Evet. Zaten önemli olan o, şu, bu değildir. Önemli olan iyi bir performans sergilemek.
Oyunculukta önemli olan rol yaptığın sahneyi duyguların ile ve her şeyin ile izleyicilere o sahneyi, o heyecanı, o korkuyu, o utancı, o gururu, o performansı canlandırabilmen.
Gerçekten oyunculuk tip ile olan bir şey değil.
Kamera önü hele çok zor. Tabi bunun da eğitimleri var.
Sen rol yaparken kamera sürekli sana bakıyor sen o gözlerini kameraya asla yansıtmaman gerek veya bir sahne de rol yapıyorsun ağlıyorsun ufacık bile gülümsemen o sahneyi baştan çektirir.
Ünlüler bile hala yapıyor bazı hataları ne kadar çok oynasalar bile onlar da dikkat etmeye çalışıyor.
Bizim ülkede dizi sektöründe varolmak için oyunculuktan çok şekile bakıyorlar ha çirkin roller için çirkin gördükleri tipleride seçiyorlardır elbette.
Ben Romeo ve Julyet oyunlarında Julyeti oynayan kadının çirkin olduğunu görmedim hiç.
Tuvana Türkayında şu an ki hali oldukça güzel evet ama önceki hali olsaydı eminim dizi hayatı erken bitebilirdi çünkü kendisi öyle çok parlak bir oyuncu değil zaten.
Hayır tanınmazdı yeni nesil oyuncuların çoğu dış görüntüsünün ekmeğini yiyor yeteneğinin değil çoğundan bin kat yetenekli insanlar güzel veya yakışıklı olmadıkları için kaybediyorlar dizide özel olarak çirkin olsun diye uğraşılan bir karakteri oynamadığı sürece bütün karakterler aşırı güzel olmak zorunda gibi bir mantıkla ilerleniyor bu sektörde
Estetiksiz olupta güzel olan tek aktrist Aslıhan Güner benim fikrimce. Ötekilere gerçekten şok oluyorum.. Türkiye'de o kadar çok doğal güzeller var ki, ne diye hep estetik güzellerini alırlar anlamam.. Yalnız Tuvana Türkay güzel olmuş. Estetik yapmasına rağmen güzel olmayanda var hani...
Barış Arduç kaşları boğaz köprüsünü oluşturuyordu, yani birleşikti. Dişleriyse Leyla ve Mecnun'un ilişkisini oluşturuyordu, yani ön dişleri kavuşamamış, ayrık bir vaziyette.. Dizilerde oluyordu ara sıra ama başrollerde değil. Çünkü tipsizdi tipten kaybetmişti. Estetik falan derken başrollerde yer almaya başladı, yakışıklı adam diye. Sonra en yakışıklı oyuncu seçildi.
Estetik işi fazla abartılıyor, yaptıran yaptırır yani kime ne? Yok doğal halini sevmiş olmuyorsun falan. Vücudunuzdaki yüzünüzdeki kılları da almayın, sizi seven doğal sevsin madem. 😄 Soruya gelince, tiyatro için evet ama kamera önü için güzellik ve yakışıklılık ön planda maalesef.
O burun ne la öyle hayatımda gördüğüm en çirkin burunlardan. Sivrilige bak ank 😃😃 ya bu ünlülere bakmayın şu ksde bile bunlari cebinden çıkarcak bir sürü kız var. 👍 Bunları böyle gosteren televizyon haber magazin vs şahsen ben ciksam bende ünlü olurum yani 😃 hem bunların çoğu kaşar gerek yok böyle dötlerini kaldırmaya 👍😃😃😃
Yani mesela Julia Roberts, Cameron Diaz koca agizli denilen unluler;ami winehouse cirkin diye tabir ediliyordu; al pacino,michael jackson,marilyn manson,keza oyle. Bizde misal aklima gelen yilmaz guney var. Yani aslinda yetenek varsa gorunus gercekten arka planda kaliyor. Sorun su ki yeni nesil oyuncularda yetenek degil,goruntu araniyor. Onlar da kendilerinde aslinda kusur olmayan kusurlari giderme cabasina giriyorlar.
Makyajla ve estetikle kendilerini guzel yapiyorlar. Sonra da bir erkek onları beğendiğinde havay giriyorlar sanki erkek onların doğal güzelliklerini beğenmiş gibi. Ya saçma saçma işler. Kızların erkeği kandırması daha en baştan makyajla başlıyor.
