Kardeşimden bazı dünyaca ünlü grupların çok zor zamanlar geçirdiğini, yükselebilmek için çok acılar çektiğini vs. duyuyorum. Bana acitasyon yapılıyor gibi geliyor. Neden her gittikleri yerlerde deli gibi karşılanmalarına, paralar içinde yüzdüklerine, ilginin alasını gördüklerine odaklanmıyorlar da "ünlü olmak çok zor" tribine giriyorlar anlamıyorum. Kimse zorla bu noktaya getirmiyor onları. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ünlülerin "zor hayat yaşıyoruz" tavırlarını gerçekçi buluyor musunuz?
şöhret bazı insanlara yan etki yapabiliyor.. bazıları fazla ilgi ve alakadan sıkılabiliyor, bunalabiliyor. bunu anlamayamazsın zaten, pekte anlamanı beklemiyorum. çünkü hep kamera önündesin, sokakta hep senin peşindeler, yalnız kalamazsın, bir yere gidince acaba kamera var mı? endişesi sarar seni, iki lokma birşey yiyemezsin boğazına dizerler... ünlü olmakta bir yerde zor. hele hele psikolojisi bile bozulan, ruh hastası olan, sağlık sorunları yaşayan çok ünlü geldi geçti... o yüzden meşhurlukta zor bir meslek... biz sıradan insanlar onların hayatlarını, yoğun iş trafiğini, bilemeyiz... anca o onunla yattı, bu bununla yattı, o astı bu kesti diye anlatır dururuz...
Artık 'sanatçı' kelimesi anlamını ve değerini kaybetti. Her televizyona çıkan sanatçı oluyor nedense. Eskiden emek verene, bir iş uğruna ter dökene, ürün üretene sanatçı denirdi. Şimdi orasını burasını açan da sanatçı oluyor. Yazık!
Ünlülern hqyatı gerçekten çok zor , yasamları hep markaj altında , dygularını, öfkelerini, kızgınlıklarını hatta fikirlerini bile gizlemek sorundalar ve bir pot kırınca dahi çok büyük bedeller ödeyebiliyorlar. Bir sanatcının ailesinden vefat eden birinin yasını tutma hakkına bile sahip değil. Her zaman herşeye rağmen konser vermek, tiyatroda , sinemada ve dizilerde yer almak zorundalar. Hep bakımlı olmak zorundalar. Makyajdan cilt sorunları yaşıyorlar, ışık , ses vs. cabası. Hayranlarıyla hep iyi geçinmek zorundalar yoksa anında yaftalanıyorlar.
Hatta bazen dizide basit görünen bir sahne için günlerce uğraşılabiliyor ve bir repliği bazen defalarca tekrarlamak zorunda kalıyorlar, bir rol arkadaşları gülme krizine girdi zaman bile aksıyor ve saatlerce sürüyor. Gerçekten hayatları çok zor. Birdeakrabalarını finanse etmediklerine magazine hatta haberlere bile malzeme olabiliyorlar ve herkes çok fazla beklenti içinde oluyor onlara karşı. Ünlülerin hayatı ikiye ayrılıyor buzdağının görünen kısmı ve görünmeyen kısmı... Zengin olmak demek dertsiz , tasasız ve umarsız bir hayat yaşamak demek değildir.
Para ve ilgi bir yere kadar kardeşim. Her haraketinin yalniş anlaşildiği, sürekli göz önünde bulunduğun için her hareketini kontrollü yapmaya çaliştiğini düşün. Ha bide antilerinin ve seni seven kadar sevmeyenin olduğunu, sosyal medya kullaniyorsan her gün sevmeyenlerin tarafindan küfür yediğini düşün. O zaman ülnü olmanin ne kadar zor olduğunu anlarsin. Biz ülnü olmadiğimiz takdirde bir şeyler yapmak isterken el alem ne der diye düşünüyoruz, tabi bizim el alemimiz üç beş kişi ama onlarda neredeyse türkiyenin yarisi.
@Vasdeferens Durda sarkiciligin fiziksel bir is oldugunu, aktorluguun oylr kolay olmadigini fslan izah ettim, 'sen unlu musun, ne savunuyorsun' diyip engel atmis bir tanesi.
Ulan bana kalsa var ya, su milletin % 70ini direkt asmak lazim. bir bok olmaz bu insanlardan. Alayi zarar ziyan
kore de ki gibi netizenler olsa oradaki gibi şirketler medya ve saygı odaklı bir halk ile başa çıksalar haklı olurlar ama her hangi bir set çalışanı ile konuşun hepsinin nasıl krallar kraliçeler gibi davrandıklarını asistanlarına ve set çalışanlarına neler yaptıklarını anlatırlar yani evet sektör zor ama bu zorluğu set çalışanları ve ekipler yaşıyor kendileri bir bardak cafeleri ılık geldiği için set çalışanının suratına dökecek tipte insanlar bu yüzden söylediklerine zerre inanmıyorum
Bence de zor. Ben aşırı ilgiye hakaretlere sıkı takibe dayanamazdım mesela. Düşün sen müzik dahisin veya yetenekli aktorsun bu iş için doğdun resmen, ilham almak için bir ormana veya sokaktaki insanlara bakarak yürüyüş yapacaksın ve seni herkes kuşatmaya başlar. Zor
Ben bizzat dizi setinde çalıstım hatta resimde paylastigın kişinin oynadıgı diziydi yemin ederim ki dizi setinde çalismak hepsinden zor çarsamba yollar karda kışta cekimler oluyor 1 gun. eve gidememistim sabah 5 de eve gelip sabah 9 da tekrar gidiyorduk bıraktım he bu arada serenay ve çagatay ikiside çok karakterli kasıntı degildi 7 24 yanımızdaydılar muhabbet sohbet kasıntı yoktu
Zor tabi. . Adamlar düz yolda yürüyemiyor. Hayranlar rahat bırakmaz. Mekanlarda magazin, kameramanlar, salça olan hayran veya sevmeyen insanlar. Gece alemi takılsa damgalanıyorlar. Magazin, haberler sayesinde.. Sağda solda kirli çamaşırları.. Bu zorluğun karşılığı bu hayatı yaşamanın karşılığı büyük olur. Bakmayın onlarda işçi . Bir sektörün işçisi. Reklam, magazin, büyük paralar dönüyor. Bir villaya tıkılıp kalıyorlar. Paraları bol ama normal hayatları yok
Elbette ünlü olmak zor. Yalan değil. Lakin ünsüz olmakta zor. Mesela ünsüz bir asgari ücret çalışanının hayatı kolay mı, ya da ünsüz bir üniversite mezunu işsizin hayatı veya? Demem o ki bunlar hep ajite✔️ Bu kadar zorluğa da sorsan sevenleri için katlanıyorlardır. Breh breh.
Kisa sureli de olsa yasadim ve o hayati kaldiramayacagimi anladim. kosar adimlarla kacip kendime geldim. gercekten cok zor onlara hak veriyorum. herkes mi yapmacik sahtekar ve cikarci olur cevrelerindeki. oluyor malesef. ustelik para var ama harcayamiyorlar. heryerde onlari mutlaka. gozetleyen gozler var. ne berbat bir durum.
Nesi zor? Açlık mk görmüşler fakirlik mi görmüşler neyin acısını çekmişler onların verdiği emeği belki fazlasını biz ortalamanın az üstü bir maaş getiren bir iş için veriyoruz zaten 2 gündür 3er 4er saatlik uykuyla geziyorum vücudum alıştı uyumamaya sonunca nolacak üç kuruş maaşlı bir işim olacak o yüzden bir sektirip gitsinler
Parayı bu yolla kazanıyorlar bir de " çekmeyin kardeşim " havaları yok mu.. Bu yolla parayı kazanırken özel hayatlarına vs saygı bekleyecek kadar salaklar. Pek rahatsızsanız tiyatrolarda sahne alıp, kasiyerlik yapsınlar , akademik olarak ilerlesinler..
Pek inandırıcı değil açıkçası. Sonuçta asgari ücretle çalışan bireyler değiller. Garibanın cebine 1300-1400 TL para girerken bu arkadaşlar milyonlarla oynuyorlar. Seçtikleri meslek bu her işin zorluğu var o yüzden pek mırın kırın etmeye hakları olduğunu sanmıyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bizim ülkemizde ünlü olmak ve kolay para kazanmanin yolu pis işlerden geçer. Sen ne demek istediğimi anlamışsındır az buçuk. Ama diğer ülkelerde örneğin Kore'de ünlü olmak çok zor. Ünlü olmak ve bu ünü sürdürebilmek için insanlara inanılmaz baskı yapılıyor. daha geçenlerde Koreli erkek grubu uylerinden biri bu baskıyı kaldıramadığı için intihar etti.
@gozdekoc ben indatgramda her fotoğrafıni gördüğümde ağlıyorum. Keşke yapmasaydi diye. Çevresindeki ona yakin olan insanlarada çok kızıyorum. Hic mi farketmediler zor zamanlar geçirdiği
@gozdekoc evet bu kore şirketlerinde bide “slave contract” var. Eğer istedikleri bişey yapmassan gerçekten eziyet ediyolar skandal felan çıkartabiliyorlar.. jonghyun gerçekten SM baskısı yüzünden infihar etmiş olabilir. Çünkü intihari seçmek için büyük bir yükü kaldıramamak gibi bişey.. Üzüldüm ya
Bazilari için zor... Çocuk yaşta giriyorlar sonra isteseler de çıkamıyorlar mesela guneykore de intiharlar yaşanıyor çünkü bazıları çok zorlanıyor ve bir sürü uygunsuz durumu zorla yaptırdıkları soykeniyir. bunlar için zor ama bunu hepsi için zordur diyemeyiz çoğunun hoşuna gidiyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Aslında oyle bı noktaya gelmek cok zor helekı bu ıslerde sahne işinde bende danscıyım ve cok zor ugrasarak gelınıyor. Ulasmak bu tarz yerlere gırebılmek bıle zor bir işe başvuru yapıyım benı alsınlar gbı dıgıl pek ama dıger trıp para konusunu bılmemkı:)
Her insanın işi zor ama bazılarının hesabına bin lira yatarken onlarınkine bir milyon yatıyor bir reklam çekiminden. Hayır istediği kadar zor olsun o oarayı görünce ne dert kalır ne tasa
Zor diye şikayet edenler eski unsuz günlerine geri dönsün ya da asgari ücretle çalışan insanlar gibi bir ay yaşasın bakalım bir daha hayatlarına sitem ediyorlar mi..
Şöhretin ve lüks içinde yaşamanın da bir bedeli olmalı.. hallerine sukretsinler asgari ücretle çalışanın amirlerinin ağız kokusunu cekmiyorlar ilgiden boguluyor çok çalışıp ceplerini doldurmaktan şikayet ediyorlar ülkede o kadar işsiz varken..
Şöyle bişey var.. sen ben gibiler düşsek yani kötü hale gelsek o kadar dikkat çekmez kimsenin umurunda olmaz.. ama ünlü biri kötü duruma düşse bütün ülkeye dünyaya haber olur dusunsene sokakta gidiyosun herkes senin berbat hale düştüğünü biliyo ve acıyan gozlerle bakıyor birde bizim ülke acımasız bir yer insanlar düştüğünde herkes bir tekme atıyor o yüzden sürekli bunun korkusunu yaşıyorlar intahara bile gidenler oluyor
sebebi çok basit anlatıyorum dinle tvye çıkıp a. üstünde g. t s. kiyorum para içinde yüzüyorum her dilediğimi alıyorum ne istersem oluyor aklınıza dahi gelmeyecek şeylere sahibim ve bu sizin gibi bana ve benim gibilere inanan ve seven mallar sayesinde oluyor dediklerinde o zaman kimse bu insanları sevmez ve bu hayatı yaşayamazlar mecbur yhaaa hayatımız göründüğü gibi değil çok zor demek zorundalar kapiş ;)
Bir yönüyle evet gerçekçi buluyorum o popülariteyi kaldırmak parayı psikolojik olarak idare etmek kolay olmayabilir ve bütün gözlerin onlarda toplanması baslı basına bir stres ve paparazi faktörü daima 1-2 araç mesafesinde takip ediliyor olmaları
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
zor tarafları var onlarda insan kimi zaman dertli sinirli mutsuz oldukları haller oluyor bir hayranı resim cekinmek tanısmak istiyor ama gününde değil red etse ertesi gün sosyal medyada vb.. hakkında olumsuz şeyler yazıyor ama bizim yetenek fakiri ünlüler ünlü olabilmek için türlü haltlar yedikleri için onlara acımıyorum..
Her gün yeni bir sanatçı çıkıyor. Piyasada ve gündemde kalmak için sürekli bir şeyler üretmek lazım. Sanatçılar da üretemeyince unutulup tükenmişlik sendromu yaşıyor. Bir de gençken oluyor her şey. Yaş geçtikçe sanatçı da olsan yüzüne bakan olmaz.
Benim için hepsi yapilan anlık makyaj gibi , sanatçı dediğin eskide kaldı ve bitti bunlar lüks hayatlariyla ya da vıcık vıcık aşkları ile gündemde kalmaya çalışan şahıslar sadece
Soruya ve gelen cevaplara bakılırsa insanların ne kadar empati yoksunu olduğu belli oluyor. Her işin kendine göre zorlukları vardır sırf siz bunu görmüyorsunuz diye olmadığı anlamına gelmez.
" zorluk " deyince aklınıza ilk olarak para mi geliyor! Bir insanin sizden daha fazla kazanması daha iyi bir hayat sürdüğü anlamina mi geliyor? Birakin artık fakir edebiyatını.
şair ne demiş; "herkesin bir derdi var durur içerisinde"bilemezsin o yüzden. Ben ünlü olmaya katlanamazdım mesela o kadar ilgi alaka adamı manyak eder.
Ünlü olmak zor olabilir evet ama diger insanların zorluklariyla kiyaslanmamalı. Durumu kötü olan insanlar bu insanların hava atmak icin boyle konustugunu dusunuyor ve sinirleniyorlar..
Ünlülerin hiç özel hayatı yok hepsi gözler önünde belkide kuytu köşelere giremedikleri ićin çok zorlanıyorlardır.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Zorsa da bu onların tercihi kendilerini alkışlayan asgari ücretle geçinen haftanın 1 günü bile izni olmayan insanlara çok yoruluyoruz diye anlatmakta enteresan tabi gerçi daha enteresanı bu halkın böyle insanları alkışlıyo olması o da ayrı bir konu
Benim milyarca param olsa da bir cafede yemekten cikinca veya arkadaslarimla eglendigim bir yerden cikinca agzima kadar mikrofon sokarlarsa sokarim ole zenginlige 😊
hic bir is kolay değildir bence o hallere gelene kadar ne yasadiklarini bilemeyiz tabi abartmamalarida lazim sonucta asgari ücretle calismiyolar sonuçta
En İyi Cevaplar