Küçükken buna uygun bir cevabım vardı. Doğru cevabı bulursak dünya güzel bir yer olacak.

Özün ne olduğu bilinmediği için, kuzgunun ve yazı masasının da özünü neyin oluşturduğu bilinemez. Haliyle aynı özden oluşmuş olabilecekleri mümkündür. Ancak bunun cevabını tam olarak bulamayacağımız için emin olduğumuz tek şey, gözlemlenebilen dünyada bulunan varlıklar olduğudur. Bu yüzden her ikisi öz olarak ve varlık olarak vardırlar.
Bunu da okudum. Kendi fikirleriniz önemli. Bu sorunun kesin bir cevabı yok.
siyah bir kuzgun tıpkı çürüdükçe siyahlaşan çalışma masası gibi
En azından yaratıcı ve bilimsellikten uzak.
Biz böyle düşüncelerle büyüdük mesela hiç düşün mü bilmem ama ışık madem en hızlı hız peki ya karanlık?
Işığı söndürdüğün anda ışığı hapseden karanlığın hızı?
Alice Harikalar Diyarında kitabında olan kelime oyunları hakkında makale yazdığımda bu sorunun cevabını bulmuştum. Bu sorunun cevabı kelimelerde saklıdır ingilizce "table" ve "raven" altında.
Bunu yabancı bir yazıda okudum bu kadar kolay olmamalı.
Kolay değil tabi ama kaç tane meşhur teorik cevabı vardır
Aslinda orada writing desk ve raven olarak geciyor
Evet öyle
Ben de katiliyorum yani o kadar kolay oldugunu dusunmuyorum ama kitaptaki kelime oyunlari nedeniyle olabilir gercekten de
www.ozelliklerinedir.com/.../...o-Karagargalar.jpg bundan mı? :/
Cevap
6Cevap
Ya zaten sen de biliyorsundur baya farkli teoriler var. Sam Lloyd, Edgar Ellen Poe ikisi hakkindada yazdigi icin demistir bence gayette guzel cevap. Bence kuzgunun ve yazi masasinin ayni bilinc duzeyine sahip olmasiyla ilgili bile olabilir.
Şapkacı'nın meşhur sorusu kendisi de cevabı bilmiyordu 😊
bilemiyorum benim aklima ilk gelen sey bu oldu.
kuzgun siyah renkli bir kuştur fakat lacivert parlar. calisma masasi calismak icin yapilmistir ama yemek de yenebilir. hatirlarsaniz bu sorudan once alice ters bir sekilde sapkaciya kaba olmamasi gerektigini soylemisti. yani bazi seyler gorundugu gibi soylendigi gibi bilindigi gibi ya da olmasi gerektigi gibi olmayabilir.
Kuzgun niye çalışma masasına benzesin ki birisi hayvan birisi eşya
bende anlamadim kanka
Bir kuzgun kuşa benzer.
Kuzgun ve çalışma masasının ilişkisini sordum, kuzgunla kuşun değil.
Kuzgun zaten kuştur.
Delinin biri kuyuya taş atmış bin akıllı çıkaramamış
Çünkü harikalar diyarındaki bir kafayla bahçende gördüğün kuzgunu o kitabı yazdığın masaya benzetebilirsin.
Saçma bir bilmeceye verebileceğim en mantıklı cevap :))
Alice harikalar diyarında 🤗
Soru ne alaka ne saçma anlamadım
Kafam güzel demek istiyor
Seni tanıyorum irina
Irina'yı ben tanımıyorum ama.
o ne demekk
Bilmem ki :)
Beynim yandi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar