Gizli Üye(25-29)10 ayEşinin ailesinin yaptıklarını ettiklerini bilmeden abartı veya değil diyemem.
eşya almışlardır borca girmişlerdir o zaman belki şu zamanda abartı olabilir ama diğer yandan kenara üç beş atsalarmış da derim sonuçta oğullarının bir gün evleneceği belliydi.
hiçbir şey yapmayıp etmeyip sonrasında da acele ettirip ama bizim durumumuz yok diyen aileler de gördük.İsteyebilirsin ama karşı taraf nasıl isterse yine de ona göre davranır o da bilgine..
Ya bir de durumu olmayana borçla o kadar bilezik aldırmak bildiğiniz bana şu kadar para ver demekle aynı geliyor..
ha 7 bilezik istemişsin ha 7 bilezik değerinde para talep etmişsin. Mantıken şöyle oluyor ailesi size o kadar para vermiş gibi çünkü eninde sonunda o bilezikler bozulup bir şeye harcanıyor.
durumları neyse makul olanı neyse ona göre yapsınlar demek daha doğru iki aileyi batırmanın mantığı yok.
hoş benimkiler hiç bilezik takmadı kaldı ki sayı da vermemiştim şanınıza yakışanı yapın demiştik. Yakıştırdıkları buydu demekki.. öyle set falan da almadılar. Ee ne taktılar dersen Tura kolye taktılar nikahımda yeter dediler. Söz-Nişan evde oldu ona da küpe taktılar sıradan altın küçük halka bir küpe sadece..
evlendikten sonra el öpmeye gittik orada da 22 ayar 24 hiç olmaz kınamda bile 22 ayardı gram altın verirler yallah evine derler.
kayınpederimin durumu yok değil bu arada.. diyeceklerim bu kadar. Bazen istesen de kavga etsen de uğruna gözyaşları da döksen ailede gam yoksa gelmez.
Fazlasını da istemesen gelmez.01 Yorumla
Soran10 ayçok haklısın
En İyi Cevaplar
10 ayBence abarti değil. Karşı tarafın nabzını yoklamakta fayda var belki onlar daha fazla diyebilir. Şimdi yorumlardaki beyefendiler sallamış durmuş ama altınları istemeye gelince kuzu kuzu istiyorsunuz ama... Ev alınır, araba alınır ne yapılırsa kardır. Tabi çok cirkinlesmeden karşı tarafı da bunaltmadan isteklerini gerçekleştirebilirsiniz.
Yorumlarda bana şu kadar taktılar şurada soyle oluyor vs diyenlerin gazına da gelme kimse seninle yaşamayacak. Sen onlara sor öncelikle siz ne düşünüyorsunuz diye söylesinler bekle hesabını yap ve azsa ben böyle düşünmüştüm de kendi istediğini belirt gayet makul bir para çünkü daha fazlasiysa peki de sessiz kal.
Ben adetleri bilmiyordum baktim onlarınki çok güzel sesimi cikarmadim 😅
00 Yorumla
Yorumdaki erkekler ne kudurmuş ANANIZDA EVLENİRKEN BABANIZDAN ALTIN ALDI HOŞUNUZA GİTMEYEN KURALLARI BİZZAT SİZ ORTAYA ATTINIZ TIPKI KIZINI EVLENDİRİRKEN ALTIN İSTEYEN "BABA" GİBİ! Fakir zaten veremez zenginden istemek normal zaten çoğunluğunuz ağır hasarsınız hem ağır hasarlı almak hem de bedavaya sizi koca yapmak oh ne güzel evlenmek istiyorsanız vermesini de bileceksiniz.
23 Yorumla- 10 ay
Açıkçası " Ağır Hasarlı" değilim çünkü ben bir m@l değilim. Açıkçası karşımdaki kişiye de m@l muamelesi yapmadığım için fiyat biçemem.
Alma-verme dengesine gelince...
Mesela benden 540 gr altın şeklinde takı istemişlerdi.
Ben de "bizim geleneklerimize göre damada da saat takılır, o zaman ben de aynı değer de ROLEX marka saat istiyorum " dedim.
" Ama bizim o kadar paramız yok ki" oldu.
Kızlar isteyince iyi, biz isteyince mi kötü? - 10 ay
O zaman nişanların bozulmasını bekleyebilirsiniz hanımefendi.
- 10 ay
@Frankenstein16 ağır hasarlı olmaman büyük artı böyle erkek bulunmuşsa ondan hiçbir şey istenmez çünkü bu altından da daha değerlidir malûm tüm erkekler piyasacı 100 kadının tadına baktıktan sonra evlenirler. @xgökkuşağıx Ben zaten evlenince bir şey istemem eşim olacak herifin karakteri iyi olsun altından değerlidir.
10 ayYoo niye çok olsun ki dimi.🤨
İstediğin altının hesabını yaptım ben.
46Bin TLx=322 Bin TL istiyorsun😂
Bişeyler isteyin tabii ki ama bu kadar degil.
Aklıma Kibar Feyzoda Kemal Sunalın Güloyu Alırken Başlık İçin Parayı Çok Bulan Annesi Adile Naşitin “Öküz Alırız O Paraya Öküüüzd “ Diye Annesinin Oğluna Seslenişi Geldi🤣🤣🤣🤣
https://www.youtube.com/embed/bcUiGf7HLNc 00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ay canım, hiç abartı değil ya! Düğün dediğin bir kere olur, tabii ki isteklerin olacak. Altınlar tarih boyunca yatırım aracı oldu; hem seni koruma, hem ileride işine yaraması açısından mantıklı bir tercih. 😊 10 gramlık 7 bilezik gayet makul, sonuçta bu da düğün masraflarından biri gibi düşünebilirsin. Hem unutma, herkesin kültürü ve alışkanlıkları farklıdır; sana göre bu istek normalse, diğerlerinin düşüncesine çok takılma. Önemli olan senin mutluluğun! 🎉
En güzel gününde kendini hissedeceğin şekilde plan yap, tadını çıkar. 🥰 İleride kafanda keşke değil, iyi ki olsun! 💖03 Yorumla- 10 ay
Zenginliğinin kaynağını söyler misin yapay zeka?
- 10 ay
@Blue-world
- 10 ay
@Alaraaybike Efendim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
104Cevap
10 ayKarşı tarafın durumu varsa isteyebilirsiniz... yok kendinizi mi satıyorsunuz yok kadın erkek eşitti hani diye işine gelince feminist oluveren erkeklerin yorumuna bakma sen... her bayram annesinin evine götürüp bulaşıkları yıkayıp yemek yapmanı bile isterler her akşam işten gelince kanepeye yayılıp önüne yemek vermeni beklerler bunalri yaparken köydeki dedeleri gibi geleneksellerse köydeki dedeleri gibi de geleneklerine uyup sana altın taksinlar... büyük ihtimal zaten o altınları da ya ev alırken ya araba alırken sana bozdurtacaklar...
210 Yorumla- 10 ay
Ne feministi?
A'dan z'ye her şeyiniz falso. O zaman erkeğin sözünü dinleyin. - 10 ay
Başkaları ne yapar bilmem ama ben hediye ettiğim şeyi geri isteyemem.
Bayramlarda annem babam kendi evimde en iyi şekilde ağırlanır, ama brn onlara gidersem eşim bulaşık yıkamaya kalkarsa arıza çıkarırım.
Ayrıca kimsenin de önüme yemek vermesini beklemiyorum. Ha yemek yapmayı sevmem, gider dışarda yerim gerekirse ama köpek değilim önüme birileri yemek atsın diye bekliyim - 10 ay
@Frankenstein16 ooo kral çok iyiymiş. Biz slagız sanırım. Kaynanam ne zaman gelse çok iyi ağırlarım evimde. Kılını bile kıpırdatmaz bana geldiyse..
ben onlara gittiğimde ımm ne bir hoş karşılanma görürüm ne de öyle hizmet. Aile var aile var anladığım kadarıyla. Bu konuda annem çok iyidir eşime karşı evladı gibi davranır. Ne zaman gitsek her şeyi önümüze döker hiçbir şeye elimi sürdürmez.
Hoş benim kayınpederim ve kaynanam normal değiller ki böyle beklentim olsun.
Hepsi zır deli..
biri alkolik içtiği gün ayrı içmediği gün ayrı sahi rakı içmediği günü var mıydı ki yoktu..
kaynanam deseniz kayınpederim onu ml etmiş. Gerek şiddetiyle gerek söylemleriyle..
artık özünde de yalancılık huyu var mıydı bilmem ama kaotiktir ortalık karışsın yeter ona.
- 10 ay
4 çocukları var eşim bence içlerinde en normali ama duyguları çok bastırılmış. Ailede hep geri planda kalıyor.
Abisi deseniz fazla öfkeli ama o da ailesinin eseri sonuçta.
Baba cezavine girmiş çıkmış kaç kere..
( kaçakçılıktan) bir ailenin temel sevgisi slah olabilir mi ya..
neden böyle çünkü babaları öyle işlemiş ki başka bir gerçeklik görmüyorlar.
- 10 ay
@Freab Ben bekarım ama " Anasına bak kızını al" modelinden ilerliyorum. Kızın evlerine gittiğimde tuvaleti kullanmama bile izin vermemişlerdi, kirlenirmiş diye..
"O zaman sağdan devam edin, bekleme yapmayın " dedim kendilerine..
Aslında dikkatli bakınca fragman baştan belli oluyor.
Ama esas sorun ailelerin evlenmesi. Evlilik iki kişiliktir ve 3. kişinin çok da söz hakkı yoktur bana göre. Yani ben " iki kişiye" göre davranınca haliyle kız tarafı diski yaktı, bu yüzden de evlenmedim.
- 10 ay
Kızlar deseniz biri 16 yaşında biri 20 yaşında her şeyi saklayarak yaşıyorlar. Güya kontrol altındalar hee tabii..
büyük olanı üniversiteye gönderdiler neler yapmamış ki orada ama gel de anlat işte. gözümle gördüm ama Söylemem bana ne demek zorundayım.
Normal genç kızlar gibi giyinemezler yasak.
Ancak babaları evde olmayacak da o zaman giyerler.
- 10 ay
@Frankenstein16 ya ben de bir zamanlar kaynanama böyle şeyler söylüyordum biliyor musun.. ben sizinle evlenmiyorum falan bir şey diyim mi en karışmam diyeni bile eninde sonunda ağzınıza ediyor.
Tuvaleti kullanma kirlenir ne demek yahu hayır saçma şeyler gördüm de bu insanlığa sığmaz bence - 10 ay
Ben de bu toplumu anlamayamadığım için " uyumsuz" görülen biriyim. Yıllarca öfke terapisi gördüm. Ama kimseye zararım olmadı.
Yani demem o ki, "ben erkeğim, atarlıyım, asarım keserim" demekle olmuyor o işler. Ölümden başka herşeyin bir çözümü var hayatta - 10 ay
@Frankenstein16 madem öfke terapisi de gördün o zaman bence de ince ele sık doku gerçekten çünkü sorun sadece ailelerle bitmiyor. Yeri geliyor eşinle millete dedikodu malzemesi verecek hale geliyorsun..
Bazen saçma sapan şeylerden öyle kavgalar ettik ki eşimin kapıyı yumrukladığını biliyorum. Hatta en son daha yeni tatile gittik oteldeyken tartıştık sebebi de onun tam tatil zamanı oyun sevdasına düşmesiydi. O sinirlendi ben sinirlendim derken gitti yatak başlığına vurdu elini kanattı.
Ha sonra ne yaptık biz diyoruz gülüyoruz slğız diyoruz ama öfke kontrolü çok önemli bence. Mesela ben kavga ederken tüm sinirlerim alınmış gibi davranırım. Eşim ise öfke kontrolü çok zayıf birisi.
O yüzden iyice dikkat et derim. - 10 ay
@Freab yok ben kontrol edebiliyorum. Ama genelde karşımdaki kişi bu kontrol manevrasını anlamıyor çoğunlukla...
Mesela tartışırken birden " Oturuma ara verelim" diyorum böm böm yüzüme bakıyorlar🤣🤣
Ben bir mühendisim. O yüzden kaynananın olası karışma potansiyeline karşı yatak odası ve mutfağa parmak izi okuyuculu kilit taktırmayı düşünüyorum.
Siz mesela restoranda yemek yerken bir mutfağa dalayım diyebilir misiniz? Aynı şey burada da geçerli.
Yani " Benim evim benim kurallarım" diyemediğiniz sürece anne baba Her yerde olacaktır.
Gizli Üye(36-45)10 ayAçıkçası bana kızma ama
Sozkonusu " İstemek" olunca bana dayatma gibi geliyor. O zaman da ters konuşuyorum haliyle...
Ben hayatımda kimseye hediye ısmarlamadım, karşımdaki kişiden de aynısını beklerim.
Ablam evlenirken de " Gönüller bir olsun" dedik kapattık konuyu hatta benden isteyeceklerdi ablamı ben baştan söyledim "vermem" diye..
Çünkü benim gözümde kadın " Alınıp verilen, el değiştiren" bir emtia değildir.
Bilmem anlatabiliyor muyum?
02 Yorumla
Soran10 ayburadaki istemek terimi yanlış anlaşılıyor bence. İstenen altın kadına harcanmıyor zaten. Erkek ve kadın kişisi evlendikten sonra daha sağlam bir yuva kursunlar diye isteniyor. Ev alınır araba alınır. Bu devirde malum ekonomi kötü şartlar kötü.
Cevap sahibi10 ayNasıl kadına harcamıyor?
Yargıtay içtihatlarında bile var. Altın kadınındır diye.
10 ayBen damat olsam seninki altından mı diye sorardım düğün masrafı 1.5 milyon gelin ve ailesinin istekleri de 0.5 milyon işlerde çocukların masrafı gelecek kurması karının istekleri bi ev bi araba derken hayatın bitmiş oluyor heleki evlenmek için şart olarak dünyalık isteyen birinden hayır gelmez
20 Yorumla
10 ayDeğil ne aldirabiliyorsan aldır düğünden sonra da kimseye verme ben hep almayın etmeyin gerek yok dedim deli gibi düğünden sonra da her şeyi çıkartıp verdim şimdi beni aptal yerine koydular o yüzden sana tavsiyem kesinlikle her şeyi aldır ve verme gözü açık aç gözlü desinler görgüsüz desinler ama saf canım demesinler :))
125 Yorumla- 10 ay
Ben nişan attım böyle birini. her şey senin dediğin gibi olmuyor.
- 10 ay
@xgökkuşağıx ama sizin dediğiniz gibi de olmuyor ben insanlık ettim ama insanlık göremedim bu yüzden şimdiki aklım olsa sürekli bir şeyler isterim
- 10 ay
Ben de çat diye senin gibilerle nişan bozardım
- 10 ay
Çünkü aç gözlü kadınla evlilik olmaz. Çok ciddi şekilde kavga çıkardı
- 10 ay
Seninkilere gelince, ayıp etmişler konu her neyse
- 10 ay
Eşitlik?
- 10 ay
Kocası da kızın babasından istesin sizin takı miktarında Rolex marka saat şeklinde. 😅 Kızın babası şaşkınlıkla bakakabilir. Ama unutmasın, onun kızı nasıl bir kere evleniyorsa damat da bir kere evleniyor. Böyle düşünen kadınların ailelerine hediye isteğinizi dayatın erkekler...
- 10 ay
Tabi bunları yazarken mehir konusunu istisna tutuyorum. O ayrıdır.
- 10 ay
@xgökkuşağıx hiçbir şey istemedim ama üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık yani yapmıyoruz diye istemiyor değildim varlıklı bir aileden daha az gelirli bir aileye gelin geldim her şeyi görmüş geçirmiş birisi olarak geldim ama hiçbir şey istemedim onlar almaya çalıştıkça ben geri koydum istedim ki zorlanmasinlar yeter ki kıymet bilsinler birbirimizi sevelim sayalım yeter diye düşündüm ama bunlar benim iyi niyetimi suistimal ettiler bi de üstüme güldüler şimdi öyle değilim hayat insanı degistiriyor maalesef
- 10 ay
@xgökkuşağıx mehir bile istemedim hoca sordu istemiyorum hiçbir şeye gerek yok dedim mecbur olacak diyince en az ne oluyorsa o olsun dedim
- 10 ay
@İnsanlarölmemeli eşitlik derken ne demek istiyorsununuz beyefendi burada eşitlik yok ama şu şekilde yok benim ailemin taktıklarını da eşimin ailesi yedi kendi taktiklarini da kendileri yediler peki eşitlik nerede şu an üstelik de ben onlara masraf yaptırmamak için bi çok şeyi kendim hallettim
- 10 ay
Mehir haktır. Kadın hiçbir şey istemese bile erkeğin mehir vermesi gerekir. Çünkü mehir Allah'ın emridir. Kadın kendisine verilen mehri kendisi kocasına bağışlamadığı sürece kimse kadına bir şey diyemez.
