toplumumuz yüksek ahlakıyla dünya semalarında gıpta ile dalgalanırken, dizilerin gelip bunu alaşağı etmesi kabul edilebilir bir durum değildir, dizi öncesi asla gelinini düzmez, kızına hallenmez, eşeklere yan gözle bakmaz, hırsızlık, uğursuzluk ve yolsuzluk görülmezken şu kahrolası diziler yüzünden ahlak çöktü gitti. Tamam yaşı ufak çocukları etkiliyor ama bozuk şeyleri daha bozuk şeyleri daha ne kadar bozabilir?
Hepsi bir bütün. Büyük resmi gören yok 🤦♀️ Herkes birbirini suçluyor ama gerçek çok daha farklı. Film/dizi senaryoları, müzik klipleri, şarkı sözleri, ünlü edilen kişiler, reklamı yapılan ürünler, haberlerin sıralaması, önerilen kitaplar, tavsiye edilen ortamlar, konuşulan kişiler. Hepsi aynı şeyi amaçlıyor: Bir nesli bitirmek.
Gençlere ulaş (yapıldı)
yurt dışı seyahati, konser, yalnız yaşama hevesi ek gönüllerine (yapıldı)
Aileden uzaklaştır, arayı saçma sebeplerle boz (yapıldı)
İnternete bağımlı hale getir, telefon uzantıları olsun (yapıldı)
Güvensiz hale getir, yalnızlığı seçsin her koşulda (yapıldı)
Bence alakası yok niyeyse bu toplum da iyi olan hiçbir şeyi örnek almıyor nerede kötü bi şey var onu yapıyo demek ki kendi karakterleri bozuk sonra da diziye filme suç atıyolar e alma örnek, yapma 🤦🏻♀️
Hayır tabi ki de. insanın ahlakı bozuksa zaten bozulur her şekilde. ben de mesela o kadar dizi film izledim ya da şarkı dinledim benim ahlakım neden bozulmadı? insanlar ne bakmak isterse onu görürler. insanların ahlakını bozuyor diyorlar ama kadına şiddet içeren aldatma içeren film dizileri de kendileri çekiyorlar maalesef.. zaten bir ülkemizde ve gelişmemiş ülkelerde böyle durum
Bence toplumun ahlâkını Netflix dizileri ya da Mabel Matiz şarkıları değil, ekranda gördüğün saçma sapan magazin olayları daha çok etkiliyor. Yani, kimse bir diziyi izleyip "Hadi ahlâkımı bozayım!" diye düşünmez ama böyle haberler görünce bazı insanlar garip bir şekilde normalleştirebiliyor. Asıl sorun biraz daha derin; eğitim, aile yapısı ve toplumun genel kültür seviyesiyle alakalı. 🙃
Edep etkilenip bozulan bir araç değildir. Nefs insanı tertipleyip dizginleştirmezse ve kılıfı kişilere ya da gördüğü şeyi uygulamaksa bu edebinin iyi yoğrulmadığına inanırım.
Bi dizi var kadının kocası ölüyor kocasının kardeşiyle oluyor sonra kocasının ölmediği ortaya çıkıyor 🤦🏻♂️ bi de reyring rekorları kırmış bir dizi adını hatırlamadım.. insanlar iğrenç olmuş
Bu ahlaksızların yaptıkları, saydığın kurum ve kişileri aklamıyor. Netflix dizisi izleyen, Mabel Matiz dinleyen ve dayatılan bir toplumda beklenen olaylar.
@YorgunBirCicek yasadigim zamanlarda da aynisini diyordum curumeye mahkum bir toplum ne dunyaya ne kendi ulkelerine nede kendi ailesine nede ahiretine bir faydalari yok tek yaptiklari bos bos konusup zaman oldurmek o yuzden ne olsa mustehak bu milete