Estetik olmadan önce daha güzelmiş bence. Kendine has bir doğal güzelliği varmış. Allah ın yarattığı varlıkla alay edilmez. Bu kadar mükemmeliyetçi olmayın. İnsanlar estetik olduktan sonra yapay bir hal alıyorlar. Sahte bir güzelliği tercih etmezdim
Başlığı okuyunca: Gucci'deki manken Armine aklıma geldi, onun fiziği, mesleği için yeterli boy pos veya kıyafetleri taşıması gibi.. Ancak oyuncuların direkt yüzü odak noktası... Hani yetenek Vs. diyorlarsa estetik dolgu silikon yaptırmayın yani.. 😉
Tuvana Türkay / Doğa İçin Çal 10 da var. İlk defa orda izlerken dikkatimi çeken birisi, daha önceden ismini duyardım sadece ama eski haliyle alakası yok şu an.. Estetisyenler bir Deniz Akkaya mucizesi yaratmış yeniden.
burun, çene, göz rengi maşallah değişmeyen bir şey kalmamış. hatta elmacık kemikleri bile sanki daha çıkık şimdi. öyle aman aman bir oyuncu değil. sesi güzel sayılır. şimdi de çok kaliteli işlerde görmüyorum zaten
Mümkün değil çünkü artık oyuncuların göstermiş oldukları performansın yanı sıra hatta biraz daha fazla dış görünüşlerinin daha ön plana çıkartıldığı görünmektedir.
Çok zor. Kerimcan durmaz mesele o estetiksiz haliyle bu durumda olur muydu, hayır? Çoğu tanınan insana "AA çok güzel, AA çok yakışıklı" diyoruz. Ne güzeli , yakışıklısı? Estetik güzeli onlar , estetik.
Kişiye göre değişir.. bazı ünlüler varki estetiksiz haliyle bile güzeller.. ama popülerliği güzellik olarak değilde mesala sanatçıysa sese.. oyuncuysa oynadığı rolün hakkını verebiliyorsa popülerdir benim için.. ama bu dediklerim eskiki popüler insanlar icin gecerli gibi görünüyor.. şimdilerde her yerini estetik yaptırsalar bir halt olmaz.. çünkü ne kaliteli oyuncu ne bir ses nede karakteri yerinde bir ünlü..
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Butun maymun suratli kizlar simdi estetikçilerin kapisindan ayrilmaz. Zaten maymun gibi suratlari var makyajla falan kendilerini palyaço gibi boyayip guzellestirmeye calisiyorlar simdi bu resimleri gorunce tamamen sapitirlar
Tuvana evrime kafa atmış resmen bence yanılıyor estetiksiz hali güzel değildi Allahın yarattığına çirkin denmez ama resmen kadraja sığmayan bir burnu vardı o haliyle yol alacak olsa estetik yaptırmazdı
Mesela şu an oynadığı dizide güzel olduğu için var, yasak elmada halitle ilişkisi başlayacak galiba. Halit güzel olmasaydı onu tercih eder miydi? Hayır, yani soldaki fotoğraftaki gibi olsaydı asla o dizide oynayamazdı.
Aklıma bir haber geldi. Sanırım Çinde bir adam çocuğu kendisine benzemediği için şüpheye düşüyor sonra karısının estetik harikası olduğunu öğreniyor. Ve sonu kötü bitiyor.
Şöyle düşün bir cafe açtiniz böyle mütevazi ve sonra işler iyi gitti müşteriler sevmeye basladi hemen kücük dokunuşlarla cafeyi biraz daha butik hale getirsin sonra zamanla yine başka bir degisklik yaparsin bu da ayni şey biraz
Ohooo Daha neler neler yaptıranlar var. Botoks dediğin 15 dk bir işlem. Güzellik merkezleri bile yapıyor artık. Burun estetiği de aynı öyle çok yaygın. adamlar ne operasyonlar yaptırıyorlar bunlar ne ki.
Diş bir sağlık problemidir. Üstelik diş hekimleri ortodontik tedavi işleyeceği zaman sadece dişlere bakmaz. Sağlam dişlerim diş etlerine çürük dişlere gömülü dişlere ve çene yapına bakarak çarpık dişlere tedavi uygulayabilirler. Öyle ha deyince olmuyor. Hadi yaptıramayanların ki kıskançlık olsun yaptıranların doğal haline olan özgüvensizliğide kendilerine ve verilmiş hikmete olan saygısızlığında cabası. Üstelik bu kıskançlık değildir. Pireyi deve yapma.
Bir insanın maddi durumu ve sağlık durumu elveriyosa beğenmediğim biryerini yaptırabilir ve bende estetikli yerine güzelsin derim bu benim fikrim seninde fikrine saygı duyuyorum 😌
En İyi Cevaplar