- 10 ay
Erkeğin verdiği mehri kadın kocasına bağışlarsa bunda erkek için bir mahzur yoktur.
Ayrıca dini nikahta mehir belirlenmese bile kadın dini nikah kıyıldıktan sonra kadın mehre yine hak kazanır, bu durumda bildiğim kadarıyla emsal mehir uygulanır. - 10 ay
Çünkü mehir nikahın şartı değil, sonucudur. Nikah varsa mehir vardır.
- 10 ay
@xgökkuşağıx bu bilgiler için teşekkür ederim ama bizim konu sadece bu değil mehiri bile istemeyen ben bu duruma geldim yani üç yıllık gelinim parmağımda bir alyansim bile yok öyle söyleyim sadece bir tane kolyem var küçülmüş takamadigim alyansimla birlikte
- 10 ay
Mehir hak filan değildir medeni kanun diye bir şey var.
- 10 ay
@İnsanlarölmemeli dinimize göre haktır eğer Müslüman değilsen orasını bilemem
- 10 ay
@Kuullanıcıııı Mesajınızı ilk okuduğumda açgözlü kadın tipleri vardır ya, sizi onlardan biri gibi zannetmiştim, biraz da o düşünceyle tepki vermiştim. Konuyu net öğrenince size hak verdim. Umarım eşiniz sizi iyice düşünür de hoş sürprizler yaparak sizin gönlünüzü alır.
- 10 ay
@Kuullanıcıııı Keşke onları mehir olarak isteseydiniz. Böyle bir durumda nikah öncesinde mehir olarak anlaşsaydınız eşiniz buna şu an hiçbir şey diyemezdi.
- 10 ay
Bu yüzden bu tür konuları daha flört evresinin ilk evrelerinde konuşmak lazım. Kız ne istiyor, erkek ne diyor, önceden bilmek lazım. Zira sonradan yeni şeyler istendiğinde bundan kadın da mağdur olabiliyor, erkek de mağdur olabiliyor. Bu yüzden bu işleri en başta konuşup anlaşmak en sağlam yol, en azından sonradan kimse üzülmez.
- 9 ay
@xgökkuşağıx beni anladığınız hakkımda yanlış düşünmediginiz için teşekkür ederim evet bi arkadaşım öyle yaptı takılan takılar mehir olsun dedi çok iyi yaptı gerçekten ne taktılarsa mehir oldu kaldı keşke bende oyle yapsaydım dedim ama iş işten geçti önemli olan şu an eşimle mutluyum bu bana altından daha değerli ama gönül de istiyor bazı şeyleri artık zamanla olacak yapacak bir şey yok
- 9 ay
Eşinizle mutluysanız çok iyi. Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın.
Herkes için hayatta bambaşka zorluklar olabiliyor. Bakın ben bir kere evliliğe niyet ettim, nikaha bir ay kala nişan bozuldu. O dönemlerde insan ne yaşıyorsa sonraki hayatında pek kolay unutulmayan anılar olabiliyor. Özellikle düğün gibi, takı gibi konularda sizin doğrularınız daha farklı olabilir, benim doğrularım daha farklı olabilir, bir başkasının doğrusu daha farklı olabilir. Fakat bazı doğrular vardır ki kişiden kişiye değişmez. Allah'ın emirleri gibi... Bu tür doğrulara herkes riayet etmeli. - 9 ay
Profildeki yaşa göre daha olgun bir yaşım var.
Biz eski nişanlımla çok sorun yaşamıştık. İş maddiyata dönünce başka faktörlerin etkisiyle nişan bozuldu. Takı konuları konuşurken "senin ailenin daha fazla birikimi olmalıydı" dedi. Hatta annemle babamın benden habersiz gizli banka hesapları olabileceğini daha söyledi. Böyle bir şey olmaz dediğimde "ben şüphedeyim" demişti. Ertesi gün nişan bozuldu.
Orta yol bulunabilecek bir konuda söylenen sözler bana nişanı bozdurdu. O zamandan beri
bu tür takı konularına ister istemez kıl oluyorum. - 9 ay
İşte o zamandan beri ben bir daha evlenmek istemedim, bu gidişle evliliği hiç istemeyeceğim.
- 9 ay
@xgökkuşağıx öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun eski nişanlınız nasıl biriydi bilemem ama belki başka hesap konusunda haklıydı çünkü bende evlendikten sonra daha iyi tanıdım eşimin ailesini eşim ailesine çok düşkün biriydi ben gerçekleri görüp anlattığımda inanmayıp sorun çıkarıyordu ama sonra kendisi de görünce sözüme geldi onun aileside gizli sakli para biriktiriyor özellikle de annesi gizli altınları bile var kadının ama inkar ediyor eşim başkasından da duyunca inandı yani demem o ki insanın ailesi de olsa kanı bozuk olunca yapacak bir şey kalmıyor bir insan annesine babasına güvenmeyip kime güvenecek ama onlar bile şartlar koşullar değiştiği zaman kendini düşünüyor bu hayatta en büyük şans güvenilir bir eşe sahip olmak şükür ki eşimle birbirimizin sırdaşıyız dostuyuz her seyiyiz yani
10 ayEvlenecek olan kız istediği kadar mehri isteme hakkına sahiptir ama İslâm âlimlerinin (saçma sapan hoca denilenlerin değil doğru okuyun yazıları) görüşlerince karşı tarafa yük bindirmemek için anlayışlı ve ince hesaplı davranılması gerektiği ifade edilir.
15 Yorumla- 10 ay
Detaylı yazıyı da buraya bıraktım faydalanmak isteyenler okuyabilirler.
kurul.diyanet.gov.tr/.../mehir-ne-demektir-cesitleri-nelerdir - 10 ay
Tamam mehir hakkı var madem verirsin 1000tl her gün kuru ekmek yer 10tl den 100 gün yaklaşık 3 ay karnı doymuş olur. Mehirin miktarı olmaz genelde 3 ay yeme içmesini karşılayacak paradır yok şu kadar altın yok araba yok ev bu dinsizler ayetleri kendilerine göre çarpıtıyorlar ve bu ülke dinsiz olduğu için de İslamı tam olarak yaşamayan kimsenin mehir hakkı falan yok.
- 10 ay
@Memo35352 çok bilgim yok ama kredi çektirecek kadar fazla olan mehir caiz olmamalı diye düşünüyorum. Sonuçta işin içine faiz giriyor..
Ama gel de anlat... - 10 ay
@Memo35352 Cinsellik sorusuna verdiğin yorum ile anlayabiliyorum din ile ilgili pek bir alakan ve bilginin olmadığını. Yani süzme c*hil insan, bu yazdığın ile cahilligini gösteriyorsun. Ayrıca bu ülke dinsizlik falan değil, hiç görmüyorsun galiba İstanbul'da ki on binlerce insanın Gazze yürüyüşleri yaptığına gerçi görüyorsun da görmen gerektiği yerinden görüyor ve öyle kabullenmek istiyorsun. Bu ülkede ki dinini yaşayamayan sizin gibi bir avuç cahiller bana ne.
- 10 ay
@Frankenstein16 O zaten caizi bırak haramdır, kredi çekip de faize bulaşan Allah'a ve Resûlüne savaş açmıştır diye buyuruluyor hadisi şerifte.
Bizim burada fix 6 tane en az 20 gramlık bilezik 1 buçuk metre zincir (artık 1 metre istiyorlar çünkü pahalı) Hint küpesi ve en az 3 tane ağır yüzük iki tane hafif günlük yüzük maddi durumu ortalama olan ailelerden en az bu kadar isteniyor (konum Diyarbakır)
16 Yorumla- 10 ay
Ama iralar zaten masallah be carsa takiyor geline😁
- 10 ay
Diyarbakır'dan kız almamak lazım.
- 10 ay
@xgökkuşağıx 😄😄oralardan kiz alan batar.
Gerci parasiza vermezler zaten kizi orada - 10 ay
@Derinblack Ne özelliği varmış oranın kızının? 😅
- 10 ay
@xgökkuşağıx kizla alakali degildir. Dogunun adeti òyle diye düsünúyorum, dúgúnde asiri altin ve para takiliyor.
Hatta avrupada yasiyorum burdada onlarin dúgunlerinin takisi asiri uzun súrúyor. - 10 ay
@Derinblack Amannnn
İstemin sonu yok daha azını ya da daha fazlasınıda isteyebilirsin.
Evleneceğin kişinin maddi durumunu, gücünü biliyorsundur zaten.
Aldırdığın bilezikler çöpe gitmiyor sonuçta elinizde bir birikim olarak kalıyor.
Karşı tarafın alabileceği şekilde ayarlanması iki taraf içinde daha saglıklı oluyor.
10 YorumlaBir yakınım evleniyor damadın durumu pek yok diye 8 tane 20gr istemişler yanında da set falan da var. Üstelik çok bir şey de istememişler. Yani sonuçta bu altınları başkasına değil eşine alacak yine onun altını. Durumu varsa daha çok iste sonra satıp ev alınırsınız falan. Bizde adet öyle
00 YorumlaAh ben bedavaya gelin oldum 😄 biz de ayıptır ne altını diye 40 gram bilezik istemiştik, o da düğünde takmak için. Karşı tarafa ayıp olmasın diye diye en büyük ayıbı düğünde biz yaşadık, eşimin ailesi takılan paralara el koydu 😄 Borçlar da bize kaldı bilezikler de borca gitti😎 Neyse ben eşimle mutluyum ya varsın giden bilezikler altınlar olsun ♥️
03 Yorumla- 10 ay
En güzeli sizin ki imiş biz evlenemiyoz ağır şartlar yüzünden ya bir düğün en az 1 -1. 5 milyon
- 10 ay
@Memo35352 benim ailecek alacaktı mı yazıyor orada? Eşyanın borcunu esim ve ben de gidip verebiliriz dimi? Daha düğün başlar başlamaz masa masa gezip para toplamak nedir?
10 ayValla bacım kolaylaştırın zorlaştırmayin diye buyuruyor Allah. Yani mehir haktır ancak zorlanacagini dusunuyorsan dusurebilirsen yok eğer durumu çok iyiyse bu şekilde isteyebilirsin. Ve de evlilikte temel amaç Allah'ın razı olacağı bir hayat yaşamaksa inşallah hatırla güzel olan ile neticelenir.
09 Yorumla- 10 ay
O ayet nerede gostersene
- 10 ay
@BekârTeacher hangi ayet
- 10 ay
Allah buyuruyor demişsin nerede buyuruyor Allah'ın buyrukları ayettesir evlilikle ilgili mehiri bol verin diyor hatta dediğin şey ise ibadet için gecerli
- 10 ay
@BekârTeacher bu mehir konusu ile ilgili nisa süresini güzelce okuyabilirsiniz hatta bu yazdıklarıma ilgili 4. Ayeti özellikle okumanızı tavsiye ederim benim soylediklerimle çelişkili bir şey varsa yazabilirsiniz
- 10 ay
Baktım ve peygamber efendimiz döneminde bol bol istenir şimdiki erkekler dotunu kaldırmaya aciz bı zahmet onunda yapın kadın sizin soyunuzu çoğaltmaya ve nefesinizi dizginlemek yardımcı sizde bir kaç altını mehirincok goruyorsunuz kestirin bence
- 10 ay
@BekârTeacher bir şey diyeceğimde hakaret olacak siz tam olarak neyjnizle okuyorsunuz kime laf sokmaya çalışıyorsun iyi misiniz?
- 10 ay
@BekârTeacher test
- 10 ay
@BekârTeacher Yav bırak işinize gelince mehir, dinden bahsedersiniz. Bu ülke dinsiz bir ülke boşansalar çoğu durumda erkek nafaka veriyor zaten. Mehir dediğin genelde 3 ay kadının yeme içme masrafını karşılamak için altın olur para olur eşya olur onun gibi şeyler. O 3 ay da hamileyse eğer kadına bebeğe zarar gelmesin diye açlıktan dolayı. Kadınlar hem İslama göre yaşamıyor hem de bide mehir istiyor oldu canım. Allahın ayetlerinden işinize geleni kabul edip işinize gelmeyeni reddedemezsiniz. Bu ülke dinsiz olduğu içinde mehirden bahsedemezsin ha İslama göre doğru yaşıyorsan olabilir ama dediğim gibi kadın boşansa hem o altınlar ona kalacak hem nafaka ödemek zorunda bırakılacak belki. Kadınların üstünlüğü var bu ülkede hem toplumda hem yasalara göre.
- 10 ay
@Memo35352 mehir Allah'ın kadınlara verdiği haktır sen ne curetle o hakkı gasp edersin!
Gizli Üye(25-29)10 ayİşte kızım iste en büyük hakkındır. Belki ben böyle bir kültürde büyüdüğüm için normal geliyor ama zaten asırı fakir değilse yapması lazım. Bu dinimize de geçiyor Türklerde de takı töreni kültürü var diye biliyorum. Yorumdaki saçmalayan lara bakma.
23 Yorumla
Cevap sahibi10 ay@Memo35352 ben Türk değilim Türk vatandaşıyım sadece ne anlatıyon :D gerçekler yüzüne carpılınca ağlama paran varsa evlenme hakkımda bir bok bilmeden konuşunca komik oluyor
değilde evliliği takıya baglamak sacma. amac ne? takı takmak mı?
olası begnmeme anlaşamama durumunda bosanma durumunda elımde nakıt olur mantıgı mı?
yoksa hıcbır kadın dahası ınsan altınla olculemez.
sen sunu dıyorsan saygım var altını sevıyorum kendımce belırledıgım gram ve sayı bu olabılır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aySen mal mısın da kendini altına satıyorsun? Evlilik tek taraflı sanki sen erkeğe erkek tarafına ne sunacaksın? Bulunmaz hint kumaşı mısın sen? Kadınlar derler bide obje değiliz ama yok düğün şöyle olsun yok şu kadar bilme ne isterim diye kendilerini köle gibi satarlar para karşılığı.
10 Yorumla
10 ayBizim buralarda genelde daha fazla takarlar damtalar güle oynaya takarlar sonrası balayı her yeri gezerler dayımın gelini yurtdışına gitti zengin oluyor damatalr genelde şirketi falan olan var galerici ohooo
01 Yorumla- 10 ay
Damat***
10 ayBunu bir ego olarak görüyorum. Kendini bir metal türü ile eşyaya/mala dönüştürmek gibi geliyor. Beni. Ederim 10 gramdır karşılığı da 250 gramdır demenin kibarcası...
03 Yorumla
Soran10 aybir kadın istediği altını kendine istiyorsa kendi çıkarları için kullanacaksa sırf gösteriş için istiyorsa dediklerinizde sonuna kadar haklısınız. Fakat biz çoğu kadın bu altını geleceğimiz için bir yatırım olarak görüyoruz. Ülkenin ekonomisi ortada. Azıcık dişini sıkıp şu an zorluk çekersen ilerde rahat ediyorsun. Evlilik döneminde yapılan 250 300 bin bandında altın ileride belki ev almamıza veya araba almamıza yardım edecek. Bu da kadına bireysel olarak değil kadın ve erkeğin kurduğu yuvaya katkı sağlayacak. Bu açıdan bakmaya çalışın? Kadın gerçekten ederi için mi istemiş oluyor altını? Ayrıca şu an günümüzde biz kadınlarda çalışıyoruz para kazanıyoruz altın biriktiriyoruz. Evet çalışmak çok zor ama biz biriktirebiliyorsak erkeklerinde kenara bir şeyler atması birikim yapması gerekmez mi? Yeri gelince evi erkek geçindirir diyorsunuz yeri gelince kadın altın isterse kendini mala dönüştürüyor olur diyorsunuz.
Soran10 ayayrıca erkek kişisi evlendikten sonra 25 bin 30 bin lira kiralarla kiracı olarak hayatını sürdürmeye kararlıysa 1 yılda zaten 300 bin tlyi kiracı olduğu evin kirasına baymış olacak. Neden kiracı olup yılda 300 bin harcamak varken şimdiden bu şekilde bir altın yatırımı yapıp düğünde gelecek takıları ve kadınında kendi yaptığı 800 bin tllik birikimi birleştirip evlenince bir ev almasınlar? bunu bana açıkalr mısın? (evet kendim 800 bin tl birikim yaptım kadın başıma)
- 10 ay
Bunları sizinle tartışmak isterdim. Keşke gizli olmasaydiniz
Yani aileler sen demesen bile istiyor. Ama bana göre uygun olanı gücünüz neye yetiyorsa onu yapın demektir.
Bu miktar da normal ama evlenecegin kişinin maddi durumu da önemli.
