Sen yardim et ihtiyaci olanlara. Al 50 tane maske git birinin kapisini calip maske ver. Neymis devlet devlet devlet. Baska zaman devlet dinlemiyorlar ama ben özgürüm, devlet bana karisamaz, istedigimi soylerim. Darbe oldugunda ortada yoklar, sehit veriyoruz ortada yoklar. Filmleri, şarkıları cikacagi zaman ekrandan eksik olmuyorlar ama. Gizliden gizliye yardim yapiyorlarsa ne guzel onlara lafim yok. Allah daha da kazandırsın. Ama diger turlu bazi durumlara göz yumanlar varsa vay onlarin haline.
Internet fenomenleri, ünlüler tanınmaya çalışan belirli kitleye ulaşmaya çalışan insanlar şöhret uğruna doğru yanlış herşeyi yapar hale geldi. Kendilerini takip eden izleyen bir çok yaş kitlesi olmasına rağmen buna dikkat etmemeleri kaygı etmeye yeterince sebebiye veriyor. Bu nedenle evet toplum ahlakına uygun olmayan davranışı olan ünlü kitle bir hayli mevcut.
Şeymanın evlilik dışı ilişkisi olması ve kerimcanın farklı yönelimi olması onları ahlaksız yapmaz öncelikle bunu belirtmeliyim. Sizden olmayanı ötekileştiremezsiniz. Kerimcanın gündeme gelmek için yaptığı saçmalıklardan bahsediyorsan evet kesinlikle terbiyesizlik diyebilirim. Danla biliç, demet akalın, irem derici gibi tipleri önce pohpohlayıp ünlü yapıp sonra da insanlara dobralık adı altında her türlü hakareti savurmalarına göz yummaları çok çirkin bu kitlenin. Yine de kötü örnek olduklarını düşünmüyorum çünkü herkesin kendi aklı ve iradesi var bu insanlar türkiyede olmasa da sosyal medya elimizin altında ve dünyanın her yerinden ünlülerin ne yaptığını görebiliyoruz sonuçta.
bence insanlar gelecekte sakin bir birey den olusan topluluk olacaktirlar. baskici bir sistemin birer sakin koleleri olacaktirlar. bu devirde insanalrda nefrret kin asiri cok ve cilginlik var bu cilkinlik sakinliye dogru ya boyle ahlaki dejenerasyondan sonra yavas yavas olacaktir olmayanlarida gelecekte derilerinin altina cip falan beyinlerini yikayarak daha sakin birey olamalarini sagalyacakalr ve toplumumuz sakin hemde cok sakin itaatkar bir toplum olacaktir.. benim on sezilerim boyle.. ona gore dert etmeye deymez eninde sonunda tum dunyani hisslerini kullanmayan sisteminkomutasi altinda daha huzurlu bir yer olacaktir.
Resimdekiler için dusunmuyorum sonuçta kendi hayatlari ve insanları imrendirecek bir şey yapmıyorlar ama film sektörü olsun dizi sektoru olsun o kadar insanın duygularina ve bilincine isliyorki sırf para uğruna bu saçma dizilerde rol alana insanlar bence kendine ben sanatciyim. demesin bunlar için evet ahlaki değerleri bozuyor diyebiliriz
Aslinda bu konuda pek yorum yapmam istemem. Unlulerin en büyük yanlışı göz onunde olduklarini bilip onlsri ornek alacak gencler olmasini bilmelerine ragmen kendileri unutulmasin diye sacmalamalari çoğu zaman. Herkes adım unutulmasin derdinde kimse yanlış örnek olurum. Milletin hakkina girerim demiyor.
Elbette düşünüyorum vee öylelerde zaten. Hadise olsun Ebru Polat olsun Kerimcan Durmaz vs vs vs daha çok böyle isimler var. İnsanlari sapkinlastirmak için uğraşıyorlar. Allah akıl fikir versin çok ihtiyaçları olacak 😒😒
Ünlüler bunun için var zaten ahlaksızlığı özendirme ve meşrulaştırmak başka bir şeye yaramıyorlar. Cidden anlamıyorum böylelerinin ülkeye nasıl bir katkıları var ki ahlaksızlıktan başka
Malesef ki evet. Yaşadıkları hayatı öyle bir anlatıyorlar ki sanki her şey mükemmel, hayatlarında sorun yok. Sponsorlardan giyinmek, firmalardan hediyeler almak vs. gibi şeylerle gençleri özendiriyorlar. Her şey marka değil ya da şaşaalı bir hayat değil. Ünlülerin çoğu gerçeklikten uzak kendi ütopyalarında yaşıyorlar. Gençlerimiz de o ütopyoları gerçek sanıp özeniyorlar.
Kesinlikle düşünüyorum. Eskiden batının özendiği bir milletken, şimdi batıya özenen bir millet olduk. Batı ne ki ya, ne kadar gözlerinde büyütüyorlar. O öce öve bitiremedikleri İtalya dünyanın en pis şehri olabilir. Neden bu parfümler falan üretildi, kokuyu kapatsın diye. Herşeyi bizden öğrendiler ama anlayan kim.
Ben de gencim ama doğruyu yanlışı ayırabiliyorum. Bireylerin kendi akılları var. Bir insanın neyi doğru yapıp neyi yanlış yaptığını ayırabilecek türdeler. Gidip Şeyma'yı ya da Kerimcan'ı örnek alıyorsam, sorun en başta bendedir zaten.
Kesinlikle düşünüyorum ve çok süper soru olduğu kesin şöyle cevaplamak istiyorum Şeyma Subaşı, Didem Soydan, Serel yereli ece erken kerimcanlar ne kadar popüler olsalarda bir o kadar düşük seviyeli insanlar.
Bu ahlak yoksulu insanları popüler halen getirenlere sormak lazım. Neden bu kişileri takip ediyorlar? Bunların ünlü olmasinda suç yok, bunları popüler hale getirenler suçlu.
Bazı mı bence genel olarak çok var, sadece bunlar değil ki. Ama sosyetik oldukları için onlara normal geliyor, bize anormal geliyor biz normal sıradan insanlarız.
Ülkede ahlaki değer kaldımıki daha doğrusu varmıki bence bu ülkede hiç bir tarihte böyle bir değer yoktu! Öyle şeyler gördüm duydumki ünlüler sıradan bir vatandaşın yanında ahlak timsali