2015 yılında evlenen Johnny Depp ve Amber Heard, 2017 yılında olaylı bir şekilde boşanmıştı. Geçtiğimiz gün çiftin kavga anındaki ses kaydı yayılmış, Amber Heard'ün Depp'e şiddet uyguladığı ortaya çıkmıştı.DailyMail, geçtiğimiz gün yeni ses kayıtlarını yayınladı. Kayırlarda Heard'ün, "Hadi dünyaya söyle Johnny, söyle! Onlara 'Ben Johnny Depp, bir erkek olarak aile içi şiddete maruz kalıyorum' de ve bak bakalım kaç kişi sana inanacak veya yanında yer alacak. Biliyorsun ben 52'yim. Artık değil ama neredeyse 52 kiloydum. Gelip mahkemede 'O başlattı' mı diyeceksin?" dediği duyuluyor. Depp ise eşine "Canını yaktım. Canını yaktım. Ama seni hayattaki her şeyden çok seviyorum. Seninle mahkemeye gitmek istemiyorum. Senin ismini karalamak istemiyorum. Bunun barışçıl, aramızda yapılmasını istiyorum. Uzlaşmalıyız. Bu son lanet olası şans Amber. Bu belgeleri hazırladığımda, tersine çevirmeyiz" şeklinde cevap veriyor.Bu tür olaylarda daha çok kadınların sözleri baz alınıyor fakat artık bunun yanlış bir uygulama olduğu ortaya çıkıyor. Delil olmadan hiç bir insanın sözüne güvenilmemeli çünkü yapılan bu pozitif ayrımcılık kötüye kullanılıyor.
Amber Heard'e bir şok daha, yine ifşa oldu! Bu tür olaylarda neden erkeklere inanılmıyor ve kadınlar hep haklı bulunuyor?
Aynı olay "Sıla ve Ahmet Kural" da da olmuştu. Herkes Ahmet Kural'ı suçlu bulmuştu. Olayın tam aslını astarını öğrenmeden adama yüklendiler. Belki şiddet uyguladı belki uygulamadı. Herkes olayı sadece Sıla'dan dinledi. Bu Sıla haksız demek değil elbet ama. Olaya neden sadece tek pencereden bakıp hüküm veriyoruz? Evet kadın şiddeti oluyor bunu yok sayamayız ama bazı erkeklerin yaptığı hata tüm erkeklere mal edilemez. Bunu en iyi "kayıp kız-gone girl" filmi anlatıyor. İzleyenler aslında mağdur olanın maktul olduğunu anlayacak. Hiç kimse suçu ispatlanmadığı sürece suçlu değildir.
Evsizlerin %96 sı erkek Savaşta ölenlerin %99 u erkek Bilime katkı sağlayanların %93 ü erkek Aynı suçu işleyen erkekler, kadınlara oranla daha fazla ceza alıyor Evlilikte, kadın aldatmış bile olsa çocuğun velayetini alabiliyor. Bizim ülkemizde kadınlar babasının üzerinden sgk ya para ödemeden muayene olabiliyor.
Cinayete kurban gidenlerin %87 si erkek (bunu söyleme nedenim, erkek cinayetlerinin gündeme gelmemesi)
Sadece şunu soruyorum, öldürülen erkekleri kim öldürüyor? Bunların kaçı kadın? Savaşı kim çıkarıyor? Bilim alanında kadınlar söz hakkına sahip olabilmek için erkeklerden daha fazla ter döküyor, bir de cinsiyetçilikle uğraşıyorlar. Yemezler bu mağdur erkek edebiyatını.
Bizim ülkemizde kadınlar babasının sigortasından faydalanıyorsa eğer bunun nedeni kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması önündeki engellerdir. Toplum hem kadınları sindirip hem de niye böyle diye sormadan önce kendini değiştirmeli. İmkânlar eşitlendikten sonra kesilsin bu uygulama hiç sorun değil.
@Espenuka Kadınlar madenlerde falan çalışmak istemiyor ondan. Ülkemizdeki kadınlar, erkeklere oranla eğitimde %17 daha fazla. Erkeklerin çoğu ailesini geçindirmek için okulu bırakıyor. Tanıdığım bir çok kadın 25 yaşına gelmesine rağmen hiç çalışmamış. Ben 7 farklı işte çalıştım hepside hizmet sektöründeydi.
Kadınlar yüzünden iş bulamıyoruz yaygarası koparanlardan ve yine kadınları fiziksel olarak yetersiz görüp iş vermeyen erkeklerden kadına sıra gelmiyor ki işi isteyip istemediğini bilelim. Madenmiş. Aile geçindirme işini erkeğe yıkan topluma sinirlen, kadına değil.
@Espenuka Kadınlar toplumun aynasıdır. 3 kere arabam olmadığı için kadınlar beni bir başkasına tercih etti, erkeğin maaşı ne kadar olmalı diye sorulan soruların hepsinde miktar net+6000 oldu ki çalışan nüfusun %84 ü asgari ücretle çalışıyor. Sizce kim yıkıyor üstümüze? Evlenecekken bile evi arabası var mı diye soruyorlar.
Fiziksel delil bulmak böyle durumlarda her zaman mümkün olmazken "fiziksel delil olmadan biz kadını dinlemeyiz" dediğiniz anda suçlu ya da potansiyel suçlulara bir çıkış kapısı açarsınız. Kadının beyanı esastır bu kapıyı kapatmak için vardır, kadın illa haklıdır demek için değil. Münferit olaylara bakıp da erkek şiddetine, tacizine maruz kalıp adalet peşine düşen kadınların davasını küçük görmeye kimin ne hakkı var?
Düşün ki tecavüze uğradın gittin şikayetçi oldun, bakıyorlar "ulan hiçbir şey yok, biz bu kadını niye dinleyelim?" çünkü üzerinde DNA namına bir bok yok, fiziksel bir yaralanma yok ve seni evine gönderiyorlar. İşte böyle bir durum olmasın diye var bu. Şiddet içinde aynı şey geçerli, morlukları geçsin diye şiddet uyguladığı kadını eve kilitleyen erkekler var.
Kendi isteğiyle ilişkiye girip daha sonra tecavüze uğradım diyen sevgilisinden intikam almak isteyen psikolojisi bozuk insanlarda mevcut. Ben erkeği veya kadını savunup taraf tutmuyorum insanı esas alıyorum ve insana güvenmek hatadır. Sen olaylara daha çok kadın yönünden yaklaşıyorsun.
Bunlar münferit olaylar. Tabii ki kadın tarafından bakacağım olaylara ama bu ortada olanı göremiyorum demek de değil. Neyse bu sonu olmayan bir tartışma.
Katılıyorum yeterli delil olmadan kimse yargılanmamalı. Kadın 52 kilo ama ne ile şiddet uyguladıysa karşılığı verilmiş. İkisi de yanlış böyle bir anlaşma da olamaz ödeştik tarzında. Çok saçma
Gerçektende 52 kilo bir kadının eşine fiziksel şiddet uygulaması imkansız buna kimse inanmaz. Psikolojik şiddet mümkün ama fiziksel asla. Eşi zaten elini kolunu tutsa kıpırdayamaz nasıl dövecek :D
eidyle büdü birbirini bulmuş demek ki.. al birini vur ötekine.. ki Jonny Depp de melaike değil inanın.. ama Amber in sayko olduğunu bilmiyordum doğrusu..
Ana Sayfa > Magazin > Sorular > Amber Heard'e bir şok daha, yine ifşa oldu! Bu tür olaylarda neden erkeklere inanılmıyor ve kadınlar hep haklı bulunuyor?
En İyi Cevaplar