12 Yorumla
10 ayKarşı tarafın durumu gayet iyiyse ve bundan sonra düğün vb. masrafları karşılayabileceklerse isteyebilirsin, abartı mı? evet. Çünkü düğündede takı takılacak.
10 Yorumla
10 ayEvlenmek için karşı taraftan takı istemek kadar saçma bir şey görmedim, sebebini de bilmiyorum açıkçası. Kendini satmak gibi, çok acınası maalesef.
10 Yorumla
10 ay😂 kızlar yorumları yapın yarın bir gün o yola girersem bilgim olsun cahil kalmim ama ben bilezik takmayı sevmem ki onun yerine altın yapsınlar 🙄
20 Yorumlaİsteyenin bir yüzü, istemeyenin üç yüzü.
Verirlerse bir şey olmaz. Ama ısrar böyle durumlarda işi bozar. Evlilik kumardır. Kötü ve kısa zamanda bitebilir dersen baştan ne aldıysan sana destek olur. Yok uzun sürerse o zaman zaten ev araba VS alırken bozdurmak zorunda kalırsın.
O altınlar genelde düğünden sonra bozulur ev alalım, şu lazım bu diye. Tabi yerine koyma sözüyle ve genelde söz tutulmaz.
Kısaca istenecek ya da istemeyecek durumlar var. 💯
00 YorumlaNormalde 20 gramlık 6-12 tane arası alınır, 1 metre zincir, küpe ve yüzük. Sen mütevazi davranmışsın gayet makul. Bu kadarını istemek hakkındır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 aybaktım 3 milyon küsür lira ediyor. eğer damat ceo ya da holding başkanı falansa ona koymaz ama umarım asgari ile geçinmeye çalışan ya 50-60bin memur maaşı alan birinden istemiyorsundur bu kadar altını_
02 Yorumla
Soran10 ay3 milyon mu şaka mı yapıyorsun sen :D hangi hesaplamayı kullandın hahahah 280 bin tl ediyor anca
Cevap sahibi10 ayahaha pardon ben yanlış okumuşum. aldır o zaman. haklısın. çok bir para değil.
Bu görgüsüz adetler terkedilmeli artık. Neyin karşılığı olarak bu dayatmalar? Böyle maddi beklentiler bence asalet sahibi insanların tenezzül edeceği şeyler değildir. Karşınızdaki insanın adamlığından emin olun, sizi mutlu edeceğinden ve her şartta yanınızda olacağından emin olun, sadakatine kanaat getirin.
00 Yorumlaİstemek kısmı pek görgülü bir durum değil. Karsi taraf usul biliyorsa yapar zaten.. Böyle pazarliklar sevgiyi, saygıyı azaltır tartışmalara yol acabilir
00 YorumlaAltın gramı 4400, 70 gramdan aşağı yukarı 300 bin, 22 ayar ya 14 ayar olursa daha da düşer bu fiyat, sence fazla mı, bence değil
08 Yorumla
Soran10 ay22 ayar oluyor genelde bilezikler, ama paragöz muamelesi yapıcaklarmış gibi hissediyorum, benim zaten hali hazırda bir arabam ve 5 tane bileziğim var, erkeğin arabası evi falan yok, 7 bilezik istesem çok mu yani anlamıyorum ki, düğüne kadar kenara para ayırsalar bile yapılır yani, peki sence nişanda takılan kolye yüzük set falan varya onu istemiyim mi?
Soran10 aypeki sence şu olur mu? ben kendi paramla nişanda set alıyım kendime onlarda bilezik takarlar. çünkü bütün arkadaşlarımın nişanın setler ve bilezikler saatler takıldı. özeniyorum açıkcası. en azından kendi paramla altın bi set alırım sanki onlar almış gibi yaparız. benim arkadaşlarımm altın set değil pırlanta set aldırmışlar erkek tarafına bide pırlanta setler çok pahalı
Soran10 ayöteki türlüde ben üzülücem ama :(
- 10 ay
Pırlanta set alındıktan sonra değersiz oluyor hangi akılla pırlanta almışlar. Altın set al daha iyi
10 ayDeğil o kadarını da alamıyorsa bir erkek hiç evlenmesin. Evlilik kolay bişi değil insanlar neler neler istiyor seninki dozunda olmuş
13 Yorumla- 9 ay
Evlenen düşünür onu sen mersk etme sana bakmam zaten
Tabi adamın 2 böbreğini istesen daha kolaydı :D
20 Yorumla
10 ayİstemek nedir zaten, kişinini içinden gelirse takar.
20 Yorumla
10 ayTamamen seninn Kararın tabiki sayğı duymaları gerekir sana birde karşı tarafın maddi durumuna göre hareket etmek incelik tir
00 Yorumla
10 ayNormal, fakat erkek tarafının imkanları nispetinde normal olur. İmkanı yoksa önemli olan mutluluk.
00 Yorumla
10 ay20 gramlık 4 adet iste 👍
7 adet çok 4 daha iyi gibi. Hem gramajdan kazanıyorsun 😅😂🤣🤣
00 Yorumla
10 ayAnlamıyorum bu altın neden istenir? Mantığı nedir? Evlenmek istemiyorsanız evlenmeyin istiyorsanız şartlı evlilik mi olur
03 Yorumla- 10 ay
Bizim buralarda daha fazlası takılır çoğunun kocası zengindir birinin şirketi var
- 10 ay
Takılıyor biliyorum da neden takılıyor onu anlamıyorum eski evliliklerde mantıklı tarafı var günümüzde mantıklı değil bence
- 10 ay
Genelde böyledir dul gibi ne öyle derler
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 850 cevap paylaştı.
10 ayAbartı tabi. Samimiyet nerede?
