ben ben ünlü ve zengin birisi olsaydım düğünümde takı töreni yapmazdım. hiç sevmem şu takı törenlerini, kurbanlık koyun gibi bekliyorsun ortada, ayrıca paran da var ne bu görgüsüzlük. diyelim ki aileler gelenektir şudur budur dese de ısrar etse ve misafirler takı taksa, ben bu takıları bağışlardım. mesela fakir köy okullarına ayakkabı, mont alır yollardım veya çocuk yetiştirme yurtlarında çocuklara takılar tokalar oyuncaklar alır verirdim. aksi halde şu durum aşırı görgüsüzlük
@Beyaz_Atlı aslında pek bir insan değilim. yokluk gördüğümdendir midir bilmem ama onca fakir insan varken çocuklar okula yırtık ayakkabı ile giderken, 8 saat boyunca okulda kalıp parası olmadığı için yemek alamayan çocuklar varken yığınla param olmasına rağmen dilenci gibi insanların bana altın takmasını hazmedemem. şu fakir halimle bile bakkala markete gittiğimde çikolata cips alırken küçük çocukların '' anne çikolataa'' diyip annesinin de ''paramız yok olmaz'' demesine maruz kalıp çikolata almaya utanan bir insanım. ben de yokluk gördüm ama asla hayatımın hiçbir aşamasında görgüsüz olmam olana da tahammül edemem.
@MasterMagician çok doğru düşünüyosun keşke herkes hatta ben dahil hayatımızın her yerinde bu düşünceleri uygulayabilsek. Keşke cidden her yemeğe oturduğumuzda aklımıza ilk o an aç olanlar gelse
Tahminen bu civarlarda olurdu ama düğün yapmak saçma geliyor bana. Eğer evleneceğim insanla bunu yaparsak kesinlikle ailemin isteğiyle olacak. Yoksa çok gereksiz, insanı bunaltan bir süreç düğün hazırlığı vs.
şimdi de bu dediğim kişinin kızları evlendi annemgil 20tl yaptılar onlara öyle yaptıkları için şimdi de nolmuş soğuk davranıyolarmış anneme falan yüzsüzler ya
En İyi Cevaplar