Kendin yapacaksın o bilezikleri ya da yaptın mı bu hayatta
00 Yorumla Abartı değil yani benim eşimin durumu olsaydı ben de isterdim sonuçta bir kere evleniyoruz değil mi
00 YorumlaYok gayet makul istemişsin
Burmalar kemerler yatlar katlar isteyenlerin yanında gayet mütevazı olmuş
00 Yorumla
10 aykesinlikle abartı değil. biz neler gördük zamanında 10 gram çok ince sayilmaz mi 😊. siz bilirsiniz abartı falan sayılmaz.
00 Yorumla
10 ayAbarti degil ama insanlarin onu alacak parasi var mı acaba
02 Yorumla
Soran10 ayaslına bakarsan eğer durumu yoksa gerçekten umrumda değil istemem. şu an güncel olarak bunu yapamıyor da olabilirler. ama şunu düşünüp üzülüyorum, bu zamana kadar hiç mi kenara iki kuruş atmadınız? şöyle düşün kız tarafının arabası ve hali hazırda 5 bileziği varsa, erkek tarafının ne arabası ne evi hiçbir şey yoksa, kızın 7 tane 10 gramlık bilezik isteme hakkı yok mudur sence?
- 10 ay
Haklisin bende bu yollardan gectim erkek dedigin biraz hazirlik yapacak onune bakacak her denene hayir ben yapamiyotum demeyecek
Gizli Üye(30-35)10 ay70 gram hiç bir şey, en az 150 gram istemelisin. Emin ol evlendikten sonra kocan bile “iyi ki istemişsin bizim işimize yaradı” diyecek. Çünkü o zaman yapıldı yapıldı yoksa yapılmıyor
10 Yorumlatürkiyede evlenmek kadını satın almaktan ibarettir aksini iddia eden...
10 YorumlaOrtalama 300 bin TL yapıyor. Tek istediğin bu ise gayet normal
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 449 cevap paylaştı. Ya nesi abartı kurban olduğum 30 gramlık 8-9 tane takılır düğündür bu yani
10 Yorumla
10 ayYani aslında alınır ama erkek çok fazla birikimi yoksa düğün sonrasında verebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayNe abartısı az bile araba yok ev yok işin zor ben 300 ceyrek istemiştim ailesi ilk başta kabul etmedi onun ısrarları sonucu kabul ettiler vermezse bende evlenmezdim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayÇok değil ama istemek biraz tuhaf geliyor bana. Bence ne yapabilirseniz diyerek karşı tarafa bırakmak gerekiyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayAman altın maltın ne saçma insanlar var oturup sevdiğinle mutlu ol ne parası ne altını ne gerek var ayrıca bu altını istediğin insan senin evleneceğin insan ona da yazık değil mi?
05 Yorumla
Cevap sahibi10 ayBabam misal miras hakkımızı ayrıcakmış
Cevap sahibi10 ayOna 300.000 ev+ para bırakacakmış
Cevap sahibi10 ayBana da eski 35 yılım evi sonra para olarak eşit yapacağım dedi ben istemiyorum dedim. Büyük evin birisini de sana vereyim dedim yok baba onu sat harca dedim
Cevap sahibi10 aySorsan kendi param bile doğru düzgün yok ama yemin ederim para zerre beni bağlamıyor nedeni ise daha hiç mutluluk görmedim 🙈:(
Cevap sahibi10 ayHayatım boyunca hep ağladım:(
10 ayBence hakkın iste evide olsun 7 tane bilezik almıyan yaşamasın. Bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayMehir istemek günah değil, kadın talep edebilir. Ancak karşısındaki insana ölçülü davranmalı. Onu hiç olmayacağı bir savaşın içine sokmak haramdır. Kısaca ölçülü davranın
00 Yorumla
10 ayniye abartı olsun 7 bilezik kadr değerin yok mu alamiyosa hadi yallah
09 Yorumla- 10 ay
@can4169 az canım
- 10 ay
@can4169 yok az canim anlarsın
- 10 ay
@can4169 yok onu söylemeye bile değmez
Alışveriş & Hediyeler konusunda 808 cevap paylaştı. Neden istiyorsun?
o imkanları kadar alsa olmuyor mu?00 Yorumla
10 ay70 gram oluyor sanırım normal. Ama ben olsam 3 bilezik gerisini 10 gramlık külçe olarak isterim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayİste kesinlikle iste.
evlenmeye niyeti olan zaten yavaş yavaş koyar kenara. Mehir diye bişey var. Evet şartlar zor. Ama kaç yaşında adam yiyip içip gezeceğine biraz kenara koysaymış. He yapabildiğini yapsın. İlla diretmek pazarlığ girmek ayıp.00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 394 cevap paylaştı. Isteee kizz bu dünyaya bı kere geldin millet neler neler alıyor
01 Yorumla
10 ayYabancı gelin alın Bazı ülkelerde damada üstüne para veriyor.
00 Yorumla
10 ayTabi hayatim alirim derim senin kredi kartına tek çekim yaparim :)
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 393 cevap paylaştı.
10 aytamamı buysa sorun değil 340-350 bin tl arası ama devamı varsa iş kötüye sarar
00 Yorumla
10 ayBu birazda karşı tarafın maddi durumuna bağlı bir olaydır
00 Yorumlagr 4,4 mus 7*4,4 30 civarı. bilmem anladıgım konular değil.
00 YorumlaYok değil. Bizim burada 25-35 arası 5-6 tane istiyorlar
00 YorumlaSonra bir de kızlar neden evlenemiyor ya da erkekler neden evlenmiyor
00 Yorumla
10 ay10 Gr. Ne bacm hc almasn daha iyi 🙄
Ayrıca agznla istemem ayıp değil mi00 Yorumla- Devamını Gör (116)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar